Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   632 / 1273
(#) mythbuster válasza ferii81 hozzászólására (») Máj 28, 2012 1 /

Állítólag az ilyen kijelzős problémák a Samsungnál javíthatatlanok, mert azon a nyákon keletkeznek ami rá van forrasztva a kijelzőre, ez esetben kuka vagy falra hangulatvilágításnak. Kisebb szerencsével a vezérlőpanel vagy a T-Conn panel(kis panel) hibásodott meg, szedd le a hátát és menj rá hajszárítóval... Ha helyrejön a melegített panelban lesz a hiba forrása. Ha új TV -re kerül a sor messzire kerüld el a Samsungot, mert egy rakás hulladék amit a piacra bocsájtanak!
(#) batukan válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Szia István!
Az ic megkapja a tápot. Az eltérítő tekercset összehasonlítottam egy másik csövön levővel és a paraméterek szinte ugyanazok, égés sehol nem látszik, a kábelen sem, és a tekercsen sem.Az ic honnan kaphatja a vezérlő jelet, mert azt nem tudom? Most már csak arrafelé lehet valami Köszönöm a segítségedet !
Üdv Karesz!
(#) Papp Ferike válasza ozzy76 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Üdv! A soreltérítő frekit hallod.A linearitás tekercs okozza.Kell egy kis lakk hozzá.A pillanatragasztót felejtsd el!!!Üdv!Feri
(#) kislacikahu válasza ozzy76 hozzászólására (») Máj 28, 2012 /

Hali Ozzy 76!

Én technokol ragasztóval, vagy körömlakkal kenem meg a sípoló tekercset, - behatárolni könnyű, ha csavarhúzóval megnyomod a tekercset a sípolás frekvencia változik.
(#) Papp Ferike válasza kislacikahu hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Üdv!

A technokol és a körömlakk nem folyik be a tekercsek közé.Valamint az utóbbi hígító anyaga oldhatja a zománcot, ami elég gyenge lehet a melegedése miatt.
(#) kislacikahu válasza Papp Ferike hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Hali!

Merevít, mint a fiúcska aki belakkozta a gilisztát, hogy a lyukba vissza dugja...a nagyapja előtt...
(#) lala0606 válasza mindenes hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

CH-TYP 110Q41 ha erröl számrol van szó, most került hozzám a tv tökéletes szin, kontraszt, fény, hang, bele néztem, újszerű és pormentes, a kondikat is néztem (csak szemrevételezéssel). Még azt tapasztaltam, hogy a kontraszt alapbol fenn van 50-en, hiába veszem le 30-ra(kb50%), a következö inditásnál, vagy néha csatorna váltásnál is, visszaáll 50-re, nem memorizálja, egyéb beállításokat elmenti. Nagyon tetszik ez a tv, remélem beválik. Köszi. (bocsi képért, telcsis)

Planus.jpg

(#) mindenes válasza lala0606 hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Szia! Igen nekem is ez a chasszé jött be elsőnek googlival keresve mert több variánsa is van ennek a tv nek .Az elején elég nehéziis volt azonositani végül is ez a Q2500 chasszi illet hozzá a legjobban és a javításnál ez a rajz volt nagy segitségemre . A kondikat nem elég benne csak szemrevételezni , mérni is kell őket mert a szekunder részen a hűtőbordák környékén biztos találsz kiszáradó félben lévőket. Én ezeket szinte mindet cseréltem annak idején a későbbi hibák elkerülése végett...
Egyébbként tényleg egy elég jó tv ről van szó a 100Hz kép, és a mélyekkel teli sztereó hang miatt érdemes rá forditani az időt és energiát. Üdv.
(#) AMD válasza kadarist hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

A helyzet az, hogy ha az IC 15-ös lába ~0.6V alá kerül akkor egy pillanatra felvillan az izzó de semmi több. Erős a gyanúm, hogy a táp IC halálozott el.
(#) endre92 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Szia!
A típusa: CK-20S20BT. És köszi a válaszokat mindenkinek!

Ja és egyébként nagyon szép képe volt, nem volt vele semmi gond.
(#) ozzy76 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Szia!
Lehet hogy hülyeségnek hangzik de hogy néz ki egy linearitás tekercs? Látásra fogom tudni csak még a neve egy kicsit idegen nekem, ám csak simán kenjem be lakkal és kész?

Na most volt egy kis időm, és átnézegettem a diódákat, hát kábé a kétharmada rossz... Ha lesz megint egy kis időm, kicserélgetem őket, aztán majd látjuk mi lesz.
(#) BarnaPili válasza ozzy76 hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Ha hozzányúlsz egy vasdarabbal,akkor vonzza,van benne egy mágnes.De először nézd meg,hogy melyik zizeg.
István
(#) canon1990 hozzászólása Máj 29, 2012 /

Sziasztok!!! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Haveromnak csinálom az Orion Jácint nevezetű tv-jét és nem tudok rájönni, hogy mi a baja. Állandóan kimegy benne a sorkimenő melletti tranzisztor (BU). Első bekapcsolásig működik.
Előre is köszönöm a segítséget!!
(#) lala0606 válasza mindenes hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Köszönöm a válaszod és pdf-t is, egyelőre várok még vele, de ha súlyosbodik helyzet a kondizással fogom kezdeni. Valóban jó kis készülék!
(#) AMD válasza kadarist hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Most ott tartok, hogy a táp és a sortrafó között lévő 150uH induktivitást rövidzárral helyettesítem akkor a sortranzisztor helyére kötött 40W-os izzó fél fénnyel világít és 115V-ot mérek rajta. Ha a rövidzárat megszüntetem akkor csak kínlódik a táp de nem indul, az izzó is csak fel-fel parázslik. Az induktivitásra rámérve 136uH. Mi magyarázza ezt?
(#) Papp Ferike válasza endre92 hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Üdv! A hálózati egyenirányító?
(#) AMD válasza AMD hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Fejlemény: A tápban a dióda és az induktivitás között lévő elko szakadt. Gondolom így "trafóként" szeretett volna működni az induktivitás.
(#) DRAWS hozzászólása Máj 29, 2012 /

Sziasztok!Volna egy Samsung ( CW-683CNG ) CRT tv, aminek következő a problémája. Sötét a kép mintha levennénk rajta a fényerőt. Teljesen fel van véve a fényerő ,de még így is nagyon sötét. Viszont,mikor egy napig nincs bedugva a konektorba és utána be van kapcsolva, kb 10 másodpercig jó a fénye ,majd ujjra elsötétül. Szerintetek mi lehet a gondja? Köszönöm.
(#) bihari laci válasza DRAWS hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Szia ha fesszek G2 ,a video feszűlcség 200v ,jok a képcsőpanelon ,akkor könnyen lehet hogy képcső de sose lehet tudni ,kontakt hiba is lehetcséges.
(#) ligyakeli hozzászólása Máj 29, 2012 /

Hi ne haragudjatok,hogy ide írok,de a másik fórumon nemkaptam visszajelzést.Vanegy ORION EUROPE monitorom, a menüje azt jelzi, hogy a kontraszt max,de valójában homályos,és a szineksem élénkek ebben szeretnék segítséget üdv ligyakeli Valaki segitsen
(#) bakaruha hozzászólása Máj 29, 2012 /

Sziasztok van egy Gaba TA-253 típusú tv készülékem keresnék hozzá kapcsolási rajzot . A probléma az hogy készenlét van de nem kapcsolt be szétszedtem találtam benne egy 1n5 2kv kondit ami ketté volt nyílva kicseréltem és egyből működött is kb 3 óra hosszáig . aztán ujra semmi ,szétszedtem újra elpurcant a kondi . Szerintetek mi lehet a gond ?
(#) siadam hozzászólása Máj 29, 2012 /

sziasztok volna nekem egy ROYAL RC4021A TV keszulekem, mejet nem tudok eletre kelteni nem indul a tap ,minden kondiat csereltem diodak ellenorizve ,ha bedugom a konektorba halatszik az a hang mikor bemegy a fesz ,ic ket csereltem tranyokat is par ellenalast is, profi nem vagyok igy szeretnek segitseget kapni a szakiktol elore is kosz
(#) batukan válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Szia István!
Megoldódott a probléma, én voltam a hunyó, ugyanis amikor az ic-t cseréltem két lábat össze forrasztottam. Most hogy újra átnéztem vettem észre. Leszedve az ónt megszűnt a hiba.Köszi a segítségedet még egyszer!
Üdv Karesz!
(#) BarnaPili válasza batukan hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Remek! Tudod,a lónak is 4 lába van,mégse...
(#) domi07 hozzászólása Máj 30, 2012 /

sziasztok! nekem egy olyan gondom van LG projektor tv RE-44NZ221RB hogy csak a készenlét világit . amint rányomok a progira vissza áll készenlétibe nem tud be kapcs . mi lehet a baj? várom a segitségeteket meg hogy érdemes e vele foglalkozni? köszi
(#) canon1990 hozzászólása Máj 30, 2012 /

Sziasztok!!! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Haveromnak csinálom az Orion Jácint nevezetű tv-jét és nem tudok rájönni, hogy mi a baja. Állandóan kimegy benne a sorkimenő melletti tranzisztor (BU). Első bekapcsolásig működik.
Előre is köszönöm a segítséget!!
(#) bakaruha hozzászólása Máj 30, 2012 /

Sziasztok nekem senki nem tud segíteni? (Sziasztok van egy Gaba TA-253 típusú tv készülékem keresnék hozzá kapcsolási rajzot . A probléma az hogy készenlét van de nem kapcsolt be szétszedtem találtam benne egy 1n5 2kv kondit ami ketté volt nyílva kicseréltem és egyből működött is kb 3 óra hosszáig . aztán ujra semmi ,szétszedtem újra elpurcant a kondi . Szerintetek mi lehet a gond ?)
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

A BU tranzisztor kollektorában lévő pár nanoFarados kondit ellenőrizd.Ha ez tönkremegy,a keletkező impulzusok kinyírják a BU-t.
István
Következő: »»   632 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem