Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Állítólag az ilyen kijelzős problémák a Samsungnál javíthatatlanok, mert azon a nyákon keletkeznek ami rá van forrasztva a kijelzőre, ez esetben kuka vagy falra hangulatvilágításnak. Kisebb szerencsével a vezérlőpanel vagy a T-Conn panel(kis panel) hibásodott meg, szedd le a hátát és menj rá hajszárítóval... Ha helyrejön a melegített panelban lesz a hiba forrása. Ha új TV -re kerül a sor messzire kerüld el a Samsungot, mert egy rakás hulladék amit a piacra bocsájtanak!
Szia István!
Az ic megkapja a tápot. Az eltérítő tekercset összehasonlítottam egy másik csövön levővel és a paraméterek szinte ugyanazok, égés sehol nem látszik, a kábelen sem, és a tekercsen sem.Az ic honnan kaphatja a vezérlő jelet, mert azt nem tudom? Most már csak arrafelé lehet valami Köszönöm a segítségedet ! Üdv Karesz!
Üdv! A soreltérítő frekit hallod.A linearitás tekercs okozza.Kell egy kis lakk hozzá.A pillanatragasztót felejtsd el!!!Üdv!Feri
Hali Ozzy 76!
Én technokol ragasztóval, vagy körömlakkal kenem meg a sípoló tekercset, - behatárolni könnyű, ha csavarhúzóval megnyomod a tekercset a sípolás frekvencia változik.
Üdv!
A technokol és a körömlakk nem folyik be a tekercsek közé.Valamint az utóbbi hígító anyaga oldhatja a zománcot, ami elég gyenge lehet a melegedése miatt.
Hali!
Merevít, mint a fiúcska aki belakkozta a gilisztát, hogy a lyukba vissza dugja...a nagyapja előtt...
CH-TYP 110Q41 ha erröl számrol van szó, most került hozzám a tv tökéletes szin, kontraszt, fény, hang, bele néztem, újszerű és pormentes, a kondikat is néztem (csak szemrevételezéssel). Még azt tapasztaltam, hogy a kontraszt alapbol fenn van 50-en, hiába veszem le 30-ra(kb50%), a következö inditásnál, vagy néha csatorna váltásnál is, visszaáll 50-re, nem memorizálja, egyéb beállításokat elmenti. Nagyon tetszik ez a tv, remélem beválik. Köszi. (bocsi képért, telcsis)
Szia! Igen nekem is ez a chasszé jött be elsőnek googlival keresve mert több variánsa is van ennek a tv nek .Az elején elég nehéziis volt azonositani végül is ez a Q2500 chasszi illet hozzá a legjobban és a javításnál ez a rajz volt nagy segitségemre . A kondikat nem elég benne csak szemrevételezni , mérni is kell őket mert a szekunder részen a hűtőbordák környékén biztos találsz kiszáradó félben lévőket. Én ezeket szinte mindet cseréltem annak idején a későbbi hibák elkerülése végett...
Egyébbként tényleg egy elég jó tv ről van szó a 100Hz kép, és a mélyekkel teli sztereó hang miatt érdemes rá forditani az időt és energiát. Üdv.
A helyzet az, hogy ha az IC 15-ös lába ~0.6V alá kerül akkor egy pillanatra felvillan az izzó de semmi több. Erős a gyanúm, hogy a táp IC halálozott el.
Szia!
A típusa: CK-20S20BT. És köszi a válaszokat mindenkinek!
Ja és egyébként nagyon szép képe volt, nem volt vele semmi gond.
Szia!
Lehet hogy hülyeségnek hangzik de hogy néz ki egy linearitás tekercs? Látásra fogom tudni csak még a neve egy kicsit idegen nekem, ám csak simán kenjem be lakkal és kész?
Na most volt egy kis időm, és átnézegettem a diódákat, hát kábé a kétharmada rossz... Ha lesz megint egy kis időm, kicserélgetem őket, aztán majd látjuk mi lesz.
Ha hozzányúlsz egy vasdarabbal,akkor vonzza,van benne egy mágnes.De először nézd meg,hogy melyik zizeg.
István
Sziasztok!!! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Haveromnak csinálom az Orion Jácint nevezetű tv-jét és nem tudok rájönni, hogy mi a baja. Állandóan kimegy benne a sorkimenő melletti tranzisztor (BU). Első bekapcsolásig működik.
Előre is köszönöm a segítséget!!
Köszönöm a válaszod és pdf-t is, egyelőre várok még vele, de ha súlyosbodik helyzet a kondizással fogom kezdeni. Valóban jó kis készülék!
Most ott tartok, hogy a táp és a sortrafó között lévő 150uH induktivitást rövidzárral helyettesítem akkor a sortranzisztor helyére kötött 40W-os izzó fél fénnyel világít és 115V-ot mérek rajta. Ha a rövidzárat megszüntetem akkor csak kínlódik a táp de nem indul, az izzó is csak fel-fel parázslik. Az induktivitásra rámérve 136uH. Mi magyarázza ezt?
Üdv! A hálózati egyenirányító?
Fejlemény: A tápban a dióda és az induktivitás között lévő elko szakadt. Gondolom így "trafóként" szeretett volna működni az induktivitás.
Sziasztok!Volna egy Samsung ( CW-683CNG ) CRT tv, aminek következő a problémája. Sötét a kép mintha levennénk rajta a fényerőt. Teljesen fel van véve a fényerő ,de még így is nagyon sötét. Viszont,mikor egy napig nincs bedugva a konektorba és utána be van kapcsolva, kb 10 másodpercig jó a fénye ,majd ujjra elsötétül. Szerintetek mi lehet a gondja? Köszönöm.
Szia ha fesszek G2 ,a video feszűlcség 200v ,jok a képcsőpanelon ,akkor könnyen lehet hogy képcső de sose lehet tudni ,kontakt hiba is lehetcséges.
Hi ne haragudjatok,hogy ide írok,de a másik fórumon nemkaptam visszajelzést.Vanegy ORION EUROPE monitorom, a menüje azt jelzi, hogy a kontraszt max,de valójában homályos,és a szineksem élénkek ebben szeretnék segítséget üdv ligyakeli Valaki segitsen
Sziasztok van egy Gaba TA-253 típusú tv készülékem keresnék hozzá kapcsolási rajzot . A probléma az hogy készenlét van de nem kapcsolt be szétszedtem találtam benne egy 1n5 2kv kondit ami ketté volt nyílva kicseréltem és egyből működött is kb 3 óra hosszáig . aztán ujra semmi ,szétszedtem újra elpurcant a kondi . Szerintetek mi lehet a gond ?
sziasztok volna nekem egy ROYAL RC4021A TV keszulekem, mejet nem tudok eletre kelteni nem indul a tap ,minden kondiat csereltem diodak ellenorizve ,ha bedugom a konektorba halatszik az a hang mikor bemegy a fesz ,ic ket csereltem tranyokat is par ellenalast is, profi nem vagyok igy szeretnek segitseget kapni a szakiktol elore is kosz
Szia István!
Megoldódott a probléma, én voltam a hunyó, ugyanis amikor az ic-t cseréltem két lábat össze forrasztottam. Most hogy újra átnéztem vettem észre. Leszedve az ónt megszűnt a hiba.Köszi a segítségedet még egyszer! Üdv Karesz!
Remek! Tudod,a lónak is 4 lába van,mégse...
sziasztok! nekem egy olyan gondom van LG projektor tv RE-44NZ221RB hogy csak a készenlét világit . amint rányomok a progira vissza áll készenlétibe nem tud be kapcs . mi lehet a baj? várom a segitségeteket meg hogy érdemes e vele foglalkozni? köszi
Sziasztok!!! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Haveromnak csinálom az Orion Jácint nevezetű tv-jét és nem tudok rájönni, hogy mi a baja. Állandóan kimegy benne a sorkimenő melletti tranzisztor (BU). Első bekapcsolásig működik.
Előre is köszönöm a segítséget!!
Sziasztok nekem senki nem tud segíteni? (Sziasztok van egy Gaba TA-253 típusú tv készülékem keresnék hozzá kapcsolási rajzot . A probléma az hogy készenlét van de nem kapcsolt be szétszedtem találtam benne egy 1n5 2kv kondit ami ketté volt nyílva kicseréltem és egyből működött is kb 3 óra hosszáig . aztán ujra semmi ,szétszedtem újra elpurcant a kondi . Szerintetek mi lehet a gond ?)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |