Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Pont ezért kérdeztem én is , de akkor ezek szerint Gulasoft ilyen papírral csinálhatta de miért ?Mikor a műnyomót reklámozza mindenki.
Gulasoft a minőség ami neked kéne az mi lenne ?
Szerintem azt a minőséget, amit akar, teljes mértékben megkapja a dry-ban. Én is így vagyok vele, mikor működött rendesen a dry(most valami gond van), akkor a 0,3-as vezeték szépen átment a 2mm-es forrpont között, se vékonyabb, se vastagabb nem volt. P20-al az nálam lehetetlen volt. Lehet vasalással is kicsit nehéz lenne.
Amúgy meg köbi már biztos ideges, de megértem. Nem kéne vitázni. Mindig ez megy. Sajnos. A célja az oldalnak, hogy segítsünk egymásnak, nem az, hogy vitázzunk, hogy kinek van igaza. Kövezzetek meg, ha nem így van...
És akkor ezzel le is zárhatjuk (ismét, sokadszorra) az értelmetlen vitát, ugye, kollégák?
[OFF] Tudom... :yes:
Frankey: én felőlem. Elvégre én is azt díjaznám.
Nem vitatkoztunk, leírtuk, hogy ki melyiket használja, és hogy mit lehet tőlük elvárni. Én meg felajánlottam, hogy nyomdai filmmel megcsinálom azt a tesztet. Ez nem vita.
Küldjétek az negatív képet, lehet megyek a nyomdába, csinálok egy tb6560-as meghajtó panelt. Az első verzió saját gyártás lesz, ha működik, akkor úgyis közzé teszem ahogy a többit is, lehet utángyártani, úgyhogy valamikor úgyis megyek nyomdába.
Elküldhetnéd nekem is. Öszemérhetnénk az eredményeket. (Én nem nyomdával dolgozom.)
Igazad van, ezt benéztem.
Akkor küldje aki küldi, nekem is! Ha nem, akkor pedig küldd Te! :worship:
Gulasot igaz , hogy a Simpi rakta fel ezt a vonalpróbát , és gondolom erre gondoltál .Itt van a negatív ez kellet ugye?
llaci56 tőled meg azt kérdezném , hogy irtad , hogy nem nyomdával dolgozol , akkor mivel is , csak úgy kíváncsiságból ja és milyen eredménnyel ?? Akkor mellékelve pdf remélem ez kellett.
Á tudom mire gondolsz lehet így lett kijelölve , és lemaradt a teteje , de ez is megteszi nem ?
Na erre már mondanám , hogy tökéletes , de még szerintem mindig vannak kiaknázatlan lehetőségek.
Azt hiszem ez már így ok.
Már mi előtt ? Nem ónoztam én ez ala natur.
De belehetne semmi akadálya .Voltál a nyomdába hogy alakul a vonalpróba?
Panelt szeretnék késziteni házilag,mi a leg jobb módszer? Le irom mim van hozzá : - 1- Hívó edény a hozzá tartozó levegő kompresszorral,hogy gyorsabb legyen a reakció maratáskor.- 2 - UV le világító. Ez mind gyári cucc,új. Kérdés - Milyen módszert alkalmazzak? Mit vegyek még? Köszönöm a segítséget.
Három lehetőséged van(ha használni akarod a levilágítódat):
1. Gyárilag fényérzékeny nyákot veszel(ez drága) 2. Positiv 20-at veszel és ezzel fújod be a nyákot. 3. Dry fóliát szerzel, és ezt laminálod a nyákra.
Hátha ennyi pénzed van [Ez mind gyári cuccra] , akkor talán le is gyárthatnád a paneljeidet , Egyébként a megoldások tárháza elég széles olvass vissza kicsit .
Igen erre gondoltam, * csak a gyári lefújt panelok minősége sz...k. Ha én fújom le a panelt nem kritikus? Ebben az esetben mire vigyem rá a mintát, * hogyan stb. A technológiát ismerem * valaha csináltam is. * De az utóbbi években *( 15-20 év )* nem volt rá szükségem , * mert le gyártattam , * profiba. Az egyik nap meg * rendeltem és max 2 nap mehettem érte * vagy kihozta a futár és sosem volt magyarázkodás. De itt ... ? Nem beszélve vidéken hobbizok. Ez a válaszom az utánad szólóhoz is. * Várom az ötleteket. Köszönöm.
Valaha még szitáztam is a panelt és nagyon ok volt de ekkor a cégnél a dekorban ez nemvolt gond.Most más a helyzet,nem dolgozom,hobbizom.
Én csak azért írtam neked amit, mert nehogy gond legyen abból , amit már sokadjára írt itt le mindenki.Max ha tökéletesítés vagy hasonlóról lenne szó , de hogy előröl az egész folyamatot leírni nem tudom már lerágott csont.
Egyébként tényleg ha vissza olvasol is nem garantált a siker , csak ha saját magad csinálod ,kipróbálod , és ha nem jó újra , és újra , és a hibáidat korrigálni nem fog menni másképp hidd el.Más úgysem fogja helyetted megcsinálni , neked kell , és a majdan hibáidat is neked kellesz javítani.
Igen ezzel tisztában vagyok. * Csak arra gondoltam * ,lehetnek ki próbált dolgaitok és igy egyszerűbb. Minden esetre köszönöm. - Azt hiszem a kézen fekvőbb a +20 as eljárás. * Csak miről világítsam le a mintát és mire vigyem rá? Nem ismerem itt MO gon a lehetőségeket, * helyeket * ,beszerzési forásokat stb . * Azért kértem volna segítséget.
Szia!
1. Panel megtisztítása (én Domestos súrolóporral szoktam, mások 800-as csiszolópapírral) 2. Lakk felvitele, hagyni száradni 24 órát 3. Írásvetítő fóliára, vagy pusz papírra kinyomtatod a NYÁK tervet. 4. Ráhelyezed a NYÁK-ra, levilágítod. A levilágítási időt ki kell próbálni. 5. Előhívod ebben. 5. Lemaratod ebben. 6. És kész! Üdv! BAlázs
Azt írtad a korábbi hozzászólásodban , hogy ismered a technológiát valaha csináltad is , Akkor mi a gond ?
Nem hiszem , hogy azóta olyan nagyon más lenne mint akkor volt. Egyébként érdekes lesz ha fogod kapni a válaszokat , mert mindenki azt fogja leírni ,ami neki legjobban bevált. Ha nem nyomdával készítetted a mintát , akkor mindenféleképpen kell egy jó nyomtató , és hát a kísérletezgetést úgy sem fogod megúszni . :wave:
Azért egy picivel több figyelmet fordíthatnál a helyesírásodra...
Köszönöm.
Igen ismerem az eljárást.Akkor nem nyomdai levilágítás volt,hanem nagyítót használtunk megvilágítani a szitát. Azt is tudom,hogy nem úszom meg a próbálgatást. - Épp ez érdekelne,hogy kinek mi vált be és mit hol lehet kapni.
A szavak egybe és különírásáról már ne is beszéljünk...
Igen ez az utóbbi 20-25 év alatt ragadt rám.De nem szégyellem.
Én a dry fóliát ajánlom. Az sokkal olcsóbb és egy nagyságrenddel jobb mint a p20.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |