Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   180 / 308
(#) pincer hozzászólása Jún 2, 2012 /

Sziasztok mindenkinek!
Olyan segítséget kérném ?van nekem egy makita fúrókalapács gépem .utóbb időben tokmánynál folyik az olaj és egyre gyengébb az ereje.mi a baja lehet?a választ köszönöm.
(#) vzoole hozzászólása Jún 2, 2012 /

Itt a legújabb érdekes kis műszerem...

110V-osan és lelakott állapotban vettem, de mindkettőt orvosoltam.
(#) Gafly válasza vzoole hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Na ilyet még nem láttam. Pontosan mi is ez?
(#) maci80 válasza endrusz hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Szép gyűjtemény! Gratulálok hozzá! Nekem is van egy csővoltmérőm, szignálom. Sajnos nem lehet frekit állítani. Meg kell javítanom mert már nagy szükség lenne rá. Csöves rádiókhoz csöves szignál dukál. (A kép még a megérkezésekor készült.)
(#) satlokk válasza maci80 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Ezt ismerem érdemes megjavítani,az EMG műszerek nagyon jók még mindig.Nekem is vaqn egy 1173-B.-s szignálom,de még mindig kiválóan működik.
(#) vzoole válasza Gafly hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Ez egy forrasztópáka hőmérséklet kalibráló, de lehet vele mérni a földelési ellenállást és a hegyen lévő feszültséget is.
(#) sastas01 válasza vzoole hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Egy ilyet be kell szerezem!(Te hol vetted?)
(#) vzoole válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Egy ismerősön keresztül, kiselejtezésből. Szerencsém volt. De nem olyan létszükség ez, ugyanezt mértem multiméterrel is.
(#) sastas01 válasza vzoole hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Viszont ez jobban néz ki mint egy multiméter.
(#) Action2K válasza endrusz hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Én már nem is tudok mit mondani, mert az előttem szólók már mindenféle jelzőt "elhasználtak". Irigyellek a gyűjteményed miatt, de irigyellek a házad miatt is. Egy mestergerendás paraszthátat elfogadnák én is. Gondolom szép helyen lakhatsz. Tisztellek a kitartásod, elkötelezettséged miatt is. Köszönöm, hogy megosztod velünk ezt a látványt, ami néhányunkban más érzést is előhoz a csodálaton kívül. Le a kalappal, csak így tovább!
(#) elektrorudi hozzászólása Jún 3, 2012 /

Sziasztok!
Remélem belefér a topicba... Tanácsot kérnék.
Műhelyemet egy felsőmaróval szeretném bővíteni.
Melyik típust ajánlanátok max. 20e forintig?
Előre is köszönöm.
(#) szamóca válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Nekem egy blekenddekkerem van, ami ebben az ársávban kapható. Lehet vele marni, de nem egy ipari készülék. Ha ritkán használod, és nem huzamosan, (melegedés, szorulás, kontakt hibák, stb) akkor megfelelő. Szerintem az ebben az ársávban lévő készülékek mind ezekkel a nyavalyákkal küzdhetnek.
(#) Action2K válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Tudom miről beszélsz. Ezen a fórumon is látszik.
Az a baj, hogy ezek és a hasonló gyűjtemények csak most vannak így megbecsülve, illetve rejtve vannak a nagyközönség számára, akiknek illene tudni, hogy hogyan is fejlődött a technika, s nem csak beleszülettünk az okostelefonok meg xboxok és társai világába. Pár évtized, s ezek a hatalmas szellemi tudást rejtő gyűjtemények is az enyészet áldozatává válnak,vagy talán még pár évtizedig egy további rejtett gyűjtemény(ek) részét képezik majd. Aki járt a londoni Science Museum-ban, az tudja miről beszélek. A világ legnagyobb tudományos gyűjteménye. Itt több magyar találmány/fejlesztés van kiállítva, mint a magyarországi múzeumainkban. Ja, és teljesen INGYENES a belépés a teljes múzeumba. Kivétel az IMAX 3D mozi, pár szimulátor és néhány speciális kiállítás. A sok magyar találmány, fejlesztés, termék megérdemelne egy ilyen múzeumot, pláne, hogy most "divat a hungarikumozás".
(#) Action2K válasza sastas01 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Hát csomagold be így a multit.
(#) tonya válasza endrusz hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Ez igen, gratulálok, nagyon szép gyűjtemény.
(#) endrusz válasza Action2K hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Szia! Köszönöm a dicsérő szavakat. Egyedül lakok itt úgyhogy van helyem bőven csak legyen mit gyűjteni. Van két ilyen harminc négyzetméteres, meg két kisebb szoba. Ha lesz majd új szerzemény azokat is megmutatom nektek. De azért ez sem akármi ami a képeken látható. Anno a honvédségnél volt rendszeresitve ugynevezett töltőkocsi amiben ilyen töltők voltak . Egy autóban vagy 12 darab.... Üdv pali
(#) Inhouse válasza endrusz hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Jesszompepi....
Akaratlanul is bevittél egy övön aluli ütést itt a társaság zömének... Kicsit besárgulva néztem a képeket és gratulálok! Csak így tovább, mi meg majd elleszünk valahogy...

Üdv
Inhouse
(#) sastas01 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Hogy én erre nem gondoltam! :bummafejbe:
(#) sastas01 válasza endrusz hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

A nyáron lehet hozzád menni társadalmi munkába ?
(#) elektrorudi válasza szamóca hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Köszönöm a válaszod. Azt sejtettem, hogy iparit nem kapok ezért a pénzért, mert ahhoz egy nullát kellene irni az árhoz. Természetesen barkács gépet keresek, de nem "egyszerhasználatosat". A szomszéd már az ötödik sarokköszörűt hozza hozzám javíttani. Jobbára Einhell márkájú/szintű gépek. Persze nem tudok velük mit kezdeni... Az én gépeim többnyire Bosh márkájúak. Zöld (barkács) gépek, de árukhoz képest, megfelelnek. Black&Deckerből csak dekopírom volt. Kétszer cseréltem benne forgattyúsházat (vagy mit) aztán vettem egy Bosh-t. Viszont felsőmaróból, ez a márka egy tízessel több, mint amit szánnék rá. (meg nem is vagyok Bosh b.zi ...)
Most akkor, a véleményed szerint, a B&D mellé pluszt, vagy mínuszt írjak?
(#) szamóca válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

A véleményem a B&D-ekről, hogy lesüllyedtek az Einhell, Sparky, stb. szintre. Mára csak a valamikori patinás név maradt, amiért némi felárat kérnek. Azonban mellette szól, az alkatrész beszerezhetőség, szervizhálózat.
Én nem sokat foglalkoznék a márkával, ha csak ritkán használnám. Egyszerűen szemrevételeznék néhányat műszaki (anyagi) szemmel, és amelyik hiányosságaival együtt tudnék élni, azt megvenném. :yes:
(#) brato válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Üdv!

Ha nem bánod leírom az én tapasztalatomat a Skill gépekről.
Az első gépem egy 3,6V-os egyenes csavarbehajtó kb.10 éve használom napi 1-2 órát. Eddig 4 akku és egy kapcsoló kellett bele.
Van fúrógépem 230V-os 5 éve. Semmi gond nem volt eddig vele.
Szalagcsiszolóm is van de azt nem használom még csak 1 éve és ritkán, így nem tudok véleményt mondani róla.
Dekopírfűrészem is hiba nélkül megy 4 éve használom kb hetente 2-3 szor.
A Skill gyakorlatilag Bosch gyártmány, az alkatrészek is többnyire csereszabatosak, viszont olcsóbb a Boschnál.
Szerintem otthonra jó választás lehet.
(#) elektrorudi válasza szamóca hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

OK. Értem. Köszi. Akkor minusz... :no:
(#) Doncso válasza brato hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Nem csak neked!
A SKILL-t én is tudom ajánlani, nekem jóféle dekopírom van, és bírja, pedig nyüstölöm már három éve. (Építőípar) B&D flexem van, az egyik le van égve, a másikban most cseréltem csapágyat, működik, de nem nagy szám, a hitachi kisflexem viszont 100-éves, bivalyerős, amit az már kapott,az nem emberi, és abban is most cseréltem csapágyat, de hibátlanul megy. Az olcsó gépekről annyi a véleményem, hogy pont annyit érnek, mint az áruk, persze most néhányan lehurrognak, azoknak azt mondom, hogy tessék kipróbálni egy ugyanolyan gépet, csak felsőbb kategóriásból... a vadonat újonnan vett felsőmaróm ami kemény 12.000Ft- volt, nos kétszer használtam, harmadszorra már nem ment, na kiderült, hogy az állórész tekercsének egy szála kiállt, és a forgórész elkoptatta, teljesen, szétszedtem, és összeforrasztottam, azóta megy, nade kérem...... a gagyi fúróimmal nem tudok ragasztót keverni, persze a most vásárolt (3000Ft) EVIG magyar fúrógéppel még a földet is kifúrom a keverőszárral. A gagyi kézidriller is hagy maga után kivetnivalót, gyönge és lóg, viszont forog ... bezzeg asszony proxxonja, de azzal körmözik, na pff. Viszon van jó tapasztalatom is, a gagyi rezgőcsiszolóm parádés, a gagyi gyalum is hibátlan, és az einhell nagyflexem is csak egycsapágyat kért eddig. De az én tapasztalatom az, hogy az olcsó gép mindig, ismétlem mindig kompromisszumot követel.
(#) SALáta válasza Doncso hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Most voltam egyik vásárba, 3500 ért vettem 4 igen jó minőségű szerszámot (HAM-gyémántgravírozó,Garant 45 fokos élletörő, Frasia - R2 rádiuszos maró). Volt ott használt nevenincs német (valódi német) asztali fúró, 18 ért, nem lógott vaskos anyagból volt. Volt egy 720 W os fúró, az is német de 90% ban mint az EVIG. Ilyen helyeken érdemes szerszámot venni. De te tudod már mi a jó, kezdőknek meg sajnos meg kell küzdeni ezekkel. Vettem kínai szerszámot is, jó anyagból volt meg jó is, eltörtem egyet az igaz de valószínű elszámoltam magam.
Vásáron 90% kínai legalja termék már sajnos, a többi kelet európai. Jellemzően van ami szinte árba van vagy drágább mint a bolti. De például orosz gyémántkövek 6500 tól 8000 ig voltak, katalógus ára meg 45000, igaz az kicsit jobban néz ki de valószínű ez is ugyan olyan jó.
(#) Doncso válasza SALáta hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Szerintem ami 20 éves, és még működik, az éppen rossz nem lehet...... de a kínaitól beztos jobb. Az EVIG-em 88-as
(#) csikosgabi válasza endrusz hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Szia. Jópár éve keresek olyan embert akinek ilyen töltője van. Nekem is van egy. De tervbe van a teljes restaurálása és az össze feliratozás eltűnt róla. Megkérhetnélek, hogy fotózd le közelről az előlapi feliratokat? Nagyon megköszönném...
Üdv. Gabi
(#) Ricsi89 válasza csikosgabi hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Ha jól emlékszem, nekünk a suliban a műhelyben van egy ilyen töltő.
(#) bankimajki válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Szia, én ha jó gépet akarok venni, akkor elsőnek keresek használt iparit. Ha nem találok, akkor kezdek nézelődni, hogy mi az ami szóba jöhet. A Bosch-sal eddig nem volt bajom. Hitachi-ból se találkoztam eddig rosszal. (De B&D-rel annál többel.) De ha találsz Graphite márkájú gépet annak is nyugodtan nézz utána, mert nekem a sarokcsiszolóm olyan és megölhetetlen. (Előtte kivégeztem évente kb. 1-et más márkákból. Einhell, Ferm, piaci... Ez pedig már vagy 3-4 éve hibátlanul működik.)
(#) elektrorudi válasza brato hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Hali!
Köszi az info-t. Ahogy nézem, a Skil csak 3-4ezer forinttal olcsóbb a Bosh-nál, de így is 23,5ezer a legolcsóbb. Most hajlok a Skil irányába. Különösen úgy, hogy az egyik körfűrészem Skil, és eddig OK. Viszont a Bosh marószerszám cseréhez nem kell +szerszám (állítólag)...
Következő: »»   180 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem