Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   283 / 563
(#) Ricsi89 válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 30, 2012 /
 
Én megcsináltam, szerintem érdemes beépíteni.
(#) berobbantam válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 30, 2012 /
 
És elárulod a vt8 és az ic tipusát?Vagy esetleg feltehetnéd a nyákterved ha megvan alkatrészekkel
(#) erdgab válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 30, 2012 /
 
Amit a mellékletben mutatsz azt a kapcsolást Tubi és Én hoztuk össze a nyák az én tervem.Az IC típusa CD4093 a Vt8=BC847=BC182 ,a másik PNP tranzisztor BC857=BC212.Megépítheted és utólag is hozzákötheted a gépedhez,szerintem megéri,de mondják meg azok,kik megépítették.
(#) Ricsi89 válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 30, 2012 /
 
BC847 jó lesz, npn-es tranyó kell oda. Az IC pedig CD4093-as. Erről a tervről csináltam én is, mint amit felraktál.
(#) berobbantam válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 30, 2012 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek a választ.Ráírom a nyáktervre és szerintem nekiugrok
(#) Temela válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 30, 2012 /
 
Helló!
Ne ugorj(csak nyugodtan...)! Csak csináld meg nyugodtan azt a macit működőképesre... , anélkül is biztosan tökéletes, ha tudnád, hogy milyen sok gyári gép nem tudja ezt a plusz funkciót/kat! - és milyen jól működnek! ( persze nem lebeszélni akarlak!) , de mint ahogy írták bármikor beépítheted, csak arra gondoltam, hogy a kezdeti sikerek milyen fontosak annak akinek nem megszállottsága még a "barkácsolás", mert ha valami nem sikerül a kezdeti lelkesedés alább tud hagyni...
:hide: :peace:
(#) berobbantam válasza Temela hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Helló
Na jó az ugrás enyhe tulzás voltEgyenlőre fejben próbálom összerakni a dolgokat.Van még itthon egy darab nyákom meg 3 rezgő tápom.Először letesztelem a tápokat.Ha valamelyik működését kielégítőnek találom akkor valószínű egy nyákra megcsinálom a 12 voltos betápot és ezt a kiegészítőt és beteszem a dobozba a hagyományos trafós táp helyett.Amúgy sem jellemezném az építés menetét rohammunkának.Kb 2 hónapja kezdődött a fizikai megvalósítás,és kb ennyit saccolok még a végéig.
(#) erdgab válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Csak jelezném,hogy ha megépíted a gépedhez a szóban forgó panelt a kiegészítő szolgáltatásokkal akkor az eredeti panelodon kapcsold ki a leragadásvédőt és a fojtó a kimenet POZITÍV ágába kerül,most a negatívban van.
(#) Temela válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Csak annyit a dvd tápokról, hogy ugyanolyan a működési elvük és szinte a kapcsolása is, mint amik itt a fórumon megjelent tápoknak... (pl: az orosz gépek tápjai)
(#) Temela válasza erdgab hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Lehet, hogy elhangzott már, de fontos információ! Köszi!
(#) berobbantam válasza Temela hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Helló
Megvallom őszintén nem nagyon ismerem a rezgőtápok lelki világát,és úgy gondolom hátralévő életem kevés is hozzá hogy megismerjem.De a 3 tápot mindenképp letesztelem.Először is megnézem,hogy hány volt jön ki a kimenet 12 volt helyén.Ha van 15v ami a stab ic-nek kell a biztonságos működéshez(a tápokban egyikben sincs fesz stab ezt megnéztem) akkor a kimenetre ráakasztok két sorbakötött 12v 5 w-os izzót.Ez elvileg 1 amper körül fog felvenni.Amelyik ezen a próbán is átmegy annál már csak azt kellene megtudnom,hogy mit csinál mondjuk 180-200 volt bemenettel.Mondjuk ezt még nem tudom hogyan fogom letesztelni.Ha ez is jó akkor csinálok neki egy kisebb panelt mivel ezek mind hatalmas nyákon vannak.A legkisebb is 6x15 centis.
(#) berobbantam válasza erdgab hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Helló
Kár hogy ilyen messze laksz tőlem.Szerintem egy két délutánt jól el tudnánk beszélgetni.Vagyis én kérdeznék butákat,amire Te válaszolnál okosakatAz redeti panelon még nincsenek beépítve a leragadásvédelem alkatrészei.Én a jumper helyet egy kapcsolót terveztem oda.A változás ebből a szempontból annyi lenne,hogy az egyik kapcsolószál megy az uc ic 1-es lábára a másik szál pedig a fejlesztett védelem panelján az uc1-hez.Ez a folytós dolog viszont jobban a fülembe tette a bogarat.A gyakorlatban most ugye nekem úgy néz ki a dolog,hogy van a két sín amire csatlakozik a főtrefó szekunder kezdet és vég.A véges sínhez volt még kötve a folytó kezdet a folytó vég pedig volt a negatív saru.A pozitív saru pedig a hűtőborda gyakorlatilag.Akkor ezt most úgy kell átkötnöm,hogy a bordára megy a folytó kezdet a folytó vége lpedig lesz a pozitív sarok.A főtrafó kezdet és vég ugyanúgy megy a két sínre,és amelyikre a véget kötöm azt kivezetem a negatív sarunak.A két snubberkör változatlan marad.Jól értelmezem a dolgot?
(#) Ricsi89 válasza berobbantam hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Igen csak annyi az egész,hogy a fojtót átrakod a pozitív részhez és kész. Semmi egyéb módosítás nem kell.
(#) berobbantam válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Azt hiszem ez megoldható.Gyakorlatileg a két nyillal jelölt sarut kell megcserélnem,az alsó sínen pedig marad a főtrafó szekunder vég szál.
(#) Temela válasza berobbantam hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Üdv!
- abból 12 v jön ki (cca.), szerintem nem kell stab kocka. -, de előfordul olyan is amelyik 24 v-t is tud. Azért hivatkoztam multkor a forumon linkelt rajzokra, mert azok is olyanok ( a kimenet viszacsatolva általában a 12 v, annak figyeli a meglétét a szabályozó, a többi pedig a konstans trafó menetszámok miatt úgyis abban az arányban változnak... (mármint 5v, 3,3v esetleg 8v)
A teszt ötletet kiválónak tartom, de 12v/12w az 1 A-s terhelés? ,ha megnézed dvd-k hátsó fertályát, akkor látod, hogy nem annyira érzékenyek a bemeneti hálózatra.
(#) fezsolt73 hozzászólása Jún 2, 2012 /
 
Üdv!
Keresném GCE WOLF1600 vagy STEL161 inverteres hegesztő kapcsolási rajzát.
(#) zbartalos hozzászólása Jún 2, 2012 /
 
Sziasztok!
Lassan azért sikerül a Macival is foglalkoznom
Jelenleg így áll a dolog!
Üdv.: Zoli
(#) berobbantam válasza Temela hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Helló
Ma kicsit alaposabban tanulmányoztam a tápokat.Azt hiszem maradok az eredeti trafós változatnál.Volt amelyik csak 10 voltot adott le.A leg régebbi kinézetű egész jónak tünt.Az 11,98 V volt üresjáratban.A problémám csak az vele,hogy ez ugye kevés a stabkockának.A másik problémám,hogy amennyire én tudom ez valamilyen szinten lüktető egyenfesz,a trafós kivitel pedig a stab meg a kondik miatt szűrt egyenfesz.Nem tudom ez mennyire zavarná be a vezérlést.Azt hiszem most egyenlőre megcsinálom a kiegészítő panelt a macihoz meg a trafós tápot,és ha majd minden megfelelő képpen működik akkor kerülök mégegy kört ezekkel a tápokkal.Gondolom valahogy meg lehet emelni a kimenő feszt egy alkatrész cserével nem kell feltétlen újratekerni a trafóját.Majd visszarajzolom a panelt vagy rákeresek neten hátha találok kapcsolási rajzot,és az alapján már biztos tudtok segíteni,hogy merre keresgéljek.Nézegettem erdgab mester paneljét is.Neki rajta van a vezérlő panelon a rezgő táp is,de ő is használ stabkockát.Régi emlékeim alapján pedig ha 12 voltra teszek 10 watt terhelést akkor az szűk 1 amper.P=UxI.Már ha jól emlékszek
(#) Ricsi89 válasza berobbantam hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
A dvd-s tápok nagy baja, hogy az 5V-ról megy a visszacsatolás, a 12V-os rész nem stabilizált. Mivel a dvd-ben az 5V kell a vezérlésnek, processzornak, így annak kell stabilnak lennie, a 12V-nál meg nem lényeg annyira a pontosság. Ugyanígy van a pc tápokban is, ott is az 5V van stabilizálva. Elvileg ha a visszacsatolás át lenne kötve a 12V-ra, akkor pontosan tarthatná a feszt és stab sem kellene. Másrészről itt is ugyanúgy pufferelt fesz van, nem lüktető, hiszen a tápon ott vannak a pufferkondik, minden fesznek.
(#) berobbantam válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Helló
Ez ismételten egy számomra hasznos infó voltNem mondok le teljesen erről a projektról semMegpróbálok majd dúrni egy kapcsolási rajzot.
(#) Ricsi89 válasza berobbantam hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Kapcsolási rajzot szerintem a vezérlő IC adatlapjából láthatsz. Ezek a tápok is nagyjából az a rajz szerint épülnek fel. Az adatlapban legalább benne van pl a visszacsatolás kiszámítása is általában.
(#) berobbantam válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Köszönöm a jó tanácsot.Eszembe sem jutott volna az ic szerint keresni.
(#) erdgab válasza zbartalos hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Jó látni,hogy vannak még kik használják a kerámia kondenzátorokat hidegítésre,szép munka s ahogy egy régi filmben mondták "Fojtassa Doktor".
(#) zbartalos válasza erdgab hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Köszönöm. Hát ami a kondikat illeti nekem csak ilyenek vannak itthon egy dobozban.
Kiss Ádám kérésére felteszem ide a Maci többi részének terveit is. Ha már megosztom, akkor mindenkivel megosztom. Lehet valakinek megtetszik! Megnyitni a diptrace nevű progival lehet. Ha valakit érdekel akkor felteszem valahová az enyémet, mivel az nem időkorlátos.

Üdv.: Zoli
(#) zbartalos válasza zbartalos hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Sziasztok. Elnézést, de elfelejtettem kijavítani az egyik kondi értékét (UC3845 3-as lábán a kondi nem 100nF, hanem 2,2nF), hamar javítottam és újra felteszem ide a módosított nyáktervet.

Üdv.: Zoli
(#) kissadam válasza zbartalos hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Köszönöm a nyáktervet a többiek nevében is! Magam is nekiláttam a nyáktervezésnek de idő hiányában iszonyat lassan haladok. Sok kész nyákterv van itt fent a fórumon, de ez a kis méret nagyon megtetszett.
(#) berobbantam válasza berobbantam hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Helló
Ma elkészült a kiegészítő nyák az antistickel hotstart-al airforceval.3 helyen fénymásolnak nálunk a faluban,de sehol nem engedték feltenni a nyáktervező progit,hogy kinyomtassam a nyáktervet.Így találtam magamnak egy új módszert.A fóliaoldalt leragasztottam öntapadós dekortapétával és kivagdaltam a nem kellő részeket snicerrel.Nem tartott tovább mint filccel megrajzolni a panelt a végeredmény viszont sokkal szebb lesz.A folytót is átszerveztem a pozitív csatira.Az eredeti vezérlőpanelomon megvolt az antistic áramkör is.Egy jumperral kapcsolódott volna az uc ic 1-es lábára.Ez lett az új áramkör csatlakozó pontja.Szóval kezd összeállni a dolog nekem is
(#) Prince86 válasza Prince86 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Köszi, hogy válaszoltatok! :S
(#) erdgab válasza zbartalos hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Félre ne értsd,azok a kondik tökéletesen megfelelnek hidegítési célokra.Sajnos a mellékletedet nem tudom megnézni,pedig van ilyen programom a gépen.
(#) berobbantam válasza berobbantam hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Evvel a kiegészítő kapcsolással lenne mégegy kérdésem.Az elkok lehetnek 16 voltosak,vagy esetleg nagyobb kell?
Következő: »»   283 / 563
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem