Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Idézet: „Error[105] C:\FORD\PROP628.ASM 113 : Cannot open file (Include File "CharGen628.asm" not found) Error[105] C:\FORD\PROP628.ASM 114 : Cannot open file (Include File "Keys628.asm" not found)” Mond ez neked valamit? A
sor helyett a
kellene... Miért nem találja a CharGen628.asm állományt?
szia
Aj jaj háát gondolom mert nem volt oda másolva Erre nekem is illet volna rájönnöm
Szia
Még most is kaptam hiba üzit De már van Hex fájl
Ezek nem hibák, csak figyelmeztetések, hogy ellenőrizd a Bank kiválasztást...
Ha nem szeretnéd őket nézni, írd be a következő sort a forrás elejére:
Szia patexati
Elkezdtem összerakni a 886 hibrid rotort A te nyákodat csináltam meg Szerepelnek a nyákon SMD "ellenállások 0" értékkel Oda mit kellene tenni ? Átkötés ? És van egy a PIC alatt RX? névvel Ő ki ?
Igen, azok SMD átkötések(0 ohm-os ellenállás), lehet kapni a boltban.
Hirtelen nem találom a patexati-s kapcsolást. Így a második kérdésedre nem tudok válaszolni.
Szia!
SMD ellenállás 0 felirattal: 0 ohm ellenállás a vezeték átugratására. RX a pic alatt: A fotoellenállásal alkot egy osztót, az osztó közepét kéri a pic. Az értéke attól függ, milyen fotoellenállást, fototranzisztort, fotodiódát tudsz beszerezni. Akkor jó az ellenállás értéke, ha sötétben kicsi (majdnem 0V), jól megvilágítva majdnem +5V mérhető az osztó közepén.
Szia
Köszi az infót az én fotoellenállásom patexati 50k javasol mellé akkor az rx=50k
Sziasztok
Már megint gondom akadt A nyákon szerepel IRF9Z34 a kapcsoláson nem lelem valamit össze kevertem ? ehhez a nyákhoz nem ez a kapcsolási rajz ?
Szia!
Rx - Ki kell kísérletezni, de inkább 20-22k -t vagy kisebbet javasolnék. IRF9Z34 - A kapcsolásnak van egy 2. lapja is.
Szia! A kérdéseidre válaszoltak látom. A fényerőszabályzó rajza külön van ITT megtalálod. Egyébként működik az biztos mert megépítettem ano. Fokozatosan kell éleszteni.
Bocsánat az előző link nem jó most nézem EZ a jó
Szia
Szépen sikerült a nyák nincs hiba sehol a nem kellett javítgatni. Elsőre ilyen lett A fúrás is elfogadható (jó) lett. Kipróbáltam az SMD alkatrészek beforrasztását is (fog ez menni)! Megerősítésként a lábbal rendelkező alkatrészek az alkatrész oldalon vannak.!? Az SMD van a fólia oldalon! (Jókor kérdem a PIC foglalatát már be forrasztottam. Fokozatos élesztés? Ez mit takar mondjuk még messze van ez a része.
Szia!
Annyit jelent, hogy előbb a tápját mérd be még pic, RTC stb nélkül, nehogy egyből tönkremenjenek...
Szia! Jól van az üres oldalon van a pic és a led de találsz képet róla.. Előbb ki kellet volna vágni a nyákot és ha teljesen ki van fúrva,vágva akkor kell nekiállni beültetni..Bővebben: Link
Szia
Kérdés Hall? Mi is ez és mire is kell? Hogyan is kell elhelyezni? A ledek színére mit javasolsz? Szerinted hogyan néz ki a legjobban? Én is rájöttem jobb lett volna pontosan kivágni. Meg oldom. A türelmetlenség!! Hall honnan ?
A hall egy mágneses szenzor(például ez). Ha jól gondolom a forgási sebesség meghatározásában van szerepe, aminek meg a led felvillantási időpontjában.
Ha szín kell, érdeklődj egy női egyednél. Biztos vagyok benne lesz egy jó tippje, hogy mi menne a nappalidhoz .
Szia! A Hall szenzor adja a PIC részére a jelet mi alapján a ledeket felvillantja.. Természetesen egy mágnes van elhelyezve az alatta lévő pályaívben . PC ventiben található hall szenzor de lehet venni is.. A ledet te döntöd el milyen legyen nézegesd meg a topic képeit azt meglátod. A lednél lényeges,hogy ne legyen szoknyája vagy nagyon kicsi mert nem fog elférni egymás mögött..
Sziasztok
Látom a jövőt!! Meg fogom építeni az SMD rotort is! Bele bolondultam az órába pedig nem is értek az elektronikához pár alkatrész hiányzik a hibrid rotorhoz Szerintem mindjárt meg is rendelem a 886 SMD rotor alkatrészeit Nekem elment az eszem
Csak szépen sorban egyszerre egyet építs,ne kapkodj!
szia
Mi az a LDR107 a HEStore.hu nem találrá semmit És az MCP9800AOT M /OT szenzort honnan lehet beszerezni ?
Szia!
Fotoellenállást az ElektroKontha -ban vettem a legutóbb, de már az a széria nincs nekik... MCP9800A0T M /OT: ChipCad -tól, de inkább az MCP9800A3T M /OT -t kellene venni, az olcsóbb és többször kapható. A programban a címét 0x96 -ra kell állítani. A következő sor előtt ne legyen pontosvessző:
Szia Hp41C
A program átírását rád bíznám én teljesen zöld vagyok hozzá. Fotoellenállás : Tápfesz. max: 150 V DC Teljesítmény: 90 mW Üzemi hőfok. tart.: -20..70°C Ellenállás: - 50 kOhm (0 lux) - 22 kOhm (10 lux) - 4 kOhm (100 lux) Lambdap: 530 nm akkor ez jó lesz LDR107 nek (Rx A PIC alatt 20K) Remélem megjönnek a hiányzó alkatrészeim a hét végére Addig is el játszadozom a mechanikai munkákkal felszerelem a videó fej motorra a rotort STb
Szerintetek mennyivel lenne bonyolultabb egy RGB ledes órát összerakni? Mert Szerintem egy ilyen óra sokkal "vagányabb" lenne. Ha jól emlékszem kly fejlesztett egy hasonló órát, de az olyan 1-1.5 éve megrekedt.
A patexati féle kapcsolás az hol található meg? Mert a kapcsolások közöt csak vicsys-éra leltem rá.
Szia!
A forrásban ott a 3 sor, csak a komment jelét, a pontosvesszőt kell arrébb rakni...
Az RGB óra kb. háromszor bonyolultabb.
Itt a fórumon: itt.
Értem. Ez gondolom azt jelenti, hogy RGB-hez még kapcsolás se nagyon van.
A patexatis rajznak ez a teljes verziója?(pár HSZ-el ezelőtt emlegettétek, hogy 2 részből áll).
Ez a Patexati -s rajz a tejles kapcsolás, a többit én rajzoltam...
Értem. És azt megmutatod amit te rajzoltál? :worship:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |