Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy tápegységből panellal együtt kiszedtem egy IC-t ( DNA1002D ) viszont nem találtam se google-ba se sehol máshol leírást hozzá hogy mi is akar ez lenni. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon köszönöm. Üdv McDeath
köszönöm igyekszem kihámozni hogy mit is takar de el leszek vele egy darabig köszi mégegyszer
Szia!
Itt van pár rajz az IC kapcsolásáról. Bővebben: Link
Sziasztok a minap szereztem egy ilyen hangszorót 4Ohm-os 5VA van ráírva. De nem tudok eligazodni nem nagyon talátam hozzá leírást. Szerintetek hány Wattos? 1,5-2Watt? Válaszokat előre is köszönöm!
A gugli első találata... A VA a voltamper rövidítése.
110-13500Hz szélessávú hangszóró. Mire vagy még kiváncsi?
Teljesítményére. Köszi a gyors választ De úgylátom megtaláltam 5W.os
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy alkatrész beazonosításában. Úgy gondolom egy tranzisztorról van szó, van rajta egy kód amivel az a probléma hogy 2 üzletben sem tudtak segíteni a megfejtésében. Ezért írtam ide, hátha ti tudtok segíteni a beazonosításban. A felirat a következő: A5vOB A v betű alatt van egy vonalka, a negyedik karakter o betű vagy nulla, az utolsó karakter pedig szerintem b betű.
Egy fénykép, vagy tok típus is segíthet...
Az áramköri környezet sem érdektelen. A feliratból 5,0V os z dióda, feszültségstabilizátor is lehet.
Igen, igazad van, bocsi hogy nem tettem fel előbb. Rakok fel képet mert így valóban könnyebb. Hátha így sikerül az azonosítás Előre is köszönöm nektek!
És még egy kép, amin jobban látható a környezet.
Hello! A csatolt képen megtudnátok nekem mondani hogy mi ennek a csatlakozónak a pontos neve? illetve hol lehet ilyet beszerezni?
Előre is köszi
köszönöm szépen a linket nagyot segített
üdv McDeath
Szerintem az egy ilyen hangszóró csatlakozó lesz:
Bővebben: Link De ha már a csatlakozó egy oldala hiányzik/cserés, akkor inkább az ellendarabot is lecserélném, annyira gyatrák voltak ezek a csatlakozók (pl. míg egy jack-dugót meg kell húzni egy rugó ellenében, addig ezek a ránézéstől is simán kijönnek).
Valóban csak akkor szabad megtartani, ha meg akarod tartani a készülék korhű voltát, de kérdéses, hogy nagyimpedanciás fejhallgatót egyáltalán be tudsz-e szerezni. Egy 16 ohmos cuccal biztosan nem működhet jól 12 mA kimenő jelszinttel.
Ezek az aljzatok bakelitnek látszanak, és csöves technikát sejtetnek...
Ez a neve: Bővebben: Link
Annak ez a neve, aki a guglin nőtt fel. Nekem még Hirschmann a neve. :hide:
Persze ott is el lehetett volna olvasni, ahol a képet találtad.
Magyarázatként: a DIN az egy szabvány-elnevezési prefix, a német ipari szabványok jelölése (Deutsche Industrie Normen)
A Hischmann csak egy gyártó. Ráadásul nem is ez a legismertebb terméke. Maradjunk a DIN hangszóró csatlakozónál. Ez nem csak a gugli szerinti neve.
Ezzel nem mondtál újat, de amikor még újdonság volt, így kértük az Ezermester boltban.
Amikor a DIN hangszóróaljzat újdonság volt, az még az hatvanas évek elején lehetett...
Hogy teljes legyen a kép: Az EnWiki cikke.
Szevasztok!
Hogyan lehetne megtudni ennek a két rés-optonak az adatait 881 (ST logo), 1055 S89 (Japan); a láb kiosztásuk a panelről megvan. És egy zéner: Z2 010 9EB, az összes felirata. A "gugli" nem volt a barátom. A vigyor helyén egy nagy p van, nem tudom miért rakja be:
A kettőspont+P zavarja meg... gyorsan még javítható!
Üdv
Egy kis segitség kellene. Ismeri vgy volt már dolga valakinek ezzel a controllerrel. ? STC12C56xx(AD) STC12LE56xx(AD) Arra lennék kiváncsi hogy egy felprogramozott db-ból ki lehetne e menteni a programot. Ja és milyen programozóval lehet ezeket programozni? Köszi
Szia!
Egy 8051 -hez hasonló mikrokontroller... Ebben az adatlapban szépen le van írva: TTL szintű UART segítségével lehet letölteni a programot, egy MAX232 felhasználásával közvetlenül PC -ről is lehet. Bekapcsolási reset után egy darabig vár programozási parancsra, ha megfelelő jön, programozási módban marad, ha nem jön parancs áttér a felhasználói programra. A PC -n futó STC-ISP programot be kellene szerezni valahonnan. Az adatlapból nem derül ki, hogy ki tudja-e olvasni a programozó a már letöltött programot, de az egyik programozási regiszterben van egy engedélyező bit, mellyel a felhasználói program tilthatja a kiolvasást. A Mikroelektronika -nak van 8051 -hez C, Pascal, Basic fordítója, de nem ismerik az STM családokat. 8051 assembler
Csináltam új képet, ennél nagyobb felbontásút nem áll módomban készíteni. Felrakom az eredetit és a körülvágottat is mert utóbbi szétesik nagyon. Remélem ebből már meg tudtok állapítani valamit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |