Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy tápegységből panellal együtt kiszedtem egy IC-t ( DNA1002D ) viszont nem találtam se google-ba se sehol máshol leírást hozzá hogy mi is akar ez lenni. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon köszönöm. Üdv McDeath
köszönöm
![]() ![]() ![]()
Szia!
Itt van pár rajz az IC kapcsolásáról. Bővebben: Link
Sziasztok a minap szereztem egy ilyen hangszorót 4Ohm-os 5VA van ráírva. De nem tudok eligazodni nem nagyon talátam hozzá leírást. Szerintetek hány Wattos? 1,5-2Watt? Válaszokat előre is köszönöm!
A gugli első találata... A VA a voltamper rövidítése.
110-13500Hz szélessávú hangszóró. Mire vagy még kiváncsi?
Teljesítményére. Köszi a gyors választ
![]()
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy alkatrész beazonosításában. Úgy gondolom egy tranzisztorról van szó, van rajta egy kód amivel az a probléma hogy 2 üzletben sem tudtak segíteni a megfejtésében. Ezért írtam ide, hátha ti tudtok segíteni a beazonosításban. A felirat a következő: A5vOB A v betű alatt van egy vonalka, a negyedik karakter o betű vagy nulla, az utolsó karakter pedig szerintem b betű.
Egy fénykép, vagy tok típus is segíthet...
Az áramköri környezet sem érdektelen. A feliratból 5,0V os z dióda, feszültségstabilizátor is lehet.
Igen, igazad van, bocsi hogy nem tettem fel előbb. Rakok fel képet mert így valóban könnyebb. Hátha így sikerül az azonosítás
![]()
És még egy kép, amin jobban látható a környezet.
Hello! A csatolt képen megtudnátok nekem mondani hogy mi ennek a csatlakozónak a pontos neve? illetve hol lehet ilyet beszerezni?
Előre is köszi
köszönöm szépen a linket
![]() ![]() üdv McDeath
Szerintem az egy ilyen hangszóró csatlakozó lesz:
Bővebben: Link De ha már a csatlakozó egy oldala hiányzik/cserés, akkor inkább az ellendarabot is lecserélném, annyira gyatrák voltak ezek a csatlakozók (pl. míg egy jack-dugót meg kell húzni egy rugó ellenében, addig ezek a ránézéstől is simán kijönnek).
Valóban csak akkor szabad megtartani, ha meg akarod tartani a készülék korhű voltát, de kérdéses, hogy nagyimpedanciás fejhallgatót egyáltalán be tudsz-e szerezni. Egy 16 ohmos cuccal biztosan nem működhet jól 12 mA kimenő jelszinttel.
Ezek az aljzatok bakelitnek látszanak, és csöves technikát sejtetnek...
Ez a neve: Bővebben: Link
Annak ez a neve, aki a guglin nőtt fel. Nekem még Hirschmann a neve. :hide:
Persze ott is el lehetett volna olvasni, ahol a képet találtad.
![]() Magyarázatként: a DIN az egy szabvány-elnevezési prefix, a német ipari szabványok jelölése (Deutsche Industrie Normen)
A Hischmann csak egy gyártó. Ráadásul nem is ez a legismertebb terméke. Maradjunk a DIN hangszóró csatlakozónál. Ez nem csak a gugli szerinti neve.
![]()
Ezzel nem mondtál újat, de amikor még újdonság volt, így kértük az Ezermester boltban.
Amikor a DIN hangszóróaljzat újdonság volt, az még az hatvanas évek elején lehetett...
![]()
Hogy teljes legyen a kép: Az EnWiki cikke.
Szevasztok!
Hogyan lehetne megtudni ennek a két rés-optonak az adatait ![]() ![]() A vigyor helyén egy nagy p van, nem tudom miért rakja be:
A kettőspont+P zavarja meg... gyorsan még javítható!
Üdv
Egy kis segitség kellene. Ismeri vgy volt már dolga valakinek ezzel a controllerrel. ? STC12C56xx(AD) STC12LE56xx(AD) Arra lennék kiváncsi hogy egy felprogramozott db-ból ki lehetne e menteni a programot. Ja és milyen programozóval lehet ezeket programozni? Köszi
Szia!
Egy 8051 -hez hasonló mikrokontroller... Ebben az adatlapban szépen le van írva: TTL szintű UART segítségével lehet letölteni a programot, egy MAX232 felhasználásával közvetlenül PC -ről is lehet. Bekapcsolási reset után egy darabig vár programozási parancsra, ha megfelelő jön, programozási módban marad, ha nem jön parancs áttér a felhasználói programra. A PC -n futó STC-ISP programot be kellene szerezni valahonnan. Az adatlapból nem derül ki, hogy ki tudja-e olvasni a programozó a már letöltött programot, de az egyik programozási regiszterben van egy engedélyező bit, mellyel a felhasználói program tilthatja a kiolvasást. A Mikroelektronika -nak van 8051 -hez C, Pascal, Basic fordítója, de nem ismerik az STM családokat. 8051 assembler
Csináltam új képet, ennél nagyobb felbontásút nem áll módomban készíteni. Felrakom az eredetit és a körülvágottat is mert utóbbi szétesik nagyon. Remélem ebből már meg tudtok állapítani valamit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |