Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 76
(#) Csibi hozzászólása Aug 14, 2007 /

300mW-al mar cigit gyujtasz.
Itt talalsz nehany videot hordozhato tobb szinu laser pointerekrol 300mW-ig. Alul egy tablazat, hogy melyik mire kepes.
http://www.wickedlasers.com/
(#) pokot hozzászólása Aug 14, 2007 /

érdekelne, hogy akiknek már mennek a sugárjátékra,ábravetítésre épített szkennerek,milyen DAC-kártyát és milyen progit használtok?a szkenereim most készültek el, de a norm-féle progi valami katasztrófa.
Valami USB-s kártyát is építenék szivesen
(#) Valteri válasza pokot hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Hello én a Mambát használom és a mellékelt pdf végén lévő DAC-vel az íc kb 7000e ft de akkor lesz 4db csatornád amire köthetsz 2 analóg modulációt tudó lézer modult + a két tengely.

A full Mambát szapepe- től tod megvenni.
ingyen sehol nem találtam a neten

Frankye: 2-os infrából csak 500-600mw zöld lesz képzeld mekkora az infra egy 3w-os zöldben.
(#) Valteri válasza Valteri hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

most látom elírtam ....
tehát Szupepétől tod megvenni .
(#) SWORDFISH válasza Frankye hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Az erősebb infra lézer tudtommal a gerjesztés végett van benne a zöld lézerben. Nemigazán értek hozzá én se.
(#) Collector válasza SWORDFISH hozzászólására (») Aug 14, 2007 /

Ez egy 260mW-os zöld, nem 2W-os. A 2W a 808nm-es infradióda. Építeni jóval olcsóbb, mondjuk ha netről innen onnan összeszedi az ember, akkor az alkatrészek kijönnek mondjuk 50 ezerből egy 1W-os zöldhöz!
(#) Georgee hozzászólása Szept 18, 2007 /

Üdv mindenkinek!!! Valakinek van ötlete, hogy a zöld lézerhez a lencséket honnan lehet olcsón beszerezni, vagy valamiből kibontani??? Jah meg olvastam valahol hogy DVD iróból is lehet lézert csinálni....
(#) Collector válasza Georgee hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

Szupepe árul kollimátor lencséket. Amúgy meg cd/dvd fejben vannak kis műanyag optikák azzal lehet játszani, talán sikerül vele egy 2mrad-ot elérni. De kevesebbet semmiképp.
(#) Georgee válasza Collector hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

Most bontottam szét egy CDirót vanbenne egy tükörnek látszó tárgy aminek az egyik oldalán átlátni a másikon nem... az jó hozzá???? Jah és még valami a lézer diódát mivel hajtsammeg??? És alapból pirosan világít??
(#) sirály12 válasza Georgee hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

Cd-író didája infra --> kuka
(#) Georgee válasza sirály12 hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

azért ne fajuljunk odáig. A cd iróban kell valaminek lennie ami láthatóvá teszi. maximum befestem
(#) Collector válasza Georgee hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

Az írókban két dióda van. Általában egybeépítve. Mivel hajtod meg? Mondjuk 2V-al? Ha ennyire gond, akkor két ceruzaelem + poti, vagy adapter+2poti, de áramgenerátorral kell hajtani egyébként. A tükör nem lesz jó a kollimálásra, keress kis kerek lencséket.
(#) lgyk válasza Georgee hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

Nem, a CD-író végig láthatatlan infrával dolgozik (pontosabban csak nagyon gyengén láthatóval). DVD-író lesz a nyertes játékos. Sajnos általában 780 nm-es infra, így nem valószínű, hogy az Nd:YAG-kristállyal együttműködne...
(#) Georgee válasza lgyk hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

A lencse már megvan, a lézer az cd iróból van kiszedve, nekem már csak az kéne, hogy látható legyen a sugár. Azt nem tudom hogy a kristályt miből lehet kiszedni. Van egy dvd iróm is amit lehet bontani, ha kell kiszedem abból. Nagyonremélem hogy összejön. Jah egy bekötési rajzot küldjetek már a lézerhez.
(#) Collector válasza Georgee hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

CD író diódával tényleg nem fogsz semmire menni. A webkamera látja, te meg nem! Kristályt 780nm-re nem fogsz kapni, csak 808nm-re. Az a dióda felejtős. A dvd dióda viszont nem, azt használhatod. Most mihez kell rajz? Két elemhez meg egy potméterhez? Ha áramgenerátor kell, akkor góógle a barátod. Ne legyél lusta, és próbálj magadnak keresni, ne várd hogy mindent helyetted csináljunk meg. De van egy 'DVD íróból lézer' topik, ott van rajz amúgy.
(#) fester válasza Georgee hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

Szia
Anno én is probálkoztam cd-room lézerével.Na semmire nem jutottam vele.Bár bénáztam is rtendesen.
Majd rendeltem egy lézert innen és ezt több mint egy éve használom..
Anyit csináltam vele hogy hütése a cuccnak.
Egy proci hütöbordát átfurtam,majd beleraktam a kis lézermodult.
van rajta egy ventillátor is de hogy öszinte legyek nem volt még használva.
Ezt csak ajánlani tudom,ezzel a hütéssel használhato!
Ha esetleg több orára használatba kerül azért a ventillátor sem árt ha hüti!
Sok sikert
(#) Collector válasza fester hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

Uhh, azért ezért a bóvli class I lézerért nem érdemes kiadni ezer forintokat, a piacon 100 forintért megvan. Ja és ezt nem kell hűteni. Venti meg főleg nem kell rá.
(#) fester válasza Collector hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

Szia
Hát anno 999 ft volt..
Amugy meg a tapasztalatom az hogy a piacosbol már két marékkal volt és kuka .
Ez a vacak meg birja.
A venti meg tényleg volt még rajta használva..

(#) Collector válasza fester hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

Lehet, manapság már annyira tömegcikk a kínai lézerdióda, mint a félwattos ellenállás. Régebben,mikor vettem, még minőségi darabok voltak 200 forintért..
(#) Pyromaster hozzászólása Okt 31, 2007 /

Sziasztok.
Zöld lézerpointereket akarok árulni, 20mW-os teljesítménnyel.
nem egy Halálcsillag de este simán rá lehet vele mutatni bármelyik csillagra az égen, mert csóvát húz.
5000Ft-ba kerülen,kérdésem hogy érdekelne itt valakit ez?
köszöm
(#) sirály12 válasza Pyromaster hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

Ez milyen kivitel?

Engem valszeg érdekelne ennyiért.

hali sirály12
személyes üzenet et küldtem
(#) golyo01 hozzászólása Okt 31, 2007 /

érdekel engem is, hol lehet megnézni? és képet tudsz mutatni? ha jó akkor nem 1 db kell
(#) 021 hozzászólása Okt 31, 2007 /

Szia!

Nekem is küldj mailt hogy hol tudnám esetleg átvenni a lézert tőled. Képet is küldj ha tudsz!

Köszi előre is!
(#) Skori hozzászólása Okt 31, 2007 /

Vett már valaki zöld pointer? Meg lehet nézni valahol? Esetleg érdekelne.

Hali minenkinek

egyenlőre nincsenek nálam a lézerek, mivel csak többet megvéve tudok hozzájutni. ha kapok elég visszajelzést akkor megveszem őket, de nem szeretném hogy aztán meg a nyakamon maradjon az összes.
(#) Collector válasza Pyromaster hozzászólására (») Nov 1, 2007 /

Ebayról veszed őket? Ha onnan, akkor vigyázz vele, az utóbbi időben elszaporodott az 1mW-os lézer, amire 20-50-100mW-ot írnak rá, és fillérekért adják, közben rendes áramgenerátor sincs bennük.
(#) Pyromaster hozzászólása Nov 1, 2007 /

Hali Collector!

Ismerős szerzi ,de biztos nem e-bayes lesz, azért köszi a figyelmeztetést!
(#) m00nk válasza Pyromaster hozzászólására (») Nov 1, 2007 /

mijen - ilyen ???
(#) Pyromaster válasza m00nk hozzászólására (») Nov 1, 2007 /

Hali.

az ilyen elég tág fogalom...

ilyen mert 2db minicerkával megy.
ilyen mert DPSS működésű lézer
ilyen mert toll alakja van, oldalán a gombal
ilyen mert zöld lézer fény jön ki belőle

de nem tudom elolvasni a szöveget, hogy mekkora teljesítményű.

Következő: »»   10 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem