Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! Szerintem jobban jársz egy egyszerű műveleti erősítővel. Pl. NE5532. Egy tokban két "csatorna".
Sziasztok.
Ma kaptam egy Pioneer SA6500 II eősítőt javitásra. Az a gond vele, hogy a ball csatornán néha kint van a tápfeszültség, és olyankor kattog a védelem reléje. Egyszer már javitottam, akkor kicserélgettem benne az összes elektrolit kondit, meg levolt égve a végfokozata is, de sikerült megjavitani. Mérésre minden alkatrész jónak tűnik, de mégis ezt produkálja, de csak a ball csatorna. Mitől csinálhatja ezt? A végtranyókat BD243C-BD244C-re cseréltem. A meghajtókat pedig BC639-BC640. Pioneer SA 6500 II
Hali! Bocs,de benézted rendesen! a BD243c- BD245c-re cserélhető,vagy BD249-re,csak a láb távolsága más méretű.
Az a helyzet, hogy nem néztem be. Ezeket igy párban cseréltem. Az egyik 243c a másik 244C. Bocs ha félre érthető voltam.
Így már másképp hangzik a dolog.
Sziasztok összeraktam egy Fetes véget és az a gondom hogy mélyen szól nagyon,pedig rendesen helyén minden. Segítsetek Köszönöm
A kiegészítések nincsenek megépítve csak ami a gyári rajzon van.Köszönöm
Szia! A C14 nagyobb mint az előírt 100pF.
104 = 100000pF = 100nF. Ami neked kell arra simán 100 van írva és fólia kondi.
Az, ha jól tudom 10*10E4=100.000 pF = 100nF. Távolítsd el ha nincs 100pF-osod.
Ezek után C2 33pF is gyanús. A háromjegyű kondijelölésnek nézzünk utána.
Akkor ez azt jelenti hogy amit kaptam a szettbe 104pf az nem jó bele?100pf kell bele?
Épp ma építettem be egy ilyen erősítőt egy Reflex Baby hangfalba, egy barátomnak kellett egy aktív hangfal kontroll hangfalnak, igaz egy pár fet van csak benne és 2*35v-ról jár, de egész értelmesen szól. Nem rossz.
Várjál már, ha 104 van ráírva, akkor az nem 104pf! A 104 azt jelenti, hogy 10+4db nulla, azaz 100.000 , és ennyi pf, azaz 100.000pf, ez pedig egyenlő 100nF-al, teccikérteni? Ahogy reloop mondja, tényleg utánna kellene nézni a kondi jelöléseknek. A 104 egy kód. IRD BE 104
Nem mondod. Mennyi a gate előfeszítés? IRFP-k vannak benne?
IRFP9240- 240 van benne,és nem tudom az előfeszitést mennyi
Irfp240-9240-es páros, konkrét értéket ne kérdezz, úgy cseréltem az apróban pár hónapja, egy szkópkábelt adtam a két élesztett panelért, kicsit viszolyogtam is tőle, mert nem éppen szép darabok, inkább csak a fetekre volt szükségem, de végül is bekötöttem, és működnek, úgyhogy nem bontottam el őket, most pont kapóra jött, úgyhogy vágtam is bele a refibe. Nem esküszöm meg hogy tökéletesen ugyanez a kapcsolás, de nagyon hajaz rá, ha akarod holnap fotózok egyet.
Ez a baji féle 400w fetes panel.Vácrol,és köszi a képeket előre is
A panel nem pont ez, de a kapcsolás nagyon hasonló.
Még egyet találta ami 100n kell legyen és 101 van ráírva
Az a 100pF Minden jel szerint összecserélted a kettőt. De még egyszer mutatom. Bővebben: Link Nem is lakunk messze egymástól
Egy kollégával sokat kínlódtunk itt a fórumban. Nem lehetett normál nyugalmi áramot beállítani rajta. Vagy keresztezési torzított, vagy ha élesre volt állítva megfutott hőre. Azóta is izgatja a fantáziámat, a két diódán eső feszültség (meg egy kevés a potin) hogyan adhat elegendő gate előfeszítést.
Kondenzátor jelölés. Szerk.: a 101 jelűt ültesd be C14-nek
Köszönöm eltettem a linket akkor ez a baj valószínűleg, c4 c14 csere köszönöm
A 100pF helyett tegyél inkább kisebbet (én 68pF körülit szoktam használni). Minél több fetet kötsz benne párhuzamosan, annál kisebb lesz a sávszélessége, de 4-4db fettel még 16-18kHz-ig jó kell hogy legyen. Van ennek gyári változata is, az több mint 2x90V-ról megy. Buliba elmegy, de ha ilyenben gondolkodsz akkor inkább egy VF2 mod, az minden tekintetben jobb ennél.
UDv!Enis vf2 mod(270w) panelekkel bajlodok.Irtam is a topikjaban varom ra a valaszokat,deazert belinkelemItt a kerdes,meg par dolgot elfejtettem egy hozzaszolasban megirni.Azert kulon elnezest kerek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |