Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Szia!
A műszer oldalán a fókusz poti mögött lévő nagyfeszrész is tud érdekességeket okozni, ha koszos. Sok nagyfesz problémát a koszos porcelán forrlécek okoznak.
Kösz, de az megvan nekem is. Esetleg ha a 1568/A idevágó részét be tudnád szkennelni, azzal sokat segítenél.
Köszönöm! Kontakt60 és fogkefe máris előkészítve..
Időközben kiegészítettem a meglevő rajzot, és valamennyire megértettem, melyik rész mit csinál. Egyrészt a -15V-os részből fogom atnézni az alkatrészeket kiforrasztás után, másrészt R1 R2 környékén, mert ez a két alkatrész nagyon forró.
Jól jönne egy szerviz doksi, nincs meg valakinek véletlenül ?
Ez esetleg? Bővebben: Link
Induláskor megjön mindkét sugár, olyan fél másodpercre.. Nem érzem fejleménynek. .
Ezt megtaláltam, de pont a táp rész elég gyenge minőség, és csak a kapcsolási rajzokat tartalmazza. Ugyanott a "/2A" verzióhoz van egy részletes leírás, olyat szeretnék az én verziómhoz.
Tegyél valami bemenőjelet valamelyik csatornára. Ezeknél a gépeknél előfordul, hogy az AUTO üzemmód ellenére sincs folyamatosan "alapvonal". Az enyém is villódzik, ha nincs bemenőjel, viszont áll, mint a cövek, ha van.
Na most aztán nagyot néztem ám ! Mert amelyik készülékről a doku első oldalán található kép készült....az most NÁLAM VAN..... ("SJ" piros filctollal, ugyanott)
És egyébként félre van téve mert nekem is gondom van vele, kicsi a fényerő. Ha majd lesz időm a javítással foglalkozni, akkor szeretném a segítségeteket kérni... Üdv: Sector99
Szevasztok!
Ha életet leheltem a szkópomba (antik oscillosyncronoscope), szeretnék készíteni hozzá néhány retro (de hasznos) segédkészüléket. Ezekben szerepel néhány IC. Kérdésem; a 7476 helyett használhatom-e a DM9003, vagy az SN7473 IC-t. Továbbá a 74LS390 helyett, a 74191(2-3-7); vagy a 7490(93);vagy a 7522; vagy az UCY74S405, illetve a KR580-IR82 (8bit száml.) IC-k valamelyikét (esetleg applikálva)? Köszönöm: Kálmán
SN7476 helyett SN74LS76, SN74LS390 helyett SN74HCT390 -et használhatsz, láb és tápkompatibilis, sebességben lehet eltérnek, de nem tudom milyen áramkörben leledztek.
De olyankor nagyfesz sincsen? Nálam alig 0,5V van a nagyfesz végfok bázisán..
Köszönöm. A 74LS390 markergenerátorban ("gerenk" '12.02.22.), a 7476 fűrészgenerátorban leledzik. Itt nézegettem mindenféle segéd, és jobbító áramköröket kisebb tudású géphez.
Közben találtam 7476-ot, de lehet máshova is kell, ezért érdeklődtem(annyi meg nincs).
Nagyfesz az van (miért ne lenne) de a fűrészgenerátor indítása bizonytalan, ha szabadon kéne futni. ha van jel, akkor már stabil.
Szia! Valami ilyesmire gondoltam, köszönöm. Ezt már össze tudom tákolni.
A 74197 is ügy került képbe, hogy beállítható: 10-es, vagy 2-es osztó.
Sziasztok!
Van egy régi orosz C1-94 típusú szkópom, 0,01 V/DIV állásnál a képen látható jelet produkálja (a mérőfej be sincs dugva) Ezenkívül építettem egy sima 555 kapcsolást hogy teszteljem de nem mutat semmit (az 555 elvileg jó mert kijön belőle 8-9V ), igaz nem gyári a mérőfej hozzá de az előírt 1Mohm 40pF rajta van..... (a tápban már kicseréltem a kondikat és mindig megvárom amíg bemelegszik de úgy is csinálja) Van ötletetek hogy merre kezdjem???? Előre is köszi a segítséget!
Zajt látsz a bemeneten.
Brummos a táp? Valami gerjed?
Olvasottakból én arra tippelek, hogy függőleges erősítőnek a bemenete a levegőben lóg. Körül kellene nézni a BNC csatlakozótól az erősítőig, hogy nincs e valahol szakadás, rossz érintkezés.
Valami a földeléssel lehet...
Helyedben lottóznék.. :yes:
Ez már nem szerencse kérdése.
Ez már sokkal inkább a sors keze!
Üdv mindenkinek.
Kérdezném hogy szerintetek hibás oszcilloszkóp lehet a linken bemutatott oszcilloszkóp,mivel nem vízszintes a jel rajta.Vagy az okozhatja a hibát hogy a mérőkábel nincs rajta?Bővebben: Link
Elég lett volna ide feltenned. Elég botorság így feltenni a képet eladásra, legalább az árát le tudod alkudni. Egyébként hibának hiba, de belső beállítással korrigálni lehet. Ha csak ennyi a hibája.
Még mindíg a 1568/A. Van már "Bemérési műveleti utasítás"-om, ennek köszönhetően van stabil +15, -15, -40, +110 V, valamint működő fűrész generátor. Javítás közben néhány tranzisztor és zener elvesztette éltető elemét, (a füstöt) de végül én győztem Délután a "V" panelt kezdtem mérni, de mivel kép nincs, ezért gyanítom, hogy a nagfesz táp is hibás. Próbálok majd valami műszert szerezni, mert a multiméterem csak 750V-ig mér.
Másik műszer nem kell a nagyfesz méréséhez.
Elegendő, ha összeraksz egy megfelelő fesz. osztót szép nagy (pl. 10 megaohm-os, 2...5 W-os) ellenállások sorából. Korábban volt szó erről a témáról, olvasgass vissza kicsit, hogy miként.
A képen levő szkóp valószínűleg tökéletesen működik.
A ferde jel csak annyit jelent, hogy a trace rotationt be kell állítani, ami általában egy az előlapra kivezetett trimmer potival működik. Nincs a szkópon jel, ezért látható vízszintes vonal.
Köszönöm a válaszokat.
De közben egy másikat vettem meg remélem jó vásár volt.Bővebben: Link
Itt nem hirdetünk, a hirdetésed töröltem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |