Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   184 / 308
(#) Inhouse válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Sötét nincs, mert elég jó a világítás (tudom, nem napfény), a meleget tudtam előre, de azért mégis rossz érezni...már akkor szellőzőben és/vagy klímában gondolkoztam...
Lenne egy új, bontatlan tetőkibúvó olcsón, csak Pesten van. Van ismerős ott, de a város másik végén... "Édesapám, de messze lakunk mi mindentűl..."
Számolgattam a szellőztetést, tetőáttörés, aluból megcsinálni, vagy készen venni, minimum 15eFt és kétséges az eredmény, ventilátor is kellhet hozzá és fény sincs. Ezzel a kibúvóval fény is van, és szellőztetés jóval nagyobb keresztmetszetben, elvileg segíthet. Aztán, ha nem, akkor klíma...
Úgyhogy lényegében igazatok volt.
Bontottam a régi műhelyemnél egy gipszkarton boltívet tegnap. Mit találtam alatta? Egy keskeny üvegcsíkot... Egyébként nem hülyeség, lesz ott az ajtó felett egy ilyen napfényügyileg.

Üdv
Inhouse
(#) AMD válasza VIM hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

Igen, Ő a CIN-borám!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jún 15, 2012 /

Most lett kész a műhely felújításom, ráment 1 hónap szabadidőm.
Raktam fel pár bifór-aftert
(#) Inhouse válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 15, 2012 /

Most rajzanak az új műhelyek! Szelektáltál? Kevesebb a cucc, vagy csak ügyesebben van elrakva? Sokkal átláthatóbb lett. Ügyes.

Üdv
Inhouse
(#) zsoltee0001 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 15, 2012 /

Konkrétan szét lett verve az egész, bontott metlakit lerak, bontott csempék felrak, glettelés, festés, újra összerak.
Csak azzal a vasoszloppal 1 napom elment, hogy kikerülhessen a műhely közepéről
Az egész felújítás költsége kb 12 ezer FT
(#) zolika60 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 15, 2012 /

Látom ez a kazánház is. Így biztosan nem fázol télen sem. Jó kis műhely.
(#) satlokk válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 15, 2012 /

Nekem is ugyan ez a véleményem!Gratula!
(#) BarnaPili válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

EEEEz igen! Szép kis műhely.Gratula hozzá.
Pisti
(#) tonya válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Gratulálok, klasszul megcsináltad
(#) pluto válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Ez tényleg jó lett. Gratula! De a "szegény" Junkers-t mikor kötöd be? Így meg fogsz fagyni télen .
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jún 16, 2012 /

köszönöm a dícséreteket, a kazán bekötése, rangsorba, kb 18. helyen van
(#) granpa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Nagyon jó lett, de majd úgy November táján, amikor füles sapkában, dermedt kezedből kiesik a páka, gondolj az előttem szólóra: mi szóltunk időben (jó időben, Júniusban!)
(#) zoly15 hozzászólása Jún 17, 2012 /

Sziasztok!
Nemsokára egy új taggal bővül a műhelyem, ami egy panelfúró állvány lesz. Az alapja egy kukázott (MÉH telep) pneumatika munkahenger a hozzá tartozó rudazattal. Nagyon stabil felépítmény a csúszó rudak csúszó golyós csapágyon futnak, saját zsírozása van, zsírlehúzó szimeringgel alul felül. De ami nagyon tetszik benne, hogy nem kell visszatoló rugó mert a munkahenger nem enged át, így légrugós lesz Nemsokára teljesen elkészül, addig egy kis ízelítő.
(#) satlokk válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Szia!
Biztos tökéletes lesz,de az ízelítőtt nem tudom megnyitni sajnos.
(#) Stadi válasza Doncso hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Azért az megnyugtat, hogy nemcsak nekem volt ilyen negatív tapasztalatom az említett márkával.

Amúgy a kérdés azért vetődött fel bennem, mert valamelyik ősömtől örököltem egy remek bakelit fúrószártartó lapot (lásd: kép), és arra gondoltam, most már ideje lenne megtölteni.
(#) Doncso válasza Stadi hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Hát ha használható "örök" darabokkal szeretnéd megtömni, az bizony nem kis lóvé, de ha vigyázol rá, akkor lesz aki örökölje tőled, viszont ha csak kiállítani kell, akkor pár forintból teli lehet tömni, de gondolom nem ez a célod. Én megtömném apránként HSS-G sorozattal. Sose lesz gondod többé a fúrószárakkal.
(#) Teaway válasza Doncso hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Szintén a HSS-G-t mondom...és minden furat előtt érdemes ipari faggyúba mártani, meghálálja.
(#) Doncso válasza Teaway hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Ezt még nem hallottam, de elteszem.
(#) Teaway válasza Doncso hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Értsd: vmilyen kenőanyagba. "Szárazon" nem fúrunk.
(#) Frankye válasza Teaway hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Jó tiip! Én "sima" kenőzsírt szoktam használni.
(#) zoly15 válasza satlokk hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Jajj, bocsánat, elfelejtettem a privát albumot átállítani nyilvánosra.. Most már jónak kell lennie!
(#) SzervízMacska válasza Frankye hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

A fúrózsír legalább oly elmés dolog, mint a reszelőzsír... Kenni nem kell, ellenben hűteni illő. Ízlések és pofonok különböznek, de létezik a célra fúró-üregelő spray is.
(#) mex válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Ez sarkítás...
Például a kifejezetten fúró-üregelő spray is tartalmaz kenőanyagot, a könnyebb forgácsleválasztás elősegítésére. Ha csak pusztán a hűtés lenne a cél, a legtöbb helyre az egyszerű csapvíz is megfelelne.
(#) p_istvan válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Ha fontos a termelékenység, akkor hűteni és kenni is kell!
például: víz-olaj emulzióval.
(#) Stadi válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Ilyen cuccokat kidobni, eh...

Határozottan masszívabb, mint a Dremel gyári állványa, azonban utóbbi komoly előnye, hogy a gép megfelelő felfogatásának kialakításával már nem kell vacakolni.

(A képeken a lyukraszteres NYÁK persze csak illusztráció, a fúrnivaló remélhetőleg majd szerdán ér ide.)
(#) SzervízMacska válasza mex hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

A víznek túl alacsony a forráspontja. Nem hiszem, hogy bármely forgácsolási eljáráshoz a gépzsír ideális lenne.
(#) mex válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

A víznél csak a megfelelő mennyiségre kell ügyelni, és nem vált halmazállapotot.
Dehát ezt már régen alkalmazzák, némi orsóolaj hozzáadásával kész a kiváló hűtő-kenőképességű emulzió, ahogyan előttem is írták.
Amúgy természetesen a gépzsír egyik fajtáját sem forgácsolásra hegyezték ki, de kényszerhelyzetben minden további nélkül alkalmaznám, mert a levegőnél a hővezetőképessége, és a kenési tulajdonságai sokkal jobbak.
(#) mex válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Faggyút inkább menetvágáshoz, metszéshez használtunk régebben, de az tény, hogy nagyon jól lehetett dolgozni vele.
Manapság már az is időkiesés, ha bekened a szerszámot, nem pedig lespricceled.
(#) SALáta válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Vízbe keverhető tömény emulzió is megoldás lehet. 1000 forint litere, 1 liter bőven elég tíz literhez. Forgatni kell, pontos koncentrációt beállítani mert alatta felette bedöglik. Otthon fúró vágó üregelő spray a megoldás. Birkafaggyú menetvágáshoz a legjobb. Kérdés mihez kell. Általános tanács nincs. Vész esetben bármilyen olaj megteszi.
A löttyöknek hűtés-kenés a szerepük. Tompa szerszám nyomni fog, éles szerszám megfelelően forgácsol. Köszörülés sem mindegy. Egyszer kipróbálom hss szerszámokra azt a köszörülési profilt amit keményfémnél alkalmazunk. Csak próbaképp mit mutat.
(#) SzervízMacska válasza SALáta hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Igen, kb. ennyi a titok.
Következő: »»   184 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem