Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Idézet: „Ilyen cuccokat kidobni, eh...” Ha te azt tudnád, hogy még mik vannak ott hűűűű A múltkor apa egy vadonat újj Bosch ütvefúrós akkus csavarozó motorját , áttételét és tokmányát hozta, annyi baja volt, hogy a motor telement vasreszelékkel. Valamire egyszer csak jó lesz... Honlap elkészül nekem is az állvány teljesen, majd beszámolok róla, ha van rá igény...
Igen, mivel a víz akkor is von el hőt, mikor már forr.
Mi hűtővíz-emúzióval szoktunk forgácsolni, ha megkívánja a dolog...
Egy néhány új kép alkatrészek és az új Bulgár rádió szerzeményem.
Nincs még egy? Cnc z tengely lehetne belőle készíteni.
Lehet hogy van több is, csak le kell menni a telepre, ha van, majd gondolok rád! Ugyan ilyesmi kellene? (2 csúszótengely és a munkahenger?)
Köszönöm szépen!
Ma elkészült a fúrót tartó elem is. Honlap a karja is elkészül + egy pici "asztal" aztán elkészült a mű
Hát ha ezt megtennéd bearanyoznám a nevedet.
Tulajdonképpen a két függőleges tengely a lényeg a lineáris csapágyakkal. A munka henger nem kell, persze ha csak úgy van az sem gond.
Ez a fúrógép hatalmas ötlet, látszik, hogy egy kreatív elme vagy.Nem nehéz összenyomni a közeget ami a munkahengerben van?
Ha minden igaz nem kell összenyomni, mert pneumatikus. Tehát ha üzemszerűen működik, akkor le és felfele is tudja vezérelni levegővel. Ilyenkor a munkahengeren lévő 2 szelep közül egy"leszellőzik"(a levegő távozik) a másikat meg nyomás alá helyezi. Elvileg a fotókon látható "Hátulnézet" című képen látható csavarral lehet állítani a leszellőzés sebességét.
2 féle dolog miatt írok feltételes módban: 1: nemtudom Zoli hogy szeretné megoldani 2: nem biztos, hogy üzemszerűen tud működni.
Érdekes megoldás, de két helyen látom benne a buktatót:
- Ha rugóként használja a levegőt, akkor az ahogy nyomja lefelé a fúrót, úgy lesz egy "keményebb a rugó". - Ha levegővel vezérli le-föl, akkor a súrlódás miatt, a fúró szakaszosan fog működni, és a fúrandó felületnek nekicsapódik, majd nem lesz elég ereje a fúráshoz. Két megoldást látnék: - az első esetben: gázrugó alkalmazása, amelynek közel lineáris a nyomóereje bármely pozícióban. - a másodikra pedig csak hidraulikus megoldást tudok elképzelni. Kíváncsian várom a végkifejletet. Lehet, hogy nem találtam el a dolgokat, és tök feleslegesen írtam...?
A második esetben miért is kéne szakaszosan működnie?
Ha így oldja meg akkor csak 6 baros nyomást kell biztosítania. Mivel ha a nyomás állandó akkor a sebeség is az lesz(persze, hogyha feltételezzük, hogy a másik oldalon a levegő távozik).
Köszönöm szépen!
Ez volt éppen kéznél, ami nem lötyög és nem bántam meg hogy erre vetemedtem... A fúró tartó apa érdeme, ő esztergálta meg. Először csak egy gyűrű volt kisebb furattal ,a fel lett hegesztve az 1/2'-os csőre a laposvas is, aztán kiesztergálta eltolva a fúrót tartó gyűrűt + beoldalazta a laposvasat a csőre merőlegesen. Ma elkészül hozzá a kar aztán had szóljon A közeget nehéz lenne összenyomni, ezért én azt az oldalt használom, amiben a vákuum keletkezik. Az úgy pont jó rugalmas, főleg még a karral pontosan jó lesz. De úgy tudom állítgatni a "rugót" ahogyan én akarom
Érdekesnek érdekes megoldás, de szerintem jó lesz. A fúrót úgyse fogom teljesen lenyomni ütközésig (mert akkor az asztalnál nagyjából térden állva kéne fúrni, mert nem tudok alánézni). Így a rugalmassága szerintem megfelelő lesz. Kézzel mozgatva nem tűnik a vége felé sem sokkal "keményebbnek" de ez a mai nap ki fog derülni.
Jól látod, a munkahenger hátulján van két állítócsavar, jelenleg még nem foglalkoztam velük, mert csak finom beállításként lehet alkalmazni,d e nem hiszem hogy szükség lesz rá.
Ahogy összenyomod a gázt egyre nagyobb erő kell. de ez rugó esetén sem volna másként. Egyszóval jó lesz az.
Jelentem a héten érkezik a tetőablakom, de hogy mikor kerül fel a "szauna" tetéjére...?
A padlásfeljáró elvileg a héten beépítésre kerül. Üdv Inhouse
Mostanság nem lehet ott jó világ. ha van rá lehetőség az északi oldalra tedd.
Nem voltam fenn 1 hete, legutóbb nem volt ekkora hőség, de elég volt az is ott...elvileg a héten van esély a tetőablak beépítésre is.
Az ÉNY-ira teszem, a másik lehetőség az DK-i lenne, na azt nem! Az É-ibb (olyan ÉK inkább) oldali tetőrész 4-5m-re van a műhelyemtől. Üdv Inhouse
Köszönöm. Azt lenne még jó tudni, hogy 1db is jelent-e valamit, nem fényre, hanem szellőztetésre...
Üdv Inhouse
Az is jó csak délután süt be a nap ami viszont hűvös időben előny is lehet.
Értettem a mondanivalóját, de nem érezhető hogy több erő kellene az összenyomáshoz...
Egy újjal le lehet nyomni és biztonságosan vissza is tér alaphelyzetbe. Még az asztal kell + a világítás
Gondoltam, hogy nem kell nagy erő. Csak a fizika törvényei miatt egyre nagyobb. Minél kisebb helyre szorítjuk a gázt annál jobban ellenáll. Ha az eleinte 1N erő a végére 10N akkor sem kell erőlködni vele. Egyszóval jó kis masina lesz ez. Problémát legfeljebb az okozhatna, ha elszökne a nyomás és nem térne vissza alaphelyzetbe.
Először el is szökött a nyomás a gyári tömítésnél, aztán adtam neki menet tömítő zsinórt+ a munkahengerbe egy pici olajat alul- felülre.
Nehéz ennél jobban elmagyarázni. Próbáld ki!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |