Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
[OFF]Azért a homálytizedelőt bekapcsolhattad volna........
Ez biztosan nem járható út...
Azok a csövek másra kellenek majd... Mindenesetre tegnap a kupaktanács úgy döntött, hogy megpróbálkozunk a diódás rendszerrel. Berakunk a py82-esek elé 1-1db BY255-öst (vagy ami kézbe akad). Márk persze nem akar Si holmit a dologba, de azért egy triakot berakott volna... Mindegy. Lehet, hogy úgy oldjuk meg, hogy amikor már a PY82-esek felfűtöttek, akkor késleltetve kapják meg a tápot. Nekem eszembe jutott a Plachtovics féle lassan felfutó késleltető áramkör is, amit pont EL84 PP-hez ajánl.
Valami szojjet olajpapírnak néz ki a csomagolás, meg a kondi kinézete alapján.
FT3 ráadásul! (A K40U-k se rosszak.) De jó vagyok
Hát nem semmi, ilyent még nem láttam. Miként 300B-m sem volt még....
Idézet: „Azok a csövek másra kellenek majd...” De mint egyenirányítók is kiválthatják pl. az EZ81-et, negyedáron. Egyenlőre. Amúgy van egy jó megoldás csöves tápra: Hátul a hálózati csatlakozó, biztik, és egy bekapcsoló a hálózati trafónak. Amely az anódfesz kivételével mindent ráad a csövekre. Előlapon egy anódfesz kapcsoló, amit bármikor bekapcsolhatsz, ezt már régen kitalálták a zenekari cuccokban. Nem kell mindent túlbonyolítani. És van egy nagy előnye: A 230V-os váltófesz kábel nem szaladozik az erősítőben hátulról előlapra.
No, majd erre jönnek a "katódmérgezés" c. témával, a JHL könyvből.................
Bizony ám! Mindenre van kontra...
Na azért nem háklis itt senki, de a lehet legjobbat szeretnénk kihozni (ami egyelőre annyit tesz, hogy legalább bekapcsoljon üzembiztosan)...
Nekem jól működött a PY82 a PL82 PP-ben. 2x190V váltóról. kb. 235V egyenem volt 200mA terhelőáram mellett. Nem szereti a nagyobb feszt. Végül mégse lett csöves egyen.
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy ilyen előerősitőm: TBP-201M pontosabban TBP-201M. 14-17V AC táplálást írnak hozzá. Viszont mikor szétszedtem láttam hogy az egész egy LM7812 n megy keresztül szóval akkor én táplálhatnám ezt DC 12V vel is? Találtam egy kínai oldalt ahol van rá kapcsolási rajz de nem lettem okosabb mivel a fordító nem épp a legjobban fordít és az elektroncsövekről szinte semmit sem tudok. Itt azaz oldal:Bővebben: Link Tudna nekem valaki ebben segíteni? előre is köszönöm
Pár kép mert ahogy nézem az enyém azért nem teljesen ilyen. előre is köszönöm a segítséget
DC12 kevés neki mert akkor a stabilizátor nem mőködik , a bemenetén legyen több a feszültség , 17 Volt az pont jó lenne neki.
Laci, ha a felső részét nézem a NYÁK-nak, mintha sokszorozó lenne rajta kialakítva. A stab szerintem a fűtésnek van......
Egyébként ez valami pentóda, az nem hiszem, hogy elmenne 12V-ról.
Csak azért gondoltam mert a lm7812 az ugye stabil 12 voltot csinál és néztem az adatlapját és ott volt írva hogy 13-17 Volt DC kell neki. De miért táplálják gyárilag AC val?
Idézet: Nekem jelen esetben nem szaladgál, max 5V egyen, az is oldalt elrejtett kábelezéssel! Mivel logikai ic-s a kapcsolás módja, így csak egyen fesz van a panelen elöl, és még véletlen sem 230VAC! „Nem kell mindent túlbonyolítani. És van egy nagy előnye: A 230V-os váltófesz kábel nem szaladozik az erősítőben hátulról előlapra.”
Azért, mert a DC-t nem lehet - ilyen elven - sokszorozni.
No, pont ez a túlbonyolítás.
Üdv Mindenkinek!
Megjöttek a GU50-eim, és nézegettem a bekötését, és a mellékelt kis cirillbetűs katalógust. Lehet hogy buta kérdés, de a fizikai csőn hol van az 1-es láb, és merrefele kell nézni a kettest stb?(óramutató melyik iránya?) Találtam rajta egy kics pöttyöt az eggyik láb alatt, és a cső szélén ott van egy ilyen hosszúkás kitüremkedés. Előre is köszönöm a válaszokat!
A kitüremkedés számít, arra van írva, hogy kljucs (kulcs). Onnantól indul, és alulnézet van.
Megnézed, hogy merre mennek a pin-ek vezetékei
Azért azon nem olyan könnyű eligazodni, ha valaki nem is tudja pontosan, mit is keres.....
Na igen, legalább kíváncsiságból nem ártana valami minimális alapismeret... Én is így kezdtem, mint ahogy a legtöbb fiatal, akinek ez a korszak kimaradt.
Na, ez az.
Ha a külső köppeny a csőben (ilyen szürke színű) az anód, akkor minden bizonnyal a jelöléstől (egyes láb) az óramutató járásával megeggyező irányba van a lábkiosztás alulnézetben, tehát a lábak felfelé néznek, csak egy megerősítést szeretnék egy olyantól, aki használt már ilyen csövet.
Ehol, ni!
Bővebben: Link
Nemcsak az ilyen, hanem bármilyen csőnél így működnek a dolgok.
Akkor a saját szemednek már csak hiszel
Szia mindenki.
Szeretném kérdezni hogy ,a régi tv kimenő trafói max. 10 w s? pár kép
Szia mindenki.
A PCL82 belseje.lassan kész. az előbbi kimenőket használom majd a pcl82 re. |
Bejelentkezés
Hirdetés |