Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   98 / 221
(#) keszeg01 válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Jó estét .
Várom a fejleményeket , de én maradok a BDY73-nál egyelőre.
Meghajtónak bc301 MEV-es esetleg ?
(#) Orbán József válasza keszeg01 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
[quote]** mester ? 2007. április 4., szerda 20:43

Hi! Én Ágoston Lajostól kérdeztem, hogy mi a legjobb bele. Az MJL21194-et ajánlotta és azt mondta, hogy a BDY73-nál is sokkal jobb, valósággal csodát tesz a hangjával. És így is van. Ez csodát tett vele. A 600eFt-os Hegelt lealázta simán.


Hoppla...
(#) keszeg01 válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Ok szurkolok!
(#) lamalas válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Az MJL21194 nalam hamar kiesett. Brummosabb volt mindegyik vegtranyonal amit probaltam. A Class A oldalon is hasonlokat irnak, igaz ott az MJ21194-et probaltak ami TO3 tokozasu. Egy kis olvasnivalo
(#) Orbán József válasza lamalas hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Remélem, hogy nem sokkal lesz brummosabb, mint az MJ15003, ugyanis az semennyire nem brummog nálam.
No, majd látjuk. Hiszem akkor.
(#) Orbán József válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Igen, ezt én sem értem.[OFF] ...de több dolgok vagynak e hifiben, mint azt elmétekkel fölfoghatnátok... Antigoné, 3. szín - csapatösszetartó tréning jelenet a Kórussal.
(valamint Horatio mindenáron a DoZ-t építené, de Heródes megkorbácsolja az alapharmonikusokat, így Thermopülánál odavesznek a magas hangok a feliratnál: Vándor, állj meg és tisztelegj azok előtt, akik olyan tranzi... a többi nem fért ki)
(#) (Felhasználó 46585) válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
(#) Gabi válasza Class-A-. hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Igen, a 6 oldalasnak
(#) lamalas válasza Orbán József hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Nem kell nekem hinni, en csak a sajat tapasztalatomat irtam le.
(#) lamalas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Ha "brumos" akkor nem tudom mi a helyzet de ha brummosabb egy adott tranziszorral a kapcsolas mint mas tranzisztorokkal azonos beallitasok mellett akkor az csakis a tranzisztortol lehet, hisz semmi mas nem valtozott a kapcsolasban a probak soran.

Mellesleg nem volt veszesen brummosabb, siman elment volna az MJL is ebbe az erositobe, de en inkabb mas kapcsolasba tartogattam azokat a tranzisztorokat.
(#) lamalas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
A topik cimado erositojeben, azaz az A osztalyu JLH tervezte erositoben probaltam az emlitett MJL tranzisztort es ebben az erositoben produkalt brummosabb hangot mint mas vegtranyok. Tessek kicsit figyelmesebben olvasni
(#) Class-A-. válasza Gabi hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Rendben.mailben küldjem vagy levélben vagy ide tegyem fel?Levélben elküldöm privátban küldj cimet és hétfőn megy ha igy jó neked.
(#) Class-A-. hozzászólása Jún 23, 2012 /
 
Persze,hogy nem az MJL tranzisztor miatt brummos.Ez a tranzisztor ( páros 21193/194 ) nagyon is jó !!! Jobb átviteli adottságokkal rendelkezik stb.Ez a tranzisztor csak kihozza a JLH ban benne lévő ,vagy szerelési gyengéit,kivitelezési hibákat épp azért mert túl jó tranyó.Az én általam épített erősítőnél ezt a tranyót használva a trafót kimondottan javasolják távol tenni az áramkörtől mert a brummot (ami nagyon kicsi) csökkenti. Kapcsolástól is függ pl: az új 20W class A ben amit a silicon chip közölt ott nincs ez a jelenség. Tehát nem a tranzisztor hibája.
(#) Class-A-. hozzászólása Jún 23, 2012 /
 
Egyébként a JLH ba tényleg az MJ 15003 idáig a legjobb.
(#) lamalas válasza Class-A-. hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Onmagadnak mondasz ellenet. Kijelented, hogy nem az MJL tranyo miatt brummosabb az erosito, aztan pedig elmagyarazod, hogy miert lehet megis brummosabb ezzel a tranzisztorral:
Idézet:
„...Ez a tranzisztor csak kihozza a JLH ban benne lévő ,vagy szerelési gyengéit,kivitelezési hibákat épp azért mert túl jó tranyó...”


Felreertes ne essek, semmi bajom ezzel a tranzisztorral, nagyon is jo, csak nem biztos, hogy minden kapcsolasban azonosan jo. Nekem ez a tapasztalatom, de ahogy irtam mar korabban nem kell nekem hinni, tessek kiprobalni sokfele tranzisztorral ezt a kapcsolast es azt valasztani ami a legjobb.
(#) Kovácsgabi hozzászólása Jún 23, 2012 /
 
Ha már a brummnál tartunk, olyan van az én esetemben hogy adott két végfokpanel, egy közös toroidról üzemeltetve, egyenlő távolságra szimmetrikusan vannak elhelyezve a trafótól. A tápegység panelek szintén. Mindezek ellenére a jobb oldalban hallható a 100 hz-es búgás. Igaz nagyon halkan, de pont elég ahhoz hogy bökje a csőröm. Próbáltam már mindent hogy kiirtsam, eltekintve attól hogy a két panelt fizikailag teljesen felcseréljem, de a búgás maradt. Létezik hogy egy trafó szórása adott irányba erősebb lenne? Miért csak a jobb oldal búg ha a két táppanel is teljesen egyforma? Egyszerűen már nem értem. Hogy tudnék jó árnyékoló kalitkát csinálni? A végfokok két JLH variáns.
(#) lamalas válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Ha a kimeneten megjeleno brummfeszultseg 100Hz-es akkor az biztos nem a trafo szorasa miatt van (ekkor ugyanis 50Hz-es brummfeszultseg keletkezne az erositoben). 100Hz-es brumm egyeniranyitas utan a tapbol erkezik az erositobe. Szoval arnyekolassal nem javulna a helyzet.

A trafon ket kulon szekunder tekercs van vagy csak egy szekunderrol hajtod a vegfokokat?
(#) Kovácsgabi válasza lamalas hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Összesen 2 szekunder van, mindegyik végfoknak egy. Nem szimmetrikus táplálásúak. Visszagondolva beláttam hogy a 100 hz nem jöhet a trafóból, de akkor végképp nem tudom mit kezdjek vele.
(#) Kovácsgabi válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
PB1010 greatz kockám van és 5*4700 µF puffer, és nem stabilizált. Az áramfelvétel konstans 1,7A a-osztály lévén.
(#) CHZ válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Földhurok gyanús. Földelési pontok kialakítása is okozhatja. Két külön szekunderű trafóval is lehet földhurkot összehozni, nehezebb de nem kizárható.
(#) Kovácsgabi válasza CHZ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Nincs földelve sem a doboz, sem a huzalozás. Nincs védőföld bekötve. Kettős szigetelést alkalmaztam. A földpontok nem lettek rákötve a dobozra. A bemenet árnyékszoknyája össze van kötve a negatív ponttal, a jelföldek közösítve vannak már a bemeneti RCA-nál.

A kapcsolás úgy van kialakítva hogy egy 100 µF elko rögtön gondoskodik arról hogy a bemenetre ne juthasson be búgófeszültség.

Szóval tanácstalan vagyok.
Mondom. Csak a jobb oldal csinálja, az is csak nagyon halkan, ha odanyomom a fülem hallom a hangsugárzóból, vagy esetleg ha néma csend van. De engem így is zavar.
(#) CIROKL válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Idézet:
„Nincs földelve sem a doboz, sem a huzalozás. Nincs védőföld bekötve”

Akkor mit vársz ha fém dobozban vagy , egy szép méretes fém doboz olyan mint egy antenna!
Csodálkozol hogy csak ekkora zaj van , lehetne 10X100X nagyobb , a javaslatom a doboz GND-re kötés és láss csodát !
(#) CHZ válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Idézet:
„A bemenet árnyékszoknyája össze van kötve a negatív ponttal, a jelföldek közösítve vannak már a bemeneti RCA-nál.”

Ez nem mindegy, hogy ezen pontok földelését hol, hogyan alakítod ki. Szerintem itt hibáztál, ha képet mutatsz akkor látni is fogjuk.. Dobozt is érdemes összekötni a tápban lévő elkoinak - közös pontjával, 10 OHM ,100n esetleg + paralel diódák.
(#) reloop válasza CHZ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Üdv! A kérdésben "tápegység panelek" szerepelt. A bemeneti árnyékolás közösítéshez kötném a fémházat. Itt úgy gondolom az R,C,D elemeknek sem jut szerep.
(#) CHZ válasza reloop hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Szia!

Ezt nem olvastam.., de a bemeneti RCA csati földpontját nem kötném a fém házhoz, ez hiba lenne.
(#) reloop válasza CHZ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Azért javasoltam, mert nálam dual-monó-nál bevált. Mi lenne az általános érvényű megoldás két független tápegység esetén?
(#) CHZ válasza reloop hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Két szekunder esetén még működhet is, de nem tartom igazán jó megoldásnak.
(#) Kovácsgabi válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Próbáltam drága kolléga. Nem használ. Azért döntöttem úgy hogy nem kötöm rá, hogy rossz bordaszigetelés esetén ne legyen zárlat. Inkább így maradt.

Ne hogy azt hidd hogy ez nem az elsők közt volt amit megpróbáltam. Nem láttam csodát.
(#) Gabi válasza Class-A-. hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Küldem privátot, de lehet, hogy a többieket is érdekli, lehet, hogy ide is elférne Bár mint írtad nem JHL, csak A osztály, nem tudom a szigorú fórumszabályzat megengedi-e
(#) Class-A-. hozzászólása Jún 26, 2012 /
 
Vitás kérdésben kérném a véleményeteket.JLH ról lévén szó és 27 v ról járatnánk a kérdés milyen feszültségű kondenzátort használjunk.Én 50 v t mondtam.
Következő: »»   98 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem