Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Kipróbáltam, minden diódát kicseréltem, most már nagyon jól működik! Köszönöm szépen!
Ha nincs rákötve semmire akkor nagyon búg de ha rákötök valamit akkor már sokkal kevésbé de szerintem még így is elég zajos.
Hosszasan gyárthatnék teóriákat. Fotózd le, akkor célirányosabban lehet tanácsot adni.
Köszönöm szépen.
Beringer ez mi lenne ott ahol be van karikázva
Sziasztok mein vastag halozati kabel kell hogy elbirja a vegfokjaimat, felso szurke 2x 800W 4ohm kozepso yamaha 2kw 4ohm hidban, also 2x 500W 8ohm, eddig 2.5 hasznaltam de volt hogy megelegedett..
Bocs ! Ne haragudj most te ennyire nem értel hozzá,vagy csak megjátszod hogy nem tudod?Eggyik csati páros a bemenet,a másik páros pedig a kimenet. A két db 0,33 óhmos emitter ellenálás közt van a kimeneti csati.
Köszönöm.
Nagyon szívesen.
Üdv mindenkinek!
Az alábbi problémám lenne: Vettem egy erősítő kit-et. http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=190808 Már 2-3 éve működik teljesen jól. Eleinte autóban használtam. TDA8560Q IC-s kapcsolás. Bedobozoltam és úgy használom de nem néhány hónapja észre vettem, hogy van némi sistergő zaj ha halk a zene vagy ha nem kap jelet. Ha felhangosítom akkor ezt nem hallani. Ha kikapcsolom várok kicsit, majd vissza akkor egy darabig megint sistergés nélkül megy. A másik problémám, hogy ha felkapcsolom a világítást hallani egy kis reccsenést. A kapcsolás teljesen egyszerű. Trafó > graetz híd > 20,000 µF > erősítő. Az "előerősítő " sima fesz osztós, PC-ről táplálom meg. Tettem bele egy zavarszűrőt: http://www.hestore.hu/prod_10021272.html de ezzel sem oldódott meg a probléma. A max tápfesz amit katalúgus ír az 18V nekem kb 16-17 van. A koppanásgátló egy 230 időrelé segítségével lett megoldva, ami schrack relét kapcsol. Mi lenne az ötletetek erre a két problémára?? előre is köszi további szép napot!
Szia! Ha leválasztod az előerősítőt az említett problémák, hogyan változnak? Hol van a hangerőszabályzó az erősítő-láncban?
Sziasztok.
Elkészültek végül a hibrid moduljai is. Letesztelve. 300mA nyugalmi árammal, Reloop ezzel még a borda szépen megbirkózik. -Megfelelő a hang így is. A két egyforma képből, egyet kivettem .
Szia.
8ohm-n körülbelül 90W-ot. Még nem mértem meg a csöves fokozat feszültségerősítését. Kb 27V rms-el hajtja visszacsatolatlan feszültségkövető részt. A mérések majd később lesznek még. Egyenlőre a dobozában alakítom most ki a csillagpontot. -Nem diszkózásra van , sokkal inkább minőségi zenehallgatásra fejlesztgetem.
Köszi.
Véletlen kétszer töltöttem fel ugyanazt . egy másik nézet:
Makulátlanok a "tankhajók"! Jobb, mint a gyári!
A kezembe került egy, a képen látható erősítő. Olyan gond van vele, ha gondol egyet, nem indul be se a standby gombbal, sem a távirányítóval. A hálózat csatlakozót kihúzva, majd visszadugva, működik bármely kapcsolási formával, és működik folyamatosan. Néha csinálja, néha nem. Azt mondja a gazdája, akkor vette észre, ahogy a nagy melegek voltak. A tápnál, vagy standby résznél lehet a gond? Köszönöm!
A c 405-nél látok egy eloxidálódott forrasztást.
Itt lehet a gond? Olyan javaslatot is kaptam már, a c 405-406 ot cseréljem ki.
Minden esetre át kellene forrasztanod mielött tovább lépsz. Azt a vezetéket talán már ki is lehet húzni.
Sziasztok!
Van két darab SAL típusú mély hangsugárzóm ládában, szeretnék hozzá készíteni egy beépített erősítőt és sávszűrőt. Tudnátok ajánlani kapcsolást az adott hangszórókra? https://www.sal.hu/termeklap.aspx?term_id=3159 Köszi előre is!
Szia! Bővebben: Link
A c 405- nél lévő megégett forrasztásnál.
Az LM1875 ajánlom, max 30w, spec ic , max 1% torzítás
Szia.
Nem árt ha azon a nyákon az összes forrasztást ellenőrzöd mert van ott még több repedt is! Ilyenkor szokott jól jönni ha kéznél van egy nagyító.
Hello!
Volna egy olyan problémám egy JVC a-x55-ös erősítővel hogy bekapcsolás után villogva marad a "protection" led, aminek néhány villogás után égve kéne maradnia. Nem nagyon értek az elektronikához, azért szeretném tudni hogy mi baja lehet, hogy ne vágjanak át a szervizben. A segítséget előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |