Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nem pont ide vág a kérdés, de valaki próbálkozott már szárazjég gyártásával? Szódaszifon szódapatronában folyékony co2 van elvileg, ebből milyen módon lehetne szárazjeget készíteni? Elméletileg ha a térfogata 1,1szeresére növekszik akkor szárazjéggé alakul. Esetleg át lehetne engedni a patronból egy picivel nagyobb tartájba és ott átalakulna!? Nemigazán értek az ilyesmihez, csak amit itt ott olvasgatam.
Te egy kereskedelmi hűtőt akarsz csinálni ? :no:
Hagyni kellene a gépedet így ahogy van, sok-sok évvel ezelőtt más koncepciók szerint tervezték a masinákat, ma már a hang nyomás fontos a beltérinél! A kompresszoron az kis (?) tartály a szívó oldalon van, a nyomó oldal maga a kompresszor ház. A betétmotor nincs visszaszívott hűtőközeggel hűtve, pont azért mert eléggé mostoha körülmények között is működnie kell. Az önvákumot felejtsd el, a forgódugattyús kompikkal nem lehet vákumolni, amúgy a gyári töltet belefér a kültéribe, hiszen így szállítják ! Nem ?
Sziasztok.
Nagyon jó a topic, sok okosat olvastam itt, így köszönöm a hozzászólásokat. Lenne egy problémám, amire sejtem a választ, de szeretném, ha vki megerősítene. A napokban fel lett szerelve egy használt split klíma (AEG Climavision2), amit szerelő bontott le, és a gáz is benne volt (410c), a "szerelő" nem vákumozta, csak kifúvatta a gázzal a levegőt belőle (nem kell minősíteni, most nem ez a cél), nem is lenne ezzel gond, működik is, bár szerintem nem hűt eléggé, ami azért nem gond, mert annyira nem is akarok hideget, de van egy másik dolog, ami aggaszt. A folyadékcsövön (vékonyabb, ha jól tudom) fehér jegesedés figyelhető meg, és ha belenézek a kondenzátorba, ott is folytatódik ez (már amennyire belelátok, mert szét nem szedtem). A gázcső (vastagabb) is párás, de az nem jeges. A nagyobbik gond, vagyis szerintem rendellenesség, hogy belül az elpárologtató tetején is jegesedés alakul ki! Az olvasottak alapján ez valószínűleg gázhiányra utal. Ebben kérnék megerősítést, ill, hogy mi más lehet a gond. Az is érdekelne, hogy ha így használom, az okozhat-e maradandó problémát a készülékben? Esetleg érdekelne, hogy van-e itt olyan szerelő, aki meg tudná ezt nekem csinálni (ha kell rátölteni stb), természetesen mindent kifizetek, de nem akarok már ilyen "mekk elek"-ekkel foglalkozni, szóval jobban örülnék, ha innen jönne valaki! Egyébként Bp, 19. kerület lenne, gyakorlatilag bármikor jó, ha megbeszéljük előtte! Köszönöm
Szia!
Amit leírtál, mindenképpen -durva- hűtőközeg hiányra utal. Rakasd rendbe mielőbb... Idézet: „...és ha belenézek a kondenzátorba, ott is folytatódik” A kondenzátor helyett, kültéri egységet akartál írni...
Semmi !
A Danfoss oldalat már kisiskolás koromban is ismertem, a komfort klíma kissé más..... :yes:
[off]Gondolom a Takács István név neked is mond valamit. Sőt...
Pista bácsi is a szivógázas hűtésű kompreszorokról beszét. Nem akarok vitatkozni veled, de akkor a szivógáz hőmérséklete szerinted mit csinál? A semminél azért többet. Persze, ha kell ott a kondi ventilátor is.
Tényleg ne vitatkozzunk!!!
Te alternáló dugattyús kompresszorról beszélsz , én forgódugattyús vagy rotációs kompresszorról !Ezek vannak szinte minden komfort klímába beépítve !!! Szívesen adok egyet szétvágásra, tanulmányozásra.. Ezeknél alul van a mechanika, felette a betétmotor és ez a tér egyben a nyomó oldal is Takács Pista bácsi, sajnos múlt időben,a tanító mesterem volt anno... A legelső zöldkártyás vizsgáknál futottunk össze ismét, illetve Ő a Hóbagoly iskolában volt oktató-referens a haláláig! Óriási szakembert veszített a hűtős-klímás társadalom, sajnos utódja egyenlőre nem látható. A könyve a mai napig etalon számomra!
Pista bácsit én is tisztelem!
Nekem is megadatott a szerencse, hogy nála/tőle tanulhattam és a családom 'barátja' is volt. Ha a városunkban járt mindig meglátogatott minket. Sajnos valóban nincs utánpótlás. Amúgy számos kompresszor vágtam szét pont tanulmányozás céljából. Igaz, hogy kialakítástól függően elbeszélünk egymás mellett. Ez már az a téma amit jobb személyesen/privát megvitatni. Félre ne érts én szeretek minnél több igaz szakembert megismerni! Viták mindig vannak.
Én nem vitakozom, amit Te állítasz, abban Neked van igazad, amit én, abban pedig nekem !
Alapvetően Herp (#1248931) hozzászólásra reagáltam, amiben rosszul értelmezte a kompresszor felépítést.
Szia!
Leszedtem a tartalék példányról a burkolatot, és a tartály a nyomó ágban van, de szerintem az nem is tartály csak egy szárító-szűrő, tartálynak túl kicsi. A szívócső meg egyenesen megy a kompresszorba. Hogy ezt a típust gyárilag gázzal feltöltve szállították-e, azt nem tudom, de sarokszelep vagy egyáltalán elzáró nem volt rajta, csak egy spéci menetes csonk. De ha azt mondod hogy ez nem olyan mint a hűtőgép, és a kompresszor ház már a nyomó oldal, akkor nyilván belefér, végülis 32kg csak a kompresszor és elég tömör kongása van WA113AX a típusa. Érdekes hogy körbe van tekerve valami szigetelő anyaggal is. Az önvákuumolást úgy értettem, hogy a hűtőközeg java részét szívatnám vissza egy esetleges javításnál, nem a tökéletes vákuumolásra gondoltam, csak hogy nem kell elereszteni a HK-t. Kereskedelmi hűtő, hát nem tudom, ami a szobában van az persze marad ahogy van, de miután mindenből van kettő, a másikból lehet hogy építenék valamit, csak a poén kedvéért
Szia!
Csinálj légyszíves néhány képet, most már tényleg izgat milyen géped van ?? Végül is a kompresszor alkalamzási tartománya dönti el , mit lehet összehozni.
Én annyit sejtek róla, hogy ez egy scroll kompresszor.
Ne volt szokás és most sem közvetlenül a kompresszor nyomó csonkjára szűrőt építeni. Szívó oldalra folyadék leválasztót annál inkább. Én is kíváncsi vagyok rá. Én korábban a Sanyo klímákat ismertem, de ua. mint Hitachi. Nem is találok rá magamban értelmes választ, hogy ha az valóban szűrő akkor miért ott van. De egy válasz lehet, de az abszurd...
Szia Klímás!
Ez a gép már-már nem is háztartási kategória. A típusa alapján annyit találtam róla, hogy a betétmotor 6,5kW, a hűtőteljesítmény 15,1kW! Így már érthető, hogy van egy kis "suhogása" a hűtőközegnek. Fotót Én is szívesen látnék a belsejéről(is)...
Hol találtad ezt az infót?
A kérdező korábban azt írta, hogy 3,5 kW a teljesítménye és 5-5,5A az áramfelvétele. Bár az tény, hogy 32kg csak a kompresszor egy 3,5kW klímában elég vicces.
Lehet , hogy Herp barátunk valami hűtőházon és nem hűtött házon töri a fejét?
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni. Vettem egy hasznalt Lg inverteres klimat, atfurtam a falat es felszereltem a kul es belteri egyseget. A beuzemeleshez hivtam egy szerelot aki csak mellekallasban csinalja a klimaszerelest bizva abban hatha olcsobban dolgozik. Kb. felhasznalt 2m csovet 6 es 10mm-eset es kb. 6m vezeteket amibol 3 metert csatornaban vezetett. Ezert a munkaert fizettem 20 000Ft-ot. Miutan osszekototte a gepet kiderult, hogy teljesen fel kell toltenie gazzal mert nem volt elzarva a szelep. Tehat kelleni fog 1kg R410a gaz es le kell neki vakumolni. Erre a jovoheten kerul sor. Ezert meg kell fizetnem 8-9ezer forintot. En a 29000 forintot egy kicsit sokallom a fent emlitett munkaert es a felhasznalt anyagert. Ja es a belterit meg kifogja tisztitani is ebben az arban. Valami sprayel befujja. Azt szeretnem megkerdezni, hogy ez egy realis ar? Valaszotokat elore is koszonom!
Szia!
Az infót egy kínai oldalon találtam a Google kereső jóvoltából, de már magam sem hiszem, hogy sok köze lenne a valósághoz, ugyanis egy pdf-ben található adat szerint, mégis inkább a 1kW-os (motor teljesítmény) kategóriába tartozik. De akkor mi a csodáért olyan nehéz!? Ja, csatolom az említett pdf-et, bár ez is Kínai nyelvű.
Csinálom a képeket, csak elhavazódtam, meg újra szét kell szedjem a tartalék gépet a képekhez... A kínai .pdf-ben jók az adatok teljesen, bár az is csak 20 kilót ír, a saját papírja meg 32-t asszem, de 43kg a kültéri az tuti, azt én is megmértem miután fölcibáltam az emeletre A beltéri az 27kila. Egy ismerősnél tettünk föl egy 5kW körüli Panasonicot, hát mosolyogtam rajta
Sziasztok egy kérdésem lenne,van egy multisplit klíma három belső egységgel és egy külsővel.Mind a három szerviz csaptelepnél le kell vákuumolni vagy csak elég egy helyen.Előre is köszönöm a válaszokat.
üdv!
kerepes * Törölve a He nem szolgáltatócég, hanem fórum .
Üdv,egy olyan problémám lenne,hogy van egy Genex Ice Blue split klímám,most volt egy éve,hogy felrakták,egész nap ment 24 fokra volt állítva,estére meg azt vettem észre,hogy nem akart hűteni,felnyitottam a belső egység fedelét,és tiszta jég volt a radiátor,illetve a külső egységnek az egyik szelepe.
Mi lehet a probléma,előtte egy a tacskóban vásárolt Hausmeister klíma volt,csak abban elszállt a kompresszor,ezért lett a csere,elvileg ugyan az a teljesítmény,de a régi jobban hűtött-fűtött.
Minőségre ez sem különb. Ennek is lefog égni a kompresszora, ha így használod mert gázhiányos. Hívd ki azt aki felszerelte és garanciába hozza helyre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |