Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   790 / 1385
(#) pepe091 válasza eyess hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Ne erőltesd már a vasalást ennyire. Már kezdesz idegesítővé válni, hogy mindenkire próbálod rátukmálni. Mint ahogy már írták, emlékezhetnél rá, hogy rikitikit ezért tiltották ki....
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Igazad van nem ismerlek , de azért figyelemmel kísérem amiket csinálsz , én nem dry zok , igaz lehet 1x kipróbálnám , de kicsit macerásnak tartom talán ez az ami vissza tart.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Nem az. Ha én 15 évesen megcsinálom, akkor...
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Különben az az igazság , hogy nem tudom mennyire tudnám dry ból kihozni azt , és olyan minőséget mint amiket láttál tőlem , talán a legutóbb felrakott nyák képet tudnám például felhozni.Mert ha van egy jól kiforrott technika, most azért áttérni a dry ra , és befektetni bizonyos dolgokba .Biztos meg lenne a jó végeredmény , de én így is elérem azt dry nélkül.Max lötstop ami lehet , hogy kellene de még ezen is gondolkodok.
(#) Thomm hozzászólása Jún 24, 2012 1 /
 
Üdv Mindenkinek!
Tudnátok ajánlani "kisiparost" vagyis nem céget hanem magánembert aki otthon vállalja kétoldalas nyák gyártását? Természetesen a home-made gyártás korlátait figyelembe véve.
(#) abcdabcd válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
A gond az, hogy az enyémbe legalábbis az 1,5mm-es nyák nem megy bele... Ahogy néztem lehet kapni 0,8mm-es nyákot is, viszont csak egyoldalasban, ha meg már van laminátorom jó lenne vele kétoldalasat is gyártani... Te amúgy milyen nyákkal használod?

Az enyémben fém a persely, csak a tartó amin van az műanyag, végülis azt lehet kireszelhetném, csak a rugós szorítót nem tudom hogy készítsem el, a tescosban meg ugye az alapból benne van...
Szóval lehet jobban járok valami másfajta laminátorral, ami alapból rugós szorítású... vagy valakinek esetleg valami ötlete?
(#) eyess válasza Thomm hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Ez lehet nem ide való lenne üzletelgetés nem igen divatos erre felé. Egyébként Home made ez nem a youtube , és nincs korlát , vagy mire is gondoltál a korlátra ami a lépcsőházban van ?
Minden megoldható egyébként , és nincs korlát röviden ennyi.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Oké, oké, hogy láttunk egy szép nyákot tőled, amit vasaltál, de az csak egy. Ha pl. látnánk több kész munkát, akkor azt mondanánk nagyon jól tudsz valamit. Persze beültetett, kész nyákot...
(#) emmzolee válasza janikukac hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Úgy nézem túl erős lett az előhívód koncentrációja és vagy túl sokáig volt a lében.
Én ecsettel szoktam előhívás közben söprögetni. 15 másodperc elég szokott lenni. Ha tovább benne hagynám, akkor olyan lenne mint a képeiden.
(#) janikukac válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Az is igaz, meg kézzel lötyköltem a cuccot, és tényleg erős volt.
(#) vipera1997 hozzászólása Jún 24, 2012 /
 
Ha van egy nyákterven ami tükrözve van és én vasalással akarom felvinni nyák-lapra akkor nekem vissza kell tükrözni vagy nem?Muszály akkor lézernyomtatóval kinyomtatni vagy elég patronos nyomtatóval?Milyen fotópapír kell egyáltalán?Meg kell valamilyen követelésnek felelni-e?
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Persze vannak sok sok elkészült dolgok , de ezekre nem kaptam felhatalmazást , hogy közzé tegyem , illetve van olyan is ami már nincs is a tulajdonomban.
Láthattál smd forrasztást is tőlem tehát elégé a minőségre törekszek ,amint láthattad.És azt meg nem szeretném , hogy ezer számra töltsek fel képeket , mert az sem lenne jó.Inkább 1 - 2 x olyan ami látványos , vagy nehezebb ilyet feltenni , hogy azért látszódjon , hogy ott van azért az aminek ott kell lennie szóval a minőség.
(#) Balaa16 válasza vipera1997 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Szia!
Műnyomó papírra kell nyomtatni lézernyomtatóval. Fontos, hogy lézerny. legyen, ugyanis annak a tintája hőre olvad. Nem kell visszatükrözni.
Üdv! Balázs
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Látszik is az a kijelentés vagy nem?
(#) madazg77 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
1,5m-est használok. Ha gyárilag nem mozdul el a felső henger akkor lehet hogy elég körülményesen lehet megoldani, hogy elmozduljon. A fogaskerekek engednének valamennyi elmozdulást? Az irányváltást hogy oldod meg?
(#) pepe091 válasza eyess hozzászólására (») Jún 24, 2012 / 1
 
Ne haragudj, de pont Te vagy aki mindenkitől követeli, hogy most azonnal, de rögtön bizonyítsa, hogy milyen nyákot készít.
Ezzel szemben amiket Te feltöltesz a legtöbb esetben olyannyira rossz minőségű képek, amiből semmit ki nem lehet venni, akár egybe is olvadhatnak a vezetősávok, az sem látszana a képeken, a minőség miatt... Másrészt meg 90%-a ki sincs maratva, ami a lényeg lenne, mert az egy dolog, hogy felvasalod, de nem biztos, hogy a maratást is túléli....

Általad feltöltött képek...
(#) _vl_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Idézet:
„Szóval lehet jobban járok valami másfajta laminátorral, ami alapból rugós szorítású...”

Én biztosan nem erőlködnék olyan laminátorral, aminél még a mechanikát is hekkelni kell. Pont elég meló lesz a megfelelő hőmérsékletet megoldani, meg ha túl gyors a motor, akkor annak a vezérléséhez hozzányúlni, hogy jó lassú legyen.
(#) eyess válasza pepe091 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Rendes tőled , hogy így kigyűjtötted , ha ezt tudom , akkor én szedtem volna ki így.
Igen a maratás egyébként kimaratva egy az egyben azt kapom ,amit a képeken látsz , ja kivéve az alufóliás dolgot az másról szólt.
Hát igen ki milyet készít követelni nem szoktam , talán esetleg ha van kép stb szoktam.
Egyébként van kimaratva is sőt ónozott , de azt még régebben kell , hogy keresd , és akkor még azt a másik lényem csinálta.
(#) abcdabcd válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Irányváltásban én nem gondolkozok, majd beteszem mégegyszer előről a nyákot, az nem gond szerintem, a fogaskerék engedne elmozdulást szerintem kb pont annyit amennyi jó lenne... csak hát elég bonyolult főleg a motor felőli oldalon, hogy az általam kigondolt a Photoart laminátor fotóin látotthoz hasonló rugós szerkezetet készítsek(metszőolló rugó, meg valami pc táp-dobozból kivágott fémlemez-darabra gondoltam, de ahogy nézem elég körülményesen férne el...)
(#) abcdabcd válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
A hőmérséklettel talán nem lenne gond, ebben van hőmérséklet-szabályzó, nem bimetálos, de hát igen a mechanika... szóval lehet valami teszkós laminátor lesz a végén mégis belőle... vagy esetleg ez a photoart a/5-ös... végülis ahogy néztem abba 17cm a max szélesség ami belerakható, az lehet a legeslegtöbb dologhoz elég... vagy kitudja...
(#) mps válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Szia! Szerintem nem erre gondolt, bár lehet tévedek. Én próbáltam ezt (igaz más márka), nem volt sikere, a melegtől felkunkorodott. Viszont a lézer nyomtatóba való etikett címke nem. Egy A4-es nagyon sokáig elég, csak vékony csík kell. Bár van hátránya is: nitro hígítóval is csak nehezen jön le a ragacs.
(#) Moderátor hozzászólása (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 25, 2012
 
Srácok! Ne kakaskodjatok!

Ez nem csak simpinek szól, csak az Övére válaszolva írtam.
(#) abcdabcd válasza mps hozzászólására (») Jún 25, 2012 /
 
Köszi a tippet, szerintem etikett címkét tudok is szerezni könnyen...
(#) boss61 hozzászólása Jún 25, 2012 /
 
Tisztelt mindenki!
Érdemes megnézni.
https://picasaweb.google.com/102803456374293193945/GMPPhotoart17LSILaminalo

üdvözlettel:
bacek@freemail.hu
(#) interferi hozzászólása Jún 26, 2012 /
 
Üdv!
Ma készitettem vasalással egy speciális CF-ide adapter.
Elsöre sikerült a két oldalt forditva megtervezni és felvasalni (és egy tervezési hiba miatt tünt fel hogy rossz oldalt vannak a rajzolatok). Utána áttervezés helyett sikerült megtalálnom a pdfcreator-ral, hogy lehet tükörképet létrehozni. Furtam rá 44 db 0,7mm és 42 db 0,45mm (két oldali átkötéseknek furatgalván gyanánt vezetékkel) lyukat. A furatokat probáltam pontosan eltalálni de szabadszemmel elég bandzsitós feladat ennél a méretnél de a két oldal illesztése elég jol sikerült (0,79mm átméröjü 0,36mm lyuku via).
(#) Zoli_bácsi válasza interferi hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Szép, szép, de a nyákról ez már nem mondható el. Több helyen is zárlatgyanús.
(#) gulasoft válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jún 26, 2012 /
 
Ez nem zárlatgyanús, hanem fizikailag zárlatos. Ezzel vakgyereket is lehet riogatni. Mivel tervezted ezt meg? A szétlapult, és szakadásos vezetékek a vasalás problémáknak mintaképe.
Ezért megérte felrakni. Mérd ki melőtt a szép gyári nyákból nem egy füstös romhalmaz lesz.
Szokták mondani, hogy az elektronika igazából füstel működik.
Amint kiszökik a füst a berendezésből, az azonnal leáll.
Azért ilyenkor örülök, hogy megcsináltam a cnc-t.
Én elöször kifúratom a cnc-vel a nyákokat, utána a furatokhoh illesztem a teliforrszemes maszkot. Így ilyen félig felszakadt forrszemeket nem tudok elkövetni. Ebbe tényleg bele lehet bandzsulni.
(#) interferi válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Sajne ezeket a méreteket már a nyomtató nem szereti mert már a nyomaton sokhelyütt összenönek ez a papir eltávolitás után javitásra kerül. De igy is maradhatnak hibák is az utolagos ellenörzés alap és meg is van rá a megfelelö szerszám és látó eszköz. Két zárlatos pont volt rajta. De egyszerü házi körülmények között ennek is örülök.
(#) gulasoft válasza interferi hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Igen, ezért preferálom a dry fóliás nyomdai filmes levilágítást. Azzal ez rutin feladat
(#) interferi válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 27, 2012 /
 
Most csak ez az egy kell belölle és mire összejönne egy A4 nyi nyákterv ...
De már gondolkodtam a fotozásos technologián is egy arc solárium már van hozzá levilágitonak.
Következő: »»   790 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem