Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ne erőltesd már a vasalást ennyire. Már kezdesz idegesítővé válni, hogy mindenkire próbálod rátukmálni. Mint ahogy már írták, emlékezhetnél rá, hogy rikitikit ezért tiltották ki....
Igazad van nem ismerlek , de azért figyelemmel kísérem amiket csinálsz , én nem dry zok , igaz lehet 1x kipróbálnám , de kicsit macerásnak tartom talán ez az ami vissza tart.
Nem az. Ha én 15 évesen megcsinálom, akkor...
Különben az az igazság , hogy nem tudom mennyire tudnám dry ból kihozni azt , és olyan minőséget mint amiket láttál tőlem , talán a legutóbb felrakott nyák képet tudnám például felhozni.Mert ha van egy jól kiforrott technika, most azért áttérni a dry ra , és befektetni bizonyos dolgokba .Biztos meg lenne a jó végeredmény , de én így is elérem azt dry nélkül.Max lötstop ami lehet , hogy kellene de még ezen is gondolkodok.
Üdv Mindenkinek!
Tudnátok ajánlani "kisiparost" vagyis nem céget hanem magánembert aki otthon vállalja kétoldalas nyák gyártását? Természetesen a home-made gyártás korlátait figyelembe véve.
A gond az, hogy az enyémbe legalábbis az 1,5mm-es nyák nem megy bele... Ahogy néztem lehet kapni 0,8mm-es nyákot is, viszont csak egyoldalasban, ha meg már van laminátorom jó lenne vele kétoldalasat is gyártani... Te amúgy milyen nyákkal használod?
Az enyémben fém a persely, csak a tartó amin van az műanyag, végülis azt lehet kireszelhetném, csak a rugós szorítót nem tudom hogy készítsem el, a tescosban meg ugye az alapból benne van... Szóval lehet jobban járok valami másfajta laminátorral, ami alapból rugós szorítású... vagy valakinek esetleg valami ötlete?
Ez lehet nem ide való lenne üzletelgetés nem igen divatos erre felé. Egyébként Home made ez nem a youtube , és nincs korlát , vagy mire is gondoltál a korlátra ami a lépcsőházban van ?
Minden megoldható egyébként , és nincs korlát röviden ennyi.
Oké, oké, hogy láttunk egy szép nyákot tőled, amit vasaltál, de az csak egy. Ha pl. látnánk több kész munkát, akkor azt mondanánk nagyon jól tudsz valamit. Persze beültetett, kész nyákot...
Úgy nézem túl erős lett az előhívód koncentrációja és vagy túl sokáig volt a lében.
Én ecsettel szoktam előhívás közben söprögetni. 15 másodperc elég szokott lenni. Ha tovább benne hagynám, akkor olyan lenne mint a képeiden.
Az is igaz, meg kézzel lötyköltem a cuccot, és tényleg erős volt.
Ha van egy nyákterven ami tükrözve van és én vasalással akarom felvinni nyák-lapra akkor nekem vissza kell tükrözni vagy nem?Muszály akkor lézernyomtatóval kinyomtatni vagy elég patronos nyomtatóval?Milyen fotópapír kell egyáltalán?Meg kell valamilyen követelésnek felelni-e?
Persze vannak sok sok elkészült dolgok , de ezekre nem kaptam felhatalmazást , hogy közzé tegyem , illetve van olyan is ami már nincs is a tulajdonomban.
Láthattál smd forrasztást is tőlem tehát elégé a minőségre törekszek ,amint láthattad.És azt meg nem szeretném , hogy ezer számra töltsek fel képeket , mert az sem lenne jó.Inkább 1 - 2 x olyan ami látványos , vagy nehezebb ilyet feltenni , hogy azért látszódjon , hogy ott van azért az aminek ott kell lennie szóval a minőség.
Szia!
Műnyomó papírra kell nyomtatni lézernyomtatóval. Fontos, hogy lézerny. legyen, ugyanis annak a tintája hőre olvad. Nem kell visszatükrözni. Üdv! Balázs
Látszik is az a kijelentés vagy nem?
1,5m-est használok. Ha gyárilag nem mozdul el a felső henger akkor lehet hogy elég körülményesen lehet megoldani, hogy elmozduljon. A fogaskerekek engednének valamennyi elmozdulást? Az irányváltást hogy oldod meg?
Ne haragudj, de pont Te vagy aki mindenkitől követeli, hogy most azonnal, de rögtön bizonyítsa, hogy milyen nyákot készít.
Ezzel szemben amiket Te feltöltesz a legtöbb esetben olyannyira rossz minőségű képek, amiből semmit ki nem lehet venni, akár egybe is olvadhatnak a vezetősávok, az sem látszana a képeken, a minőség miatt... Másrészt meg 90%-a ki sincs maratva, ami a lényeg lenne, mert az egy dolog, hogy felvasalod, de nem biztos, hogy a maratást is túléli.... Általad feltöltött képek... Idézet: „Szóval lehet jobban járok valami másfajta laminátorral, ami alapból rugós szorítású...” Én biztosan nem erőlködnék olyan laminátorral, aminél még a mechanikát is hekkelni kell. Pont elég meló lesz a megfelelő hőmérsékletet megoldani, meg ha túl gyors a motor, akkor annak a vezérléséhez hozzányúlni, hogy jó lassú legyen.
Rendes tőled , hogy így kigyűjtötted , ha ezt tudom , akkor én szedtem volna ki így.
Igen a maratás egyébként kimaratva egy az egyben azt kapom ,amit a képeken látsz , ja kivéve az alufóliás dolgot az másról szólt. Hát igen ki milyet készít követelni nem szoktam , talán esetleg ha van kép stb szoktam. Egyébként van kimaratva is sőt ónozott , de azt még régebben kell , hogy keresd , és akkor még azt a másik lényem csinálta.
Irányváltásban én nem gondolkozok, majd beteszem mégegyszer előről a nyákot, az nem gond szerintem, a fogaskerék engedne elmozdulást szerintem kb pont annyit amennyi jó lenne... csak hát elég bonyolult főleg a motor felőli oldalon, hogy az általam kigondolt a Photoart laminátor fotóin látotthoz hasonló rugós szerkezetet készítsek(metszőolló rugó, meg valami pc táp-dobozból kivágott fémlemez-darabra gondoltam, de ahogy nézem elég körülményesen férne el...)
A hőmérséklettel talán nem lenne gond, ebben van hőmérséklet-szabályzó, nem bimetálos, de hát igen a mechanika... szóval lehet valami teszkós laminátor lesz a végén mégis belőle... vagy esetleg ez a photoart a/5-ös... végülis ahogy néztem abba 17cm a max szélesség ami belerakható, az lehet a legeslegtöbb dologhoz elég... vagy kitudja...
Szia! Szerintem nem erre gondolt, bár lehet tévedek. Én próbáltam ezt (igaz más márka), nem volt sikere, a melegtől felkunkorodott. Viszont a lézer nyomtatóba való etikett címke nem. Egy A4-es nagyon sokáig elég, csak vékony csík kell. Bár van hátránya is: nitro hígítóval is csak nehezen jön le a ragacs.
Srácok! Ne kakaskodjatok!
Ez nem csak simpinek szól, csak az Övére válaszolva írtam.
Köszi a tippet, szerintem etikett címkét tudok is szerezni könnyen...
Tisztelt mindenki!
Érdemes megnézni. https://picasaweb.google.com/102803456374293193945/GMPPhotoart17LSILaminalo üdvözlettel: bacek@freemail.hu
Üdv!
Ma készitettem vasalással egy speciális CF-ide adapter. Elsöre sikerült a két oldalt forditva megtervezni és felvasalni (és egy tervezési hiba miatt tünt fel hogy rossz oldalt vannak a rajzolatok). Utána áttervezés helyett sikerült megtalálnom a pdfcreator-ral, hogy lehet tükörképet létrehozni. Furtam rá 44 db 0,7mm és 42 db 0,45mm (két oldali átkötéseknek furatgalván gyanánt vezetékkel) lyukat. A furatokat probáltam pontosan eltalálni de szabadszemmel elég bandzsitós feladat ennél a méretnél de a két oldal illesztése elég jol sikerült (0,79mm átméröjü 0,36mm lyuku via).
Szép, szép, de a nyákról ez már nem mondható el. Több helyen is zárlatgyanús.
Ez nem zárlatgyanús, hanem fizikailag zárlatos. Ezzel vakgyereket is lehet riogatni. Mivel tervezted ezt meg? A szétlapult, és szakadásos vezetékek a vasalás problémáknak mintaképe.
Ezért megérte felrakni. Mérd ki melőtt a szép gyári nyákból nem egy füstös romhalmaz lesz. Szokták mondani, hogy az elektronika igazából füstel működik. Amint kiszökik a füst a berendezésből, az azonnal leáll. Azért ilyenkor örülök, hogy megcsináltam a cnc-t. Én elöször kifúratom a cnc-vel a nyákokat, utána a furatokhoh illesztem a teliforrszemes maszkot. Így ilyen félig felszakadt forrszemeket nem tudok elkövetni. Ebbe tényleg bele lehet bandzsulni.
Sajne ezeket a méreteket már a nyomtató nem szereti mert már a nyomaton sokhelyütt összenönek ez a papir eltávolitás után javitásra kerül. De igy is maradhatnak hibák is az utolagos ellenörzés alap és meg is van rá a megfelelö szerszám és látó eszköz. Két zárlatos pont volt rajta. De egyszerü házi körülmények között ennek is örülök.
Igen, ezért preferálom a dry fóliás nyomdai filmes levilágítást. Azzal ez rutin feladat
|
Bejelentkezés
Hirdetés |