Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   315 / 1127
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Ezt is tudom simpi! ...egyszerűen leírtam mi a felállás, és mi az akadály, valami megoldás van e nincs és ennyi, iylen egyszerű.

Egy kísérletezés erejéig még elmegyek. Az 1800+ -os is szozózáras volt, ahhoz meg volt a táblázatom is, hogy kit kivel kell öszekötni vagy megszakítani ...
(#) luluzulu hozzászólása Jún 20, 2012 /
 
Sziasztok.
Van egy PCm ami mostanság azt játsza hogy bekapcsolás után 5-10 percre ki kapcsol és el kezd a csipogója fütyülni. Aztán táp ki-be kapcsolása után megint jó egy 5 percig aztán kezdődik megint. Mi lehet a baja...
(#) Hury válasza luluzulu hozzászólására (») Jún 20, 2012 /
 
Ha mostanság, és nem légkondis szobában van akkor talán túlmelegedés.
(#) Rev16 hozzászólása Jún 21, 2012 /
 
Hellosztok,

Problémám a következő:
Régi számítógépemet akartam használni, de mikor megnyomtam a bekapcsolás gombot a ledek kivillantak 1 másodpercig és a ventillátorok is elindultak ugyancsak 1 máosdpercig de utána minden megált, a vinyó nem pörgött fel csak a ventilátor és a led indult azok is csak 1 másodpercig.

Ha valaki tud segíteni kérem írjon.
(#) dereje válasza Rev16 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /
 
Nekem akkor volt ilyen gondom,amikor a silány kinai táp odavert a vinyónak és kilőtte az elektronikáját. Próbáld ki a vinyeszt másik gépben.
(#) Rev16 válasza dereje hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Köszi, kicseréltem a tápot most már megy a gép
(#) didyman válasza dereje hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
1s alatt nem fog felpörögni egy lemez sem.
(#) mate_x hozzászólása Jún 22, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy hp vectra vl400 géppel és a hozzá tartozó speciális tápegységgel szórakozok. Kimértem, hogy milyen színű dróthoz milyen feszültség tartozik, és hogy egy fehér színű kábelt gnd-re húzva indítható be a táp. Ezek rendben is vannak. De van egy kék színű drót, ami nem tudom mi célt szolgál. Ha bekapcsol a gép és a táp rá van téve az alaplapra, akkor 4,7 V körüli értéket lehet rajta mérni, de ha leveszem az alaplapról és úgy indítom el a tápot, hogy a fehér drótot gnd-re húzom, akkor nem mérhető rajta semmi(0 V). Gondolom ez lehet a power good jel kizárásos alapon, ahogy a szabványos atx tápokat néztem, de ez tulajdonképpen mire jó? Bemenet vagy kimenet egyáltalán? Mindkét esetben megvolt az összes tápfeszültség vonalon a feszültség.
A másik kérdésem pedig az, hogy az normális, ha a hálózati kábelt kihúzom a gépből majd vissza dugom a gépbe, akkor valamikor így elindul a gép valamikor pedig nem? Tehát valamikor gnd-re kerül a fehér drót valamikor pedig nem. A választ előre is köszi.

Üdv, mate_x
(#) didyman válasza mate_x hozzászólására (») Jún 22, 2012 / 1
 
A PG jel kimenet és tudatja az alaplappal, hogy a tápfeszek rendben beálltak tűrésen belülre. Ha 300ms-on belül nem jelenik meg, a lap hibásnak véli a tápot és nem indítja el a BIOS-t, illetve eszközök tápellátását. A táp üresen, terheletlenül nem biztos, hogy képes lesz PG jelet generálni, hiszen feszültségei nem lesznek stabilak, vagy tűrésen belüliek.
(#) mate_x válasza didyman hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Köszi, tényleg így van, kimértem és terheletlenül tényleg nem volt benne a tűrésben(bár a vinyó rajta volt, de gondolom az kevés volt neki) .
Akkor már csak azt szeretném tudni, hogy az normális-e ha a hálózati kábel bedugásánál néha bekapcsol, néha nem, mert engem kicsit idegesít ez.
(#) Rev16 hozzászólása Jún 22, 2012 /
 
Hellosztok,

Újra én, A problámám hogy mostmár elindul a gép, viszont nincs kép :S a gép búg megy rendesen de kép nincs. 3 videókártyát is beleraktunk egyiknél se volt szóval vidikari kilőve, vinyót is cseréltünk, tápot is :S
(#) _ampervadasz_ válasza Rev16 hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Próbálj meg memóriát is cserélni, vagy vedd ki az összes meóriát és rakd be az egyiket, majd bekapcs, ha nem megy akkor kiveszed és berakod a másikat ismét megint bekapcs, ha ad képet akkor rakd be mellé a másik nem működő memóriát és ismét bekapcs, ha nem ad képet akkor az utóbbi memória modul hibás, ha ad képet akkor (elvielg) minden rendben van/lesz.
(#) mate_x válasza mate_x hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Azt hiszem rájöttem mi ez. A BIOS-ban be lehet állítani, hogy mit csináljon áramszünetkor, nekem ez auto-ra volt állítva, most kikapcsoltam, így már sose kapcsol be, amikor bedugom a tápkábelt.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 23, 2012 /
 
FF 12. fut a gépen, és az Adobe Flash player akad rajta nem is kicsit.

A számítógép, minimum megfelel a hardverkövetleményeknek, eddig nem is volt semmi probléma vele. Az adobe Flash legrisebb verziója van fenn, de nem most frissült, egyszerűen csak bezártam, majd megnyitottam ismét az ff -ot, megnyitottam egy linket és elkezdett akadni a video.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 23, 2012 /
 
Stocket A -s foglalatra "Feature" lábak érdekelnek, amivel a processzor tulajdonságait lehet szabad határok között konfigurálni. Nem az Lxx hidak érdekelnek, hanem a processzor lábai.

A képen egy Barton magos CPU Stocket A tokozata látható alulról.

Azt mondja a német forrás, ha a képen található kettő pontot rövidre zárom, akkor a szorzót szabadon tudom konfigurálni. Mivel "minden" processzor ( duron, thorton, barton stb. stb.) ugyanezzel a lábszámmal ugyan ebbe a foglalatba illeszkeik, ezért érdekel, hogy minden processzorra érvényes e ez.

cpu_.JPG
    
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Sajnos tipikus, válts az előző verzióra, illetve próbáld a hw-es gyorsítást ki/bekapcsolni a flash helyi menüjében.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Ez megvolt, oldotta a problémát. Köszi.


AMD -s megoldásra ezt a képet találtam, úgynézki a dolog igaz nak tűnik, már csak egy táblázat kéne.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 23, 2012 /
 
Hmm némi problémába üzköztem.

Elkezdtem telepíteni az XP -t az abit ABIT NF-7 -es lapra, de sajnos megállt a tudomány.

Floppyra kimásoltam a Sata vezérlő illesztőprogramját, majd a telepítő rögtön az elején beimportálja és ezekután sem talál semmi merevlemezes eszközt a rendszerben.

A kérdésem a következő, egyáltalán lehet erről a vezérlőről bootolni?
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Hogyne lehetne. de az f6 lemez *, importáld nlitetal.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 23, 2012 /
 
Azzal szerettem volna, csak nincsen készleten CD lemez.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Átestem a cd problémán is ade aprobléma uygan az.

Megpróbáltam egy elvetemült kísérletet is: IDE protra rányomtam a SATA -s HDD -t egy oda-vissza átalakítóval, sajnos az eredmény elmaradt, mert nem látja a HDD -t a BIOS.
(#) _ampervadasz_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Végül még is meglátta a hdd -t mert az ellenkező portra csatoltam a hdd -t.

Az öröm rövid volt mert találtam egy újraírható cd -t, kírtam rá a telepítőt gyorsan aztán 0x26 -al eldob, úgyhogy kereshetek másik lemezt.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Ápdét: A rendszer készen áll, a DVD meghajtót, ami egyébként jó, KIcseréltem egy márkás japán CD íróra ami egy TEAC CD-W54E.
Szerintem az egyik lejobban sikeredett író, többrebecsülöm mint a mai nem kétforintos S ATA porton csücsülős DVD írómat, ezúttal sem hagyott cserben.

Felszórtam a RAID drivert, de még mindig nem bootol róla.

Úgyérzem valami más lesza probléma.

Mi az amit elszúrok? Ennyit még géppel nem szenvedtem mint most.

A BIOS post során ha CSAK S ATA -ról akarok bootolni akkor DISK boot falulire az eredmény az az az eszközt nem látja, vagy látja, de a rendszerindítási szektort nem találja.

S ATA - P ATA átalakítóról gyönyörűen muzsikál a HDD, és maga az S ATA vezérlő sem lehet hibás, mert a RAID BIOS alól low level formattal szépen letudtam radírozni a HDD -t.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Tehát a telepítő megtalálta már, fájlmásolás sikeres, csak nem indul. BIOS-ban a boot other devices engedve kell elgyen, meg a SATA RAID BIOS-a is.
(#) Hx-2 hozzászólása Jún 24, 2012 /
 
Hi!
Ma hoztak egy Siemens Amilo laptopot aminek a BIOS mesterjelszavat elfelejtettek(Phoenix BIOS-os). Mar az elemet is kivettem, 3 ora varakozas utan sem felejtette el. Valakinek valami otlete? (a phoenix jelszot mar probaltam)
Koszi!
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
A HDD csak IDE protról indul el SATA PATA odavissza átalakítóval.

Így mindent feltudtam neki szórni, viszont ahogy visszakötöm az alaplapi SATA vezérlőre, akkor semmit nem talál nem indul róla semmi.

A Bootsorrend úgy van konfigurálva, hogy csak SERIAL ATA eszközt indítson semmi mást.
A BIOS -is engedélyezve van, és úgy sem talál semmit.
(#) _ampervadasz_ válasza Hx-2 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Talán ez fog neked segíteni: Bővebben: Link
(#) _vl_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Idézet:
„viszont ahogy visszakötöm az alaplapi SATA vezérlőre,”

Ha az IDE-porton feltelepíted, az a telepítés nem fog később elindulni, ha átdugod a diszket a SATA-portra.
Elméletben meg lehetne hekkelni, de az orbitális szívás. Amit meg kéne nézni, hogy az IDE-s telepítés után látszik-e a hozzáadott driverrel a SATA interfész egyáltalán. A másik dolog, hogy úgy kéne próbálkozni a telepítéssel, hogy előtte üresre dörgölöd a partíciós táblát. Azaz amikor az install CD-ről bebootolsz, akkor már ne legyen rajta egyetlen partíció se.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Az úgy nem lesz jó, a SATA és az IDE két külön illesztőprogramot használ. Valamint, a régi SATA deszkáknál a SATA eszközök bármilyen felállásban csak az IDE eszközök mögé tunak sorakozni. Emiatt a boot.ini sem lesz jó.
(#) didyman válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 24, 2012 /
 
Dehogy orbitális, rendszeren csinálok ilyet, főleg alaplapcserénél, illetve ide->sata váltásnál. A működő rendszer alatt le kell cserélni az IDE vezérlők illesztprogramját az új eszközökére és ennyi. Persze ezt kézzel forszírozottan végigvezetve a varázslót, nem az XP automatikájára bízva. Olykor ettől azonnal elkékül, de semmi vész, az új lapkakészlettel indul rendben. Ha a HAL nem tér el a régitől, akkor így költöztetek gépet, mert ez és pár ilelsztő telepítése hamarabb megvan nem is kicsit, mint egy új rendszer.

A partíciós tábla üresre dörgölése miért is szükséges? Az install CD-ről indult lemezkezelés pontosan ugyanúgy törli le, mint bármi más előtte, de erre sem értem, miért lenne szükség, ha egyszer a telepítő a számára ismeretlen MBR-t úgyis felülírja és a lemez első kötetén elhelyezi a rendszerindító állományokat.
Következő: »»   315 / 1127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem