Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   638 / 1274
(#) Saggitarius válasza lala0606 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Hatha segit: mar regen volt, hogy birtokoltam egy hasonlatos TV-t, ugyancsak Loewe, de egy kicsit korabbi kiadasu, DE mar digit TV volt, azaz bemeneteken ledigitalizalva minden, es csak a legvegen visszakonvertalva analogga az osszes jel (kep, hang). Azthiszem Digit2000 rendszeru volt, egy rakas celprocesszorral (video, audio, teletext) egy sajat buszrendszerre kotve. En spec arra gondolok, Loewe-ek tovabbfejlesztettek, de maradtak a digitalizalt feldolgozas mellett es most neked vagy a video proc vagy a TXT proc (ha van) rosszalkodik. Leltem hirtelenjeben egy blokkvazlatot a volt TV-m felepiteserol Bővebben: Link
(#) Gabor223 hozzászólása Jún 22, 2012 /

Helló !

Van egy Teletech TVD 2121 típusú televízióm, ami az egyik pillanatról a másikra tv nézés közben kikapcsolt, mintha áram szünet lett volna, de mikor közelebb mentem hozzá az áram alatt lévő készülék halkan, de ütemesen pittyeg. A tv azóta nem lehet bekapcsolni.

Kérdésem a téma címe: mi lehet a baja?
(#) BarnaPili válasza Gabor223 hozzászólására (») Jún 22, 2012 /

A sorvégtranzisztort ellenőrizd,és a bázisában lévő elektrolit kondit is.
(#) locked hozzászólása Jún 22, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Régi(kb.13 éves )Panasonic TV-m.Az évek folyamán lassacskán egyre több fényerőt kell ráadni.Milyen alkatrész elöregedése okozza ezt a hibát?Lehet rajta gazdaságosan segíteni?Netalán a képcső járja a végét?
(#) kislacikahu hozzászólása Jún 23, 2012 /

Ha bekapcsoláskor sötét kissé a kép, és bemelegedés után világosodik élesedik, akkor emisszió szegény a képcső!
(#) kislacikahu válasza Gabor223 hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

A sorvég tranzisztor zárlatos, - beterheli a tápegységet, - a nagy trafó mellett aminek a vezetéke a képcsőbe csatlakozik felül, az mellett hűtőbordán van ez a szóban forgó tranzisztor!
Cseréld ki, és kend be hővezető pasztával a szerelés előtt a tranzisztor hűtő felületét, ami a bordára simul!
(#) Tornádó hozzászólása Jún 23, 2012 /

Üdv mindenkinek
Volna egy problémám, egy Samsung ps42d4s plazmával, az a gond hogy nem tudom a számítógéppel összekötni úgy hogy legyen kép. Próbáltam dvi-n és vga-n is de nem működik mert a menüben a bemenetek választásánál nem tudok rá menni a pc-re. Megköszönném ha volna bárkinek valami ötlete.
(#) lala0606 válasza kislacikahu hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Bocs hogy megszolitalak, kaphatnék egy kis segítséget tőled, mi lehet a baja, hol kezdjek neki Bővebben: Link. Biztos van valami ötleted, Köszönöm.
(#) lala0606 válasza Saggitarius hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Van ugy hogy több napig is müködik hiba nélkül, akkor nem hiszem hogy procis lenne,(van benne txt is az is jó). ilyenkor csak a két oldali csikozás a baja, nem tudom esetleg nem lehet a 2-2 hanszóró mágnestől?
(#) locked válasza kislacikahu hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Bekapcsolás után nem változik,hanem csak sötétebb a kép mint régebben,több fényt kell ráadni.Lehet,hogy csak azért veszem észre ,mert anno tetőantennáról ment a vétel mostpedig kábeltv van?Igaz csak most figyeltem fel rá.
(#) BarnaPili válasza lala0606 hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

A video alapján ez egyértelműen a digitális jelfeldolgozás hibájára utal.Ha szerencséd van akkor csak egy pár forrasztás engedett el a digitlapon.(Bár amilyen technológiával van ez a gép szerelve,nem biztos hogy ez szerencse....)Amikor bemelegedett a gép,kocogtasd meg a jelfeldolgozó panelt óvatosan.Ha jelentkezik akkor ott a KH.
István
(#) lilili11 hozzászólása Jún 24, 2012 /

Sziasztok ..tudna-e valaki segíteni?Hagyomnyos képcsöves tv-nél bekapcsoláskor 5-6 mp-re bejön a kép ill. a hang is majd elsötétül a kép ill. halványan látszik,ha a screen-en tekerek egy picit???Előre is köszönöm...hátha nézhetem még a focit rajta
(#) BarnaPili válasza lilili11 hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Milyen típusú TV ez.Pár mérést el kéne benne végezni.
István
(#) szuszu9 hozzászólása Jún 24, 2012 /

sziasztok!!
orion tv átvált a csatorna visszafelé mi lehet a baja?
(#) lilili11 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

sony_kv-29ls30e_k_u_chassis_fe-2

Mit mérjek, segíts légyszives....
(#) katila válasza anyeste hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

szia
A szerviz menubol kell bealitani
(#) deccser válasza ABU hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Szerintem itt is igy történhetett, de nagyon szépen köszönök minden tippet amit adtál(adott)!
(#) garamszegiroland hozzászólása Jún 24, 2012 /

Hello mindenkinek
Van egy videoton c2100-am plat tv aminek a képernyő alján van csak kép (olyan 12 cm-er) - ahol van kép tiszta olvasható a képernyő többi része fekete. Mi lehet a hiba oka!!! - eltéritő ic-t már cseréltem tda8357j
Választ elöre is köszönöm
(#) lala0606 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Köszi a segítséget, és a két oldali csíkozásról mi a véleményed? A kép nem torzult a szinek is rendben vannak, a hangszoro mágnesek (2-2db) nem okozhatják esetleg?
(#) gnelma hozzászólása Jún 25, 2012 /

10 napja villámcsapás érte a házunkat. sok minden tönkrement, úgy nézett ki a Tv sem tökéletes, de aztán nem lett baja a mai napig, ma aztán körök jelentek meg rajta, zöld, piros, kék. Lehet ez villám hatása. A napkollektor vezérlője meg tegnap ment tönkre, azt is megpiszkálta a villám, a biztosíték kiment benne, tegnap meg már teljesen tönkrement.
Szerintem a villám hatása, mi a véleményetek?
(#) deccser válasza garamszegiroland hozzászólására (») Jún 25, 2012 /

Légyszi töltsél fel róla rajzot, hogy segithessünk !
(#) lala0606 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 26, 2012 /

Még egy észrevétel, ha euro százlábun van csatlakoztatva akkor a menübe vagy program kiosztásba lépésnél kimereviti (megállitja) a képet hidegen melegen egyaránt, koaxon ezt nem csinálja csak amikor már kezd rájönni a hiszti, lehet hogy ez egy kicsit közelebb visz a bibi gyökeréhez? Várom a véleményed, vagy bárkiét aki már találkozott ilyennel vagy hasonlóval. Köszönöm. Ja és mégegy, a probléma jelentkezhet már tiz perc után is de ha olyanja van 5-6órát is üzemel hiba nélkül.
(#) ABU válasza szuszu9 hozzászólására (») Jún 26, 2012 /

Magától léptet random és néha bekapcsol? Cseréld ki a tasztatúra összes gombját meg az infra modul tápszűrő elkóját is és mosd át denaturált szesszel a proc környékét meg a gombsor alját rendesen. Ha mást nem is, de a gombokat mindenképpen cseréld, mert szivárognak.
(#) ligyakeli hozzászólása Jún 26, 2012 /

Üd mindenkinek. Van egy grundig CUC7301-es tvém, a tápbanaz L601 kis trafó elfüstölt,ilyenem nincsen csak videotoné van,lehet azzal helyetesíteni? Üdv ligyakeli
(#) garamszegiroland válasza deccser hozzászólására (») Jún 26, 2012 /

itt a rajz a tv-hez
(#) csoki18 hozzászólása Jún 28, 2012 /

Sziasztok!
Ismételten hozzátok fordulnék mert a TV-m (Videoton TS 3361 OSD ) ismételten azt produkálja, hogy nem akar kikapcsolni azaz készenlétbe lépni. A távkapcsolóval kikapcsolom, a kép és a hang elmegy,de az alsó led nem vált át pirosra hanem ugyanúgy zöld marad és és bekapcsolt állapotú hangja (alap bugás) van. Ha kihúzom és vissza dugom a hálózatba akkor olyan mintha automatikusan bekapcsolna, de se kép se a hang nem jön be.
Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném mert én már tanácstalan vagyok, esetleg tippet adni,hogy honnan induljak el a hibakeresésben.
(#) BarnaPili válasza csoki18 hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Rajzod van hozzá?
A proci ki/be kapcsoló lábán kellene mérni,hogy megvan-e az állapotváltozás.Ha igen,onnan el tudsz indulni.Általában egy tranzisztorral folytatódik a buli...
István
(#) csoki18 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Rajzom van hozzá bár nem éppen a legjobban lehet kivenni a dolgokat belőle, de kezdek valamit vele hátha....
(#) kovacspista hozzászólása Jún 28, 2012 /

Én csak egy kérdést szeretnék feltenni. Tudja e valaki, hogy a képarányokat tekintve mi a végső cél? Mert marhára idegesítő, hogy van egy drága 16:9 - es TV-m, és erre 16:7 - be vagy nem tudom mibe sugároznak. Pont olyan csík van alul - fölül mint a hagyományos TV - n! Ha nagyítod akkor fele lemarad stb.
(#) zolika60 válasza kovacspista hozzászólására (») Jún 28, 2012 /

Ez a végső cél. Ne legyen olyan TV amin nincs fekete csík.
Következő: »»   638 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem