Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   141 / 211
(#) capaizee válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

arra én is kiváncsi vagyok
(#) pepe091 válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Miről beszélsz?
Bővebben: Link
Ott van a kivitelnél, hogy TO92 a tokozás...
(#) petitrial válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

A Q5 G-S feszültsége 4,5 volt ON állapotban, OFF-ban pedig 4,75.
Azt, hogy "trapéz alakú", arra értettem, hogy lapos, nem pedig félkör, mint a normál TO-92 tokozás, és felülről nézve elsőre egy trapéz ugrott be róla.
Sajnos most nem otthon vagyok, úgy hogy csak telefonnal tudtam róla képet csinálni, elég rossz minőségű lett
(#) petitrial válasza petitrial hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Aha, most már biztos vagyok benne, hogy fordítva forrasztottam be. Történhetett valami baja, amiért felcseréltem a D,S lábakat?
(#) _vl_ válasza pepe091 hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Igen, de ott van egy data sheet is pdf-ben, amiben szerepel egy BS250 nevű cucc TO-18-as fém tokkal, meg egy nem BS250 nevű cucc, TO-92 műanyag tokkal... Persze a magyarázat nyilván az lehet, hogy nem Vishay márkájú BS250-et árulnak, TO-92 tokban.
(#) _vl_ válasza petitrial hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Nem valószínű, 50mA-t kényelmesen elvisel az a dióda...
Viszont így a Vpp gyakorlatilag folyamatosan kikerült a target IC-re, amint a program bekapcsolta. Ha ennek ellenére ment az égetés, akkor örüljünk...
(#) petitrial válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Értem
Amint páka közelbe kerülök, orvosolom a hibát.

Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
(#) NickE hozzászólása Jún 22, 2012 /

Nagyon régen építettem még PICStart+ programozót, utána Potyo féle ICD2-t (már nincs meg sajnos) és kb. 5 éve PICkit2-t használok.

Eddig mindig megfelelt a PICkit2, de úgy látom, hogy az újabb PIC-ek támogatása nem az igazi. Fejlesztik még egyáltalán ezt, vagy már a PICkit3 miatt leálltak a régivel?

Kinéztem az egyik munkához egy olyan PIC-et, amit nem támogat a PICkit2 és úgy látom, hogy egyre többet nem támogat. Nem tudom, hogyan tovább? Mit érdemes venni, építeni?
(#) Hp41C válasza NickE hozzászólására (») Jún 22, 2012 /

Szia!
Melyik típust nézted ki? Sokra fel lehet okosítani a PICKit2-t is a Device File Editor -ral.
(#) NickE válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 22, 2012 /

PIC18F24K22

Annyi a lényeg, hogy 5V típus kellene 2 soros porttal, olcsó és 18-28 láb közötti típus.
(#) _vl_ válasza NickE hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

18F24J50. Picit drágább csak, de elég régi, hogy teljesen támogassa a pickit2.
Vagy lemondasz a debug támogatásról, és csak programozónak használod (ennyit tud a legtöbb új chippel kezdeni a pickit2).
Vagy rendelsz egy pickit3-at, bizonyos chipeknél (PIC32MX1/2/5/6/7xx) ez amúgy sem úszható meg, mert ezekkel a pickit2 semmit nem tud kezdeni. Elméletben utánépíthetnéd ezt is, a kapcsolási rajz ugyanúgy elérhető, csak éppen ebbe már egy TQFP64-es kivitelű 24FJ chip került (nettó kisker ára: 1380 ft), meg még vannak benne más SMD cuccok is, amiket nem igazán lehet DIP alkatrészekkel helyettesíteni.
(#) Hp41C válasza NickE hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Szia!

A PICkit2 saját programjával tudod programozni.
(#) NickE válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Az csak 3,6V típus.

Van kipróbált jól megtervezett utánépíthető PICkit3 nyákterv? (lustaság
Az, hogy SMD 64láb, nem probléma.
(#) watt válasza NickE hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

A PICKIT2 támogatja. Ha nincs még ilyen PIC-ed, választd ki a manual select módot, akkor végig tudod lapozni, miket támogat. Ha nem lenne a listádban, frissítsd a firmwaret!
(#) NickE válasza watt hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Nem tudom, ti milyen rejtett funkciókat ismertek vagy csak én vagyok béna.

PICkit2 v2.61 sw van telepítve és 2.32 fw, de én nem találom a manual selectben sem a PIC18F24K22-t. Vannak hasonlók, de ez nincs benne.

+ nem ártana az MPLAB-ból programozni.
(#) Hp41C válasza NickE hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

(#) Johnny0004 válasza NickE hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Szia!
Pedig ott van, a 18 K családnál, a kilencedik típus.
Ja igen 1.62.14 a Device File.
(#) NickE válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 23, 2012 /

Kösz!
(#) L2773 válasza NickE hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Másolom ide a Kezdőknél feltett kérésemet Vicsys kolléga tanácsára.

Helló!
Kezdő PIC-ezőként fordulok a köv. (nagy) kérdéssel hozzátok:
(1000-1500 oldal olvasása-tanulása után)
Egy kicsit lehet bonyolult a leírás, de ez a helyzet.
Van egy PICKit 2 klónom (vásároltam) és 3 típusú 16F szériás PIC-em, 16F88, 16F684 és 16F628.
A probléma az volna, hogy megépítettem egy impulzusszámlálót Vicsys kapcsolása alapján amiben 16F628-at kell használjak. Kellene programozzam a PIC-et, de:
A 16F88-at, 16F684-et probléma nélkül tudom felismertetni, égetni - PicKit 2.61-et használok.
A 16F628-at a program nem ismeri fel! Programozó foglalatként saját készítésu 8-14-18-28-40 pines foglalatokból összeállított PCB lapot használok.

A 88-as és 628-as PIC-eknek a programozó lábkiosztás azonos (kellene legyen) a PDF-ek alapján.
Tehát ugyanazt a 18 pines foglalatot használom az égetéséhez.

3 db 16F628-asom van, a hármat két különböző cégtől vásároltam interneten. (kettőt ill. egyet egy másik helyen). Ezt azért írom, hogy elméletileg kizárnám, hogy mindhárom hibás legyen.

Egy különbség az égethető (88 és 684) és nem égethető (628) PICjeim között, hogy az előbbiek I/P tokozásúak, míg a 16F628-asaim 04/P, 20/P ill. 20I/P. A 628-ból is I/P-t vásároltam volna, de nem találtam. Mert más különbséget nem találok működés szempontjából.

Az égetőszoftwernél a Vdd +5 volt megvan a beállításnál a Midrange szériának megfelelően.
Vásárolnék még 1 db 628-at ha biztos lennék, hogy amiket eddig kaptam hibásak (igaz így is már a csőd szélén állok ) Viszont ha nem tudom "munkára fogni", még rosszabb a helyzet...
Ha tudtok, kérlek segítsetek!

vicsys: mivel programozni nem tudom mert nem ismeri fel, így a felismerés közbeni feszültségértéket tudom mondani: 3.25V
(#) vicsys válasza L2773 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Kipróbáltad a 10K-ot, amit Hp41C írt?
Ha nem ismeri fel, lehet, hogy másfelé kéne tapogatózni.
Milyen típusú a klónod? Honnan van?
(#) L2773 válasza vicsys hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Az ICSP vonalon a PGD vonal egy 4k7-en keresztül a GND-n van.
Interneten vásároltam. Különben Erdélyben élek. Mellékelek az égetőről egy képet.
(A foglalatos résszel nem dicsekedem...)

A projekt, ami alapján készült:
Bővebben: Link
(#) L2773 válasza L2773 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Egy érdekesség: van olyan eset, hogy a Check communication felismeri a PICet, de égetni, vagy olvasni, checkolni nem tudja utána. Mintha elveszíti a kapcsolatot.
Egy licitoldalon vásároltam, az eladónak kizárólag pozitív visszajelzései vannak
(#) L2773 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Most beforrasztottam egyet, nincs változás.
(#) L2773 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Eredetileg a Watt LPT_v4 minijével próbáltam a felismertetéseket. Nem működött úgy ahogy vártam a 628-asokkal, ezért vásároltam ezt, mert terveztem egy PICKit 2 vásárlását már akkor, csak nem tettem anyagi okokból
VDD és VPP közt benn volt akkor a 10k ellenállás.
(#) Hp41C válasza L2773 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Szia!

Egy multiméterrel mérve az ICSP csatlakozópontokon a feszültséget végezd el a Tools / Troubleshoot menüpont méréseit. Ez a klón tudja állítani a Vdd feszültséget, így ne csak 5V -nál végezd el a mérést, hamen 3.0V és 3.3V -nál is,

Jobban megnézve a kapcsolást:
- Q3 és Q2 helyén nem jó a BD140,
- D1 -nél az 1N4148 helyére 1N5819 -et tegyél.
(#) L2773 válasza L2773 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Tettem külső tápot Vdd és Vpp-nek +Tools -> Target VDD Sourse -> Force Target beállítással, de nem oldja meg.
Lehet, hogy rosszak a 628-asaim...
(#) Hp41C válasza L2773 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Szia!
Számoljunk egy kicsit!
A 16F628 -nak minimum 4.70V kell a törléshez. Az USB 5V -os tápfeszültségéből a Q2 BD140 -en marad 0.2V, a Q3 -on szintén, a D1 diódán esik még 0.6V. Így mindössze 4.00V körüli marad a szegény 16F628 -nak. Ez kevés a törléshez!

A cikkbenleírtam már, Q3 helyére IRFD9024 (dip4) vagy IRF7314 (soic8), a Q2 helyére csak az IRF7314 (soic8) jó. A dióda mindenképen Schottky legyen. Ekkor az ICSP csatlakozón a Vdd eléri, sőt meghaladja a 4.7V -ot.
A cikkből:
Idézet:
„Jó eredményeket lehet elérni TSB772 illetve ZTX753 alacsony maradékfeszültségű pnp tranzisztorokkal is.”
(#) L2773 válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Kicsit újra melléfogtam...
A többi alkatrésszel nem kell foglalkozzak?
Tanulmányozom a cikked , most két napig nem lesz időm igaz
Utánanézek, hogy be tudom-e beszerezni az említetteket.
(#) L2773 válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Nagyon köszönöm!
(#) L2773 válasza Hp41C hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Lehet, hogy ez egy "klónok háborúja".
Az áramkört és az eredeti uchipes rajzot "bújva" látom, hogy a kettő nem ugyanaz.
A Q1 - U5 rész másképpen van kialakítva és ha át akarom gyúrni akkor vlaósz. komolyabb munkára van szükségem mint amire képes vagyok... A Q3 -on és az 1N4148-as diódán eső feszültség a Q5 és Q6 tranzisztorok bázisára kerül és vezérli azokat. A VDD-t lényegében az ICSP a 2550 VDD_TGT_FB kivezetésen kapja nem?
Van egy VPP_TGT_P az RB4-es lábon, ami a microchipes áramkörben egyébre van használva.
Ezekből feltételezem, hogy a 2550 hex sem ugyanaz.
Kérlek, ha badarságot (is) írtam ne ítéljetek meg "durván" ! Az elektronikát hobbiként gyakorolva ezeket csak megállapítottam. Sajnos nem értek az elektronikához annyira, hogy az egészet átlássam.
És reménykedek, hogy találok -ha segítetek még megoldást!
Következő: »»   141 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem