Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   639 / 1274
(#) ligyakeli hozzászólása Jún 28, 2012 /

Üd mindenkinek. Van egy grundig CUC7301-es tvém, a tápbanaz L601 kis trafó elfüstölt,ilyenem nincsen csak videotoné van,lehet azzal helyetesíteni? Üdv ligyakeli Valaki tudna segíteni?
(#) kovacspista válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Mondj ilyet légyszíves! Nekem egy 107 cm - es SAMSUNG
plazmám van. A sugárzott adástól függően változik a képméret. És nem csak az enyémen!!
(#) hedda hozzászólása Jún 29, 2012 /

ha valaki tud légyszi segítsen s.o.s! amiről szó van egy thomson projekt tv amit csinál mikor bekapcsoljuk csak cicceg vagy nem is tudom minek mondjam és villog folyamatosan előszőr 4-es majd 6-ot ha jól számoltam mi lehet vele a baj régebben csinált néha olyant hogy kikapcsolt magától majd vissza magától köszi a segítséget előre is bár ki is lesz az
(#) moltam hozzászólása Jún 29, 2012 /

Helosztok.
Érdekes hibát produkál egy 11ak20-as sasszis Orion kistv. Megtalál minden csatornát, de egy idő után ha az antenna megmozdul vagy eléáll valaki elfelejti. (szobaantenna) Az OSD gyorskeresőjében a jel ugyan ott marad, egymás után egy vol+ vol- t nyomva újra megtalálja. Mi lehet a gond?
(#) BarnaPili válasza moltam hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Az AFC áramkörét nézd át.
(#) BarnaPili válasza hedda hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Írj SOS egy sassziszámot vagy típusszámot... . Egyébként 46-os hibakód.Ha meglesz a sassziszám,le is tudjuk fordítani,miért halódik.De ha előtte kikapcsolgatott,akkor gyanús a kontakthiba a sorvég és tápegység fokozatokban.
István
(#) hedda válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

szia! 46kh412s ha ez jó ritkán kapcsolt ki és akkor utána magától vissza jött..........
(#) Wiver hozzászólása Jún 29, 2012 /

Van egy Daewoo TV. (hagyományos, 55cm)
Minden előjel nélkül, egyszer csak elment a hang. A kép az tökéletes, le-fel hangosításnál a képernyőn is megy grafikusan a hangerő. De mégsincs semmi hang. A hangszóró az jó. Merre keresem a hibát? Vagy hogyan?
Köszönöm!
(#) luluzulu hozzászólása Jún 29, 2012 1 /

Sziasztok
Van egy EI-Nis gyártmányú jugoszláv tévém 20év körüli.
A hiba az hogy egy frekvencián belül lévő adások nem nézhetőek. Egyszerűen mint ha az a frekvencia tartományon belül nem lenne adás. Ez a jelenség bekapcsolás után 5-10percre jön elő. Feltételezem mire bemelegszik valami... Aztán 2óra pihenés és megint működik 5-10 percig. Arra jöttem rá hogy,ha egy ezen a frekvencián kivül eső adáson melegítem be akkor ez a jelenség megszünik.(A melegítés allatt 4-5-ször újra kell hangolni mert elveszita a hangolást )
Mi lehet a hiba?
(#) Qeeman válasza luluzulu hozzászólására (») Jún 29, 2012 /

Szia.
Feltételezem hogy,elektroncsöves tv.
Valószinüleg a KF-et kikeverő elektroncső lehet a hibás,azért tippelek arra mert írtad hogy sokszor kell utána hangolni.A cső trioda része is rosszul működik.(ez a keverőcső oszcilátora)Ezt csak a cső cseréjével tudod megoldani.
(#) Wiver hozzászólása Jún 29, 2012 /

Azt szeretném kérdezni, hogy a tv-nek ami nekünk van. Kezdenek előjönni színes sávok. a kép felső egy harmada piros, a közepe jó, az alsó egyharmada zöld. Ez mitől lehet? Meg lehet javítani?
(#) luluzulu válasza Qeeman hozzászólására (») Jún 30, 2012 1 /

Nem elektron csöves, annyira még nem régi. Tiszta IC az egész. Philips tv-nek a másolata tulajdonképen.

Színes tv létezett elektron csövekkel?
(#) BarnaPili válasza luluzulu hozzászólására (») Jún 30, 2012 /

Idézet:
„Színes tv létezett elektron csövekkel?”

Pl:Munkácsy color,Color star...és millio külföldi gyártó.A youtube-on meglehetősen sok szép video van fenn ebben a témában.Egy ilyen embernek mint én legalábbis...
(#) ligyakeli hozzászólása Jún 30, 2012 /

Üdv mindenkinek. Van egy grundig CUC7301-es tvém, a tápbanaz L601 kis trafó elfüstölt,ilyenem nincsen csak videotoné van,lehet azzal helyetesíteni? Üdv ligyakeli Valaki tudna segíteni?
(#) Qeeman válasza luluzulu hozzászólására (») Júl 1, 2012 /

Helló luluzulu.
Szóval IC-s TV-ről van szó.
Akkor először a hangolófeszültséget vizsgálnám első sorban/0.5-30V-ig /hangolással szabályozható.Bár mekkorára is van beállítva,stabilan kell hogy tartsa magát.Valószinüleg az ingadozik be,vagy el is tünhet üzem közben.Ha IC-és akkor a SAS 560 álítja elő,ha szenzoros,ha nem akkor sokkal egyszerűbb egy Z-dióda/ZTK-27 vagy 33 valami ehhez hasonló tipus/ezek áramköreibe,hozzá kapcsolódó alkatrészekben keresd a hibát.
(#) sanykaraj hozzászólása Júl 1, 2012 /

Üdv egy barátom nemrég kapott egy tv amit el is vitt szervizbe mert nem működik, ott azt mondták hogy a kimenő trafó ment tönkre lehet e valamilyen módon javítani vagy cserélni? ez egy:model:32pw9765/12m
philips match line tv
(#) ABU válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Hát ha azt mondták, akkor az a hiba. Lehet cserélni, de miért nem a szerviz oldotta meg? Vagy csak kérdezed, hogy megtudják-e javítani?
(#) pleso hozzászólása Júl 2, 2012 /

Sziasztok!

Ötleteket vagy akár a megoldást szeretném kérni a problémával kapcsolatban.
Hang van, fényerőt lehet állítani és a kép is változik azon a kis tartományon belül.
Amit már néztem és az jó az az eltérítőtekercs.
Vertikális erősítő halt volna meg? Még a tápját nem, mértem majd holnap.
Más nem nagyon jut eszembe és fölöslegesen pénzt se szeretnék rá költeni!
A tv típusa Orion T2115.
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) kadarist válasza pleso hozzászólására (») Júl 2, 2012 / 1

Szia!
Szakadás van a vízszintes eltérítőtekercs körében. Lehet, hogy csak egy rossz forrasztás okozza a hibát.
(#) pleso válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Mondjuk azt elfelejtettem írni hogy már cserélve lett a sorvég tranyó és miután cseréltem nehezen indult a táp bekapcsoláskor, ciripelő hangot adott és a kép is csikózódót, de egy pár másodperc és utána abbahagyta és működött rendesen ennek kb egy hete.
És most csak ennyi.
Köszönöm a választ akkor átnézem még egyszer!
(#) kadarist válasza pleso hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Csatolókondenzátor-szakadás, csatlakozó-kontakthiba meg hasonló banális problémákra kell ilyenkor gondolni.
(#) pleso válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Értem!
Akkor holnap átnézem tüzetesen és írok ha jutottam valamire!
(#) kiskomo válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2012 /

Üdv! Kis segítség kellene egy samsung ck-3312 z kis tv -nél.Ha kábel tv-ről megy alig van hang és nem is lehet állítani.De ha dvd lejátszóról megy scartról akkor tökéletes.Mi okozhat ilyen hibát?Tunert cseréltem a másikkal is ezt csinálja.Köszönöm a válaszokat.
(#) hedda válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

ez árba mit takarna? köszi
(#) garamszegiroland hozzászólása Júl 3, 2012 /

Hello mindenkinek
Van egy videoton c2100-am plat tv aminek a képernyő alján van csak kép (olyan 12 cm-er) - ahol van kép tiszta olvasható a képernyő többi része fekete. Mi lehet a hiba oka!!! - eltéritő ic-t már cseréltem tda8357j
Választ elöre is köszönöm
Mellékelem a kapcs rajzot
(#) ligyakeli válasza ligyakeli hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Segítsetek légyszi,üdv ligyakeli Üdv mindenkinek. Van egy grundig CUC7301-es tvém, a tápbanaz L601 kis trafó elfüstölt,ilyenem nincsen csak videotoné van,lehet azzal helyetesíteni? Üdv ligyakeli Valaki tudna segíteni?
(#) ABU válasza ligyakeli hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Tedd bele, ha passzol a lába vagy keress rossz pc tápok emi filtereiben. Amúgy ha már a betápnál elfüstölt, akkor más gond is lehet. Biztosíték el sem égett?
(#) pleso válasza pleso hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Na! átnéztem és tényleg csak kontakt hiba volt a baja!
A csatlakozó egyik forrasztása vált el.
Most már működik rendesen.
Köszönöm a segítséget!
(#) ligyakeli válasza ABU hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

A lábai stimmelnek amugy a bizti is elfüstölt
(#) ABU válasza ligyakeli hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Akkor még más gond is lehet, vagy már megjavítottad és csak ez maradt? Rajzod van?
Következő: »»   639 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem