Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üd mindenkinek. Van egy grundig CUC7301-es tvém, a tápbanaz L601 kis trafó elfüstölt,ilyenem nincsen csak videotoné van,lehet azzal helyetesíteni? Üdv ligyakeli Valaki tudna segíteni?
Mondj ilyet légyszíves! Nekem egy 107 cm - es SAMSUNG
plazmám van. A sugárzott adástól függően változik a képméret. És nem csak az enyémen!!
ha valaki tud légyszi segítsen s.o.s! amiről szó van egy thomson projekt tv amit csinál mikor bekapcsoljuk csak cicceg vagy nem is tudom minek mondjam és villog folyamatosan előszőr 4-es majd 6-ot ha jól számoltam mi lehet vele a baj régebben csinált néha olyant hogy kikapcsolt magától majd vissza magától köszi a segítséget előre is bár ki is lesz az
Helosztok.
Érdekes hibát produkál egy 11ak20-as sasszis Orion kistv. Megtalál minden csatornát, de egy idő után ha az antenna megmozdul vagy eléáll valaki elfelejti. (szobaantenna) Az OSD gyorskeresőjében a jel ugyan ott marad, egymás után egy vol+ vol- t nyomva újra megtalálja. Mi lehet a gond?
Írj SOS egy sassziszámot vagy típusszámot... . Egyébként 46-os hibakód.Ha meglesz a sassziszám,le is tudjuk fordítani,miért halódik.De ha előtte kikapcsolgatott,akkor gyanús a kontakthiba a sorvég és tápegység fokozatokban.
István
szia! 46kh412s ha ez jó ritkán kapcsolt ki és akkor utána magától vissza jött..........
Van egy Daewoo TV. (hagyományos, 55cm)
Minden előjel nélkül, egyszer csak elment a hang. A kép az tökéletes, le-fel hangosításnál a képernyőn is megy grafikusan a hangerő. De mégsincs semmi hang. A hangszóró az jó. Merre keresem a hibát? Vagy hogyan? Köszönöm!
Sziasztok
Van egy EI-Nis gyártmányú jugoszláv tévém 20év körüli. A hiba az hogy egy frekvencián belül lévő adások nem nézhetőek. Egyszerűen mint ha az a frekvencia tartományon belül nem lenne adás. Ez a jelenség bekapcsolás után 5-10percre jön elő. Feltételezem mire bemelegszik valami... Aztán 2óra pihenés és megint működik 5-10 percig. Arra jöttem rá hogy,ha egy ezen a frekvencián kivül eső adáson melegítem be akkor ez a jelenség megszünik.(A melegítés allatt 4-5-ször újra kell hangolni mert elveszita a hangolást ) Mi lehet a hiba?
Szia.
Feltételezem hogy,elektroncsöves tv. Valószinüleg a KF-et kikeverő elektroncső lehet a hibás,azért tippelek arra mert írtad hogy sokszor kell utána hangolni.A cső trioda része is rosszul működik.(ez a keverőcső oszcilátora)Ezt csak a cső cseréjével tudod megoldani.
Azt szeretném kérdezni, hogy a tv-nek ami nekünk van. Kezdenek előjönni színes sávok. a kép felső egy harmada piros, a közepe jó, az alsó egyharmada zöld. Ez mitől lehet? Meg lehet javítani?
Nem elektron csöves, annyira még nem régi. Tiszta IC az egész. Philips tv-nek a másolata tulajdonképen.
Színes tv létezett elektron csövekkel? Idézet: „Színes tv létezett elektron csövekkel?” Pl:Munkácsy color,Color star...és millio külföldi gyártó.A youtube-on meglehetősen sok szép video van fenn ebben a témában.Egy ilyen embernek mint én legalábbis...
Üdv mindenkinek. Van egy grundig CUC7301-es tvém, a tápbanaz L601 kis trafó elfüstölt,ilyenem nincsen csak videotoné van,lehet azzal helyetesíteni? Üdv ligyakeli Valaki tudna segíteni?
Helló luluzulu.
Szóval IC-s TV-ről van szó. Akkor először a hangolófeszültséget vizsgálnám első sorban/0.5-30V-ig /hangolással szabályozható.Bár mekkorára is van beállítva,stabilan kell hogy tartsa magát.Valószinüleg az ingadozik be,vagy el is tünhet üzem közben.Ha IC-és akkor a SAS 560 álítja elő,ha szenzoros,ha nem akkor sokkal egyszerűbb egy Z-dióda/ZTK-27 vagy 33 valami ehhez hasonló tipus/ezek áramköreibe,hozzá kapcsolódó alkatrészekben keresd a hibát.
Üdv egy barátom nemrég kapott egy tv amit el is vitt szervizbe mert nem működik, ott azt mondták hogy a kimenő trafó ment tönkre lehet e valamilyen módon javítani vagy cserélni? ez egy:model:32pw9765/12m
philips match line tv
Hát ha azt mondták, akkor az a hiba. Lehet cserélni, de miért nem a szerviz oldotta meg? Vagy csak kérdezed, hogy megtudják-e javítani?
Sziasztok!
Ötleteket vagy akár a megoldást szeretném kérni a problémával kapcsolatban. Hang van, fényerőt lehet állítani és a kép is változik azon a kis tartományon belül. Amit már néztem és az jó az az eltérítőtekercs. Vertikális erősítő halt volna meg? Még a tápját nem, mértem majd holnap. Más nem nagyon jut eszembe és fölöslegesen pénzt se szeretnék rá költeni! A tv típusa Orion T2115. Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Szakadás van a vízszintes eltérítőtekercs körében. Lehet, hogy csak egy rossz forrasztás okozza a hibát.
Mondjuk azt elfelejtettem írni hogy már cserélve lett a sorvég tranyó és miután cseréltem nehezen indult a táp bekapcsoláskor, ciripelő hangot adott és a kép is csikózódót, de egy pár másodperc és utána abbahagyta és működött rendesen ennek kb egy hete.
És most csak ennyi. Köszönöm a választ akkor átnézem még egyszer!
Csatolókondenzátor-szakadás, csatlakozó-kontakthiba meg hasonló banális problémákra kell ilyenkor gondolni.
Értem!
Akkor holnap átnézem tüzetesen és írok ha jutottam valamire!
Üdv! Kis segítség kellene egy samsung ck-3312 z kis tv -nél.Ha kábel tv-ről megy alig van hang és nem is lehet állítani.De ha dvd lejátszóról megy scartról akkor tökéletes.Mi okozhat ilyen hibát?Tunert cseréltem a másikkal is ezt csinálja.Köszönöm a válaszokat.
Hello mindenkinek
Van egy videoton c2100-am plat tv aminek a képernyő alján van csak kép (olyan 12 cm-er) - ahol van kép tiszta olvasható a képernyő többi része fekete. Mi lehet a hiba oka!!! - eltéritő ic-t már cseréltem tda8357j Választ elöre is köszönöm Mellékelem a kapcs rajzot
Segítsetek légyszi,üdv ligyakeli Üdv mindenkinek. Van egy grundig CUC7301-es tvém, a tápbanaz L601 kis trafó elfüstölt,ilyenem nincsen csak videotoné van,lehet azzal helyetesíteni? Üdv ligyakeli Valaki tudna segíteni?
Tedd bele, ha passzol a lába vagy keress rossz pc tápok emi filtereiben. Amúgy ha már a betápnál elfüstölt, akkor más gond is lehet. Biztosíték el sem égett?
Na! átnéztem és tényleg csak kontakt hiba volt a baja!
A csatlakozó egyik forrasztása vált el. Most már működik rendesen. Köszönöm a segítséget!
A lábai stimmelnek amugy a bizti is elfüstölt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |