Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oldschool hangcuccok, csöves és tranyós is jöhet
Témaindító: temonddmeg, idő: Szept 14, 2007
Sziasztok,
a régi, megboldogult Rotel RA-400-asom, az öcsém elsütötte pár éve, javíthatatlanul, így egy teljesen új erősítőt építettem bele, de kívűlről maradt a régi. Találtam még egy képet az egyik kövület Videoton rádiómról is... TaTa
Asszem az a Vidi az R5932. A Minimax hangfalak jártak hozzá, és hibrid volt, cső meg tranyó is volt benne, úgy tudom h cső már csak a rádió részben, a végfok ebben lett először tranzisztoros.
Nagyon ügyesen megcsináltad a Rotelt h kívülről semmi nem látszik!
Most jutott eszembe hogy van itthon régi erősítőkről,magnókról,orsósmagnókról..... szóló könyvem ha valaki keres valami kapcsolási rajzot szóljon. :yes:
Amúgy nemrég szereztem 2db 25cm-es videoton hangszorót,azokból szeretnék hangfalat építeni.
Helló!
Ez melyik könyv, a Kádár Géza féle? A 25cm-es jószágból lehet jót csinálni...árban kb. annyi mint a somogyi, de hangban attól jobb. (de lesz vele asztalosmunka bőven.)
Ez nem új videoton hangszoró.HA25-1038.A perem már meg van hozzá csak rá kell ragasztani. A könyv címe:Magnósok évkönyve 1983 író:Csabai Dániel.
Van benne pár kapcsolási rajz.A videoton és akai tornyok leírása is benne van.Meg a Revox BR-530 hangfalaké amiből majdnem sikerült 2db-ot vennem.De csak majdnem :no: .Egyik haver el akarta adni 5000ft-ért a kettőt.Én azt hittem tekercs baja lett.Kiderült hogy csak a kivezetőszál szakadt el. És én nem vettem meg mikor kínálta.
Sziasztok,
előástam egy régi ébresztős-rádiós-magnós ketyerét a dolgaim közül, elég érdekes. Palladium a típusa, német piacra készült. Azért érdekes, mivel házi üzenetrögzítőként is lehet használni. Van mikrofonja, az emberke kazettára elmondja amit közölni akar a később érkező akárkijével, majd kazetta visszateker, Pilot-info gomb megnyom, erre az pirosan elkezd villogni, jelezve, hogy üzenet van a kazin. Másik emberke megjön, pilot-info gom kinyom, kazetta indít, üzenet meghallgat. Szerintem óriási... Van ébresztő funkciója is, bekapcsolja a rádiót, és mikor felébredt az emberke, nem kell félálomban gombokat keresgélnie, hanem elég, ha megérinti a fém panelt, amin a sensor, meg a mikrofon meg ezek vannak, és elhallgat az ébresztés. Tuti jól működik. Ja, és sleep funkciója is van, és azt is ki lehet lőni érinéssel. TaTa
Régebben gyűjtögettem össze pár darab kövület zsebrádiót, most hármat akarok megmutatni Nektek (ezek akadtak a kezembe... . Az első képen egy igazi klasszikus, az orosz Signal 402-es, felhúzható mechanikus órával, amely órának a króm keretével lehet az ébresztés időpontot beállítani, ami szintén mechanikus, és az adott időpontban bekapcsolja a rádiót. Természetesen tökéletesen működik, olyan 40 éves lehet. A második egy még eredeti japán gyártású Sanyo RP1280-as AM sávon működő zsebrádió, nem nagy kunszt, de szerintem aranyos, és ami fő, szintén hibátlan. A 402-essel szemben Ő már megelégszik két ceruzaelemmel is a 9 voltos helyett. A harmadik képen egy igazi kuriózum, az összes cuccom közül erre vagyok a legbüszkébb. Ez egy Fountain Blue de Luxe Hifi zsebrádió, 6 tranzisztoros, a gyufásdobozhoz viszonyítható, hogy ez már tényleg zsebrádió, és amitől nekem igazán kedves, az az, hogy ez konkrétan egy 1963-as példány, és a mai napig működik megbontás nélkül. Mikor születtem, ez a rádió már 10 éve üzemelt. Ja, és ebbe a rádióba a méretei ellenére simán elfér a 9 voltos elem... Nem kevés pénzért jutottam hozzá, de megérte.
TaTa
Na, még ez is ott volt a rádiók környékén, gondoltam érdeklődésre tarthat számot. Ez egy Unitra sztereo mikrofon, nem tudok róla szinte semmit, csak azt, hogy ez is remekül szuperál...
TaTa
sziasztok!
a minap tettem szert egy Beag APX100-ra! Gondoltam belinkelem a képét (igaz már láttam valakinél ettől szebb APX-et) mert büszke vagyok a szerszeményemre mégha kicsit csúny és poros is
Sziasztok. Zsírok a cuccok.
tatabike A Palladium nekem TV-márkaként ismerős régről, de negyon jó ez az ébresztős rádiós-üzenetrögzítő!!! A zsebrádiók is nagyon jók. Nekem valahol van két ősrégi AIWA, majd előkeresem őket. cockero Gratula az APX-hez, nagyon jó, inkább legyen koszos, mint javítgatott, ahogy látom ez full eredeti.
Sziasztok,
coc-kero, ha megtisztítod, szerintem nagyon jól fog kinézni, ahogy látom, nem sérült... temonddmeg, köszi, most ezeket kotortam elő, de van még pár készülékem, majd szép sorban mind felkerül... TaTa
Tata, ezek ám az oldchool cuccok!! Ezeken honnan ástad elő?? ilyen mikrofont még nem is láttam, naggyon zsir!
coc-kero! az apx-edhez is gratula, rajtad is látszik hogy örülsz az ilyen régi cuccoknak, jó tudni hogy vagyunk igy egy páran!!! Sikerült vennem egy videoton EA-6383S erősítőt az egyik aukciós oldalon 1000ft-ért.Amolyan öreg bácsis darab.Valami dokitól.Állítólag 3 éve nem használta. :no: Pont passzolni fog a két 25cm-es vidi hangszorómhoz. Eszembe jutott hogy voltak orion hangszoróim.4db közép és 2db magas dóm. :yes: A csóka soha nem is használta őket,ég beépítve sem voltak.Sőt még nem is volt rá forrasztva.És én hülye meg eladtam őket.
akkor nem gondolod hogy tehetnél fel képet a cuccrol?
Az erősítő még nincs nálam.A hangszorókat még nem ragasztottam meg.Ha meg lesz teszek fel képet.Még a hangszoróknak valami doboz is kellene.Igaz csak 20 éves vagyok de én szeretem az ilyen régi cuccokat.Most 2 20-as vidit halgatok.1 éve peremeztem újra mert igen siralmas állapotban voltak.Átkentem vékonyan matt fekete temperával. Olyan mintha új lenne. 2db 3w-os kis magas van melette de nagyon frankón szól.A mélyek is szépek és tisztán is szól.
ismerem a vidiket, nekem is voltak a 20 astól a 30 as ig mind a három, szerettem is őket, a 25-ösöket még fel is ujitattam anno 6000-ért, sokáig szolgáltak nálam
Na akkor én is írok valamit.A napokban jutottam hozzá egy pár full eredeti Orion HS280-as hangfalhoz.Már régóta vadásztam,most sikerült találnom,10 ezer volt a pár.Ezenkívül van még egy pár szintén zsír eredeti Videoton DC2002-es hangfalam is.Nemsokára teszek fel róluk képet
üdv.
Szia Doncso,
én is mindenhol vadászom az ilyen dolgokat, aukción, kacatos bolhapiacokon, meg sok pl. a szeméttelepről való. Az a de Luxe zsebrádió '63-ból a legféltetteb kincsem, többre tartom, mint az összes többi cuccomat együttvéve. Igazi gyűjtőnek lehet, hogy nem nagy durranás, de én odavagyok tőle, meg a hasonló kis kütyüktől. Szakítok időt majd még a többi ketyerémre is, lefotózom őket, van még pár orsós magnó, régi Unitra meg Vidi hangfalak, természetesen működnek, és ez a lényeg, mert tuti akkor is működni fognak, mikor a tizedik dvd lejátszómat dobom majd ki a kukába... TaTa Idézet: „tuti akkor is működni fognak, mikor a tizedik dvd lejátszómat dobom majd ki a kukába...” teljesen osztom a véleményedet... üdv.
Teljesen igazad van!
Ezt alá is tudom támasztani(bár nem ez a leg idösebb)
Szia mp3maker,
egy Sony TC-377, gyönyörű, háromfejes, ez igen. Ez még gép, az biztos... Jut eszembe, az Akai cég gyártott orsós magnót a hetvenes évek közepe táján. Járt hozzá szervízkönyv, meg minden, bizonyos üzemóra után el kellett vinni szakszervízbe átvizsgálásra, és a meghatározott alkatrészek cseréjére. Ha mindezt betartottad, az Akai cég 50, azaz ötven éves garanciát vállalt a készülékre! Tavaly láttam egyet a Vaterán, minden papírjával, szervízkönyvvel együtt adták, mondanom sem kell, horror áron, és még 20 év garancia volt rá, épp 30 éves volt a készülék. Azért ez nem semmi.... TaTa
Sziasztok!
Hát igen... kicsit elérzékenyültem a sok régi cucc láttán...jomagam sem vagyok még túl öreg, 30 éves csupán de ezekből többet még rendszeres használatban láttam működni... Az a bizonyos magnó pedig az Akai GX fejes sorozata volt, rendkívül kopásálló GX üvegszálas kristályferrit (Glass and Xtal) fejekkel... van szerencsém birtokolni egy ilyent akai GX 4000 D néven, és valami hihetetlen szép hangja van még a régi felvételeknek is... Ezen kívül van itthon még egy stereo philips lemezjátszó anno 1963-ból , elektroncsöves erősítővel, lecsatolható hangfalakkal, BRG Mambo illetve FMV Erkel orsós magnó, (mind működik) valamin -igaz ez nem hangtechnika- kb 20 darab általam restaurált régi TV készülék egészen a II világháborútól kezdődően, valamint a régi magyar típusok AT501, AT302 Kékes Duna STB) illetve egy igazi kuriózum: Sony orsós fekete-fehér videomagnó ugy 1970-es évek elejéről... Sajnos digi gépem nincs még ugyhogy nem tudtam fotókat csinálni de majd kérek a cégtől és dobálom majd fel a dolgokat... További sok sikert a régi értékek megmentéséhez...ami nem könnyű, mert sok a réznyűvő alumíniumkibuherátor a lomtalanításokon...
Igen ez TC-377 3 sebesség, 3 fej, F & F (ferrite & ferrite) 50000 üzemora kopás nélkül. 1977-es
Nem tudom valami hasonlóra gondoltál?
Sziasztok!
Nagyon zsír dolgok... A TV-ket nagyon jó hogy megmentetted, azokból még kevesebb marad meg (túl nagy darab, hamar kidobásra kerül). Én szívesen mentenék még az utolsó, újabb sorozatú, eredeti magyar tervezésű és gyártású Orion-Videoton színes TV-kből is, de nagyon kevés maradt, amit kidobnak, még ha hibátlan is, azonnal szétverik baltával azért a 2g rézért ((
Szia mp3maker,
naná, hogy ilyenekre gondoltam... A nyolcvanas évek közepe óta, mikor bejöttek a walkmanek, meg az International kétkazettás magnók, már jobbára csak hulladékokat gyárt mindenki, tisztelet a kivételnek. A kilencvenes évektől kezdődően meg ne is beszéljük róla, szinte minden gyártó leadta a színvonalat... TaTa
Végigolvasva a topicot kicsit összeszorult a szivem. Rég láttam ennyi klassz cuccot együtt. Le sem merem irni hogy annakidején pénzhiány miatt szabadultam meg a REWOXomtol. (B77mkII) . Most meg egy 25 éves akai erölködöm adta meg magát amihez sehol nem találok rajzot. Bátorkodom megkérdezni tud-e valaki ilyesmihez rajzot. (AM-U7). Köszi LAci
Pufira hajtottam a google-t de sajnos nem találtam (
IC-s vagy tranzisztoros amúgy?
Sziaszok!
1 kérdésem lenne: van 1 1949-es orion 440-es,és arra lennék kiváncsi,hogy mennyit érhet? nagyon jó állapotban van |
Bejelentkezés
Hirdetés |