Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   243 / 581
(#) hajdu patrik hozzászólása Júl 3, 2012 1 /

Hello
Nekem is van otthon egy régi orosz rádió csak az ellemnek a csatlakozó része le lett vágva. Sokáig állt a szekrényemben de időközben rébukkantam egy napelemre. gondolta összekötöm és működik. mostanába is ha kimegyek akkor is ezt szoktam hallgatni. ( A napelem tartóján lévő bicikliféknek a lényege az lenne, hogy a napelem dőlésszögét állítsa.)
(#) satlokk válasza hajdu patrik hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Ötletes!
(#) satlokk válasza MateKrisz hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Szia!
A szkópon lévő mérőbőrönd mi célt szolgál?
(#) MateKrisz válasza satlokk hozzászólására (») Júl 3, 2012 / 1

Szia,
Az egy Hickok 539C-s csővizsgáló. Csövek paramétereit, állapotát lehet vele mérni.

Köszi a választ,hasonlóra gondoltam.Szép a műszer gyűjteményed.Nekem is akad egy-két régebbi darab,szeretem a csöveseket mert azokat még stabilan megcsinálták.
(#) MateKrisz válasza satlokk hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Szép gyűjtemény a tiéd is, grat! Úgy voltam vele, hogy én úgyis kizárólag csöves áramkörökkel foglalkozok, akkor már legyen meg az igazi feelingje, ráadásul a régi mutatós műszereket jobban is szeretem mint a digitálisokat. A kis gyűjteményem még bővülni fog egy csöves mV mérővel, még egy anódpótlóval, mert néha kevés az anódfesz
Tervbe van még egy csőkarakterisztika rajzoló is csak EC81-es csövek kellenének hozzá.

Köszi!
Sok sikert kivánok a beszerzésekhez,meg kitartást!
Igaz én is elfogadnék még egy csöves hanggenerátort gyárit,de most nem vagyok úgy melóval eleresztve ahogy én gondolom,jelenleg tápegységet építgetek mert az most nincsen,a multkor lecsuztam egy EMG-sről a vaterán sajnos nem is volt drága.
(#) Vales válasza hajdu patrik hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Nahát, a Jó Öreg SIGNAL 304!
Szegény nagymamámnak volt ilyen rádiója...
(#) hajdu patrik válasza satlokk hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Köszi. Lenne egy kérdésem. Van otthon egy Junoszt 402DC típusú katódsugárcsöves orosz TV-m, még a szovjetunióban készült. Egyszer gondoltam kipróbálom, rákötöttem egy magnót. Ment is rendesen vagy 20 percig persze hang nélkül. Utánna jobbrol elkezdett eltünni a kép. Amikor teljesen eltünt a kép nagyon büdös füst jött ki belőle. Szerintem valami tekercs éghetett le benne. Szerinted lehet még javítani vagy mennyen a kukába?
(#) zolika60 válasza hajdu patrik hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Minden javítható. Az persze kérdés megéri-e? Ki semmiképp ne dobd inkább ajánld fel a kollégáknak, ha neked nem kell. Biztosan lesz rá jelentkező. :yes:
(#) satlokk válasza hajdu patrik hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Elméletileg javítható,lehet a nagyfesz sokszorozó kezdet leégni.De így láttatlanban nehéz mit mondani.
(#) hajdu patrik válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Köszi a bíztatást. Neked nincsen tipped hogy mi lehet a baja, mert van egy ismerősöm akinek szinte mindenhez van alkatrésze. Ha tudnám hogy mit kell benne kicserélni kicsikét okosabb lennék.
(#) zolika60 válasza hajdu patrik hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Nekem nincs, de satlokk kolléga a nagyfesz sokszorozóra tippelt, lehet, hogy igaza is van. Valamelyik TV-s topicban biztosan tudják a mesterek.
(#) hajdu patrik válasza satlokk hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Lehet hogy az volt a bűnös majd megnézem. Köszönöm a segítségeteket ha sikerült valamit összehozni majd írok.
(#) oregtamas0202 válasza hajdu patrik hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Üdv !
Ha alkatrész kell , tudok segíteni.
Rajz és gyakorlatilag minden megoldható.
Öreg T
(#) hajdu patrik válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Üdv.
Lehet hogy nem lesz valami értelmes kérdés de minek a rajza kell? Egyépként ha valamilyen alkatrész kell lehet hogy fogok élni a lehetőséggel.

Üdv !
Nekem nem , de Neked ha rajz kell az is van bőven.
Igaz ajtónyi méretben , mint minden Orosz géphez.
Öreg T.
(#) hajdu patrik válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Üdv!
Akkor biztos félreértettem valamit. Ha esetleg meglenne Neked az én tv-mnek a rajza akkor azt el tudnád küldeni? Előre is köszi!
(#) kadarist válasza hajdu patrik hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Szia!
Töltsd le innen. A kép alatt kis idő múlva megjelenik a "Get Manual" gomb, amire kattints rá.
(#) hajdu patrik válasza kadarist hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Szia!
Sikerült letöltenem majd valamikor megszerelem a kis tv-t. Köszi!
(#) BarnaPili válasza hajdu patrik hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Ha a szag ami kijött belőle,erősen emlékeztet a rothadó káposztára,akkor az sokszorozó hiba.
(#) hatvanasjocó válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Szelénszag.
(#) hajdu patrik válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Üdv!
Valóban a sokszorozó volt az. Valakinek valamilyen tippje van hogy hogyan lehetne megjavitani? Minden használható tippet elfogadok.
(#) fegyvermester válasza satlokk hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Ez igen, grat hozzá, nagyon szép gyűjtemény.

A masszivitás abban a TR-0601-ben igencsak jól megfigyelhető, van egy olyanom nekem is. Összeszakadtam, mire felcipeltem a helyére

Üdv !
Igen szívesen küldök.
Milyen a hangoló egység benne?
Privát küld el a címed.
(#) MateKrisz válasza satlokk hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Köszi, közben kiderült olyan csövek kellenek bele amikről én még nem is hallottam EZ4-el sem találkoztam még sehol.
Szerintem én maradok az EMG-nél már, így szép a kollekció Most pár 120DA-s műszert keresek a csővizsgálóhoz, amivel tudok majd mA-t mérni.
(#) Lázár Péter hozzászólása Júl 6, 2012 /

Költői kérdésem egyszerű, de mégis inkább fölteszem a biztonság kedvéért. Ha egy kimenőtrafót után tekercselek, viszont nem egymásra rá, hanem egymás mellé tekerem föl a szekunder és primer tekercset a végeredmény ugyan az e? Pusztán azért tekerném így mert a csévetest ilyen kialakítású és jó lenne ha nem kéne átalakítgatni. Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Gafly válasza Lázár Péter hozzászólására (») Júl 6, 2012 /

Szerintem működni fog, de nem olyan lesz mint az eredeti.
A főinduktivitásba nem szól annyira bele (mélyhang átvitel), inkább a magasba (szórt). Kérdés persze hogy meghallod-e a különbséget egyáltalán...
(#) Janó bácsi válasza Lázár Péter hozzászólására (») Júl 6, 2012 /

Nem tudom, hogy E-I vasmagra volt-e valaha osztott tekercs. Más vasmag nem jó, mert kell a légrés.
Legegyszerűbb ha kitöröd a középső határolót, és rendesen egymás alá tekered. Üdv.
(#) Lázár Péter válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 6, 2012 /

Rendben akkor inkább egymásra tekerem meg a válaszaitok alapján.
Következő: »»   243 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem