Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   95 / 282
(#) sanykaraj hozzászólása Júl 10, 2012 /

Üdv egy fujitsu siemns amilo a1655g tipusu laptop teljesítményét szeretném javítani először is egy jobb procival jelenleg egy mobil amd sempron(tm)3100+ procija van azt szeretném tudni hogy ezt bele tudom e majd rakni vagy el fog e vele indulni ? ?
(#) lsilent válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Nem. Más a foglalat. A 3600+ S1 foglalat, míg a 3100+ 754-es.
(#) lsilent válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Max erre:Bővebben: Link
(#) didyman válasza lsilent hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

(de erre sincs sok értelme sajnos)
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Megnézem ma.
(#) didyman válasza hobbi53 hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Mivel tetted fel a lapra? A BGA-t leszedni, felrakni azért nem olyan egyszerű dolog. Biztosan az IGP zárlatos és nem a tápja?
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Szia(sztok)! Szétkaptam közbe a hűtőt(ha már rossz akkor már mindegy neki. És ez az elektronikája van benne. A C4-es azt véletlenül a szétszedéskor jött le azt majd este forrasztom. Az R390 az ohmos? vagy Kohmos? És ha esetleg az IC halott ilyen itt nálunk kapható?
A másik kérdésem az lenne hogy találtam hasonló ventilátort lehet hogy bele is lehetne tenni csak más a lábkiosztása(színek) vagyis ennek balról nézve Piros-Sárga-Fekete-Kék, és a másik(új) P-K-F-S. Tehát Kék-Sárga fel van cserélve.Másképp működne ha egy ilyen lenne rádugva? A válaszokat,segítségeket előre is köszönöm. Üdv.
(#) sanykaraj válasza lsilent hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Hova van rá írva hogy milyen foglalt ez mert leszedtem a burkolatot de nem látom. Illetve ha jól láttam a nagyobb processzor nagyobb hővel is jár ez nem okoz gondot az eredeti hűtő rendszernek mert így is képes fűteni. A tesztet egy barát csinálta én nem értek hozzá.

2.JPG

(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Ezt találtam az IC-ről. Bővebben: Link Ezek a körülötte lévő kondik+ellenállás értékek ha jol látom igaz? Max egy próbát megér kicserélni ezeket. Ha jól látom akkor az az R390 = 0.5? ?
(#) bitfarago hozzászólása Júl 11, 2012 /

Üdvözletem Uraim!
A segítségetekre lenne szükségem, hátha találkoztatok már ilyen hibával.
Adott egy Fujitsu Siemens Amilo Pro v2035-ös laptop. a baj annyi vele, hogy mindig lefagy.
Ram, winchester, wifi stb cserélve. Alaplap hibátlannak tünik mind tesztprogramokkal mind pedig műszerrel mérve is. Áramot veszi, tölt.
Van mikor feltelítem, akkor megy 1-napig is, de van hogy telepíteni sem lehet mert lefagy 1-2-5 percenként.
A másik gyanus dolog hogy nagyon melegszik a bga valamint a híd is.
Az alaplapon van egy 4-es dip kapcsoló ha esetleg arról tudnátok leírást azt is megköszönném.
(#) didyman válasza sanykaraj hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Ott írja, hogy mi a foglalat, az az egyik, a másik meg, hogy ezek a Sempronok csak S754-ben voltak . Hűtés: Annyira nem jók ezek az értékek, a nagyobb órajelű CPU-nak nem biztos, hogy jó lesz.
(#) didyman válasza bitfarago hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Miből gondolod, hogy hibátlan az alaplap, ha egyszer lefagy? Az IGP-je elég sok 2035-nek eldöglik, KH-s lesz, stb. Ezeket műszerrel aligha lehet kimérni.
A BGA az egy tokozás, mi melegszik pontosan? És melyik híd?
A DIP kapcsolókat hagyd úgy, nem az lesz a baja.
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Mérd ki, hogy nincs-e megnyúlva.
(#) bitfarago válasza didyman hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Üdv!
Köszi a választ. Nem azt akartam mondani hogy hibátlan a lap, csak azt hogy a mérések alapján és a tesztprogram alapján jó.
Az IGP ettől még lehet rossz és erre nem is gondoltam.
A proci(gyári) kb 50-60 fok között van, a videó chip olyan 60-70, és a via chipset megint csak melegnek tűnik, olyan 60-70 fokos lehet.
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Ezt hogy értsem hogy nincs e megnyúlva?
(#) sanykaraj válasza didyman hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

És hogyan lehetne a hűtést tuningolni?
(#) lsilent válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Megnyúlva, azt jelenti, elkúszva az értéke. Tehát 10 helyett mondjuk 300.
(#) hobbi53 válasza didyman hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Bocs a késöi válaszér nemvoltam netközelben!
Készitettem egy készüléket,amivel már cseréltem sikeresen bgát!De ez a 82855GME tetején a kondik zárlatot mutatnak,ha leveszem akkoris,tehát nem a táp zárlatos.

P7060453.JPG

(#) vladcepes hozzászólása Júl 26, 2012 /

Sziasztok! A laptopom neve Advent 7209 ,és ebbe szeretnék venni alaplapot(legalábbis keresgélni szeretnék) és ezt írta ki az Everest: Bővebben: LinkEbből miket kell beírni mert én már mindenhogy próbáltam de nem sikerül találnom. Nem ezt kell keresni? :Alaplap neve "Intel Corporation MPAD-MSAE Customer Reference Boards" Köszönöm a segítséget.

Üdv.
(#) freechat hozzászólása Júl 30, 2012 /

Van egy ősi laptopom aminek szétment a töltője.
Ha új töltőt akarok hozzá venni mire figyeljek?
Láttam univerzális töltőket, gondolom a dugasz miatt csak kipróbálás után érdemes megvenni.

A "papíron" az van, hogy DC Input 19V 3.1A, elég ha veszek egy olyat univerzális töltőt aminél benne van ez az érték?
(#) Hury válasza freechat hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Üdv!

Olyan tápot találj, aminek az értékei leginkább hasonlítanak az eredetire, de a laptop kézikönyvét kéne megnézni, mit visel el.

Fontos még a polaritás, nem mindegy, hogy a csatlakozó két pólusa közül melyik-melyik.

Talán a laptop alján is van valami felirat, vagy a tápon is, és egy rajz a polaritásról, mint a mellékelt képen.

Vannak univerzális tápok, ahol a két-tüskés csatlakozót fordított polaritással is fel lehet tenni.

Érdemes áram alatt is kipróbálni, hogy van-e kontakt hiba.

(Esetleg ne legyen bent próba idején a HDD, és megmenekül a hirtelen áramszünettől.)
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Inkább a Quanta TW3 vonalon kéne elindulni.

Meg kéne tudni, hogy minek az álneve az Advent. Régen pl az Albacomp notik Clevo gyártmányok voltak. Azt az eredeti szériát kell megtalálni.
(#) Papp Olivér hozzászólása Júl 31, 2012 /

Sziasztok. Van egy Fujitsu Siemens E series Lifebook-om. Kis segítséget kérnék vkitől. BIOS kódot nem kaptam hozzá, és kellene. Illetve, olyanokat csinál a gép, h amikor filmet vagy zenét hallgatok akkor szakadozik ( ezt nem rég óta csinálja), néha rájön az 5 perc és elkezd kattogni benne vmi. Ha esetleg van vkinek tippje kérem ossza meg velem. Előre is köszi.
(#) bbalazs_ válasza Papp Olivér hozzászólására (») Júl 31, 2012 / 1

Ajjaj. Gondolom, az elado eloadta a nagyhalalt, hogy a nagypapa atallitotta, aztan ongyilkos lett, de elotte megette a papirlapot, amire felirta. Valoszinuleg lopott a gep.

Sajnos abbol, amit irtal, arra kovetkeztetek, hogy kinyitva meg nem lattal gepet, igy inkabb vidd el valakihez, aki kiirtja a jelszot. Szervizbe esetleg.

A szakadozas oka sokminden lehet, elsokent szoftveroldalon kellene kutakodni, pl. virus vagy virusirto.
A kattogasra jo lenne kisse pontositani, mozgo alkatresz ezekben nem sok van: CD, vinyo, venti. Ha kozben a vinyolampa villog, akkor o. A CD-t ki tudod venni.
(#) Papp Olivér válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Szia. A laptopot németbe vettem számtekes üzletbe, de 3szor is voltam már elkérni a kódot, de mindig azt mondta h elküldi sms-be . A kattogás az szerintem a vinyó környékén hallom. Lehet h lassan cserés lesz? A vírusírtó, nem ír ki semmi veszélyt (MSE van rajta).
(#) zolika60 válasza Papp Olivér hozzászólására (») Júl 31, 2012 / 1

Idézet:
„de 3szor is voltam már elkérni a kódot, de mindig azt mondta h elküldi sms-be”
Akkor negyedszer mond neki, hogy cserélje olyanra amihez nem kell. Ne hagyd magad bolondítani. :yes:
(#) Szebence hozzászólása Júl 31, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Acer aspire 5349 laptop ami rendben tette a dolgát egészen mostanáig. Utolsó használatkor teljesen jól működött, másnap bekapcsoláskor egy rózsaszín kép fogadta a gazdáját. Az egész kép rózsaszín. Nem az enyém a laptop, nincs is nálam, de utána kérdezősködtem... Napi 8-9 órát volt használva, sokszor ágyon. Arra gondolok, hogy túlmelegedhetett és kiolvadt valamelyik BGA, mondjuk a videókártyáé. Gondoltam arra is, hogy valami a szalagkábellel lett és maga a laptop működik, csak a kijelzője lett rossz, de szerintem ez kizárható, mert mikor működött, akkor volt win indítási hang, most pedig nem jön be, tehát nem jut el a win betöltéséig.
Valószínűsíthető, hogy kiolvadt valamelyik BGA? Vagy milyen tippetek van? Előre is köszi !

Szerk.: Közben kaptam még egy olyan információt, hogy jelenleg elsötétült a kép, de a kék fény - állapotjelző led - villog, mint mikor le van hajtva a laptop.
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Előző hozzszólásom folytatásaként akkor kezdett el villogni a kék led és sötétült el a képernyő, miután egyszer, röviden meg lett nyomva a power gomb. Utána persze ki lett kapcsolva, kb 10 másodpercig lett nyomva a bekapcsoló gomb.
(#) bbalazs_ válasza Szebence hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Kulso VGA-val megy?
Huzd a hattervilagitas kis panelenek BEMENO csatlakozojat es remenykedj, hogy nem visszajelentos. Ha az, akkor igy is le fog tiltani.
Szerintem a rozsaszinu kep csohibara utal, amit erosit, hogy utana egyaltalan nem gyujtott be.
Mivel ezekben altalaban csak egy cso van, ezert eselyes.

Ja, es ha kerhetnem, ezeket a 'kiraly ki van konyokolve az ablakon' germanizmusokat mellozzuk...
(#) Szebence válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Sajnos nem nálam van a laptop, hanem egy leányzónál, de majd meglátom mit tehetek...
Következő: »»   95 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem