Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv egy fujitsu siemns amilo a1655g tipusu laptop teljesítményét szeretném javítani először is egy jobb procival jelenleg egy mobil amd sempron(tm)3100+ procija van azt szeretném tudni hogy ezt bele tudom e majd rakni vagy el fog e vele indulni ? ?
Nem. Más a foglalat. A 3600+ S1 foglalat, míg a 3100+ 754-es.
Max erre:Bővebben: Link
Mivel tetted fel a lapra? A BGA-t leszedni, felrakni azért nem olyan egyszerű dolog. Biztosan az IGP zárlatos és nem a tápja?
Szia(sztok)! Szétkaptam közbe a hűtőt(ha már rossz akkor már mindegy neki. És ez az elektronikája van benne. A C4-es azt véletlenül a szétszedéskor jött le azt majd este forrasztom. Az R390 az ohmos? vagy Kohmos? És ha esetleg az IC halott ilyen itt nálunk kapható?
A másik kérdésem az lenne hogy találtam hasonló ventilátort lehet hogy bele is lehetne tenni csak más a lábkiosztása(színek) vagyis ennek balról nézve Piros-Sárga-Fekete-Kék, és a másik(új) P-K-F-S. Tehát Kék-Sárga fel van cserélve.Másképp működne ha egy ilyen lenne rádugva? A válaszokat,segítségeket előre is köszönöm. Üdv.
Hova van rá írva hogy milyen foglalt ez mert leszedtem a burkolatot de nem látom. Illetve ha jól láttam a nagyobb processzor nagyobb hővel is jár ez nem okoz gondot az eredeti hűtő rendszernek mert így is képes fűteni. A tesztet egy barát csinálta én nem értek hozzá.
Ezt találtam az IC-ről. Bővebben: Link Ezek a körülötte lévő kondik+ellenállás értékek ha jol látom igaz? Max egy próbát megér kicserélni ezeket. Ha jól látom akkor az az R390 = 0.5? ?
Üdvözletem Uraim!
A segítségetekre lenne szükségem, hátha találkoztatok már ilyen hibával. Adott egy Fujitsu Siemens Amilo Pro v2035-ös laptop. a baj annyi vele, hogy mindig lefagy. Ram, winchester, wifi stb cserélve. Alaplap hibátlannak tünik mind tesztprogramokkal mind pedig műszerrel mérve is. Áramot veszi, tölt. Van mikor feltelítem, akkor megy 1-napig is, de van hogy telepíteni sem lehet mert lefagy 1-2-5 percenként. A másik gyanus dolog hogy nagyon melegszik a bga valamint a híd is. Az alaplapon van egy 4-es dip kapcsoló ha esetleg arról tudnátok leírást azt is megköszönném.
Ott írja, hogy mi a foglalat, az az egyik, a másik meg, hogy ezek a Sempronok csak S754-ben voltak . Hűtés: Annyira nem jók ezek az értékek, a nagyobb órajelű CPU-nak nem biztos, hogy jó lesz.
Miből gondolod, hogy hibátlan az alaplap, ha egyszer lefagy? Az IGP-je elég sok 2035-nek eldöglik, KH-s lesz, stb. Ezeket műszerrel aligha lehet kimérni.
A BGA az egy tokozás, mi melegszik pontosan? És melyik híd? A DIP kapcsolókat hagyd úgy, nem az lesz a baja.
Üdv!
Köszi a választ. Nem azt akartam mondani hogy hibátlan a lap, csak azt hogy a mérések alapján és a tesztprogram alapján jó. Az IGP ettől még lehet rossz és erre nem is gondoltam. A proci(gyári) kb 50-60 fok között van, a videó chip olyan 60-70, és a via chipset megint csak melegnek tűnik, olyan 60-70 fokos lehet.
Ezt hogy értsem hogy nincs e megnyúlva?
És hogyan lehetne a hűtést tuningolni?
Megnyúlva, azt jelenti, elkúszva az értéke. Tehát 10 helyett mondjuk 300.
Bocs a késöi válaszér nemvoltam netközelben!
Készitettem egy készüléket,amivel már cseréltem sikeresen bgát!De ez a 82855GME tetején a kondik zárlatot mutatnak,ha leveszem akkoris,tehát nem a táp zárlatos.
Sziasztok! A laptopom neve Advent 7209 ,és ebbe szeretnék venni alaplapot(legalábbis keresgélni szeretnék) és ezt írta ki az Everest: Bővebben: LinkEbből miket kell beírni mert én már mindenhogy próbáltam de nem sikerül találnom. Nem ezt kell keresni? :Alaplap neve "Intel Corporation MPAD-MSAE Customer Reference Boards" Köszönöm a segítséget.
Üdv.
Van egy ősi laptopom aminek szétment a töltője.
Ha új töltőt akarok hozzá venni mire figyeljek? Láttam univerzális töltőket, gondolom a dugasz miatt csak kipróbálás után érdemes megvenni. A "papíron" az van, hogy DC Input 19V 3.1A, elég ha veszek egy olyat univerzális töltőt aminél benne van ez az érték?
Üdv!
Olyan tápot találj, aminek az értékei leginkább hasonlítanak az eredetire, de a laptop kézikönyvét kéne megnézni, mit visel el. Fontos még a polaritás, nem mindegy, hogy a csatlakozó két pólusa közül melyik-melyik. Talán a laptop alján is van valami felirat, vagy a tápon is, és egy rajz a polaritásról, mint a mellékelt képen. Vannak univerzális tápok, ahol a két-tüskés csatlakozót fordított polaritással is fel lehet tenni. Érdemes áram alatt is kipróbálni, hogy van-e kontakt hiba. (Esetleg ne legyen bent próba idején a HDD, és megmenekül a hirtelen áramszünettől.)
Inkább a Quanta TW3 vonalon kéne elindulni.
Meg kéne tudni, hogy minek az álneve az Advent. Régen pl az Albacomp notik Clevo gyártmányok voltak. Azt az eredeti szériát kell megtalálni.
Sziasztok. Van egy Fujitsu Siemens E series Lifebook-om. Kis segítséget kérnék vkitől. BIOS kódot nem kaptam hozzá, és kellene. Illetve, olyanokat csinál a gép, h amikor filmet vagy zenét hallgatok akkor szakadozik ( ezt nem rég óta csinálja), néha rájön az 5 perc és elkezd kattogni benne vmi. Ha esetleg van vkinek tippje kérem ossza meg velem. Előre is köszi.
Ajjaj. Gondolom, az elado eloadta a nagyhalalt, hogy a nagypapa atallitotta, aztan ongyilkos lett, de elotte megette a papirlapot, amire felirta. Valoszinuleg lopott a gep.
Sajnos abbol, amit irtal, arra kovetkeztetek, hogy kinyitva meg nem lattal gepet, igy inkabb vidd el valakihez, aki kiirtja a jelszot. Szervizbe esetleg. A szakadozas oka sokminden lehet, elsokent szoftveroldalon kellene kutakodni, pl. virus vagy virusirto. A kattogasra jo lenne kisse pontositani, mozgo alkatresz ezekben nem sok van: CD, vinyo, venti. Ha kozben a vinyolampa villog, akkor o. A CD-t ki tudod venni.
Szia. A laptopot németbe vettem számtekes üzletbe, de 3szor is voltam már elkérni a kódot, de mindig azt mondta h elküldi sms-be . A kattogás az szerintem a vinyó környékén hallom. Lehet h lassan cserés lesz? A vírusírtó, nem ír ki semmi veszélyt (MSE van rajta).
Idézet: Akkor negyedszer mond neki, hogy cserélje olyanra amihez nem kell. Ne hagyd magad bolondítani. :yes: „de 3szor is voltam már elkérni a kódot, de mindig azt mondta h elküldi sms-be”
Sziasztok!
Van egy Acer aspire 5349 laptop ami rendben tette a dolgát egészen mostanáig. Utolsó használatkor teljesen jól működött, másnap bekapcsoláskor egy rózsaszín kép fogadta a gazdáját. Az egész kép rózsaszín. Nem az enyém a laptop, nincs is nálam, de utána kérdezősködtem... Napi 8-9 órát volt használva, sokszor ágyon. Arra gondolok, hogy túlmelegedhetett és kiolvadt valamelyik BGA, mondjuk a videókártyáé. Gondoltam arra is, hogy valami a szalagkábellel lett és maga a laptop működik, csak a kijelzője lett rossz, de szerintem ez kizárható, mert mikor működött, akkor volt win indítási hang, most pedig nem jön be, tehát nem jut el a win betöltéséig. Valószínűsíthető, hogy kiolvadt valamelyik BGA? Vagy milyen tippetek van? Előre is köszi ! Szerk.: Közben kaptam még egy olyan információt, hogy jelenleg elsötétült a kép, de a kék fény - állapotjelző led - villog, mint mikor le van hajtva a laptop.
Előző hozzszólásom folytatásaként akkor kezdett el villogni a kék led és sötétült el a képernyő, miután egyszer, röviden meg lett nyomva a power gomb. Utána persze ki lett kapcsolva, kb 10 másodpercig lett nyomva a bekapcsoló gomb.
Kulso VGA-val megy?
Huzd a hattervilagitas kis panelenek BEMENO csatlakozojat es remenykedj, hogy nem visszajelentos. Ha az, akkor igy is le fog tiltani. Szerintem a rozsaszinu kep csohibara utal, amit erosit, hogy utana egyaltalan nem gyujtott be. Mivel ezekben altalaban csak egy cso van, ezert eselyes. Ja, es ha kerhetnem, ezeket a 'kiraly ki van konyokolve az ablakon' germanizmusokat mellozzuk... |
Bejelentkezés
Hirdetés |