Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házi építésű lézerek
Aixiz modul nincsen párszáz forintos pointerben. Nekem van egy utolsó eladó bluray diódám, 100mW-os, modulban. De gyújtani nem hiszem, hogy meg tudja, max megégeti.
Lehet, ezt is valószínűleg Nd:YAG-al készítették. A lényege, hogy a levegőbe fókuszálják az impulzusokat (ez fényteljesítményben x 100mJ) és ettől plazma keletkezik a levegőben.
Itt látni:Bővebben: Link
Kár. Pedig Jó lett volna valami újdonság. Na mind1. Akkor marad a szúrólángos gyújtási mód. De azért azt még megkérdezném, hogy milyen áron adod a fent említett diódát.
Sziasztok!
Mint sokan szeretnének építeni lézert, én is. Ebay-en találtam egy nagyon olcsó lézerdiódát. Poton pénz a többihez képest, bár a fénye nem látható. Tud erről valaki valamit? Áram, kell-e hozzá lencse stb? Esetleg valami adatlap? Előre is köszi!
Mit szeretnél ezzel csinálni?
Kb. 350mA-el mehet. Lencse mindegyik diódához kell. Egyébként meg az ilyen infrával ne játsszál ok nélkül.
Igazából öngyújtó helyett szeretném használni. Vizipipázásnál a szén begyújtásához, esetleg cigihez.
Lencsének tudsz/tudtok ajánlani valami értelmeset? (és legfőképp olcsót).
Nem fog begyújtani se cigit, se szenet. Maradj a gyufánál.
Negyedwattos lézer túl komoly ahhoz, hogy játékra használd! Különösen ha nem is látszik, mikor működik. Képzeld el, mikor tüzet adsz valakinek.... nagyon vad ötlet, és észre se veszed amikor a megperzselted a retináját, mert a szemlencse nagyon pontosan fókuszál, és mire üvölt a fájdalomtól, már késő....
Akkor miért van róla videó youtube-on, kissebb teljesítménnyű lézerrel???
Ha videó van róla, akkor az a látható tartományban dolgozik... az infravörös lézernél viszont házi körülmények között esélyed sincs a pontos fókuszálásra.
Legalább annyira lehet veszélyes, mint a láthatatlan borotvapenge!
Linkeld be. Egyébként 200mW-os bluray már igen erősen éget, de begyújtani az sem fog semmit. Hacsak nincs szándékosan kicsit lekenve benzinnel.
Ez igaz, hogy piros, de nem a teljesítmény számít???
Jah, persze cigihez elég, ha csak felizzítja egy kis részét. Nem csak a teljesítmény számít, a hullámhossz is lényeges.
De továbbra is ajánlom, maradj a gyufánál, illetve öngyújtónál.
Üdvözlet a fórumozóknak! Lézerdióda meghajtáshoz tudnátok ajánlani valami jó kapcsolási rajzot? 3A-t kéne hogy stabilizáljon 2V körüli feszültség mellett. LM350t IC-t használom jelenleg, áramforrásnak bekötve , de a 0,39ohmos söntön 3A-nál már elég jelentős hőveszteség keletkezik. Valami DC-DC átalakítóra gondoltam 6V-os betáplálással, esetleg PWM teljesítményszabályozóval és 80% körüli hatásfokkal? Tudnátok valamit ajánlani?
beszereztem egy lézer modult.olyan elképzelésem lenne hogy a fényét megakarom modulálni hangjellel amplitudódoban.a vevő rész egy fotodioda, és az arról detektált jelet erősiteni hogy halható legyen.kis távolságról lenne szó. kiváncsi vagyok hogy milyen sávszélességet lehetne átvinni.
Nagyon nagy lenne a sávszélessége. A lézerdiódánál nézd meg a karakterisztikát, hol a nyitóárama, és azt az áramot egyenszintben add hozzá a moduláló jel áramához. Bár azért itt van 2 nemlineáris elem is, így varázsolnod is kell egy kicsit, hogy valóban a moduláló jelet kapd vissza a hangszórón.
Sya Zoli vagyok,te építettél már ilyen laser-t?
Ha igen leírnád hogy kell?
Valaki tud nekem segíteni?
Lézer pointerből akarok vágó lasert építeni! Láttam a youtube-n és meg akarom építeni!
Szerintem meg ne akarj, ez nem játékszer.
Üdvüdv!
A kérdésem az lenne, hogy milyen teljesítményű lézer dióda kellene ahhoz, hogy egy nyers nyákba "belemarjon"? Szeretnék építeni egy Nyák gyártó CNC-t, a cnc része már kezd összeállni fejben, a lézer részről viszont nem találtam pontos infót. Előre is köszi szépen! Márk
Tehát a rezet akarod leégetni. Diódalézerből legalább 20W kéne, viszont az többe fog kerülni, mint a cnc-d eddig. Ezen kívül CO2, illetve Nd:YAG lézerrel lehetne megoldani, valamivel olcsóbban. A YAG alapvetően impulzusüzemű (xenon hosszúívlámpával), a CO2 folyamatosüzemű. Szerintem már leírtam itt, vagy egy másik topikba, (lézervágó azt hiszem) hogy mik a tulajdonságaik.
Sziasztok!
Még nem barkácsoltam lézert, ezért kérnék egy kis segítséget. Sajnos ebben a témában nem is ismeretem van még, ezért én az alapokat szeretném megtudni. DVD íróból tudok szerezni lézerdiódát, de ezen kívül mire van még szükségem? Olvastam a régebbi hozzászólásokat, de nem tudtam meg belőle. üdv, Tibi
Sziasztok! Találtam neten egy eladó (szerintem) impulzuslézert. Tudna valaki véleményt írni kép alapján? Óriási segítség lenne. Nagyon rá vagyok állva
Egy ilyen házi tákolmányból 1 képből semmit sem lehet megmondani, ez így nagyjából olyan, hogy van valamim, találjátok ki, hogy mi az.
nekem va n egy dvd olvasóból kiszedet lézerem.
mennyi árammal müködik!!! Láttam egy videot a kipkay.com-onés ott egy zseblámpába rakták be!! Ez lehetséges???
Idézet: „Láttam egy videot a kipkay.com-onés ott egy zseblámpába rakták be!! Ez lehetséges???” Én símán bele tudom tenni akár egy kukába is, pedig az azért jóval nagyobb. Mit szeretnél kérdezni/elérni?
Hogy szereljem bele a zseblámpAba??
Máe van olyan elképzelEsem h az eredeti égőt széttötöm és úgy már könnyedén hozzá forraszthatnám!!! Ez működhet???
Amit ott láttál az működik, sőt még a kék 1W-ost is bele építette egy öngyújtóba, és azzal gyújtja meg a cigit. Viszont szerintem ez elég butaság, hogy ilyet kitesz a netre, mert mindig akadnak követői, és csak egy kicsit világít vele odébb és már nincs látása.
Egyébként tedd bele zseblámpába, mi a probléma ?
Hello mindenki! Szeretnék segítséget kérni mindenkitöl,bárkitöl,aki segítene 1 kb. 20X-os LG dvd íróból kiszedett lézer-t életre kelteni úgy,hogy abbol 1 jó kis pointer legyen. Tisztába vagyok azzal,hogy milyen erős.Van hozzá 1 gyári lézer tokom is,amibe el fér 2db ceruzaelem/akku,ebbe egyébként valamikor egy 50mw-os zöld lézer működött 1 napig,majd meghalt. Lényegében csak maga a teljesen üres tok van meg.A diódához értesüléseim szerint áramgenerátor szükséges,hogy ne tudjon tönkre menni,illetve a bekötéséhez sem értek.Lenne itt valaki,aki akár személyesen is tudna ebben segíteni,hogy ez megvalósuljon?A leg olcsóbb megoldások érdekelnek,várom a válaszokat,akár ide,akár email-be,előre is köszi!
Mintha egy másik témában is kérdezted volna...
De ha nem akkor 2 ceruza elem sorba kötve meg egy ellenállás és kész. |
Bejelentkezés
Hirdetés |