Fórum témák
» Több friss téma |
nem lehet kikapcsolni vagy kihúzom a trafóját de akkor középre se megy vissza a kormány... amúgy ilyen playstation 2 höz is jó ketyere és ilyen usb hubja van abba kell bedugni a kormányt és usb-s
Hasonló "olcsó" FFB-s kormányt használok én is . Tapasztalat:
FFB "erejét" a játék setupjában le kell venni, majd próbálkozgatva növelni. Ha nem műxik, ki kell kapcsolni Gyors játékoknál /NFS;F1GP/ így semnem igazán használható...
udv,
Nekem hasonlo problemam van, van egy kormanyom, amihez van PC-s toldo, de eredetileg PSX-es es en a PSX modjat hasznalom (Playstation). Ezt a PSX es dugaszu kormanyt egy kulon vasarolt hardweres atalakitoval dugom egy XBOXba es az XBOXon akarom hasznalni a PSX kormanyt. Megy is jol csak egy baj van vele. az atalakito cuccosban ami behuzalozza hogy melyik PSX gombnak melyik XBOX gomb felel meg az egyik kiosztas elegge ertelmetlen es fel kellene cserelnem. Pontosabban az van hogy a gaz pedal felvan cserelve a kormanyon egy digitalis gombra es amikor gazt akarok nyomni akkor a kormany kozepen kell nyomnom egy digitalis gombot a gazpedalra meg valami masik digitalis funkcio van odarakva. Csinalhatnam azt is hogy siman egy vezetekkel felcserelem a gazpedal es a digitalis gomb bekoteset, de akkro attol felek a gazpedal jele digitalisan menne tovabb nem analog modon nezne mennyire nyomom be..... Van esetleg valami megoldasotok?
Heló!
Az lenne a kérdésem hogy pc kormányhoz lehet e vmilyen módon gombot hozzáadni? Előre is köszi
Helló nekem van egy alap rezgő kormányom és szeretnék belőle szimuláturt csinálni.
1.) Szeretnék még hozzáadni egy kuplungot de nem tudom, hogy lehetséges-e. Ha igen akkor miként tehetném(itt a bekötésre és a potméterre gondolok. nem pedig az elhelyezésre)? A mechanikai részével semmi gondom(eddig). 2.)Jelenleg 180 fokot fordul a kormány és szeretném ha legalább 2X körbe lehetne tekerni. Az áttételt meg tudnám oldani fogaskerekekkel, csak az lenne a bajom, hogy nem valami jó már a poti. Ki szeretném cserélni valami olyanra ami többet fordul és érzékenyebb. 3.)A váltót manuálisra szeretném és az érdekelne, hogy ha minden sebességi fokozatra teszek egy gombot és mikor berakom sebességbe és állandóan érintkezik a gomb, míg nem váltok, az zavar-e valamit vagy más megoldás kell? Előre is köszi a segítséget. Ha valami infó hiányzik akkor pótolom.
Hello
1. Egy gombot odateszel, arra pedig valami pedál utánzatot, úgy tudom hogy ezeknél a játékoknál csak gombra vagy még arra sem lehet beállítani 2. Áttételezni kell, én is ezen gondolkodom, de semmilyen potmétert nem láttam ami 2x-3x fordul (esetleg helipot ami érzékeny, de az is min 10-et fordul) 3. Jó lesz úgy szerintem
Bocs hogy belevau, de a helipot akár jó is lehet, mert csak tenni kell a házon belülre egy "botlasztót", ami megakadályozza, hogy tovább forogjon mint kell. Feltéve, ha szétszedhető persze..
Nem baj, én sem tudtam még ezzel mit kezdeni, mert nem értek az áttétel kivitelezéséhez. Viszont mi az a "botlasztó"? Egy kis pöcök ami megfogja? Mert ha igen akkor néha nagy erőket kell kibírnia ha végpontig tekerik, meg persze a potit is úgy kell választani hogy botlasztással csak kb 0-100k ig menjen. Még nem próbáltam meg szétszedni egyet sem de ha találok akkor szétkapom.
Szeva!
Ezt ajánlom némi rugalmas alátett csillapítással. http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=150110
Adott egy PC kormány, amiben van egy háromlábú vezető potenciométer, aminek mind a három lábára 1-1-1 kábel van ráforrasztva. Jobbra-balra 90°-os elfordulási limittel. Azt gondoltam, hogy mi lenne ha kicserélném egy olyan háromlábú potenciométerre ami nagyobb szögben tud elfordulni. Ezáltal nem zárna a kormány elfordulási szöge 90°-nál, hanem akár 900°-ban elfordítható lenne, mint pl. a Logitech G27 kormánya. Ez megvalósítható? Vagy alapjában véve butaság amit kérdezek/írok? Várom a válaszokat!
Vannak 10fordulatos helikális potméterek , (10*360fok ) de drágák nehézkes a beépítésük és nem erre találták ki őket (túl nagy igénybevétel ez nekik) amit te szeretnél az inkább egy rotary encoderrel lenne megvalósítható , de az közvetlenül nem beépíthető a poti helyére.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2014
Sajnos utánanéztem a Logitech megoldásának, és az is valóban rotary encoderrel van megoldva. Szomorúan vettem tudomásul. ( Rotary Encoderrel megtudja nekem csinálni egy profi műszerész, vagy felejtős, mert ahhoz az egészet át kellene alakítani?
Idézet: „felejtős, mert ahhoz az egészet át kellene alakítani”
Nagyszerű, akkor ez a projekt is felejtős. Csak azért vegyen az ember 80-ért ilyen kormányt, mert abban egy nyomi rotary encoderrel fordul 900-at. Azért köszönöm a választ.
Üdv.A segítségeteket szeretném kérni.Adott egy Logitech Formula GP tipusú kormány.Nos az vele a gond hogy öcsém elejtette és azóta nem tudom rendesen kalibrálni mert össze-vissza fordul és rázkódik jobbra-balra.Van erre valami megoldás?
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2014
Hello. Van egy PC-s kormányom játékokhoz,valamelyk nap bedugtam és semmi, szét is kaptam, a kábeleknek semmi baja, van benne 3 kondenzátor,mindegyik elég furácsán állt,ha sok ideig volt bedugva a kormány akkor elég meleg is volt az egyik,és azon horpadás is van.
Mellékeltem egy képet,annyi az egész áramköre. Ha vennék 3db kondenzátort,és beforrasztgatnám működne? 16voltos mind a 3, egyik 10µF másik 25µF a harmadik 47uF. És hol tudok ilyen kondenzátort venni? Köszi előre is hello A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Bizonyára a panel túloldalán vannak a további alkatrészek. Ott van egy kvarc, az egy mikrovezérlôt is feltételez, és további alkatrészeket is.
Mit jelent a számodra az, hogy Idézet: ?„bedugtam és semmi” Gondolom USB-s. Pittyen az oprendszer hogy bedugtál valamit, vagy azt sem, van-e LED esetleg a kormányon ami világít(-ana)? A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Igen, USB-s
Van rajta egy LED nem is világít,és a gép se adja ki,hogy új eszköz stb..
üdv. A következő volna a problémám, van egy compressor supreme force fade back kormány, ami megadta magát. Semmi élet jelet nem mutat pedig tápot kap. Ötlet valakinek?
Hátha van itt egy szakértő, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy G25-öm illetve egy DFGT-m és szeretném működésre bírni a G25 pedáljaival a DFGT kormány-t. Láttam olyan megoldást ahol a pedálban a potikat átkötve megoldható, ( https://www.youtube.com/watch?v=eAhNhWNNm-8 ) de olyan megoldás kellene amivel nem kellene állandóan megbontani a pedált ha a G25 kormánykerekét szeretném hozzá ismét használni. Láttam a leo bodnar féle kábelt de az csak PC-vel működik, én viszont PS3-al használom. Valakinek tippje esetleg, hogyan lehetne ezt megoldani? (tisztában vagyok vele, ha a g25 pedált akarom a DFGT-hez használni akkor a kuplung kilőve, de ez nem is fontos, hogy működjön a DFGT-nél mert az F1-re lenne vele használva.) üdv: code A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Üdv ! Lényege az lenne hogy itthon legyártanák egy Pc-hez használható kormányt , sebváltót illetve pedálokat és azt szeretném tudni hogy milyen játékvezérlőből lehetne-e ezt megépíteni vagy hogy lehet-e valahogy a billengyűzet gombokra potmétert forrasztani vagy egyéb megoldással hogy az finoman kezelhető legyen ? Fiatal vagyok csap próbálkozok ilyen alternatívákkal mivel a bolti játékvezérlő rettenet drágák még használtan is ! A pedál prototípusa kész van , ha jót akartok nevetni akár feltöltök egy képet is ! Bármilyen ötlet jöhet vagy tanács !
Köszönöm ! Üdv Sámuel
Ha normálisat akarsz, nem úszod meg egy Logitech G27 alatt.
Saitek-et meg hasonlót pedig akár 5000-ért lehet találni, és már az jobb, mint amit házilag össze lehet barkácsolni. Az opensimwheel lenne a tuti, mérlegcellás pedálokkal, de az pár százezres kategória. Házilag készíthető, de közel sem barkács.
Ez az hogy az életben nem lesz fölös pénzem ilyenekre (bár soha ne mond hogy soha de a kilátások sajnos ilyenek) Videón (amit linkelek ) láttam hogy egy stargate sg és ng nevű ( igen csillagkapu )
penrive méretű valamivel meg lehet oldani hogy a gép felismerje a potikat gombokat egyebeket és az én célom is egy ilyen lenne a következő kérdés létezik Magyarországon üzlet ahol kapható az a kis cucc ? linkek videóhoz ! https://www.youtube.com/watch?v=7j5HkNEbtwA&list=PL5vzcSz3rDpzX...ndex=5 https://www.youtube.com/watch?v=svrEPKKRh74 https://www.youtube.com/watch?v=svrEPKKRh74 Ha érdekel több videó ez egy csatornán van !
Szép napot!
Lenne egy olyan kérdésem hogy egy Thristmaster Ferrari GT Experience típusú kormánynál lehet növelni a fordulat szögét?
Sziasztok! Van egy G27-es kormányom, kb egy fél éve elfüstölt a panelon valami, úgy volt, hogy megjavíttatom, de közben az ebay-en tudtam hozzá szerezni.
Összeraktam szépen kalibrál ahogy kell neki, de valamiért lefelezi a kormányszöget, ezt értem úgy, hogy ha be állítom a szoftverében 900 fokra, akkor a kormány 450 fokban fordul, ha 600 fokba állítom, akkor 300 fokot fordul a kormány és így tovább... Szerintetek ez mitől lehet? Panel hiba, esetleg a szenzor is sérülhetett ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |