Fórum témák
» Több friss téma |
A tegnap este jöttem rá, hogy nem is annyira egyszerű beüzemelni egy lcd-t, mint gondoltam.
Ha nem 4-bites üzemmódban használod, plusz nézed a BUSY bitet is, akkor nagyságrendekkel könnyebb.
Sziasztok! Van egy 22"-os Assus monitor táp panel, ami nem ad ki feszültséget, nézelődés során ki lehet mérni, hogy a trafóra kimegy a 110V-körüli feszültség. Viszont a szekunder oldalon nem tudok mérni semmit sem. A panel is elég füstösnek tűnik. Tud valaki valami beszerzési forrást, hogy honnét lehetne egy ilyen trafót szerezni? A trafó oldalán lévő számra eddig hiába kerestem rá. Tanácsotokat előre is köszönöm.
Trafót kár hozzá keresni.Ha az tönkrement szerintem minden tönkrement a környékén.Vagy új táppanelt keress bele,vagy a trafón kívül keresd a hiba okát.(kondenzátorok kimeneti diódák ,a trafót vezérlő fet/tranzisztor) .Hibás transzformátor szerintem ritka mint a fehér holló.
Heló lenne egy ilyen LCD kijelzőm, és valahogy letre kéne kelteni, bármilyen ötlet jól jönne. Kicsit homályos a kép, de remélem felismerhető.
ez nem inkább fluorenszcens? ezeket rosszabb vezérelni, nagyobb fesz kell nekik
Először is köszi, igazából én nem is tudom milyen lehet ez, úgyhogy hiszek neked, ezt egy dvd lejátszóból menekítettem ki, és gondoltam a szobámba pont jó lesz egy kis órához, de akkor lehet megbukott ez az ötlet:S
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2230.html
itt talán tudnak segíteni
Köszi.
Szia!
pipi jól mondta, ez egy VFD, ha érdekel, itt találsz róla leírást: Bővebben: Link
Köszi szépen, de már elment tőle a kedvem:S Maradok a jól bevált 7 segmesnél
Kétségkívül azt a legegyszerűbb vezérelni.
Találtam az ebay-en kis méretű kijelzőt amiben KS0069 vezérlő van.
http://www.ebay.com/itm/RT0802A-8x2-characters-LCD-module-Blue-back...904%26 Esetleg tudja valaki hogy ez a kijelző netán HD44780 kompatibilis?
Szia!
Azt hiszem kompatibilis a kettő egymással, csak az időzítésekben van egy kis különbség, de az nem számottevő.
Üdv.
Elvileg igen. KS0066U vezérlőt ír benne az pedig kompatibilis a HD44780-al. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2012
Van egy buta (?) kérdésem. Ki lehet mentetni lcd kijelzőket, pl.. tetris féle játékból, vagy mobiltelefonból? Az utóbbira tudom az igen választ, de sajnos kerestem pl. az adatokat róla, de sehol sincs. Műszereim meg nincsenek ahhoz, hogy kiméregessem olyan gondosan. Konkrét felhasználási ötletem nincs, csak szeretnék ezt-azt tesztelgetni.
Ezekben a cuccokban nagy valószínűséggel meghajtó nélküli kijelzők vannak ,
vagy külön meghajtó ic kell a beélesítéshez vagy egy "százlábú "pic és egy jól megírt program
Ne tedd! Szerezz 3310-3410(-3510)-es telót, a kijelzőjét elég könnyen meg lehet hajtani, akár lpt portról is, de ha valamilyen mikrovezérlőt tudsz progizni, akkor még jobb. Én is sokat játszottam vele, még anno.
3310 lpt-re kötése
Szia.
Nézz körül az oldalamon pár (fehér-fekete / színes) mobil LCD meghajtásával kapcsolatban. Rajzot, forráskódot is találsz. http://users.atw.hu/ktulu/hu-index.html
Köszi mind a kettőtöknek, bár Nokia kijelzőm nincs.
Én bolhapiacon szoktam venni. (kemény 100-150 forintért )
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
Ez valóban jó ötlet, ha arra felé járok, majd megnézem. Ez csak azért is tetszik, mert gondolom nem a kijelző megy első sorban tönkre egy telefonban.
Egy kis segítséget kérnék!
Van egy 480*64-es kijelzőm, aminek nem volt vezérlője, azért építettem neki egyet. Egy hd61830-as icvel és a hozzá való rammal. A kijelző karakteres módban tökéletes, tehát mind 5*7 mind 8*8-as karakteres módban próbáltam a kép jó. De és itt jön a probléma, grafikus módban nem működik megfelelően. A probléma az, hogy a kijelzőre minden kétszer rajzolódik ki! Egyelőre csak egy vonalat rajzoltatok ki a kijelzőre. A kijelzőn megjelenik a helyén is a vonal, de kb a fele magasságban is, de ott már nem a sor elejétől, hanem kicsit bentebb. Nem értem mi lehet a baja, már szinte minden beállítást kipróbáltam. Linkelek egy képet, bár nem az igazi, de a lényeg látszik rajta. A kijelző fejjel lefelé van a képen! A második képen látható beállításokat használom. Minden javaslatot előre is köszönök!
Hello!
Nem ismerem a grafikusok lelki világát, így ez csak egy kósza ötlet.. Így ránézésre címzési gondnak nézném. Vagy az üzemmód (felbontás) beállítása nem jó, vagy esetleg a RAM címvezetékeknél kellene körülnézni - címdekódolási gond, címvezeték zárlat, címszámítás hiba (túlcsordulás) - témakörben. Várhatóan valamiért kétszer olvassa ugyan azt a területet a vezérlő.. A karakteres memória terület, várhatóan máshol van, talán azért nincs hiba. üdv! proli007 A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2012
Van egy 4*20 as karakteres kijelzőm ,amit szeretnék elindítani . A kérdésem : az adatlap szerint 12v tápfeszt kíván , de azt nem tudtam kihámozni hogy az adatbemenetek megelégszenek e
a pic által kiadott 5v al ?
Hello!
Ha logikusan gondolkodunk szinte biztos. A vezérlés több biten keresztül zajlik, ki az aki ezt szintillesztené 12V-ra és mi célból. Ha messzire kellene vezetni a vezérlést, akkor már értelemseb RS232 vagy 485-ös kapcsolatot létrehozni. SPI I2C rendszerek is belső buszok, ott is bőven elég az 5V-os szint. Nem írtad a típust, lehet a 12V pld. a fogyasztás miatt van, ha pld. itronos a kijelző, vagyis belső feszültségátalakító úgy sem kerülhető el. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |