Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Próbáltad másik hangkártyával? Nekem ilyeneket az integrált csinált.
Sziasztok! Hozzám került egy 20W mono végfok ami 2db Tesla kd602 tranzisztort tartalmaz. Az egész egy hosszúkás alumínium dobozba van beépítvba aminek az alja nyitott. Van benne trafó is amin négy primer kivezetés van, egy bakelit lapra csatlakozik mind és csavarokkal lehet vezetéket rá fogni. Na most itt kezdődik a gond, ugyanis nem tudom hogy a négy küzöl melyik kettő az ahova 220-at köthetek. Honnan lehet megtudni? Esetleg találkozott máér valaki hasonló erősítővel?
Hali! Keress olyan vezeték párost,amelyiknek a nagyobb az ellenálása,és oda kell a 220v.Ha esetleg olyan trafó, aminek 2db 110v-os primérje van,akkor közösítened kell a két tekercs 1-1 szálát,és akkor a másik két szál a 220v.Remélem tudtam segíteni,üdv,Zsolt.
Elég, de az is fontos, hogy a jelforrás ne kapcsolódjon a védőföldhöz, mert azért abból hurok lehet.
Hát a jelforrás az pedig tuti földelt, mert gitár erősítőkből megy egy csoportkábelbe onnan a keverőbe majd egy 3utas aktiv hangváltóba persze ennek fém a doboza, és a csatlakozói is amik a földelt házon vannak. Akkor inkább kössem itt is direktbe?
Az lenne a legjobb ha a végfok nem kapna védőföldet. Két különböző konnektor védőföldje között lehet egy kis zavaró feszültség amit így a jelkábel árnyékolása összeköt. Ez bele szokott hallatszani a jelbe.
Nálam a lejátszók védőfölddel összekötött kimeneti GND-vel rendelkeznek. Azt az erősítőmet amelyikben ilyen 10 ohm 100nF áthidalás van mindig kénytelen vagyok a lejátszókkal közös elosztóba dugni, hogy ne búgjon. Ha ezt te is tudod biztosítani, akkor mehet bele.
Hát az a baj hogy rack-ben szokott lenni és 3 fázisra vannak elosztva az erősítők, de ott közös a föld.
De akkor nem kötöm össze, csak az erősítő házát kötöm be az érintésvédelembe, a jel és táp gnd-t nem. Elvileg így a tuti ugye?
Egy 100k nagyságrendű ellenállást azért javasolok, hogy a ház és a jelföld ne másszanak el egymástól statikusan. A bemeneti csatlakozókat a háztól szigetelni kell.
A 100k gondolom valami nagy wattos legyen ugye?
Csak a bemeneti csatlakozókat? A hangfal kimeneteket nem? Idézet: „Csak a bemeneti csatlakozókat? A hangfal kimeneteket nem?” -Dehogyis nem. A hangsugárzód kimeneteinek a csillagpontból kellene, hogy induljanak. Ez galvanikusan nem lehet kint a házon (a hideg pont) mert akkor az egész földelési eljárás értelmét veszíti. A végfok kimenetét is szintén el kell szigetelni a háztól , -ez szerintem evidens, hogy mért. Potenciál különbség van a védőföld és a csillagföld közt. -ezt magad is kimérheted mekkora ha a két pont közt feszültséget mérsz. Célszerű azért az 5w-os ellenállás alkalmazása biztonság kedvéért.
Okés, akkor 100k 5W os ellenállás megy a csillagpont és a ház földje közé.
Köszi. A hangfalból a fal miért lett piros? Idézet: „A hangfalból a fal miért lett piros?” -Ezt Szamóca tudná szerintem megfelelően szavakba "önteni"
Helló!
Találtam egy erősítő kapcsolást 400w ot tud 8ohmon leadni állítólag, nos az lenne a kérdésem hogy van egy 18x5x2 cm hűtőbordám, ventivel elég lenne neki?
400W-ot biztosan nem tud, legfeljebb 4 ohmra(de azt meg csak elvben mert ahhoz meg kevés a két pár FET).
Az a borda szerintem ventivel elmegy. A két centi gondolom a bordákkal együtt van, a talp rész milyen vastag?
De nekem 400w kéne 8 ohmra, láttam valami módosítottat az nem tudná leadni? Képet csinálok a bordáról ha feltöltődik a telóm.Bővebben: Link
Nem reklámozni akarom, de ott a VF2-es topikban a VF2 modom, 400W/8 ohm, visszahajló áramkorláttal, rajzzal képekkel. Most szombaton is hajnalig kergették, közel klippig hajtva. Minden tekintetben jobb mint amit csatoltál, azt felejtsd el, pláne ekkora teljesítményre.
Nem mutatsz 1 linket mert nem találom,én úgy tudom a vf2 csak 270w nem igaz?
Ezt elég sokan ócsárolják, pedig a rövidzár védelmen kívűl semmi baja. Nekem ilyenek mennek az erősítőmbe és elég brutál. +-85V-on 2-2FET-tel tud 400W-ot 8 ohmra. Számoljatok utána. Ez egy egyszerű és nagyszeű kapcsolás. Bár a te hűtőbordád ehhez kevés lesz. Nekem hatalmas borda van rajta, bár azt csak kézmelegségig bírja fűteni. (Amikor teszteltem, akkor egy olyasmi borda volt rajta, mint amit írtál de én azt kevésnek éreztem hozzá.) Az én NYÁK-tervem fele ekkora méretű.
Üdv.: Miki
Esetleg meg ne építsem neked? Van a fórumnak keresője (ha nem is a legjobb), és az adott téma képei is listázhatók. Egy perc sem kellett hozzá: tessék és tessék. Nem jól tudod, mert ez több mint 270W. A +/-92V-os tápjával nagyjából 390-400W körül van a szinuszos, és 430-440W körül a zenei teljesítménye. Aztán a hangja is szebb, rövidzár védett is, és stabilabb nyugalmi árammal is rendelkezik mint amit csatoltál. Annál két beállítási mód van, az első amikor csak annyi nyugalmi áram folyik hogy ne főjenek meg a fetek (ekkor nem vezérelhető ki teljesen), a másik esetben már folyik annyi hogy kivezérelhető legyen, ekkor csak a csodán múlik ha nem főnek meg. Ezt onnan tudom hogy volt belőle egy-két példány, tehát nem javaslom. Az a kapcsolás egyébként is audió célra gyártott (2SK-2SJ) fetekhez lett tervezve, azzal tűrhető, de a kapcsolófetekkel (IRF, IRFP) sosem lesz jó (teljesen más karakterisztikájú a kettő). Gondolom a "hozzáértő" látva az audió fetek csillagászati árát belerajzolta az IRFP-t, azóta meg kering szegény rajz a neten mint a gólyának az a bizonyos mellékterméke a levegőben...
Hali!
Kérdésem az lenne, hogy a most épített 2x100W-os erősítőmnek nem találtam még jelenleg trafót, ami alkalmas lenne a rendeltetésszerű működtetésére, ezért nem e lehetne kapcsolóüzemű számítógép tápegységgel működtetni? Mert ugyanezzel a tápegységgel működtetem már jó ideje az akkumulátoros fúróimat is, ez egy 300W-os PC táp.
Nem lehet.
Szia.
Kapcsolások > Kapcsolóüzemű tápegységek > Rezonáns kapcsolóüzemű tápegység cimopata írása.
Gondoltam, de azért megkérdeztem, hogy biztos legyek benne.
Akkor már csak a jól bevált transzformátor tehet csodát Remélem be tudok szerezni hozzá olyan 12V 6-8A-eres trafót.
Idézet: „Remélem be tudok szerezni hozzá olyan 12V 6-8A-eres trafót.” A beszerzés nem lehet probléma. Egyébként a 2x100W-os erősítőben mit fog működtetni?
Szevasz!Amit linkel Ge Lee-kolega,ehez mellekelem a.lay formatumu nyaktervet is.
Hello!
Tudtok-e egy jo kis erösitöt ami nagyon egyszeru, kb 70-80 w ad le?!
Szia! Tudonk. Szerintem te is tudsz csak kicsit nézz szét a fórumban Én a TDA7294-et ajánlom neked attól függetlenül hogy nem adtad meg mekkora terhelő impedanciára kéne.
Hát elég jol szétnéztem már, csak ezt az oldalt nem igazán ismerem. Amit irtál erösitöt azt néztem és az a gond hogy kell neki kettös táp és ha lehet akkot egyszeru táppal oldanám meg. Találtam egy nagyon egyszeru erösitöt a mulkor és most nem találom... az erösitö egy kibelezett DVD meghajtoba kerult. Ha az megtalálnám vagy valaki megtalálná nagyon megköszönném!!
Szia! Mennyire jöttél bele az építésbe? A TDA1558 és a LED-es villogó hogy sikerültek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |