Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   164 / 581
(#) Norberto válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Csak röviden reagálva...

...nem tudom, feltűnt-e, de ha mégsem:

az oldal a jelenlegi változatában azért ilyen sokoldalú és használható, mert annak idején! nem hagytuk (felhasználók! és moderátorok!) lepukkanni, lezülleni; egy minimális írási minőség lehetőség szerint mindig el volt várva. Ha nem lett volna így, nem lenne itt az előző hozzászólásod, talán nem is lenne hol, és nem is lenne miért...

Lehet erre a témára legyinteni és lepöckölni a tányér széléről, de mindez kézenfekvő, bizonyítható, bármikor visszakereshető tény.

A téma részemről lezárva, akik ismernek, úgyis ismerik az álláspontomat és a lehetőség szerinti igényességem szintjét.
(#) rpmaus hozzászólása Júl 12, 2012 /
 
Szervusztok!

Köszönöm szépen, édesek, kedvesek, okosok (okosak) és nagyon-nagyon becsületesek vagytok mind, hihetetlen örömet okoztatok pozitív és nívós hozzászólásaitokkal.

Én is lezárom - itt - ezt a témát, persze, csak annyit engedjetek meg, hogy - főleg Lukovicsek Bajtárs gondolataira röviden nyugtázandó is - aláhúzzam: nyilvánvalóan nem az itt _általában_ tapasztaltak miatt írtam. Főleg mert messze átlag felettiek a hozzászólásaitok: emberségüktől a nyelvhelyességükön, kulturáltságukon át, a szakmai szakszerűséget sem kihagyva, a kölcsönös tisztelet nyilvánvaló kiválóságáig!

Ugyanakkor az általam emlegetett két, konkrét példa [ugyan így vs. ugyanígy és Ft-al vs. Ft-tal] országosan, és messze sem az internetes tartalmakban tapasztalható, úgy 2008 óta - énekkor tapasztaltam először - exponenciálisan növekedve. Tehát megvalósult az a 22-es csapdája, hogy egyre többen írják rosszul, mert egyre többen írják rosszul [mert mindenki azt hiszi, hogy az a jó, amit gyakran lát - ez a bevésődés]. Ugyanígy egyre bődületesebb mértékben jön át már írásba is a -ba'/-be'-zés is, amit viszont "lassan elfogadok" kényszerűen, mert ha egy össznépi nyelvgyakorlatban előbb bő 25 év alatt (Grétsy László a 80-as évek közepén már mint bőven üzemelő gyakorlatot próbálta elűzni) a beszélt formájában kikopik (egyszerűsödik) valami, az akár még legalizálódhat is (más kérdés, hogy az elöljárók nélküli nyelvi logikánk nem feltétlenül fogja jól viselni ezt). Viszont a "Ft-al" és az "ugyan úgy" nem egyszerűsödés: a különírás nem egyszerűbb, és a Ft-al mellett azt soha senki le nem fogja írni, hogy forintal, mert akkor azt is le kellene írnia, hogy békáal, ugye ?

És ezért nem mindegy, Lukovicsek Kollégámnak sem kell(ene) az legyen, hogy hol húzzuk meg a határt, mit fogadunk el (átlagosan) mint "még elmegy" hibásnak, és mi az, amit nem fogadunk el, és amit adott esetben - jó értelemben - szóvá is teszünk. És itt tehát Nálatok csak azért helyeztem el ezt a kis _tacepaót_, hogy felhívjam a figyelmeteket a külvilágbeli életetekre is értve: ahol ezt látjátok, próbáljatok meg tenni ellene.

Egy cikk, közlemény esetében a kiadónak vagy a szerzőnek, egyéb közlésnél a közösségnek vagy az egyénnek (privátban), és nyilván ajánlott ugyanezzel a mentalitással megkeresni az illetőt (illetékest), hogy ő is _továbbgyűrűztesse_ ezt a javító-pozitivista mentalitást. A magam részéről én hiszek az emberi jóságban, befogadó-készségben, és még egy csomó olyan avíttos' dologban, amiben ma már nem 'trendi'

Még egyszer köszönöm szépen kedves és felemelő jóságotokat! Sok sikert, méltó megbecsülést és boldogságot, egészséget kívánok!

Szeretettel:
Maus Robi
(#) Fokos hozzászólása Júl 13, 2012 /
 
Sziasztok!

A mosogatógépemben kiégett a programvezérlő panel. Okozhatta-e a villámcsapás, ha a biztosítéka épnek tűnik?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) botesz válasza Fokos hozzászólására (») Júl 13, 2012 /
 
Nem feltétlenül.Ez egy whirlpool gép?Csak azért kérdezem mert mér láttam olyat hogy whirlpool ba flextonics-os elektronika volt ami szintén kiégett.De ha villámkáros lenne azt megtudnád úgyis ha valami a géppel együtt be volt dugva a 220 ba.
(#) szepi003 válasza botesz hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Sziasztok.Ahogy látom ez egy indesit gép,aminek a fűtőbetétje lehet a rossz.Az égést a relé túl terhelése okozta..Talán helyre állítható,relé,vezeték és fűtőtest cserével.Ez nem valószínű, hogy villámcsapás okozta.üdv szepi003
(#) Fokos válasza szepi003 hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Szia! Valóban indesit gyártmány(Ariston Li685 plus)
A villámcsapásos elképzelésben én is csak próbáltam hinni, a biztosítás miatt, de igazából én a nedvesség okozta zárlatra gondoltam, de köszönöm a tippet. Szerinted menthető a panel, hogy relé cserét írsz? (a panelra 22 eFt volt a legjobb ajánlat)
(#) szepi003 válasza Fokos hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Szia. Ilyen panelt már többet is javítottam.Ránézésre biztosan javítható.Még egy mérést végezz el mielőtt hozzáfogsz a javításhoz, az 1 mikrós kondi mérd meg,ha kevesebb mint 800 nf akkor csere. Ha rendbe még mérd meg a 12v os z diódát hogy nem zárlatos e üdv szepi003
(#) TheShaft hozzászólása Júl 14, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy Indesit WITP102 típusú mosógépünk, amiben az összes LED gyors ütemben egyszerre villog tápfeszültségre kapcsoláskor, majd a villogás abbamaradása után (kb 1-2 perc) használhatóvá válik. Ezt persze korábban nem csinálta...
Mi lehet a baj, illetve hogyan lehetne megszüntetni?
(#) tibibalogh520 válasza TheShaft hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Szia!
A tápegységet rakd rendbe!
(#) Fokos válasza szepi003 hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Köszönöm!
(#) szepi003 válasza TheShaft hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Szia Cseréld ki a 680mf10voltos kondit.Valószínű az a rossz,üdv szepi003
(#) katica69 hozzászólása Júl 15, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Privileg Dynymic Duó mosó-szárítónk amiben EWM 2000 EVO elektronika van. Először csak néha-néha,de most már minden programnál leáll öblítés elött.
A Start/Pausa led villog , hibajel nincs de újraindítani nem lehet csak Reset után. A szervíz menüben E52 hibát ad.
Ez ha jól tudom tacho generátor gond. A tachot megnéztem nincs-e lelazulva illetve megmértem ,hogy generál feszültséget ha megpörgetem a motort.
Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne még tenni vele?
Köszönettel Katica69
(#) palko0125 válasza katica69 hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Szia!
A vizet fűti? Mert, ha nem, akkor lehet amiatt, hogy nem éri el a kívánt hőfokot és ezért áll le.
Bye,
Palkó.
(#) katica69 válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Szia !

Igen fűt.
Kínomban kipróbáltam üres dobbal, ugyan az a helyzet. Utánna levettem az ékszíjat is, akkor nem jelentkezet a hiba. Kezdem elveszteni a fonalat.
Az EWM 2000 EVO elektronikát újra lehet konfigurálni házilag? Más EWM leírásokban találtam ilyent, de pontosan ehhez a típushoz nem leltem.
Üdv. Katica69
(#) zolika60 válasza katica69 hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Szénkeféket nézted?
(#) palko0125 válasza katica69 hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Szia!
Ahogy zolika60 is írja, szénkefe, tachogenerátor. Ellenőrizd azokat is!
bye,
Palkó.
(#) katica69 válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Üdv !

Már megtörtént.
Szénkefe tökéletes, kommutátor letisztítva.A tochó forgórész nincs lelazulva és ha megforgatom a motort bármelyik irányba tudok mérni rajta feszültséget.
Üdv! Katica69
(#) TheShaft válasza szepi003 hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Köszönöm, ezt fogom tenni.
Mennyire bonyolult kibontani a panelt? Esetleg egy robbantott ábrád, vagy egyéb javításhoz használható írásod van-e?
(#) TheShaft válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Köszönöm.
Mennyire bonyolult kibontani a panelt? Esetleg egy robbantott ábrád, vagy egyéb javításhoz használható írásod van-e?
(#) tibibalogh520 válasza TheShaft hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Szia!
Nem valami bonyolult kibontani.
Itt letöltheted az SM-t, benne van a robbantott rajz.
(#) TheShaft válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Köszi.
(#) petiiii hozzászólása Júl 17, 2012 /
 
Hello! Van egy Whirpool AWT 2288/3-800 as mososógépem amiben a motor tönkrement. a kérdésem az lenne hogy ha nem találok ugyanilyet a többi whirpool motor mennyire kompatibilis vele? Pl egy AWT2274/3 tipusú? vagy feltudnátok sorolni melyik jó bele? köszi bocsi h ez nem motor téma.
(#) szepi003 válasza petiiii hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Szia. Szinte az összes AWT mosógépbe egyforma motor van,1000 fordulatig cserélhetők.üdv szepi003
(#) petiiii válasza szepi003 hozzászólására (») Júl 18, 2012 /
 
Az én motorom: 1.5A és 335W MCA 38/64-148/ALA1
ÉS amit találtam motor: 1.5A és 335W MCA 38/64-148/WHE1
Szal belerakhatom a mosógépembe vagy ez a pár betű már sok különbséget jelent?

A másik motorra az eladó azt mondta hogy 1000 fordulaton centrizett. az én gépem pedig csak 800 fordulatos. akkor nem gond?
(#) rpmaus válasza petiiii hozzászólására (») Júl 18, 2012 /
 
Szerintem a tacho-generátor-CUM-motor szabályozási lánc alapján nem feltétlenül kizárólag a motor (pólusszáma) határozza meg a spin-fordulatszámot, azaz a centrifugálás sebességét. Az 100-est tudó motort pedig lefele szabályozni szvsz. tudni fogja a szabályzás. Hogy ez fordítva igaz-e, tehát egy hivatalosan a 800 1/min-re képes hajtóművet megpörgetni képes-e 100-rel a vezérlés, már kétlem, főleg mert talán már statikailag, mechanikusan sem megbízható egy efféle túlhajtás. De ez még gép-észet, és ahhoz én buta maradtam

Szeretettel:
én
(#) szzsuzsa1 hozzászólása Júl 18, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy New pol g8t mosógépem aminek az ajtó nyitója letört.Tudja valaki,hol lehet hozzá való ajtót kapni?A gép 9 éves már,érdemes ezzel még foglalkozni?

Köszönöm a segítségeteket!!!

Zsuzsa
(#) zolika60 válasza szzsuzsa1 hozzászólására (») Júl 18, 2012 /
 
Ilyen gépről még nem hallottam, de itt biztosan tudnak segíteni. Bővebben: Link
(#) lukovicsek válasza petiiii hozzászólására (») Júl 18, 2012 /
 
Üdv.
Nyugodtan belerakhatod csak a tengely hosszát nézzed, hogy olyan legyen na meg a tárcsa kialakitása ha más akkor más szij is kell rá.

Laci!
(#) lukovicsek válasza szzsuzsa1 hozzászólására (») Júl 18, 2012 /
 
Üdv.

Rakj fel egy képet a gépről meg az ajtajáról, valamelyik elterjedtebb márkához biztosan köze van.

Laci!
(#) petiiii válasza rpmaus hozzászólására (») Júl 18, 2012 /
 
Az én gépem 800as szóval azzal nem lesz gond hogy 1000re pörgesse mert nem fogja.
köszi a választ.
Következő: »»   164 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem