Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Igen!
Helló!
Van egy westwood CTV 1433 TXT nevű tv egészen új darab alig 5 éves. Kipróbáltam scarton keresztül működik, de RCA-s VIDEO in-je meghalt nemutat képet,mindent kizártam csak a tv-vel lehet baj Bővebben: Link S mivel tudom nagyfeszek vannak bent hogy kell szétszedni hogy ne rázzon meg?
Üdv
Van egy westwood CTV 1433 TXT nevű tv CRT Kipróbáltam scarton keresztül működik, de RCA-s VIDEO in-je meghalt nemutat képet,mindent kizártam csak a tv-vel lehet baj. S mivel tudom nagyfeszek vannak bent hogy kell szétszedni hogy ne rázzon meg? Tápkondit ki kell sütni 220 as égővel?
Kiderítettem ez az alváz van benne Vestel 11AK56.
Amit levillog a TV-d az csak egy hibakód.Innen el lehet indulni a javítással.De így megmondani,hogy mibe kerül,az lehetetlen sajnos.El kell vinni egy szakemberhez,aki megnézi,mond egy összeget,ha elfogadod,megjavítja,ha nem akkor kifizeted a vizsgálati díjat és mindenki megy a dolgára.
István
EGY RAJZ a 11AK56-hoz. . Ha óvatosan bánsz a géppel,nem fog bántani.A tápelkót süsd ki egy izzóval,ahogy írtad is,mást meg nem kell tapizni.Ha mérsz benne,csak egy kézzel tedd,és ha van lehetőséged ,használj leválasztó trafót.Első körben nézd meg a front RCA forrasztásait.Ha Scartrol megy,akkor elvileg mennie kell RCA-ról is.
István
Sziasztok...
Új vagyok még itt ,de nagyon kellene a segítségetek A tv-m ben elment a kép régebben is csinált ilyet de most végleg és vissza se jön... Nem nagyon vagyok egy szakidani , igy lehet nagyobb segítséget kérnék...... A tv egy RBLE37S86Bdr/xeu és egyszer csak kiment a kép és nem jön vissza.... Segítsetek plz és meghálálom
Szia
220v-os elektró mágnessel,a képcső elejére rárakod és végig járod vele az egész képet.Lehet összevisszai is vagy balrol jobbra egész az aljáig,vagy fentről lefele egyik oldelátol a másikig.Ha bekapcsolva csinálod egyből látni fogod az eredményt./Én egy mágneskapcsolóból kiszerelt tekercsel csinálom,és annak az alsó vasmagjával,vasmag nélkül nagyon felfog forrósodni rövid idő alatt./
Valószínű, hogy felmágneseződött a képcső maszkja.
ok köszi értem csak az a baj hogy személykocsiba nem fér be mire odaviszem az plussz pénz nem értem miért nem jön ki egy szerelő sem úgy egyszerűbb lenne de mindegyik csak avval jön hogy vigyem be
Van, egy TS 4325 SP tv-m. A sokszorozó volt a hibája. A cseréje után nem volt kék szín, a pattogó nagyfesz tönkretette. Kicseréltem az RGB modul video végfokozatának tranzisztorait. A hiba megoldódott, a színek rendben vannak, nincsenek csíkok. Most már csak az a probléma áll fenn, hogy hiába tekerem a fókuszpotmétert maximumra, a kép nem élesedik ki teljesen. A fényerő egy kicsit gyenge. Fényesebb részeken például feliratoknál megnő a függőleges sorméret. Az "új" sokszorozó nem pont ebbe való, egy Orion tv-ből van. A képcső biztosan jó, mert belepróbáltam egy másikat. Szerintem a nagyfeszültség gyenge. Hol lehet a hiba?
Szia,elsönek azt kéne megállapitani,hogy a háttérvilágitás ment-e el ,vagy maga a kép,és háttér van?
Vagy egyik sincs,és be sem kapcsol,akkor a visszajelző led viselkedését kéne leirni.
Szia...
Előre is köszönöm a gyors választ..... Mint ahogy említettem nem vagyok egy nagy szakidani...... Amiket leírtál azokból még nem derűl ki számomra ,hogy mit is kéne tennem ezekhez???? Bekapcsolom és mint ha felvillanna a képernyő ,de még se Eközben van hang de kép nincsen ....mint ahogy említettem azt hogy régebben is csinálta azt hogy elment néha a kép ,de vissza is jött magától.... a visszajelző led ami a gombon van középen az azt jelzi ,hogy bekapcsoláskor villog és mikor bekapcsolva van akkor elalszik..... ennyi nagyjából... de ha leírod mit tegyek csinálom möster...
Sziasztok. Van egy Samsung SyncMaster T220HD LCD tv-m és a következő a problémája. Bekapcsolom és 2 másodpercig van rajta kép. Miért kapcsol ki a háttérvilágítás. Kicseréltem a kondikat benne és még mindig ugyan az a jelenség. Elemlámpával megvilágítom előlről az lcd-t, akkor látom hogy van kép rajta. Segítségeteket előre is köszönöm.
Idézet: Ha nem megfelelő sokszorozót teszel bele,a fókuszfeszültség nem fog stimmelni.Amit még megtehetsz,hogy megnézed a képcsőfoglalatot,nem keletkezett-e benne egy lerakodás.Mintha fémgőzölés lenne a műanyag felületén.Az szeret átvezetni.„Az "új" sokszorozó nem pont ebbe való, egy Orion tv-ből van.” István
Sziasztok!
Képcsőről az anód pipát hogyan lehet leszedni? Próbáltam ide-oda mozgatni, de nagyon erősen ott van. Össze kell nyomni valahol a pipa közepét, vagy van ennek technikája?
Bocsánat, de már sikerült megoldani. Felhajtottam körbe a gumit, és egy sniccerpenge hátoldalával megnyomtam a pöcköt...
Sziasztok ,egy Sharp 28jw-76e tv-vel gyűlt ,meg a baj ,be kapcsol kép ,hang ok , hanem a képernyő elkezd rebegni 2,3 sec után és a rebegés melltt még megjelenik a sor ,visszafutás is ,vékony fehér csikok.
Ha vissza ,veszek sreen-böl akor eltűnik de a kép csak enyhén rebeg, pislog mi lehet a baj .
Köszönöm a választ!
A sokszorozót kicseréltem, a leírt hiba megoldódott. A kép most már tökéletes. Ezen kívül már csak egy hiba áll fenn, az, hogy a készülék időnként készenléti állapotba kapcsol. Előfordul, hogy azonnal visszakapcsol, amikor csak percek múlva kapcsolható vissza. Hol keressem a hibát?
Hali,a lényeget leirtad "felvillan a kép" hang van,és valószinüleg kép is ,csak nem látható,mert a háttérvilágitással van a baj.
Ezt leginkább 3 alkatrész okozhatja ,legrosszabb esetben maga az lcd-panel(kijelző),vagy inverter,vagy a táp része. ha szétszeded a tv-t hátulnézetből bal oldalt van az inverter ez hajtja meg a kijelző "fénycsöveit"tehát a háttárvilágitást,középen van a táp rész elsönek nézd meg a kettö közti kábelt,hogy helyén van-e rendesen,utánna a tápon kéne megnézni a kondenzátorokat nincs-e közte púpos,...http://www.youtube.com/watch?v=Lut7MX5Dd_A ha van azt és a körülötte lévőket is cserélni kell. de leginkább multiméterrel kellene mérni hogy az inverterre leadja-e a 24V-ot.
A tápegység trafóját jó forró pákával alaposan forraszd át.Az segíteni szokott.Sajnos a trafó műgyantába van öntve,végső esetben ki lehet vésni a problémás láb körül.Ezt időnként lehet látni a műgyanta elszíneződéséből.
István
Közben találtam "lehetséges" megoldást.Bővebben: Link
Hello mindenki
Van egy Philips 289t4501/58 TV probléma csak annyi hogy nem keres csak UHFen automatán. Ha manuálisan írnám be sajnos akkor sem sikerül mert az utolsó szám beírása után nullázza magát és írhatom előröl. Ha tudtok segítsetek kérlek!
Szia!
Ez a tévé nem Nagy-Britanniából származik? Merthogy ott már régóta csak az UHF-sávot használják és ezért nem is tesznek VHF-es tunert az ott forgalmazott készülékekbe.
Felemeltem a kollektort, sortáp stabilan 96V.
A tápban hiba van, - a sorvég szűrő 1mikró 160voltos kondi-t ellenőrizd!
Kevés a 96 Volt!
Melyik kondit elenőrizzem? A sortápot két 47u szűri. Egy 60W os izzót rátettem terhelésnek és megállt tőle a táp. Sortáp 4V táptrafó zümmög.
A BF ek a tápban a táp védelmét biztosítják? Ahogy én nézem, növekvő áramra a 423 egyre jobban kinyit, ezzel nyitja a 487 et ami lezárja a tápfetet. Lehet, hogy ebben a körben van a hiba?
Ha az izzót a táp beindulása után kötöm be nem áll le. 83,7V a 60as izzó kissé világít.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |