Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   641 / 1274
(#) DRAWS válasza kadarist hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Látok benne pici lila fényeket néha. Most már egyből ciripel intenzíven mikor bekapcsolom, és már csak fekete-fehér a kép.
(#) kadarist válasza DRAWS hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Hol látod azokat a fényeket? Ismered a televíziók felépítését és működését?
(#) moltam válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Kösz a választ, átforrasztgattam nyákot, most úgy néz ki, jó. Van itt egy másik hibás tv. Philips l6.2aa. Sorhajtó jel helyett egyenáram van az optó ledjén. TDA8362 Vstart feszültsége 6.4V. Egy magassugárzóval sorbakötötem egy 330ohm os ellenállást és ezt rákötöttem a tda sormeghajtó kimenetére de nincs sípolás. Kipróbáltam felhúzó ellenállással is Vstart ra (470 ohm) hátha OC. kimenet de semmi. Halott a tda?
(#) zsa válasza Qeeman hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Köszönöm az infót . Igen az erősítő végfok ic ami készenlétnél is melegedik, én is hibára gyanakodtam e téren. A szervizet kihagynám mivel így legalább a hiba felderítése közben tanulok újabb dolgokat . A tápon a gyári feszültségek megvannak , gondolom akkor szivárgó áramot kellene keresnem olyan helyen ahol nem kellene lennie standby állapotban . De ha tudtok ebben is tanácsot adni még is merre érdemes keresgetni az jól jönne .

Köszönöm
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Mégis van jel az optón, csak szaggat. A nagyfeszültség is szaggat. Rákötöttem egy szgép hangszórót a tda kimenetre, szaggató sípolás hallható benne. Ha leszívom az ónt az optó ledjéről, semmi sincs a tda kimenetén. Kevés a 6.4V?

Megtápláltam kívülről a Vstart lábat a kikötött hout lábon így sincs semmi...

Szia! Itt egy videó az "ívről". Kezdő vagyok és ezért nem akarok belekontárkodni.
Bővebben: videó

Sikerült beindítani. Az IC 8V Vp tápját kívülről adom. Bejön a nem 100% os méretű kép, egyre jobban összemegy és a végén szaggatni kezd. A sortáp 95V ról indul és ahogy a kép megy össze lecsökken 70V ig. Valami mintha beterhelne. Rosz lenne a sortrafó?

Ez a trafó úgy néz ki, hogy áthúz a vasmag felé és onnan tovább. Sortrafócserét javaslok.

Rendben, de mitől húz át, gondolom nem mindegy milyet rakok bele?

Ajjaj! Hát mitől húzhat át? Például mert átütött, megrepedt, kiolvadt a szigetelése. Csak abba a típusba való trafót rakhatsz bele, de a rajta lévő feliratok alapján könnyen azonosíthatod és így rendelhetsz bele másikat.
(#) remiasa hozzászólása Júl 9, 2012 /

üdv

az én tévém képernyője felül és két oldalt lila szinben pompázik ez mitöl van?
(#) DRAWS válasza kadarist hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Rendben köszönöm az információt! Nagyon oda figyelek. Szia!
(#) Qeeman válasza remiasa hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Siza
Mágnesezd le a képcsövet,megllátod olyan szép kép lessz rajta mintha csodát tettél volna vele./váltakozó árammal/
(#) Qeeman válasza locked hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Szia
Aképcső öregszik ez ellen nincsmit tenni,de a fény erőn lehet változtatni.A képcső vezérlő rácsára követlenül kapcsolódik egy ellenálás/általába 10 kiloohm/ennek az ertékét kell csökkenteni,és megnövekszik a képcső nyitó feszülsége.Ami nagyobb sugár áramot hoz létre,és megnövekszik a fényerő./a felénél ne kissebbre/.
(#) ABU válasza DRAWS hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Még annyi pluszban, hogy ne nagyon járasd a TV-t így, mert több-kevesebb idő után még nagyobb gond lesz vele, ha messzebbre átcsattan. A feladat adott, ki kell cserélni, a bekapcsolást felejtsd is el sürgősen, amíg a hiba nincs megoldva. Kp-ban olyan 6 és 13 ezer közötti a trafó ára. Ha nincs rajta matrica, akkor a rajzon lesz típus, ha nincs rajz, akkor TV chassis kell és keresünk.
(#) hedda hozzászólása Júl 10, 2012 /

sziasztok! tud nekem valaki segíteni hogy a 46-os hibakód mit jelent előre is köszi a segítséget
(#) kadarist válasza hedda hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Szia!
Mi az alapprobléma és milyen készülékről van szó?
(#) remiasa válasza Qeeman hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

köszönöm a megoldást .

de ilyet még nem csináltam ez hogy kell??
(#) hedda válasza kadarist hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

thomson projektoros 117-es tv és nem kapcsol be csak ilyen ciccegő hangot ad először 4-et majd 6-ot villog

Mi a típusa? Típusszámmal könnyebb lenne keresni.
(#) hedda válasza kadarist hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

thomson 46kh412s talán ennyi van hátul ráírva nincs hozzá semmi leírásunk sajnos

Azt írja a fáma : "A 46-os hibakód azt jelenti, hogy a TDA9330H (HOP IC) nem kap vissza megfelelő sorvisszafutás impulzus (PHI2_REF) jelet, amitől (az NHF védelem) először letiltja a sormeghajtást, azután az adatbuszon keresztül kikapcsolja a készüléket, és kijelzi a hibakódot.
Ellenőrizzük:
A teljes jelutat a sortranzisztor kollektorától a TDA9330H 13-as lábáig.
A PHI2_REF jelet a BL111-BV01 csatlakozó 16-os lábán.
Az ellenállásokat: RL040, RV501, RV502.
Cseréljük:
CL131, CL132, CL038, CL039 (hibájuk méréssel nem mindig állapítható meg).
DV530, DV531 (hibájuk méréssel nem mindig állapítható meg).
(#) DRAWS válasza ABU hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Szia! Értem. Sajnos a tv-t nem igen javítom, mert az egész nem ér annyit, mint amennyibe az alkatrész kerülne. A képcső jó azt elrakom a többi kuka. Köszönöm az infót. Üdv!
(#) Qeeman válasza Fantasy hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Szia
Mindenképpen a tápegységben keresd a hibát.Ha van primértápegység,akkor a tranzistor vezérlő ic jének a szürő kondenzátora átvezet.Mert egy pillanatra felvillan a led,akarna müködni az ic csak az átvezető kondi lecsökenti a tápfeszülségét es így nem tud.Nem jut el a trafót vezérlő tranzistor bázisára a vezérlőjel.És az egész tv ben nincs tápfesz,csak a primér tápegységben van.
(#) hedda válasza kadarist hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

húha hát ez nekem elég bonyolultnak tűnik ezt egy szerelő mennyiért csinálná meg kb?!
(#) kadarist válasza hedda hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Az szerelőtől függ.
(#) hedda válasza kadarist hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

gondolom több 10 ezerért esetleg annak az árárt lehet tudni ami hozzá kel!?
(#) Papp Ferike válasza moltam hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Nem a sorkimenő a rossz,mert akkor el sem indulna.Inkább a sorvégtranzisztor körében nézz szét.Esetleg a tápot terheld meg külön egy 100W-os izzóval.
(#) moltam válasza Papp Ferike hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Kösz a választ. A sortranyó kollektorát emeljem fel és a sortápra akasszam az izzót?
Következő: »»   641 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem