Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Köszi mindkettőtöknek működik, és a magyarázatnak hála még értem is.
Ugyanezt használtam én is 1 darabra.
Sziasztok!
Tapasztalati kérdésem lenne: Van egy projekt, ahol a nagy valószinűség szerint szükségem lenne, majdnem az összes portra. A program nem lesz túl bonyolult, de nem marad elég port az LCD meghajtására. Ha UART-on keresztül, egy kisebb PIC-el, csak az LCD-t kezelem, mennyire lassítja meg a kijelzést (kipróbálni sajnos még nem tudom, mert nincs kész a tesztkészülék)? Üdv: Zsolt
Szerintem nem lehet gond, bár még én sem próbáltam. Viszont olvasd el ezt, épp idevág: Bővebben: Link
Szia!
Köszi ezt láttam, meg olvastam is korábban, de mivel Parsic-ban íródik a progi, nem jó. Rengeteg kiírni való infóm lesz. Üdv: Zsolt
Hello!
Nem figyeltem, csak egy tanács.. - Hiába van sok kiírandó, elolvasni úgy is csak lassan tudod. - Aztán a kiírandó adatok közül nem mind változik, ami nem változik azt nem kell átvinni. (Vagy csak ritkán.) üdv! proli07
Szia!
Ez igaz, de ha éppen változik (funkciónként más-más kijelzőkép), legalább üres karakterekkel törölnöm kell a régit és ez ugyanúgy írás. De azért köszönöm. Egyébként, aztán átgondoltam (megint előbb kérdeztem, mint gondolkodtam), amilyen lassan nekem kell, annak működnie kell. Itt nincsenek olyan időzítések, számlálók, A/D átalakítók, STB. amik lényegesen lassítanának, csupán néhány logikai művelet, egy kis matek, és az UART átvitel. A fő bajom az, hogy ez egy nem megrendelt projekt, csak érdeklődés szinten kellett valaszt adnom, hogy megcsinálható-e. Bocsi a hülye kérdésért!!! Üdv: Zsolt
Hello!
Nincs miért a bocs, együttgondolkodás van. Te egy PIC-el fogadod, amit ki kell írni. Vagy is ami a kijelzőt közvetlenül hajtja meg, az is "okos". Tehát a funkciókat - kijelző képeket, nem kel átvinni, azt tárolhatja a meghajtó PIC is. Az üzeneteket, meg lehet azonosítókkal felruházni. Pld. egy béna példa: "M1 &2 1000" M1 = 1-es menü, 2-es paramétere, ezer. A vezérlő átvált az 1-es menüképre, és kicseréli a kettes paramétert 1000-re. A többi marad ami volt, vagy törlődik, vagy mi tudom én.. üdv! proli007
Szia!
Köszi, erre gondoltam én is. Üdv: Zsolt
Sziasztok!
Lenne egy kisebb projektem, röviden arról van szó, hogy néhány értéket 2*16-os LCD-n ?diagrammal? kellene kijeleznem. Pl. 0.-sor ?Terheles? 1.-sor ? ? ? ? ? ? _ _ _ _ _ _ Pl. 0.-sor ?Time? 1.-sor ? ? ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A kérdésem az lenne, van-e lehetőség a parsic-ban ? ilyen tipusú karakter kiírására? Előre is köszönöm!
Elnézést, a "?" jelek helyén a teljes képpontos karaktert kell érteni.
Szia! Ha jól értem vonalkijelzést szeretnél. A Parsicon belül az LCD modul text rovatába írd be #255# ez felel meg a tele fekete karakternek.
Pontosan erre gondoltam,köszönöm!
Sziasztok!
Fordítás végén (F10) a következő hibaüzenetet kapom: Error [108] C:\00\pr.asm 153: illegal character (1) Már többször átnéztem mindent de nem találtam hibás beírást. Merre keressem a hibát, illetve milyen hibás karaktert keressek? Üdv: Gábor
Szia! A Parsic fájl felrakása nélkül a kérdésre ne várj konkrét megoldást.
Egyébként nagyon egyszerű megtalálni a fordításkor keletkező hibaüzenetek okát. A hibaüzenet megadja, hogy az ASM fájl hányadik sorába találta a hibát. Az ASM kódot átnézve pedig látszik hogy az adott sor melyik Parsicos egységhez tartozik pl:LG1 Ekkor már csak az LG1-es kaput és a közvetlenül a kivezetéseihez kapcsolódó "vezetékeket" kell átnézni, egészen biztos ott lesz a hiba. Ha nem sikerül így rájönnöd, tedd fel ide a Parsic fájlt. UI: A Parsic fájl ASM formátumát a Parsicon belül a "Window" fülön a "Source"-ra kattintva láthatod.
Szia!
Köszönöm, megoldódott a probléma. A hibás részek törlése és újrarajzolása megoldotta a hibát. Érdekes, hogy egy két törlés után több hibát is adott, de ezek törlése és újra rajzolása után mindent rendben talált. Üdv: Gábor
Szia!
Ezt a programhibát, korábban, már jelezték itt, bár nálam, még soha nem jött elő. Nálam, a legtöbb esetben az okozott fordtási hibát, hogy nem odafigyelés miatt, 8 bites egység mellett volt 16 bites is. Ez a szimulációt nem befolyásolja, de a fordításnál hibát okoz, vagy a másik, hogy egy nem használt lábat üresen hagytam (nem volt sorszámozása). Üdv: Zsolt
Szia!
Valószínűleg számozási gond lehetett, mert amint újra rajzoltam megszűntek a hibák. Látszólag össze voltak kötve a rajz elemek de valamiért nem érzékelte. Üdv: Gábor
Szia!
Lehet, mert úgy nálam is volt, hogy több elem összekötésénél a kötési ponton, csak egy kis üres négyzet látszott, ami nem valós kötés (nem tudom mi okozza). Ilyen esetben, én törlöm az adott kötéseket, és újra rajzolom, ez segíteni szokott. Megjegyzem, az ilyen "ál bekötést" a szimuláció sem látja. Üdv: Zsolt
Hello!
Vagy én vagyok béne, vagy nem tudom mi lehet, de 3 napja keresem ezt a Parsic nevű programot és nem találom sehol. Segítene valaki egy linkkel, vagy valami? (a parsic.de sem jelenik meg nekem, googleben sem találtam letölthető változatot, se az általam elérhető torrenten) Segítsen valaki pls. Köszi!
Szia
Ide nem teszem fel, de ha gondolod elküldöm mail-ban. Küldj egy privit a mail-címmel.
Hello !
Ismerkedem a Parsic programmal / verzio:3.4.3.24 / Problémám csak annyi,hogy nem találom a NAND és a NOR kaput. Segítsetek! Köszi
Szia!
A te verzióddal, gondok vannak, próbáld meg a 3.6-ost megszerezni. Üdv: Zsolt
Ok. Nekem is ez megy, még nem volt gondom vele.
Nem teljesen parsic,de oda kell. Hogy lehet ezt logikai kapukkal megcsinálni? /igazság táblázat/
be ki 0-0 0 1-0 0 0-1 1 1-1 0
Talán így egy exor és egy and kapu kell hozzá
|
Bejelentkezés
Hirdetés |