Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PLC kérdések

Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   47 / 129
(#) Thomas10100 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

A típust átraktam a megfelelőre de még mindig hibát ír és megszakítja a letöltést.
(#) Thomas10100 válasza Szirty hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Ezt a hibát írja letöltésnél:

Date: 07/10/2012 time: 06:15:29 PM
Download:
Mentes\SIMATIC 300(1)\CPU 314\S7 Program(1)\Blocks
-> Error occurred downloading the object

Error: (D20C) OB cannot be copied as the associated priority class does not exist.

Error: The action was aborted.
(#) Thomas10100 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Megcsináltam úgy ahogy mondtad legelöször, hogy új HW configot csináltam. Így most nem lett hibám. Annyi hogy az új PLC-ben nincs OB81.

Holnap kiderül jó lett-e
(#) Szirty válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Hali Thomas10100!

Idézet:
„Annyi hogy az új PLC-ben nincs OB81. Holnap kiderül jó lett-e”

Power supply error OB. Másold át. Nem megy?
(#) Thomas10100 válasza Szirty hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Nem engedi átmásolni.
(#) dolargaan válasza Szirty hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Szia!

Bocs a késői reagálásért.
416 és 417-es CPU-kat frissítettem. Mindegyikből több félét is. (A pontos számokat itthonról nem tudom megmondani.)
És egy érdekes tapasztalat: Egy halott, kidobott 417-est fel tudtam éleszteni fw frissítéssel.
(#) Dempsey hozzászólása Júl 21, 2012 /

Sziasztok!
Tudja valaki hogyan lehet S7-200 as MicroWin-ben megírt programokat szimulálni?
(#) Szirty válasza Dempsey hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Helló Dempsey!

Idézet:
„Tudja valaki hogyan lehet S7-200 as MicroWin-ben megírt programokat szimulálni?”

Leginkább sehogy. Amennyire tudom a Siemens nem készített szimulátort 200-ra. Van egy más "gyártó" által létrehozott valami egy kétes oldalon (http://personales.ya.com/canalPLC) de hogy azzal mire lehet menni nem tudom.
(#) Dempsey válasza Szirty hozzászólására (») Júl 21, 2012 /

Szia Szirty!

Sejtettem hogy nem nagyon lehet. Tegnap keresgéltem de csak bejelentett támadóhelyes oldalakra jutottam. De azért megnézem amit linkeltél hátha hasznát veszem. Köszi szépen. Üdv!
(#) norbika78 hozzászólása Júl 25, 2012 /

Üdv Mindenki
Szükségem volna egy AEG MEDICON plc-hez programozó kábelre.Ha valaki tudna nekem egy rajzot adni hozzá akkor meg tudnám építeni magamnak.Tehát ha valaki tudna egy kábel rajzot adni azt megköszönném.
Üdv Norbi
(#) Panhard hozzászólása Júl 25, 2012 /

Sziasztok! Van valakinek magyar nyelvű leírása Siemens F-es Safety PLC-k programozásáról? Üdv!
(#) Marko Ramiusz hozzászólása Júl 28, 2012 /

Sziasztok! Vásárolnék használtan analóg bemeneti bővítőt, Allen-Bradley MicroLogix 1200-ashoz. Üdv.: Yoe
(#) norbika78 válasza norbika78 hozzászólására (») Júl 28, 2012 / 1

Közben sikerült megszerezni az AEG plc programozó kábel rajzát.Felteszem ide hátha valakinek később kell.
Üdv Norbi
(#) pokerface hozzászólása Aug 1, 2012 /

Sziasztok ! A Szitu az hogy Mitsubishi PLC-t használtam eddig, de most át kell állnom Siemens PLC-re.
Jól jönne némi segedelem, gondok most a bekötés ill. Manager használatára. S4,S7. nem nagyon találok róla anyagot, Az alapoktól szeretném kezdeni, félépítése, PC bekötése, kártyák bekötése, le-fel töltések stb. Gondolom sokkal nem változik, de mégis kíváncsi vagyok. Kérlek ha valakinek van kedve segítsen. Köszi.
(#) Szirty válasza pokerface hozzászólására (») Aug 1, 2012 / 1

Helló pokerface!

Idézet:
„A Szitu az hogy Mitsubishi PLC-t használtam eddig, de most át kell állnom Siemens PLC-re. Jól jönne némi segedelem, gondok most a bekötés ill. Manager használatára.”

Milyen S7?
S7-200, S7-300/S7-400 vagy S7-1200? Nem mindegy, mert ezek eléggé eltérnek egymástól.

S7-200 esetén ezeket ajánlom:

S7-200 egy órás bevezető
S7-200 Bevezetés a programozásba
S7-200 PLC katalógus
S7-200 PLC kézikönyv

S7-300 esetén ezeket ajánlom:
S7-300 ismertető
S7-300 telepítés
S7-300 programozás
Esetleg a web oldalam
(#) Szirty válasza pokerface hozzászólására (») Aug 1, 2012 / 1

Hi pokerface!

Jah igen. S7-300-hoz bekötések:
S7-300 Automation System Module Data
(#) pokerface válasza Szirty hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Kedves Szirty!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
De komolyan.
Remélem ha még lesz kérdésem kapok rá választ. Mert lesz kérdésem. A további szép napot. Ja és nagyon jó eme FÓRUM. Üdv.
(#) pikszo hozzászólása Aug 5, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítséget kérnék.
Van egy HIZAC E-40HR (Hitachi) típusú PLC-m. Továbbá van hozzá egy Joucomatic típusú programozó. Eddig még nem sikerült felélesztenem. Én eddig Festo FEC és Moeller PLC-ket programoztam.
Érdemes belemélyedni ebbe a PLC programozásába, vagy inkább vegyek egy Festo PLC-t amit ismerek is? A programot lépés-ben szeretném elkészíteni. A választ előre is köszönöm.
(#) Szirty válasza pikszo hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Helló pikszo!

Idézet:
„Érdemes belemélyedni ebbe a PLC programozásába, vagy inkább vegyek egy Festo PLC-t amit ismerek is?”

Az attól függ mit nyersz azzal ha ismered vagy mit veszítesz azzal ha nem
(#) Strucc válasza pikszo hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Ha saját magadnak hobbizol, akkor lehet, ha megrendelőnek, akkor nem igazán, pontosabban nem rajtad múlik.

Ha egy megrendelőnek választasz megoldást, ajánlj olyat, ami azon a területen elterjedt, bevált, és folyamatos támogatás biztosított... Ne a gombhoz vegyél kabátot.... Emellett, nem igazán illik levetett vasat beépíteni. De ez lehet, csak az én véleményem.
(#) Szirty válasza Strucc hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Hali Strucc!

Idézet:
„Emellett, nem igazán illik levetett vasat beépíteni.”

Hát egyértelműen van ahova nem.
De szerinted a levetett vasakkal mi történik? Bezúzzák?
(#) Strucc válasza Szirty hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Néha nem ártana. Én egyébként láttam egy vadonat új gyárat egy az egyben bezúzni. Igaz ez még a kilencvenes években volt.

Sokan elviszik "tanulni". A vicces csak az, hogy tanulni talán a legújabbat lenne érdemes... Persze valami fogalmat össze lehet szedni a PLC világról, de nem szabadna, hogy az így szerzett tudás határozza meg a jövőbeli beruházások eszköztárát. Nagyon erősen változik a PLC programozás...

Ha valaki otthonra, magának beépíti a fűtést vezérelni, a világítást kapcsolgatni, OK. Vagy, ha beépíti egy teljesen egyedi gépbe, időrelék helyett, "alacsony költségű felújításként"... Ez akkor fair, ha ennek a megrendelő is teljes tudatában van.

Én nem adnék árajánlatot bontott darab beépítésére, beüzemelésére.
(#) Thomas10100 válasza Szirty hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Szia!

Megint hozzád folyamodok segítségért. Van egy halott Siemens MMC 128k memóriám. Valószínű hogy lel lett formázva windows alatt, mert bejött a tartalma, és üres.

Vissza szeretném varázsolni, hogy jó legyen s7 plc-be. De nem működik az írásod alapján csinálva.

Ezt a hibaüzenetet kapom:
Query did not return expected dive number

Légyszíves segíts ebben.

Köszi!
(#) Thomas10100 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Ezt megoldottam winhex programmal.

A múltkori plc nálam van megint amire nem tudtam rárakni a régebbi verziójú plc programját.

Most megtaláltuk az eredeti projectet, amiben minden benne van. De most is hibát ír ki:
-> Error occurred downloading the object

Error: (D20C) OB cannot be copied as the associated priority class does not exist.

Error: The action was aborted.

Nem tudom mit csinálok rosszul, de sehogy sem akar jó lenni ez.
(#) Szirty válasza Thomas10100 hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Hali!

Idézet:
„De nem működik az írásod alapján csinálva.”

Ráírtál egy 128k-s MMC image-et az image writerrel?
(#) Thomas10100 válasza Szirty hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Igen ezt próbáltam ráírni, de azt a hibaüzenetet kaptam.
Winhexel megcsináltam, hozzá való 128k-s img-vel.

Most látja a PLC.

De a program feltöltést nem értem mi a hibaüzenet pontosan.
(#) Szirty válasza Thomas10100 hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

Hali Thomas10100!

Próbáld ki hogy csinálsz arra a CPU típusra egy üres projectet és csak egy üres OB1-et próbálsz feltölteni reá.
Mert az üzenet szerintem arra utal, hogy olyasmit szeretnél rátölteni, amit az adott CPU típus nem támogat.
(#) Magorh hozzászólása Aug 13, 2012 /

Sziasztok!

Ha valaki jártas az Unitonics Vison típusú PLC-k programozásában, az most segítségemre lehet.

Nos, olyan problémám van, hogy egy több szintű programot írtam. Minden egyes programot, kalibrálást külön szubrutinban írtam meg.
A főprogramból meghívom az éppen aktuális programot, ami folyamatosan működik, amíg a program nem fejeződik be. Viszont, párhuzamosan legtöbbször két program fut és olykor a futó progam input jelét nem fogadja. Ha a ciklus éppen a szubrutinban van, akkor fogadja el. Az a probléma, hogy ez az input legtöbbször tuchról érkező nyomógomb jele lenne...
Milyen ötlettel, tanccsal tudtok szolgáltatni?

Az egész programot nem szívesen írnám be a main-be, bár ez a megoldás működik, ha ott van az input figyelése...

Köszönöm.
(#) Norberto válasza Magorh hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Hali!

Idézet:
„Viszont, párhuzamosan legtöbbször két program fut”

Ilyen lehetőség nincs benne. Egyetlen szálon fut minden szubrutin. Szépen egymás után, meghívásuk sorrendjében hajtódnak végre. A kimenetek írására a legutolsó lépésben kerül sor, a PLC-knél megszokott módon.

A helyes út a megfelelő logika, struktúra kitalálása, a legjobb sorrendben. Mást egyelőre nem tudok javasolni, mivel nem túl világos, mit és milyen sorrendben szeretnél. De ha nem publikus a dolog, akkor e-mail-ben is elküldheted a forrást, manapság éppen ilyeneket programozgatok, szóval épp kézközelben van minden hozzá, akár élesben is kipróbálni.
(#) Szirty válasza Magorh hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Hali Magorh!

Tehát a HMI-ről érkező gombnyomás impulzus rövidebb ideig tart, mint amennyi idő alatt a végrehajtás odaér ahol a gombbal a program foglalkozik?

Esetleg módosítsd a HMI gombjának akcióját úgy, hogy ne addig legyen a bit 1, amíg nyomják, hanem tegye SET-be és a PLC program majd reset-eli, amikor tudomásul vette a gombnyomást.

Bár azt nem tudom hogy lehet egy HMI-n pár száz ms-nál kevesebb ideig gombot nyomni, vagy hogy lehet a ciklus idő olyan nagy, hogy egy normál gombnyomás ideje annál rövidebb.
Következő: »»   47 / 129
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem