Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
A típust átraktam a megfelelőre de még mindig hibát ír és megszakítja a letöltést.
Ezt a hibát írja letöltésnél:
Date: 07/10/2012 time: 06:15:29 PM Download: Mentes\SIMATIC 300(1)\CPU 314\S7 Program(1)\Blocks -> Error occurred downloading the object Error: (D20C) OB cannot be copied as the associated priority class does not exist. Error: The action was aborted.
Megcsináltam úgy ahogy mondtad legelöször, hogy új HW configot csináltam. Így most nem lett hibám. Annyi hogy az új PLC-ben nincs OB81.
Holnap kiderül jó lett-e
Hali Thomas10100!
Idézet: „Annyi hogy az új PLC-ben nincs OB81. Holnap kiderül jó lett-e” Power supply error OB. Másold át. Nem megy?
Nem engedi átmásolni.
Szia!
Bocs a késői reagálásért. 416 és 417-es CPU-kat frissítettem. Mindegyikből több félét is. (A pontos számokat itthonról nem tudom megmondani.) És egy érdekes tapasztalat: Egy halott, kidobott 417-est fel tudtam éleszteni fw frissítéssel.
Sziasztok!
Tudja valaki hogyan lehet S7-200 as MicroWin-ben megírt programokat szimulálni?
Helló Dempsey!
Idézet: „Tudja valaki hogyan lehet S7-200 as MicroWin-ben megírt programokat szimulálni?” Leginkább sehogy. Amennyire tudom a Siemens nem készített szimulátort 200-ra. Van egy más "gyártó" által létrehozott valami egy kétes oldalon (http://personales.ya.com/canalPLC) de hogy azzal mire lehet menni nem tudom.
Szia Szirty!
Sejtettem hogy nem nagyon lehet. Tegnap keresgéltem de csak bejelentett támadóhelyes oldalakra jutottam. De azért megnézem amit linkeltél hátha hasznát veszem. Köszi szépen. Üdv!
Üdv Mindenki
Szükségem volna egy AEG MEDICON plc-hez programozó kábelre.Ha valaki tudna nekem egy rajzot adni hozzá akkor meg tudnám építeni magamnak.Tehát ha valaki tudna egy kábel rajzot adni azt megköszönném. Üdv Norbi
Sziasztok! Van valakinek magyar nyelvű leírása Siemens F-es Safety PLC-k programozásáról? Üdv!
Sziasztok! Vásárolnék használtan analóg bemeneti bővítőt, Allen-Bradley MicroLogix 1200-ashoz. Üdv.: Yoe
Közben sikerült megszerezni az AEG plc programozó kábel rajzát.Felteszem ide hátha valakinek később kell.
Üdv Norbi
Sziasztok ! A Szitu az hogy Mitsubishi PLC-t használtam eddig, de most át kell állnom Siemens PLC-re.
Jól jönne némi segedelem, gondok most a bekötés ill. Manager használatára. S4,S7. nem nagyon találok róla anyagot, Az alapoktól szeretném kezdeni, félépítése, PC bekötése, kártyák bekötése, le-fel töltések stb. Gondolom sokkal nem változik, de mégis kíváncsi vagyok. Kérlek ha valakinek van kedve segítsen. Köszi.
Helló pokerface!
Idézet: „A Szitu az hogy Mitsubishi PLC-t használtam eddig, de most át kell állnom Siemens PLC-re. Jól jönne némi segedelem, gondok most a bekötés ill. Manager használatára.” Milyen S7? S7-200, S7-300/S7-400 vagy S7-1200? Nem mindegy, mert ezek eléggé eltérnek egymástól. S7-200 esetén ezeket ajánlom: S7-200 egy órás bevezető S7-200 Bevezetés a programozásba S7-200 PLC katalógus S7-200 PLC kézikönyv S7-300 esetén ezeket ajánlom: S7-300 ismertető S7-300 telepítés S7-300 programozás Esetleg a web oldalam
Kedves Szirty!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. De komolyan. Remélem ha még lesz kérdésem kapok rá választ. Mert lesz kérdésem. A további szép napot. Ja és nagyon jó eme FÓRUM. Üdv.
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék. Van egy HIZAC E-40HR (Hitachi) típusú PLC-m. Továbbá van hozzá egy Joucomatic típusú programozó. Eddig még nem sikerült felélesztenem. Én eddig Festo FEC és Moeller PLC-ket programoztam. Érdemes belemélyedni ebbe a PLC programozásába, vagy inkább vegyek egy Festo PLC-t amit ismerek is? A programot lépés-ben szeretném elkészíteni. A választ előre is köszönöm.
Helló pikszo!
Idézet: „Érdemes belemélyedni ebbe a PLC programozásába, vagy inkább vegyek egy Festo PLC-t amit ismerek is?” Az attól függ mit nyersz azzal ha ismered vagy mit veszítesz azzal ha nem
Ha saját magadnak hobbizol, akkor lehet, ha megrendelőnek, akkor nem igazán, pontosabban nem rajtad múlik.
Ha egy megrendelőnek választasz megoldást, ajánlj olyat, ami azon a területen elterjedt, bevált, és folyamatos támogatás biztosított... Ne a gombhoz vegyél kabátot.... Emellett, nem igazán illik levetett vasat beépíteni. De ez lehet, csak az én véleményem.
Hali Strucc!
Idézet: „Emellett, nem igazán illik levetett vasat beépíteni.” Hát egyértelműen van ahova nem. De szerinted a levetett vasakkal mi történik? Bezúzzák?
Néha nem ártana. Én egyébként láttam egy vadonat új gyárat egy az egyben bezúzni. Igaz ez még a kilencvenes években volt.
Sokan elviszik "tanulni". A vicces csak az, hogy tanulni talán a legújabbat lenne érdemes... Persze valami fogalmat össze lehet szedni a PLC világról, de nem szabadna, hogy az így szerzett tudás határozza meg a jövőbeli beruházások eszköztárát. Nagyon erősen változik a PLC programozás... Ha valaki otthonra, magának beépíti a fűtést vezérelni, a világítást kapcsolgatni, OK. Vagy, ha beépíti egy teljesen egyedi gépbe, időrelék helyett, "alacsony költségű felújításként"... Ez akkor fair, ha ennek a megrendelő is teljes tudatában van. Én nem adnék árajánlatot bontott darab beépítésére, beüzemelésére.
Szia!
Megint hozzád folyamodok segítségért. Van egy halott Siemens MMC 128k memóriám. Valószínű hogy lel lett formázva windows alatt, mert bejött a tartalma, és üres. Vissza szeretném varázsolni, hogy jó legyen s7 plc-be. De nem működik az írásod alapján csinálva. Ezt a hibaüzenetet kapom: Query did not return expected dive number Légyszíves segíts ebben. Köszi!
Ezt megoldottam winhex programmal.
A múltkori plc nálam van megint amire nem tudtam rárakni a régebbi verziójú plc programját. Most megtaláltuk az eredeti projectet, amiben minden benne van. De most is hibát ír ki: -> Error occurred downloading the object Error: (D20C) OB cannot be copied as the associated priority class does not exist. Error: The action was aborted. Nem tudom mit csinálok rosszul, de sehogy sem akar jó lenni ez.
Hali!
Idézet: „De nem működik az írásod alapján csinálva.” Ráírtál egy 128k-s MMC image-et az image writerrel?
Igen ezt próbáltam ráírni, de azt a hibaüzenetet kaptam.
Winhexel megcsináltam, hozzá való 128k-s img-vel. Most látja a PLC. De a program feltöltést nem értem mi a hibaüzenet pontosan.
Hali Thomas10100!
Próbáld ki hogy csinálsz arra a CPU típusra egy üres projectet és csak egy üres OB1-et próbálsz feltölteni reá. Mert az üzenet szerintem arra utal, hogy olyasmit szeretnél rátölteni, amit az adott CPU típus nem támogat.
Sziasztok!
Ha valaki jártas az Unitonics Vison típusú PLC-k programozásában, az most segítségemre lehet. Nos, olyan problémám van, hogy egy több szintű programot írtam. Minden egyes programot, kalibrálást külön szubrutinban írtam meg. A főprogramból meghívom az éppen aktuális programot, ami folyamatosan működik, amíg a program nem fejeződik be. Viszont, párhuzamosan legtöbbször két program fut és olykor a futó progam input jelét nem fogadja. Ha a ciklus éppen a szubrutinban van, akkor fogadja el. Az a probléma, hogy ez az input legtöbbször tuchról érkező nyomógomb jele lenne... Milyen ötlettel, tanccsal tudtok szolgáltatni? Az egész programot nem szívesen írnám be a main-be, bár ez a megoldás működik, ha ott van az input figyelése... Köszönöm.
Hali!
Idézet: „Viszont, párhuzamosan legtöbbször két program fut” Ilyen lehetőség nincs benne. Egyetlen szálon fut minden szubrutin. Szépen egymás után, meghívásuk sorrendjében hajtódnak végre. A kimenetek írására a legutolsó lépésben kerül sor, a PLC-knél megszokott módon. A helyes út a megfelelő logika, struktúra kitalálása, a legjobb sorrendben. Mást egyelőre nem tudok javasolni, mivel nem túl világos, mit és milyen sorrendben szeretnél. De ha nem publikus a dolog, akkor e-mail-ben is elküldheted a forrást, manapság éppen ilyeneket programozgatok, szóval épp kézközelben van minden hozzá, akár élesben is kipróbálni.
Hali Magorh!
Tehát a HMI-ről érkező gombnyomás impulzus rövidebb ideig tart, mint amennyi idő alatt a végrehajtás odaér ahol a gombbal a program foglalkozik? Esetleg módosítsd a HMI gombjának akcióját úgy, hogy ne addig legyen a bit 1, amíg nyomják, hanem tegye SET-be és a PLC program majd reset-eli, amikor tudomásul vette a gombnyomást. Bár azt nem tudom hogy lehet egy HMI-n pár száz ms-nál kevesebb ideig gombot nyomni, vagy hogy lehet a ciklus idő olyan nagy, hogy egy normál gombnyomás ideje annál rövidebb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |