Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni: Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel. Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek. Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
Lapozás: OK   170 / 383
(#) Stewe válasza roland85 hozzászólására (») Júl 6, 2012 /

Ha jól látom a forrszemekre vannak kivezetve a tekercsek. Ha ez hálózati trafó volt, (230vagy 400V), akkor a legnagyobb ellenállású legvékonyabb tekercselőanyagból készült tekercs a primer, Ezt megtáplálva pedig a szekundeteketcs(ek)et is fel lehet térképezni egy multiméterrel. A maximális teljesítmény a vas méretéből táblázattal meghatározható.
(#) roland85 válasza Stewe hozzászólására (») Júl 6, 2012 /

Igazábol mühej üritésböl kaptam/hoztam el ...erösitöt szeretnék épiteni de azt se tudom hogy ez a kis szépség mit is tud, hogy is kezdjek neki....
(#) Alkotó válasza roland85 hozzászólására (») Júl 6, 2012 /

Küllemre ugyanilyen a BEAG erősítő trafója.
(#) morzsa15 válasza Mályi László hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Sziasztok!

Olyan problémám lenne hogy v an egy 2x35volt-os trafó 5 amperes és azt mondták hogy 200VA-os de számítások szerint az nem jön ki 350VA jön ki na a lényeg az ha nincs rá kötve semmi úgy is melegszik mi lehet a probléma?
(#) granpa válasza morzsa15 hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Ha üres járásban is melegszik, menetzárlat; Kis szerencsével a szekunderben. Azt könnyebb újratekerni. Kimérheted; külön-külön a két szekundert kicsit terhelve. Ha mindkettőre azonos a változás, akkor primer zárlat.
(#) foxi63 válasza morzsa15 hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

A melegedés lehet természetes dolog is, 35-40 fok nem probléma-Egy kicsit túl lehet gerjesztve a vasmag.
(#) blasz hozzászólása Júl 13, 2012 /

Sziasztok kaptam egy nagyon nagy trafót,4x44vAc 3x12vAC,kb 1300w lehet,a primer 2mm,a szekunder 2.5mm átmérővel van tekerve,és üresjáratban 0.5-1Amper az áramfelvétele,ha a primerrel sorba kötök egy 40w 230v izzot az kb félfényerővel világit,normális ez, vagy zárlat?Lemeztrafó,2 primerrel,gondolom2x110v sorba kötve.A trafo maga 18kg.
Köszönöm
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Szia! A fél fényerő megnyugtató, menetzárlat aligha lehet.
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Akkor ne izguljak,végül is nem tapasztaltam semmi hibát,kivéve hogy zúgott,de kapott még 2 lemezt és szinte abba maradt a zúgás.Nem nyomja le az automatát,bekapcsolásnál.Csak azért kérdeztem mert vettem egy nagy toroidot,4x24vAc amiből 2x48vAc lett,és az ugyan lenyomja az automatát,de lágyinditoval inditva csak bevillan az izzó a primerbe,és utána egyáltalán nem világit,és megy rendesen.Köszönöm
(#) Cs.Csaby hozzászólása Júl 15, 2012 /

Üdvözletem mindenkinek!
Szeretnék készíteni egy agydinamóhoz hasonló eszközt kerékpárhoz, mert a bolti nem tűnik túl tartósnak. A lényeg az, hogy az autókéhoz hasonló rendszert szeretnék előállítani. A dinamóhoz építenék egy feszültségszabályzót is, hogy 14,4V-ot szolgáltasson a szerkezet, adott sebesség fölött. Ezzel töltenék egy kisebb méretű ólomzselés akksit, illetve hajtanám a világítást. (esetleg telefontöltés, meg hasonlók) Neodímium gyűrűk lennének körben a kerékagy körül és a villára lennének felfogatva a tekercsek. 1,5A-t szeretnék belőle max kihúzni. A tekercsek elkészítésében kérnék segítséget, hogy milyen megoldást javasoltok?
Előre is köszönöm! Csabi
(#) Szabi1 hozzászólása Júl 23, 2012 /

Hello!
Van 1 trafó x feszültségű, és milyen terhelést kössek rá hogy megmérjem az áramerősségét?
(#) kadarist válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Szia!
Valami méretesebb izzólámpát javaslok.
(#) Szabi1 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Hány wattost és az nembaj hogy 220Vos?

Hány voltos a szekundere a trafónak?
(#) Szabi1 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Hát olyan 24 lehet és nem tudsz 1 módszert hogy a lakkozott drótok végéről hogy lehet eltávolítani a lakkot egyszerűen?

Akkor 24V-os izzókkal próbálkozz és figyeld meg a trafó melegedését terhelés közben, valamint mérj ilyenkor áramot is, és persze a feszültségesés se legyen jelentős. A lakkot egy öngyújtó lángjával leégetheted, vagy egy éles késsel lekaparhatod, esetleg egy forró pákával leolvaszthatod a huzalról.
(#) Szabi1 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Nem tudsz más módszert mert csak 2db 24v 50wos izzót találtam itthon,venni meg nem akarok. KB 15A-t várok el
a szekunder 5db 1mm és rézhuzallal összefonva volt tekerve, menetzárlat nincs 25,3Vac-t ad le. A primer tekercs 1mm vastag.
(#) silent15 hozzászólása Júl 25, 2012 /

Üdv, itt a fórumban kaptam ezt a trafó adatot, de így nem tudom hogy kell letekerni , valaki leírná, hogy ez a kép alsó része szerint hogy milyen sorrendben kell tekreni ?

köszi!
(#) kadarist válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

A trafó teherbírását terheléses vizsgálattal lehet felderíteni. Ehhez meg terhelés kell.
(#) Szabi1 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Igen nekem meg 2x25,3 vac kell, mert erősítőt hajtana. Akarom kérdezni milyen diódákat rakjak hogy feszültségkétszerezőt építsek? Az erősítő max 15At visel el. Akkor nemkel 2x akkora puffer ?

Minek a feszültségkétszerező? Ha lehet, kerüld az ilyen szükségmegoldásokat.
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

HA nincs ilyen 5x5ös EI vasam másik akkor egy kisebb transzformátorral pl 400w de ugyan olyan vastag tekercset készítek, és a fesz is annyi lesz össze szabad kötni sorosan őket?

Azonos teljesítményű trafótekercseket köss össze, mert különben túlterhelheted a kisebbiket, de a válaszom a soros kötésre: igen. Persze fázishelyesen kösd össze, hogy ne egymás ellen dolgozzanak.
(#) silent15 hozzászólása Júl 26, 2012 /

Sziasztok, érdeklődnék, hogy Budapesten, hol kaphatok transzformátorhoz csévetest, vasmagot, van egyáltalán ilyen szakbolt?

Köszi!
(#) Sebi válasza silent15 hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Tali Bt VÁC Náluk érdeklődj.
(#) somodi91 hozzászólása Júl 27, 2012 /

Üdv.
Kaptam szervizelésre egy Orion HT 800A Típusú házimozit. Hálózatra kötve bekapcsoláskor a trafója zúg és a 2 kábele közül 1 kissé égett. Trafó csere kellene sztem de nem találok ilyet a neten árban kéne tudni, meg hogy hol lehet kapni: CYK-800A-105W . Aki tud kérem segítsen :/ köszönöm a mielőbbi választ!

S.Tamás
(#) Szabi1 válasza somodi91 hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Üdv. Google jóbarátod hátha több infót kapsz
(#) Axel hozzászólása Júl 29, 2012 /

Sziasztok!

Ezekről a PC tápból kiszedett ferritekről hogyan lehet legkönnyebben eltávolítani azt az epoxy gyanta jellegű ragasztót úgy hogy ne törjön el a mag?

Köszi!
(#) vipera1997 hozzászólása Júl 30, 2012 /

Hello!Szükségem lenne egy 150VA-es toroid trafó műszaki adataira milyen vastagságú vezetékból hányszor van megtekerve és ilyen információkra 24V ac kellene nekem köszönöm
(#) granpa válasza Axel hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Szia! Kromofágban áztatod néhány napig, az fellazítja. (ha nem eléggé, akkor tovább). Egyesek szerint a nitro hígító is jó. Óvatosság a kapirgálásnál, széthúzásnál, törékeny.
Következő: »»   170 / 383
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem