Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni:
Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel.
Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek.
Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
Ha jól látom a forrszemekre vannak kivezetve a tekercsek. Ha ez hálózati trafó volt, (230vagy 400V), akkor a legnagyobb ellenállású legvékonyabb tekercselőanyagból készült tekercs a primer, Ezt megtáplálva pedig a szekundeteketcs(ek)et is fel lehet térképezni egy multiméterrel. A maximális teljesítmény a vas méretéből táblázattal meghatározható.
Igazábol mühej üritésböl kaptam/hoztam el ...erösitöt szeretnék épiteni de azt se tudom hogy ez a kis szépség mit is tud, hogy is kezdjek neki....
Küllemre ugyanilyen a BEAG erősítő trafója.
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy v an egy 2x35volt-os trafó 5 amperes és azt mondták hogy 200VA-os de számítások szerint az nem jön ki 350VA jön ki na a lényeg az ha nincs rá kötve semmi úgy is melegszik mi lehet a probléma?
Ha üres járásban is melegszik, menetzárlat; Kis szerencsével a szekunderben. Azt könnyebb újratekerni. Kimérheted; külön-külön a két szekundert kicsit terhelve. Ha mindkettőre azonos a változás, akkor primer zárlat.
A melegedés lehet természetes dolog is, 35-40 fok nem probléma-Egy kicsit túl lehet gerjesztve a vasmag.
Sziasztok kaptam egy nagyon nagy trafót,4x44vAc 3x12vAC,kb 1300w lehet,a primer 2mm,a szekunder 2.5mm átmérővel van tekerve,és üresjáratban 0.5-1Amper az áramfelvétele,ha a primerrel sorba kötök egy 40w 230v izzot az kb félfényerővel világit,normális ez, vagy zárlat?Lemeztrafó,2 primerrel,gondolom2x110v sorba kötve.A trafo maga 18kg.
Köszönöm
Szia! A fél fényerő megnyugtató, menetzárlat aligha lehet.
Akkor ne izguljak,végül is nem tapasztaltam semmi hibát,kivéve hogy zúgott,de kapott még 2 lemezt és szinte abba maradt a zúgás.Nem nyomja le az automatát,bekapcsolásnál.Csak azért kérdeztem mert vettem egy nagy toroidot,4x24vAc amiből 2x48vAc lett,és az ugyan lenyomja az automatát,de lágyinditoval inditva csak bevillan az izzó a primerbe,és utána egyáltalán nem világit,és megy rendesen.Köszönöm
Üdvözletem mindenkinek!
Szeretnék készíteni egy agydinamóhoz hasonló eszközt kerékpárhoz, mert a bolti nem tűnik túl tartósnak. A lényeg az, hogy az autókéhoz hasonló rendszert szeretnék előállítani. A dinamóhoz építenék egy feszültségszabályzót is, hogy 14,4V-ot szolgáltasson a szerkezet, adott sebesség fölött. Ezzel töltenék egy kisebb méretű ólomzselés akksit, illetve hajtanám a világítást. (esetleg telefontöltés, meg hasonlók) Neodímium gyűrűk lennének körben a kerékagy körül és a villára lennének felfogatva a tekercsek. 1,5A-t szeretnék belőle max kihúzni. A tekercsek elkészítésében kérnék segítséget, hogy milyen megoldást javasoltok? Előre is köszönöm! Csabi
Hello!
Van 1 trafó x feszültségű, és milyen terhelést kössek rá hogy megmérjem az áramerősségét?
Szia!
Valami méretesebb izzólámpát javaslok.
Hány wattost és az nembaj hogy 220Vos?
Hát olyan 24 lehet és nem tudsz 1 módszert hogy a lakkozott drótok végéről hogy lehet eltávolítani a lakkot egyszerűen?
Akkor 24V-os izzókkal próbálkozz és figyeld meg a trafó melegedését terhelés közben, valamint mérj ilyenkor áramot is, és persze a feszültségesés se legyen jelentős. A lakkot egy öngyújtó lángjával leégetheted, vagy egy éles késsel lekaparhatod, esetleg egy forró pákával leolvaszthatod a huzalról.
Nem tudsz más módszert mert csak 2db 24v 50wos izzót találtam itthon,venni meg nem akarok. KB 15A-t várok el
a szekunder 5db 1mm és rézhuzallal összefonva volt tekerve, menetzárlat nincs 25,3Vac-t ad le. A primer tekercs 1mm vastag.
Üdv, itt a fórumban kaptam ezt a trafó adatot, de így nem tudom hogy kell letekerni , valaki leírná, hogy ez a kép alsó része szerint hogy milyen sorrendben kell tekreni ?
köszi!
A trafó teherbírását terheléses vizsgálattal lehet felderíteni. Ehhez meg terhelés kell.
Igen nekem meg 2x25,3 vac kell, mert erősítőt hajtana. Akarom kérdezni milyen diódákat rakjak hogy feszültségkétszerezőt építsek? Az erősítő max 15At visel el. Akkor nemkel 2x akkora puffer ?
Minek a feszültségkétszerező? Ha lehet, kerüld az ilyen szükségmegoldásokat.
HA nincs ilyen 5x5ös EI vasam másik akkor egy kisebb transzformátorral pl 400w de ugyan olyan vastag tekercset készítek, és a fesz is annyi lesz össze szabad kötni sorosan őket?
Azonos teljesítményű trafótekercseket köss össze, mert különben túlterhelheted a kisebbiket, de a válaszom a soros kötésre: igen. Persze fázishelyesen kösd össze, hogy ne egymás ellen dolgozzanak.
Sziasztok, érdeklődnék, hogy Budapesten, hol kaphatok transzformátorhoz csévetest, vasmagot, van egyáltalán ilyen szakbolt?
Köszi!
Tali Bt VÁC Náluk érdeklődj.
Üdv.
Kaptam szervizelésre egy Orion HT 800A Típusú házimozit. Hálózatra kötve bekapcsoláskor a trafója zúg és a 2 kábele közül 1 kissé égett. Trafó csere kellene sztem de nem találok ilyet a neten árban kéne tudni, meg hogy hol lehet kapni: CYK-800A-105W . Aki tud kérem segítsen :/ köszönöm a mielőbbi választ! S.Tamás
Üdv. Google jóbarátod hátha több infót kapsz
Sziasztok!
Ezekről a PC tápból kiszedett ferritekről hogyan lehet legkönnyebben eltávolítani azt az epoxy gyanta jellegű ragasztót úgy hogy ne törjön el a mag? Köszi!
Hello!Szükségem lenne egy 150VA-es toroid trafó műszaki adataira milyen vastagságú vezetékból hányszor van megtekerve és ilyen információkra 24V ac kellene nekem köszönöm
|
Bejelentkezés
Hirdetés |