Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Hűű a francba tényleg. Köszi én simán elnéztem.
De akkor a BD240 jó helyette?!
A "2SB" kezdetű japán tranzisztorok mindig PNP-k, a "2SA"-k pedig NPN-ek.
Na az egy nagy tévedés!!!!!!! Honnan vetted ezt a h...séget??
Egyébként szerintem ez a leg jobb tranzisztor kereső oldal, (a sok közül), itt nem csak a tipusra kereshetsz rá, hanem te adhatod meg milyen tranzisztorra van szükséged, és kiválasztja a megfelelőt. Lehet bipoláris, FET, IGBT.
Itt az oldal: Bővebben: Link
Elnézést a tévedésért, egy kis keveredés történt, a 2SC-vel kevertem..
Így helyes: Japanese bipolar transistor are prefixed with a: 2SA, 2SB, 2SC or 2SD, and FET-s with 3S: 2SA - PNP, HF transistors, 2SB - PNP, LF transistors, 2SC - NPN, HF transistors, 2SD - NPN, HF transistors.
Itt nézd meg, több mint 600 tipust kihozott, amivel helyettesítheted.
http://alltransistors.com/crsearch.php?mat=Si&struct=npn&pc=12W&ucb...=TO220
Sziasztok!
Van egy régi könyvem amiben a legtöbb kapcsolás ASY-34.....37 tranzisztorokkal működik.Viszont sehol nem találtam meg ezeket a tranzisztorokat.Meg tudná valaki mondani hogy mivel tudom helyettesíteni őket?
Szia!
Helyettesítsd BC... szilícium alapanyagú típusokkal, azok közül is a kis áramerősítésű példányokat válaszd.
Itt az ASY 37 adatai. Sima germánium tranyó (nem korszerű!!) de elküldöm a linket az adatai miatt!
http://alltransistors.com/transistor.php?transistor=22013
Sziasztok! Egy 0374 tarnzisztor mivel helyettesíthető? Ennyi van csak rá írva. Narancssárga tranyó a 70-es évelből. Egy 2x15 wattos erősítőbe való! A segítséget előre is köszönöm.
Szia!
Ez egy KT315, amit például BC182-vel helyettesíthetsz.
Sziasztok, megnéztem a datasheeteket, és ha tudok olvasni akkor: helyettesíthetem a bfr91-et a C2570-el. Vagy félreolvastam?
Köszönöm.
Üdv! Van egy erősítőm és az a helyzet hogy a bal oldala elpuffant.A kimeneten 1,4 v egyenfesz van.Én a tranzisztort okolom, csak az a baj hogy a nec b616 és a Nec d586 nevű tranzisztort már nem lehet beszerezni.Mivel lehet helyettesíteni? Egy oldal azt írta hogy az D586-ot a D588 tudja helyettesíteni és a B616-ot pedig B617 vagy a TIP42C tudja helyettesíteni. Szerintetek helyes? Válaszotokat Köszönöm!
A 2SC2570 jó helyette! 100 %!
és nem kell más alkatrészt kicserélni? pl. kondenzátor,ellenállás stb. ? És mind a 2 tranzisztort helyetesítheti a BD246C vagy a 245C?
Hi,az lenne a kérdésem.a P4NA80FI tranyót mivel lehetne helyetesíteni, a válaszokat elöreis köszi üdv ligyakeli
A weboldal keresője szerint ez jó helyette.
sziasztok az volna a kérdésem hogy BD 809-810 helyett milyen tranzisztort rakhatok be amit még lehet kapni
jelenleg ezzel helyetesítették de hozzám már hibásan került BD 244-243c ? szerintetek működhet ?válaszotok várom .
BD911-912(ret,hq,lomex,kontha). De a 809-810 is kapható több helyen is(ret,hq)
A bss elektronika oldalról a tapskapcsoló tranzisztorokkal v2.0 12v rol működik.
Üdv!
EB203D típusú tranzisztor helyettesítőjét keresném! NPN, C-E fesz 400V, C-E áram 1A ! MPSA42-vel próbálkoztam, de nem jó mert az 300V-os és 500mA áramú, ráadásul a cucc 285V körüli feszről jár! |
Bejelentkezés
Hirdetés |