Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagy értékű kondenzátor beszerzése lézerhez
Témaindító: Bender, idő: Szept 24, 2007
Témakörök:
Szia !
szerintem van ott 450V -os ban 15000mF is meg nagyobb is. Nézz körül Üdv!
Érdeklődhetek, mivel fogod tölteni a kondikat? Ha 600V körüli feszről lesz szó, akkor 2 fázissal + diódákkal egyszerüen megoldható szerintem.
Idézet: „Többen is írják, hogy az Epcos gyárt nagy teljesítményű kondikat, próbálj meg akkor onnan bezserezni olyat ami neked kell. Bár azt egyik Epcosos se írta meg neked mennyi lové.” Na igen, ennyi erővel azt is írhatták volna, hogy a NASA használ ilyen kondikat. Na ja. És venni hol lehet? Mert hogy az Epcos nem áll szóba egy szimpla magánemberrel, kis tételben, az fix! Mondjuk szerintem ha tényleg kell a kérdezőnek, akkor már rég elkezdte beszerezni, hisz már több jó ötletet is kapott. 15-20 ezer Ft-ot rá kell szánni, nincs mese!
Ha 20k-ért beszerez 3,3kJ-os új kondibankot, akkor le a kalappal Szerintem lesz abból 60 ezer is új, impulzusüzemű elkók esetén.
Én meg 2200 F-ost is tartottam kézben. És ebből 16 db volt sorban. De ez teljesen más felhasználásra való.
Budapesten elvileg van egy képviselete az EPCOS-nak. A címét nem tudom. Egyébként kis tételben is árul a cég kondenzátorokat, de erről sem tudok sokat. Az valószínű, hogy az ár úgysem elfogadható azok számára, akik itt fórumoznak, mert különben már beszerezték volna a kondit...
Szia !
Ennek a villanócsőnek az elindítása 100 ezrekben mérhető, nem csak a kondik miatt, hanem valószinűleg ezt a csövet is elő kell feszíteni, mellette hűteni is kell egy vezérlés ami rásüti a kondikat, valamivel fókuszálni is kell...stb. Ha rászán fél- egymillió forintot egy kisebb lézerhegesztőt is lehet csinálni. Üdv!
Kicsit későre sikerült a válaszom, de 4KW az impulzusüzembe teljesen korrekt, nekem volt dolgom 100GW-os lézerrel (igen 100GW), ami becsapós mert ultrarövid impulzusoknál ez csak néhány 10 mJ energiát jelent. Például 0,5 nsec- es impulzusnál 50mJ az már 100 GW, ha belenyúlsz a nyalábba, akkor nem történik semmi, mert a kezed nagyon kis energiát nyel el, még csak nem érzel semmit, de lefókuszálva levegőben plazmakisülést kelt mert a nagy teljesítmény/teljesítménysűrűség miatt az elektromos térerősség nagysága már az atomokon belüli térerősségek nagyságába esik.
Persze 4kW CV-be az már tényleg nagyon durva lenne.
Ha a villanócsőbe bepumpált energiának kell fixnek lennie, és ha a cső bírja, hogy nagyobb feszültséggel süsd ki, akkor lehet, hogy érdemes lenne mikróból kiszuperált nagyfesz kondit alkalmazni. Feltöltöd kb 2,6kV-ra az általában 1µF-os kondit és megvan. Ha egy halott vagy egy használt mikróból szereled ki szinte ingyen van, persze a kiszedésnél vigyázni kell nehogy fel legyen töltve, még akkor is ki kell sütni, ha a mikró évek óta áll.
A hűtésre mindenképp ügyelni kell. Persze nagyon alacsony ismétlési frekvenciánál szerintem olcsón megoldható-talán nem is szükséges. Idézet: „Feltöltöd kb 2,6kV-ra az általában 1ľF-os kondit és megvan.” ...az ezredrésze.
Bocs most látom, ezt csúyán elszámoltam. Így már tényleg nem olyan szép és egyszerű.
Na sziasztok!
Azóta ez a YAG rud ami "4kw" hozzám került. Szeretném müködésre birni, van 100db villanócsövem, ezeket és egy hatalmas kondibankot fogok használni, kis frekvencián akarom használni, igazából csak tesztelni szeretném. Legjobb lenne rezonátor házat használni. De nekem ilyen spirál csöveim vannak, azokat fogom köré tenni amennyi csak elfér.Hűtést nem fogok alkalmazni a tesztekhez, a fél percenkénti lövés nemhiszem hogy igényli. Na most minden együtt van kivéve a két tükör,a lezáró és a kilépő tükör. Hol tudnék ilyet beszerezni olcsón? Ezeknek van valami teljesitmény adata, vagy akkoris jó lesz ha én egy 20kJos bankot sütök a csövekre?(ez csak egy durva példa a valóságban kb 2kJ-t szeretnék elérni). |
Bejelentkezés
Hirdetés |