Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem vicc, és a hozzáértésem szintjét ne te döntsd el.
Ne hasonlítsd össze a huzaltrimmerrel létrehozható kapacitás mértékét egy az egymás mellé párhuzamosan feltekert mondjuk 0,22-es huzaléval. Érdekes lenne, ha egy 3000 menetes primer önkapacitása 3000x pár pF lenne, ami már ugye legalább a 10 nF nagyságrendben lenne. Valójában 3-500 pF szokott lenni, amiből ha visszaszámolod , nem is akkora hülyeség az a femtofarad nagyságrend. Mert ha nem tévedek 1000fF egy pF. Részemről a vitát lezártam, csak nem szeretem ha alpjáraton lehülyéznek. A moderátor pedig átteheti a témát a kimenős topicba, vagy felőlem akár törölheti is. üdv!
nem akarok boltot nyitni a fórumon *
Ne is, törölve !
Még mindig pékarcúvagy XDD
Sziasztok!
Meg csináltam a mellékletben lévő 12v-os fénycső gyújtót. Azonban csak a fénycsőnek kicsit kevesebb mint fele gyújt be. Mi lehet a gond?
Meg oldódott meg cseréltem a vissza csatoló tekercs bekötését és most működik.
Házinak kaptam hogy egy finder type 55.34 relével építsek egy berregőt. tud valaki segíteni? esetleg kapcsolással vagy hogy hogyan fogjak neki. előre is köszi
(Csak zárójelbe szólok, hogy a mondatokat nagy betűvel kezd. Talán elnézted, de érdemes rá figyelni.)
Sziasztok!
ULN2804 vagy a legtöbb tranzisztor mezőnek van egy common lába. Biztos bennem van a hiba, de nem értem, hogy mire való. Van ahol tápra kötik van ahol nincs bekötve. Mire is jó ez?
Hello!
Ha igaz, a védődiódák összekötött katód végéről beszélsz. Ha induktív a terhelés amit hajt, akkor a tápra kell kötni, Ohm-os terhelésnél nem szükséges, persze nem is árt, ha a tápra van kötve. üdv! proli007
Tehát, ha jól értem akkor megspórolom a védő diódákat? Mivel az IC tartalmazza?
Sziasztok!
Ma szereztem 2 db 6W-os UV csövet. Levilágítót szeretnék építeni belőle. Egyszerű fénycső ként be is kötöttem: Bővebben: Link A kondi a 230-ról lemaradt az nincs. 18W-os fojtót használtam adatlap szerint lehet rá kötni 2*6W-ot is. Gyújtónak sima fénycsőgyújtót használtam 4-65W-osat. Bedugom de semmi mi lehet a baj? Nagy a gyújtó?
Szia! Próbáld első körben 4-22W gyújtóval. Sajnos nem midig működik stabilan az ilyen nagy "átfogású". Valamint nézd át az összes érintkezést, a foglalatokat is és a bekötéseket.
Okés köszönöm a gyors választ .
Holnap veszek 4-22-es gyújtót és kipróbálom
Kipróbálhatod úgy is, hogy a gyújtókat egy dróttal rövidre zárod, csak vigyázz mert ha sokáig izzítod a csövet, el tudod égetni az izzó szálakat, tehát 2-3 másodperc után vedd is el, ha semmilyen izást nem tapasztalsz a fénycsövek végén, akkor szakadás van az áramkörben. Esetleg ellenállás mérővel mérd meg a cső végén a két tüsit, nem lehet szakadás, inkább pár 10 Ohm. A szemedre is ügyelj, ha már UV!!!
Köszi,de nem merek kisérletezgetni. Inkább várok holnapig.
Hali!
A napokban megcsináltam az alapkacsolásnál található villogót, többször leelenőriztem minden forrasztást a próbanyákon h jó helyen van-e és mindent a kapcsolási rajznak megfelelően találtam minden alkalommal, de a problémám az, hogy mindig csak a jobb oldali LED-em világít (nem villog) valakinek lenne ötlete, hogy mit kerülhettem el a kapcsolás megcsinálása során? Előre is köszi!
Szia! Nézd meg nem fordítva tetted be a másik ledet. Minden alkatrész jó? Nem melegítetted meg nagyon a tranzisztorokat? Műszered van? Jó lenne egy fénykép a panel mindkét oldaláról, jól látható. Vedd ki a kondikat, akkor mindkettőnek világítani kell.
Nézd meg a ledet nincs -e fordítva.
Ha nincs csak fordítsd meg a tranyót.
Sziasztok!
Van egy 225mp-es "órajelem" amit rákapcsolnék egy ic-re és 7200 mp után kapcsolna egy relét amely a művelet elvégzése után nullázná ezt az áramkört.A művelet nem tart tovább egy percnél. A legegyszerűbb kapcsolásra kérnék ötleteket. Előre is köszönöm.
Szia! Csak 1 ic-s lehet? A reset jel milyen lesz(Feszültsége, folyamatos vagy impulzus szerű?)?
Lenne egy nagy problémám. Az ismerősöm vett egy 4 darabos napelem csomagot. ezeket az adatokat adta meg
KS - 250 mono/24V 250W méret1657x977x39,5 Áram-erősség (A) (röv.zár.)9,14 Munkap. fesz. (V30,5 Üresj. fesz. (V)37,3 És azt kérdezte tőlem hogy meg e lehet hajtani egy motort róla. a motor nem ismerem. nem tudok róla semmit.
Idézet: „a motor nem ismerem. nem tudok róla semmit.” Szia! Azért jó lenne valami infó erről a motorról.
Esetleg meg tudnád mondani hogy mekkora motort képes meghajtani? valami aksis rendészről akarja táplálni nem közvetlenül a napelemről akarja. Sajnos most nem tudok több infót adni mert ma hajnalban már kint van külföldön és 3 hétig nem valószínű hogy hazajön.
Gondolom a napelem és a motor összhangban lennének. Vagyis ha süt a nap akkor megy a motor napelemről. Ha meg borult idő van akkor aksiról menne. A felhasználási körülményeket nem ismerem. tudom egy kicsit így bonyolult találgatni.
Igen, összhangban kellene lenni a napelemnek az akkumulátorral. Ebben a rendszerben alapvetően az akksi határozza meg a maximális kivehető teljesítményt, mert a motornak alapvetően onnan kell venni az energiát és majd ahogy merül úgy tölti a napelem. Ha valóban összhangban van a napelem-akkumulátor-motor hármas, akkor csak napfényt kell adni a napelemnek és élvezni a motor forgását.
Akkor lényegében akár egy 2000w os motort is rá lehet kötni a rendszerre. mert az aksik bírják.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |