Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   116 / 574
(#) Zoli28 hozzászólása Júl 29, 2012 /
 
Sziasztok segítsetek nekem van egy saunier duval renova star C24 e kombi kéményes falikazánom és egy olyan baja van hogy gondolt egyet és nem indul el magyarul a gázszelep nem enged át gázt és nem müködik a piezó része mi lehet a baj segítsetek !
(#) toro válasza Zoli28 hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Ez azért annál bonyolultabb.
Valamilyen kódszámot ki kell írnia.
(#) briki válasza Zoli28 hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Szia!
Ellenőrizd először a fűtési kör víznyomását.
Ha nincs, töltsél rá.
Csak HMV Módban produkálja ezt?
Próbáld meg fűtési módban fűtést bekapcsolva, elindul-e.
Ha ebben megy, ellenőrizd a HMV víznyomást, bemenő víz szűrőt. Ha oké, az áramláskapcsoló működését, kontaktust - csatlakozók rendesen rá vannak dugva.
Ha az áramláskapcsolód kapcsol, akkor a panelnál lehet gond. Gázszelep motorja áramtalanítás, majd áram alá helyezés után hallat hangot?
Kap áramot a kazán?
Nincs letestelve a szikráztató vezetéke, elektróda nem törött, nem hallani csattogó szikra hangot?
(#) Zoli28 válasza briki hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Fűtéskőr Víznyomás rendbe
Fűtésnél és meleg víznél se indul el !
Áramtalanítás után igen add ki hangot és az a bajom hogy a panelen kattan a relé és amikor el indulna a cirkó akkor elindul a keringtető szivattyú is meg a gázszelep is kattog de viszont nem enged át gázt és nem próbál szikráztatni !
(#) briki válasza Zoli28 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Szia!
Innentől szerintem szakértelem, szerszámozottság, vagy bátorság kellő szerelői ismeretekkel szükséges. Talán jobb lenne szerelőt hívnod, ha nem, akkor leírom talán mit csinálhatsz még SAJÁT felelősségedre.
Gázszelep előtt van gázrelé, motor amik leragadhatnak, elromolhatnak. Ezt kiszedni- GÁZCSAP ELZÁRVA- majd imitálni a kazán működését, áram alá helyezni, kazánt indítani. Vigyázz az "O" gyűrűre. Ekkor a motorja mozog, relé behúz.Ha nem így lenne, ellenőrizni a csatlakozást, áramot kap, tekercsek stb. Kiszerelt állapotban picit gázcsapot kinyitni a gáznak jönnie kell. Volt olyan eset a fórumon, hogy pl a gázszűrő el volt dugulva, vízzel volt tele a gázcső, stb.
Ha ezek működnek, megnézni a gázszelep kap áramot, behúz, stb.
A panelon ellenőrizni a gyújtótrafó bemenő, elmenő tekercseit, gyújtókábelt, porcelánt., továbbá a nyákon forrasztási hibát, égést, vezetékszakadást keresni.
Működés közben biztosan nem érezni, hogy az égőtálcán gáz áramlik ki?
Nem írtál hibakódot!!!
Mikori a készülék- lehet tudni?
(#) briki válasza Zoli28 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Itt a kezelői.
(#) Adri46 válasza toro hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Íme
(#) briki válasza Adri46 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Szia!
Szedd le a burkolatát, hogy látható legyen az égőtér ( szemből nézve a nagy burkolat). Lehet a csöpögés oka a kondenzátum az égés folyamán, rosszabb esetben a hőcserélőd repedt- nyomásesés a fűtőkörben-, esetleg a füstcsövön befolyó esővíz a rossz szigetelés miatt. Amin kifolyik a vized az a gyújtóelektróda / ionáram érzékelőd vezeték tömítése.
Te voltál akinek a füstcsőelvezetésénél csöpögött a kondenzvíz? Ha igen, lehet bedugítottad az addigi helyet ahol kifolyt, most pedig mivel máshol nem tud kifolyni marad a kazánod égőtere, ahová leürülhet.
Az én véleményem szerint!!!
(#) toro válasza Adri46 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Kedves Adri!
Köszi a képeket. Amit nyíllal jelöltél az a vezeték a gyújtó-ionikus kábel. Ha azon csöpög a víz, akkor a hőcserélő (kazántest) csatlakozójánál enged.

Bocsi, most olvasom Briki hozzá szólását - az is igaz lehet, ha a kondenzátum nem tud kifolyni.
Ámbár egy kéményes kazánnál a kondenzátum kimondottan káros a tüzeléshatásfokára és a kazánköri hőcserélőre nézve. Ha a kémény ráadásul falazott tégla, hát 4-5 év neki!
(#) Adri46 válasza toro hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Köszönöm gyors válaszod!

Nagyon kell most aggódnom, vagy nem olyan kaliberű a probléma? Előfordulhat az is, hogy a gáz szivárog és nem víz esetleg?
(#) illjo hozzászólása Júl 30, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy fagor eco plus fe8 20e kombi cirkóm..pár napja vettem észre, hogy bár nyári állásba van állítva a kapcsoló, melegszenek a radiátorok, főleg a cirkóhoz legközelebb esők. Mint kiderült akkor, ha melegvizet engedek..Mi lehet a hiba? miért kapcsol be a fűtés? és mire számíthatok ha szerelőt havok hozzá..Nem szeertném hogy nagyon lehúzzon az az igazság..Előre is köszi!
(#) briki válasza Adri46 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Ha a gáz szivárogna, akkor már nagy eséllyel lakásod sem lenne, főleg ha lámpát kell kapcsolnod- amúgy a gáz szaga érezhető, nem összetéveszthető a női- férfi parfümök illatával. Mi pedig a TV-ből értesülnénk a robbanásról.
A gáz normál légköri nyomáson légnemű, ezért nem csepeghet. A gázszelep- mivel a kazán nem megy- zárva, így a gáz útja is el van zárva a szabad légtér felé.
Aggódni nem kell, biztosan javítható, legrosszabb esetben alkatrész csere.
Az én írásomból kimaradt a csatlakozóknál való tömítetlenség lehetősége, de "toro" szerencsére azt is írta. Megbontás után úgy is látható a csöpögés helye.
A legnagyobb összegű alkatrész a hőcserélőd lehet, ami több 10 ezer ft- pontos árat nem tudok. Ettől csak olcsóbb lehet, ha pl tömítést kell cserélni- pár tíz,száz ft.
(#) briki válasza illjo hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Nem minden szerelő lehúzós, ezt azért nem árt tudni.
Elképzelhető, a váltószeleped nem zárja a fűtési oldalt, így MHV vételnél a radiátorodba is megy melegvíz. Ha melegvíz vétel közben tapasztalod, akkor ez lehet a baja.
Ha csak rövid ideig tart,- és a vízcsap elzárása után kezd melegedni a radiátor- akkor elképzelhető, hogy a még le nem hűlt vizet- nehogy a kazán túlfűtsön- kikeringeti a radiátorok felé.
Amennyiben régebben nem tapasztaltál ilyen esetet, akkor az első rész a gyanús, a váltószelep leragadása.
Javítása: áramtalanít, nyomást leenged, kivesz, kitisztít, és fordított sorrendben össze. Szerszám, általános szerelői ismeret nem árt hozzá.
(#) briki válasza illjo hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Háromjáratú szelep 30 E körül szerintem komplett motorral. Szerelői munkadíj kb 10-15 E.
Árban nem vagyok otthon, én ennyit számolnék.
Ha tisztítani kell, és nem cserél- nem kell új alkatrészt venni. Javíthatóak szerintem ezek, csak több idő, mint újat berakni.
(#) illjo válasza briki hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
köszi a gyors választ...tudom és tisztelet a nem lehúzós kivételeknek, de azért vannak tapasztalataim, kinek nincsenek...de ne általánosítsunk...pont arra voltam kíváncsi, hogy ha mégis olyan a szerelő, akkor legyen legalább valami lövésem hozzá, hála neked...meg árhoz nagyságrendileg..Amúgy igen, melegvízvételkor tapasztalom...és már régóta mehet így, mert utólag emlékezem, hogy egyszer gyanúsan meleg volt a radiátor, csak akkor arra fogtam hogy odasütött a nap Gondolom annak a keringetőnek sem tett jót a sok felesleges ki-be kapcsolás, menet... csak azt nem értem, miért nincs rá hatással a nyári módra való átállítás....Köszi mégegyszer!
(#) briki válasza illjo hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Árban nem vagyok otthon, de talán ez a reális.
Ha fürdés közben - mert akkor van hosszabb ideig egy időben használva- melegszik a radiátor is, nem árt minél hamarabb elhárítani a hibát, mert feleslegesen fogyasztod a gázt.
A szivattyúnak nem gond, ez a dolga a keringetés. Melegvíz készítésnél- normálisan üzemel- is megy a szivattyú. Tök mindegy a radiátort fűti, vagy HMV-t csinál, esetleg most mind a kettőt egy időben- hacsak az áramlási tényezők nem kritikusak.
A keringető szivattyúd nem az utcai vizedet keringeti a kazánban, hanem a fűtési vizedet ( primer kör )- ezt melegíti a gáz.
Egy hőcserélőn keresztül pedig ez a hő adódik át a bejövő hálózati vizednek. Ennek meg ugye nem kell szivattyú, mert van már a vízművek telepén is jó pár darab, meg itt-ott.
Fűtésnél a radiátoron, HMV-nél pedig hőcserélőn keresztül adja le a hőt.
(#) toro válasza Adri46 hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
A földgáz (metán) semmi esetre sem szivároghat!
A kazánok gázszelepeit dupla szelepekkel-tekercsekkel kötelező gyártani.
Ha az egyik átenged a másik még biztosan zár.
Mint előbb írtam, a füstgázból vissza csepegő víz okozhat problémát. Elkezd zöldülni a kazánhőcserélő (oxidálódik) és a lamellák telitődnek.
A kéményes kazánokat érdemes évente kitisztítani!
(#) illjo válasza briki hozzászólására (») Júl 30, 2012 /
 
Értem..Kimerítő válasz volt.. valóban fürdésnél, zuhanyzásnál vettem észre..és tényleg több a fogyasztásom mint a nyári hónapokban amúgy szokott lenni Már fel is hívtam egy szerelőt
(#) holusoft válasza Zoli28 hozzászólására (») Júl 30, 2012 / 1
 
Üdv.
Hibakódot ne keress mert a renova star nem ír ki (csak műszerrel).A hiba után pirosan villog?Ne szedd szét a gázszelepet és ne is keres neki relé ,nézd meg a túlfűtés korlátozót a kazántest jobb oldalán.Egy piros kis kapcsoló áll ki a közepéből.Nyomd meg.
(#) Zoli28 válasza holusoft hozzászólására (») Júl 31, 2012 / 1
 
Ohhh isten király vagy és tényleg ez volt a szar !! Nagyon szépen köszönöm segítséged ! már a szervízt akartam ki hívni !! örök hála ha valami kérdésed van villanyszerelésbe vagy risztó szerelésbe szólj segííítek !
(#) toro válasza Zoli28 hozzászólására (») Júl 31, 2012 / 1
 
Ám azért figyelj rá, mert valószínűséggel koszos belülről a kazánköri hőcserélőd. Az STB kikapcsolás ezért történik.
(#) Zoli28 válasza toro hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
aham szóval akkor ki kel takarítanom ! még egyszer köszönöm szépen !!!
(#) briki válasza holusoft hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 

Gratulálok, nem is gondoltam, hogy visszanyomós a hőkioldója, automatikusan visszakapcsolóra tippeltem.
(#) cscsaba74 hozzászólása Aug 1, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Junkers ZW24-2 DH AE 23 típusú kazánunk, ami kb 3 hete elkezdte, hogy néha ad meleg vizet, néha nem. Akkor sem teljesen hideg a víz, csak olyan langyos, ha teljesen meg van nyitva a forró felé a csap.
Amikor ezt csinálja, akkor a szám nagyon gyorsan villog a kijelzőn, de egyéb hibaüzenet nincs.

Ma voltak itt a szerelők, nem nagyon tudták mi van vele. Azt mondják, lehet panelhiba, de az akkor 65 ezer+15 ezer szerelési díj.

Szerintetek mi van vele?

Köszi: Csaba
(#) laszlo100 válasza toro hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Letelt a szabi most jutottam géphez. A hiba jelenség pl beállok zuhanyozni a kazán feléled jön a meleg víz majd forrósodik már elég forró lesz és kikapcsol a kazán jön a hideg víz majd be kapcsol és kezdődik a folyamat előlről.A víz mennyisége elégnek tűnik . Ha a hőfok állítót magasabbra teszem akkor arra reagál forróbb lesz a víz. A hőcserélő 2 éve lett cserélve , akkor eldugult annyira, hogy ki sem lehetett savazni. Ez a probléma . Köszönöm válaszod László.
(#) Zoli28 válasza briki hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
NEKED IS KÖSZÖNÖM SZÉPEN hogy segítettél !
(#) indiant hozzászólása Aug 2, 2012 / 1
 
Sziasztok! Viessmann Vitopend 100 WH0 -s kazánom van.
Nem csinál meleg vizet. (fűtésnél sem) A gond ,hogy a ventillátor motorja nem kap 220-at a vezérlő csatlakozónál az alaplapon. Szívesen fogadom az ötleteket.
(#) holusoft válasza indiant hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Szia
Pontosan mit is csinál?Próbálná felpörgetni a ventilátort vagy meg se mozgatja?
(#) indiant válasza holusoft hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
50-ből 1x bekapcsolja a ventit, de különben a ventillátor motorja nem kap áramot. Tehát a 100-as csatlakozó barna lábában nincs 220, ha kéne benne lennie.
(#) toro válasza laszlo100 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Valószínűleg most is az a probléma.
Nemcsak a HMV oldal szokott lerakódni, hanem a vasiszap is sok gondot okoz.
Következő: »»   116 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem