Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   32 / 173
(#) Orion90 hozzászólása Jún 28, 2012 /

Sziasztok!

Valaki nem tudja, hány MHz-et tud mérni egy RFT EO 211-es szkóp?

Kösz előre is!
(#) tanulo99 hozzászólása Júl 4, 2012 /

Na akkor Vicsys írod ide amit kérdeztem?
(#) vicsys válasza tanulo99 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Ha jól emlékszem 1MHz-et írtak. Én kipróbáltam 4MHz-en is és arra pont jó volt, hogy lássam, van-e egyáltalán oszcilláció. Komoly jelalak mérésre nem alkalmas, de vizsgálathoz (megy/nem megy) és frekiméréshez, valamint kitöltési tényező méréséhez kiváló. Én elsősorban a PIC-es kapcsolásaimhoz használtam, hangfrekire csak ritkán.
(#) tanulo99 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

(#) vicsys válasza tanulo99 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Szerintem, kezdetnek elég. Érdemes lenne kipróbálni.
(#) tanulo99 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Akkor licitáltam (bideltem rá).
(#) Class-A-. válasza tanulo99 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Szia tanuló99! A javaslatom, ha szkópot akarsz venni,ne digitálissal kezdj.Egy új 10-20 MHz kezdj ha teheted,de semmikép 50-70-100 ezer ft digitálissal! Inkább egy jó használttal kezdj,ami később is használható a kora ellenére de nem drága.
(#) fordkapcs hozzászólása Júl 14, 2012 /

Sziasztok! Egy használt Hitachi VC6045 oszcilloszkóp megvételét tervezem. Ismeri valaki ezt a típust? Mit, és hogyan érdemes kipróbálni ill. ellenőrizni rajta mielőtt megvenném? (esetleg mik a tipikusan előforduló hibái, amire oda kell figyelni ?)
(#) meszi válasza fordkapcs hozzászólására (») Júl 14, 2012 /

A Hitachi jó szkóp, sokat bíró ipari készülék, nekem a 6025 van, ez 50MHz-es a 6045 100MHz-es, de egyébként ugyan azt tudja. Ellenőrizni lehet fényerőt, kapcsoló, poti kontaktusokat, tároló funkciót, readaut-ot..... annyi funkció van hogy ha nem vagy profi felhasználó 1-2 napig el lennél vele, míg mindent kibpóbálsz és megértessz működésében.
(#) gabi20 hozzászólása Júl 22, 2012 /

Sziasztok én is szeretnék venni egy szkópot csak hobbi célra, újat nem akarok, egyelőre a használt is megteszi. Rátaláltam erre az Urbán Elektronika kft-re. Mi a véleményetek róla? Elég messze lakok Budapesttől, érdemes lenne ott körülnézni?
(#) fordkapcs válasza gabi20 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Van választék, Urbán többféle szkópot is tart, cserébe drágán adja. Az elönye, hogy beugrasz és máris vihetsz egy szkópot haza. Ha viszont nem annyira sürgös, akkor érdemes szétnézni a hírdetések között, és kivárni a megfelelö alkalmat - igen sok pénzt megspórolhatsz így. Pl. itt a HEn is szokott lenni az apróhírdetések között oszcilloszkóp. Lehet, hogy nekem is lesz egy elég jó eladó szkópom a közeljövöben, (de csak akkor, ha a jelenlegi vevö-jelölt meggondolja magát).
(#) gabi20 hozzászólása Júl 22, 2012 /

Körülnéztem a vaterán is egyelőre itt az Urbánnál találtam jó áron szkópot, persze még azért várok, nem akarok hirtelen beleugorni semmibe.
(#) fordkapcs válasza gabi20 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Elöször szerintem próbáld eldönteni, hogy milyen célra kell, mire fogod használni. Aztán jöhetnek az anyagiak, hogy mi az ami belefér a keretbe.
Ha a kettö között van átfedés, az már leszükiti a kört néhány darabra, amiböl azt választod amelyik tetszik
(#) joetaylor hozzászólása Aug 1, 2012 /

Szeretnék tanácsot kérni valakitől aki képben van az árakkal kapcsolatban. Nemrég nyugdíjaztam az otthoni szkópomat /Tektronix 2225 50Mhz 2 csatorna 1 sugár/ és mivel nincs több helyem tárolni ezért őgy döntöttem eladom. Szép állapotban van és természetesen minden tökéletesen működik rajta. Az érdekelne, hogy mennyit lehet a reális ára? Mennyi garanciát szokás adni használt szkóphoz?
(#) apac hozzászólása Aug 1, 2012 /

Véleményeteket szeretném kérni az USB-s szkópokról.
A pontos típus Hantek DSO-2250 Bővebben: Link
Bővebben: Link

45-ért meg tudnám magamnak szerezni. Érdemes e vele foglalkozni?
(#) fordkapcs válasza apac hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Az klassz, hogy 100MHz-es, de a 250MS/s azt jelenti, hogy legsűrűbben 4ns-onként tud mintát venni, tehát pl. 100MHz-es szinuszból 2,5 mintát tud venni, 10MHz-esből 25-öt, tehát ott már sejthető a hullámforma. Ezért szeretem jobban az analóg szkópot - persze haladni kell a korral, de digitálisból 1Gs/s alattit nem vennék meg.
És persze az is gáz szerintem, hogy az említett szkóp PCnélkül nem használható, mert nincs saját kijelzője...
Inkább egy jó analóg szkópot vennék ennyi pénzért - de persze nyilván attól is függ mire akarod használni.
(#) joetaylor válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Én is nagyon nehezen fogom rászánni magam az eladásra csak valahogy felvetődött a gondolat. 5 éve vettem és lehet, hogy hülyén hangzik de rekreációs szkópnak vásároltam a magam szórakoztatására. Minden analóg rajta, amit "kitekersz" a gombokkal azt látod
Nemrég kedvező áron tudtam venni egy Philips PM3394-et a meglévő Lecroy Waverunner LT354 mellé, így már csak erkölcsi értéke ven a kicsi Tek-nek. A Philips tejes értékű analóg szkóp amely egy gombnyomásra DSO is tud lenni.
Persze van rajta mágikus autoset gomb is
(#) fordkapcs válasza joetaylor hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Hát igen, jó kis szkóp ez is. Hasonlóképpen vagyok én is egy Hitachi V422-vel, de annyival könnyebb dolgom van, hogy az utódja szintén Hitachi (VC6045).
(#) apac válasza fordkapcs hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Pic-hez meg tápokhoz kellene. Ritkán évente egyszer erősítőhöz. Helyem nem sok van ezért gondoltam hogy egy ilyen usb-vel megoldom. Egy laptop van külön az elektromos dolgaimhoz.
Nem akarok vele 100Mhz-et mérni max 30-40Mhz.

Ha pl. egy 250kHz kapcsolófrekin üzemelő D osztályú erősítőben meg akarod nézni mi történik egy 15... 20ns-os jelátmenetben (pl. hogy az átkapcsolás ZVS-ben megy-e), az simán megy egy analóg 40...50MHz-es szkóppal. Viszont 4ns-os mintavételű digitálissal...hááát szerintem nehezebb. És itt még nincs is túl nagy freki.

Digitálisból szerintem csak jót érdemes venni, ha már pénzt ad ki rá az ember. Egy saját képernyős, akkuról is üzemelő szkóppal, pl. könnyebb mérni hálózatról működő készülékekben, viszonylag kicsi érintésvédelmi kockázat mellett (persze ez leválasztó trafóval a korrektebb, de mérni már anélkül is lehet). Amikor viszont már PC is lóg rajta, az nehezebb ügy - az rengeteg zavart sugároz, és a kicsi kompakt méret előnyei is ugranak.

Tápegységekben, analóg erősítőkben esetleg el lehet játszani egy ilyen USB-s cuccal is - de nekem nem érne meg ennyi pénzt. Továbbra is analóg párti vagyok, vagy ha már digitális akkor ne legyen rosszabb mint az analóg szkópom.

De kiváncsi lennék hogy pl. simpi kolléga miért analóg párti szkópügyben?

Amúgy ha tehetném joetaylor példáját követném egy Philips PM3394-el, vagy egy hasonló kaliberű Hitachival.
(#) l48 válasza apac hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Dso 5200 -am volt! nehezen tudtam eladni 35 000ft ért új állapotban. Az elöttem szólókkal értek maximálisan egyet. Egy szkóp valós időben jelenitsen meg mindent amit tud és ne a szoftver döntse el, hogy mit akarok látni.
A kapott pénzhez hozzátéve 20 000ft vettem egy tektronix 2211.-et. Ugyanezen márkából van egy kis akkumlátoros, tárolós kis szkópom a 70-es évek közepéből
(#) fordkapcs válasza joetaylor hozzászólására (») Aug 1, 2012 / 1

A helyedben körülnéznék, hogy mások mit és mennyiért árulnak (pl. vatera, urbán, itt, és persze a google is megtalál hírdetéseket is sok helyen), aztán ennek arányában beárazhatod, hogy mennyi a piaci értéke a szkópnak. Ezután eldöntheted, hogy mennyire sürgős az eladása, ha nem sürgős akkor felfelé kell kerekíteni, de ha gyorsan el akarod adni, akkor pedig lefelé célszerű kerekíteni az árat..
(#) fordkapcs válasza l48 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Pl, egy ilyen jelátmenetet hogy nézett volna ki a DSO 5200-al megmérve?

Akkor nézek valami analógot. 40-ig mit tudtok ajánlani?

Én nyilván a sajátomat ajánlom. De ha nem vagy messze tőlem, akkor felajánlom, hogy látogass meg, és minden kötelezettség nélkül nézd meg, próbáld ki, hogy mit tud. Jelforrás is akad amit lehet méregetni.

Pontosan merre vagy?

Írtam a mailcímedre!
(#) apac hozzászólása Aug 1, 2012 /

Erről mit gondoltok: Bővebben: Link

Rákerestem a neten, de nem sok mindent találtam róla. A kép alapján nem egy mai gyártmány, méretes darab lehet. Mondjuk attól még akár jó is lehet, de a 4eFt különbség szerintem nem reális a két szkóp között.
Ha olcsóbbat akarsz, akkor itt a HE-n is hírdet valaki 30-ért egy iwatsu-t, az is bizalomgerjesztőbben néz ki a fotó alapján (bár azt sem ismerem alaposabban)...
(#) meszi válasza joetaylor hozzászólására (») Aug 1, 2012 / 1

A Tektronix 2225 árát 50-55eFt közé tenném ha szép állapotú. Volt ilyen nálam, ezen az áron vitték el.
Következő: »»   32 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem