Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   77 / 200
(#) kokozo válasza janikukac hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Szia! Mielőtt kimaratnád bármelyiket is.. Nézd már meg a greatz híd + láb távolságát az ac lábtól mert vagy az jó és a többi nem vagy fordítva..
(#) janikukac válasza kokozo hozzászólására (») Máj 27, 2012 /

Tudom, ez eddig nekem is érdekes volt.
Üdv !
(#) pgazso hozzászólása Máj 28, 2012 /

Sziasztok! Le ellenőriznétek nekem, hogy helyes e a nyákrajz? Ez egy 1 ledes villogó áramkör! Köszönöm!
(#) Hury hozzászólása Jún 6, 2012 /

Sziasztok!

Vettem a bátorságot, hogy a kapcsolások közt szereplő Egyszerű LPT égetőáramkör 2-höz NYÁK-ot rajzoljak.

Nem akart kijönni a kapcsolás szerinti IC lábkiosztással, így "fejre állítottam".

Nem tudom, hogy szükséges-e, de a többi nem használt kapu 1-3-5 lábait GND-re kötöttem, mint az eredeti kapcsolásban 9-11-13-at.

Zölddel írtam a kapcsolásba, hogy melyik lábakon változtattam.

Az ellenőrzést előre is köszönöm.

(Egy régebbi PC-be építeném be, a tápról szeretném venni a 12V, 5V-ot. Egy HDD-tartó keretre kerülne a nyák, egy előlapra vezetném ki az ICSP-t és a 2 kapcsolót.) A rajz ExpressPCB-vel készült.
(#) speed008 hozzászólása Jún 7, 2012 /

Üdv!
A mellékletbe feltöltöttem egy nyák rajzot és egy kapcsolási tervet. Ha valakinek lenne egy kis ideje végigfuthatná az elképzelésemet.

Érdekelne, hogy a kapcsolási rajzon megvastagított sáv ami a földre megy le az hova csatlakozik? vagy a 9v-os feszültség negatív ágához megy?

Előre köszönöm a segítséget.
Üdv. Speed008
(#) reloop válasza speed008 hozzászólására (») Jún 7, 2012 /

Szia! Nem vettem észre hibát. A kérdéses sáv nem csatlakozik az elemhez. Ha elektromosan vezető anyagból van a készülékház, ahhoz kötném.
(#) _JANI_ válasza speed008 hozzászólására (») Jún 7, 2012 /

Az IC1-A OPA 1-es kimenete a föld pont. S a 9V os telep felét lehet rajta mérni. ( Földponthoz képest így lesz kellőt tápfelszültség. +-4.5V )
(#) proli007 válasza speed008 hozzászólására (») Jún 7, 2012 /

Hello!
Én azért találtam rajta hibát. A 3-as lábra menő két 10kohm közül egyiknek a +9V-ra kellene menni, mert jelenleg mind kettő a mínuszra megy.
üdv! proli007
(#) speed008 válasza proli007 hozzászólására (») Jún 8, 2012 /

Üdv!
Köszönöm az észrevételt. Igazad volt tényleg mindkettő a negatívra ment, én is most vettem észre. Javítottam a hibát!

U.i. A kivezérlésjelző panelek tökéletesen működnek. Köszönöm a segítségeteket!
(#) airwalker hozzászólása Jún 16, 2012 /

Üdv! Nemrég kértem a led szívecske megépítésével kapcsolatban, akkor segítséget kértem, most az eredményt közlöm a képekben.Köszönöm a segítséget!
(#) szaky27 hozzászólása Júl 5, 2012 /

Sziasztok

Csináltam nyáktervet ennek a lézershow vezérlőnek. Valaki átnézné hogy van-e benne hiba?

Előre is köszönöm!

üdv
(#) airwalker hozzászólása Júl 15, 2012 /

Üdv! Készítettem nyáktervet egy koppanásgátló-hangszóróvédőhöz, egy VU méter áramkörhöz és egy előfokhoz. Mellékeltem őket, ha valakink van egy ki ideje, megkérném hogy nézze meg minden rendben van-e. Köszi!
(#) airwalker hozzászólása Júl 15, 2012 /

Lemaradt egy rajz, íme:

VUmeter.gif

(#) niedziela válasza airwalker hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

Hangfalvédőben a BC182 és 212 lábai össze vannak keverve.
(#) airwalker válasza niedziela hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

Így már tuti? És a többi nyákrajz jó?
(#) niedziela válasza airwalker hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

Nem értettél meg...
Jól volt bekötve áramkörileg, csak a BC182 és 212 lábkiosztása a rajzjelhez képest volt fordítva.
Tehát ha a helyes rajzjelhez képest ami C-B-E nálad fordítva volt, Úgy kellett volna beültetned, hogy a B lábát előre kellett volna görbíteni. Az, hogy a láb jelöléseket megváltoztatod hibát okoz. Lapozz bele az alkatrészek adatlapjaiba !
(#) titi11 hozzászólása Júl 16, 2012 /

Helló mindenki mit jelen a panelon az X el jelölt alkatrész mert pl: R ellenállás a C a kondi az X? mi lehet? köszönöm a segitséget!!!
(#) proli007 válasza titi11 hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Hello! Vélhetően csatlakozási pontra, vagy csatlakozóra bukkantál. üdv! proli007
(#) gabron85 hozzászólása Júl 25, 2012 /

Sziasztok!
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy egy olyan időzítőt szeretnék csinálni ami 2perc üzem után 1 óra szünetet tartana, addig működne folyamatosan váltakozva míg ki nem kapcsolom.
Tudna valaki nekem ebben segíteni?
Előre is köszönöm szépen.
(#) röntgen válasza gabron85 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Szia,

Te szeretnéd megcsinálni? Milyen szinten állsz az elektronikához? Egy kontroller és néhány egyszerű dolog elég hozzá + a program persze.
(#) gabron85 hozzászólása Júl 27, 2012 /

Igen, én szeretném megcsinálni. Hát már csináltam 3 kisebb nyákot, meg volt hozzá minden, nyákrajz, beültetési rajz, sematikus ábra a beépítendő egységek adataival.
Elég kezdő vagyok, de van hozzá affinitásom és elég elszánt is vagyok, mert nagyon érdekel a dolog. Nagyon jó érzés egy marok parányból egy működő dolgot létre hozni.
(#) gabron85 hozzászólása Júl 27, 2012 /

Az alatt mit értesz hogy Program?
(#) röntgen válasza gabron85 hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Szia,
Arra gondolok, hogy ha kontrollert használsz akkor nyilván szükség van hozzá programra is ami persze azt csinálja amire neked szükséged van.
(#) niedziela válasza gabron85 hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Szia !

Két timer IC-el felépítesz egy kettős időzítőt.
Nézz utána az NE555 -nek, vagy a CD4536-nak.

Ha érdekel az elektronika, akkor az alapoknál kezd, ne a mikrokontrollereknél.

Üdv !
(#) gabron85 hozzászólása Júl 28, 2012 /

De én szeretem a kihívásokat de amúgy köszi szépen
(#) gabron85 hozzászólása Júl 28, 2012 /

tudnál nekem ehhez küldeni "anyagot" csak mert ilyet hogy kettős időzítő nem találtam.

timer.pdf

(#) niedziela válasza gabron85 hozzászólására (») Júl 29, 2012 /

Ez is jó amit feltettél. ilyen elv alapján próbálhatsz pl 4536-al is megépíteni az 1 óra késleltetés miatt.
(#) tras hozzászólása Aug 3, 2012 /

Sziasztok csináltam Sprint-layout nevű programmal egy nyák tervet csak az a problémám hogy az egész nagyobbra sikeredet 1,5-2cm el és azt szeretném hogy akkora legyen mint az eredeti hogy tudnám ezt meg csinálni az egész újra tervezése nélkül?

tras.lay

(#) proli007 válasza tras hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Hello!
Nos ebből aztán nem sokat lehet megtudni, ha az alkatrészek nem láthatók.. Meg talán húz körbe, mekkorának kellene lenni.
üdv! proli007
(#) tras válasza proli007 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Szia az eredeti méret 52mm széles 50mm magas!
Következő: »»   77 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem