Fórum témák
» Több friss téma |
szia!
én úgy értettem megnézni az ágyúkat hogy nagyító a kézbe és megledek 1 pixelt minden tv-ven ilyen tranyók vannak?
Azért nem írtam én sem,hogy testre kell zárni az ágyút meghajtó színes (rgb) vezetékeket egyesével mert ezt csak eg pillanatra szabad megtenni mivel rendesen amortizálja a csövet!Azért írtam,hogy a piros (r) vezérlése bizti,hogy megy és ide egyesével rápróbálod a színes vezetékeket!Amilyen színűt rádugsz olyan szín lesz csak a tv-n!Ha testre zárod akkor pedíg olyan színben világít a képcső mint amelyik ágyút épp testre zárod ,de ezt max két-három másogpercig tedd meg ha ezt választod!Ha megy mind a három szín akkor cseréld ki a tranyókat mit Fery is mondott utánna lehet tovább lépni ha nem javul meg!
a következő a helyzet kicseréltem a piros ágyúhoz tartozó tranyókat ugyan lyanokra 1 másik panellből és erre kiégett1 ellenálás
(a piros ágyúhoz tartosó tranyók már voltak cserélve mpsa42-esre) üdv!
De miért?
Ha rózsaszín a kép, akkor a piros színágyú biztos megy. Tehát az jó. Inkább a zöld lehet a ludas. De megnézted amit modtam, mielőtt nekiálltál tranyót cserélni?
Bocsi ha vársz pár napot segitek szivesen.
Fery
Persze,hogy a piros az jó vagy a kék vagy a zöld rossz esetleg mindkettő vagy a piros tól erős jelet ad és elnyomja a másik kettőt!Meg kell nézni egyesével,hogy megy e a jel a z ágyúra a a kékről és a zöldről!Nem lehet,hogy fordítva raktad be valamelyik tranyót??Nézd meg a mellette lévó másik szinnél hogy állnak mert mindháromnál azonos a lábkiosztás iránya!
Sziasztok! Elnézést mindenkitől, de látom, hogy ti vágjátok:
Jelenség: Kb. 1 éve a jól ismert, magasfrekv. fütty, képforrástól függően - antenna, video vagy éppen semmilyen jel - magasabb ill. alacsonyabb frev.-val. Nehezen, de eltűrtem, a kép színe, mérete OK, egyéb funkciók is rendben, hadd fütyüljön. Kb. 1 hete viszont durva lett a helyzet: fényerő fokozatosan el, kép színei maradnak végig, de az ernyő csak sötétül, sötétül, végül fekete. Hang megmarad, csativáltás rendben, rádiónak még jó lesz. Hátlap le, óvatosan kocogtatom a képcső-panelt, tényleg óvatosan, mintha csak légy szállt volna rá: semmi. Nagyfesz kábelt is ébresztgetem uígy, na egy bizonyos ponton veszi a lapot, először tíz percig, később már csak egy percig, visszadja képet, mint új korában. Amíg volt mivel, hűteni is próbáltam a végfok tr.-t, volt, hogy eredménye, aztán már az sem. Végül persze sötét marad örökre. Na, jó, nyilván nagyfesz-trafó csere + nf tranzisztor is, hamár. Eredeti típus OREGA 40330-10, neten: soha nem is volt ilyen, miket irogálok?! Végül egy német oldalon közlik, h a HR-7360 típus helyettesíti, tényleg 10 láb itt, 10 láb ott. OK, bolt, valami 5.500 bruttóért odaadják, csere végrehajtva, bekapcs. (Itt megjegyzem, hogy a régin volt egy plusz föld kivezetés a két, rászerelt poti házából jött ki, ezen az újon nyoma sincs, nem is tudtam mit beforrasztani). Látszólag minden rendben, nem füstöl, nem szikrázik, de kép, az nincs, és most már rádiónak sem jó, mert hang sincs. DE be lehet kapcsolni, képcső felvillan egy pillanatra, a fűtése is rendben. Hagyom 1 órácskát, és mivel sötét van a szobában, egy-egy pillanatra kékes felvillanásokat látok a képernyőn, de amúgy semmi. Közben szorgosan olvasom a fórumot: táp, táp, mindenhol táp, meg a kiszáradt elko-k cseréje. Jó, tűz vissza a boltba, a nagy puffer elko 150ľF/385V- nincs, csak 400V-, 500 pénz, szerintem jó, csak beférjen. Befért. Ugyanígy a többi elko is kicserélve, tényleg volt egy púpos is köztük. Ha már ott voltam, megvettem a TDA8177-t is, olcsóbb volt mint az elko. Azt is kicseréltem, hátha a végjátékban az is tönkrement. Minden OK, cserék végrehajtva, panel átnézve, zárlat, ónelfolyás nincs, de a nagy matatásban eltűnt a P6NA60 leszorító bilincse. Műanyag házas, gondoltam, ideiglenesen - mivel nem kontakt, hanem hőleadás miatt kell odaszorongatni az alu-lemezhez - szilikonzsír is megteszi. Átnéztem a képcső-nyákot: látható hiba nincs, az ellenállások, ahogy kell, az összetartozóak azonosak. Jó, itt van két v. három elko, azokat nem cseréltem, mindenesetre a foglalat csapokat átforrasztottam. Azon a lapon is van egy IC, sok lábbal, fogalmam sincs, milyen feszkókat kellene rajta mérni, ott legalább lehetne . Na, M1, bekapcs, szisszenés, ahogyan kell, előlapi LED szaporán villog (?!). Jó, főkapcsolóval kikap, pár perc múlva vissza, már nem villog, bágyadtan vigyorog. Távról bekapcs: szisszenés-sercegés ahogyan kell, képernyő négy sarkában egy pillanatra felvillanó kékes foltok és: ugyanazzal a csuklómozdulattal stdby-ba áll. Itt tartok. Kifogytak a libáim!!!! (Megj.: Még a 7812-est is kicseréltem, pedig semmi baja nem látszott. Kiforrasztás nélkül végignéztem a diódákat, mind rendben volt. Üzem közben képtelenség mérni - egyrészt a fene se akarja agyoncsapatni magát, de - a nyák lefele néz, így aztán még rosszabb lenne. Ja, és kapcs-rajz sincs, úgyhogy az egészet csak a korábbi, kevés tapasztalat alapján végeztem el...). Elnézést, hogy így beleavatkozom a szín.ágyuk harcába!!!! Köszi, ha van valakinek legalább ötlete! A.Z.
Szia!
igen megnéztem amit mondtál de az a helyzet hogy a pirps kicsit szerintem gyengélkedik mert a kék-zöld redben van nyitott ajtónál is látszik de a piros az zárt ajtónál éppenhogy látszik és a piros vezérlőjében füstölt le az ellenálat a panellről tegyek fe képeket? üdv!
Mi a típus/chasis szám?
Enélkül nehéz, mert nem tudsz rajzot keresni.
A képcsőn a kékes fellvillanást bekapcsoláskor a lemágnesező csinálja!Neked valami ok végedt nem kapcsol be a készüléked valószínüleg a sorvégfok és a sortafó körül van a gond esetleg nem jó amit cseréltél bele!Nézd meg azért a sorvégtranyót jó e!Lehet ,hogy darlington akkor nehezebb kimérni
köszönöm de van aki pe7859-re mondta helyettesítőnek vagy annak is éa a pe 7058-nak is a helyetesítője?
És honnan buheráltad azt a tranyót?
Azt írtad, hogy egy másik ilyen nyákról. Azt megnézted, hogy jó-e, mielőtt beleraktad? Ha mindhárom szín pixeljei látszódnak, akkor tuti nem a színvégfok, és nem is a képcső a hibás. Lehet, hogy a színdekóder okozza a jelenséget.
szia!
mármint a tranyók jók e? mend1ikre 001 et mutatott a multi abban nem vagyok biztos hogy 1 pixelben látszik e mind a 3 szín a kék és a zöld bizti de a pirosat nem látom üdv!
Ja, bocs a típus: Thomson 63 DE 32 TX, az alaplap: TX 92 MO vagy 0.
az.
mi az, hogy :
Idézet: „mend1ikre 001 et mutatott a multi” Zárlatos tranyót raktál bele?
Kösz, de vadiúj a sortrafó, csak nem megy szét 2 perc alatt, dettó a tranz. 1ébként BUH 517, fogalmam sincs, hogy kellene megmérni mert dióda is van meg kondi (az adatlap szerint). A csere sztem jó, kivéve azt a kis földelt lábat, amit írtam...
azért köszi, h reagálsz! az
Nem is égen földön, még pénzért sem
az
Szia.
Kb. 10 perc volt megtalálni. Azért kérdeztem a chasis számot, mert ugyanazt a chasis-t rakja sok gyártó a TV -ibe. Ennek TX92, ha nem téved a Google
Nagyon köszönöm, hogy fáradtál, de sajna ez tx92 MO vagy M0. Hasonlít, hasonlít, de nem az(onos). Vagy én vagyok vak ...
Viszont le a kalappal előttetek, nagyon segítőkészek vagytok! Köszönöm! az.
Lehet, h télleg vak vok, mert a táp, az tényleg ilyen, a többi meg most nem érdekes. Megadnád magát a linket, ahonnan a képeket leszedted? Merthogy nagyon olvashatatlan, csak tippelni tudok egy-egy alkatrész nevére és/vagy értékére. Elsősorban a Z-dióda lenne fontos, mármint az értéke, mert ha az ment el a tápban, akkor esélyem sincs cserélni helyes értékűre, mivel a felirat, ugye, nem fér rá arra kis sz...rra.
M1* köszi, hogy fáradtál! az.
Köszi!, talált-süllyedt , most már csak a hibucit kell megtalálni :zavart2: ...
az.
Az lenne a kérdésem. hogy be lett kötve egy upc- beltéri, és utána kb fél nap után zöldes lett a tv képernyője, olyan mintha a tv-n a piros szín eltűnt volna, 1,5 éves a TV, lehet a beltéri tette tönkre? Mit javasoltok?
Csak UPC-val tapasztalod a hibát?
Az hogy valami antenna vagy video bemenetről tönkretegyen egy TV-t annak az esélye elenyésző,hacsak nem villámnak hivják az illető behatolót. Annak meg,hogy pont a szinfokozatot tegye tönkre annak még kissebb pláne antennabemeneten keresztül mert valószinüleg akkor előbb kipusztul a tuner meg a KF. Ez gyanitom véletlen egybeesés.
Éjszakára kikapcsoltam és kihúztam, reggelre visszajött a jó kép, meglátom ma mi lesz.
Földi antenna kép is zöldes és a dvd-n is az volt |
Bejelentkezés
Hirdetés |