Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   649 / 1274
(#) Cs István válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Primer D804 1N4148 csere, anódján L803 kivezetése forr., ha a helyén ellenállás van, zárd rövidre.

Kényszerindítás : Q802 kollektorát tebb ideiglenesen a földre.
Védelem kiiktatása : D889 Thirisztort (próbóból) vedd ki.

Táp IC - MC44608 feszültségei :
1-es lábon 0,8V(0,1V), 2-es 0,04V(0,4), 3.-5V(2,1), 5-2,3V(0,08), 6-12V(9,4), 8-230V
(#) Ricsi89 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

D804 csere megvolt, L803-at rövidre zártam. Q802 kollektorát testre kötöttem, de akkor csak kattogott a táp, nem bírt elindulni. Ha a tirisztor nincs bent, akkor készenlét sincs, akkor is kattog a táp. A táp Ic lábain mindegyiken kb hasonló fesz lenne, ha nem ugrálna a 8-as kivételével mindenhol.
(#) Cs István válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Már nem emlékszem, C809 pufferelkó, MC44608 (tanácsos foglalattal), OPTO, TL431, cserélted, r804-100K, R807-0,22R rrndbe ?
Még D800-BA159 lehet.

Csodák nincsennk, aludj rá egyet és logikailag kezd elölről, a táp működését megküldöm, rágd át.
(#) Cs István válasza Cs István hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

A nekem meglevő anyagot nem hajlandó továbbítani sem az itteni üzenet küldés, sem a fremail. (lehet hogy sok nekik)

Google keresőbe tedd be : "MC44608 működése"
(#) Ricsi89 válasza Cs István hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Köszönöm, megtaláltam.

TL431-et cserélve elindult a táp és stabil. Viszont sort visszakötve indításkor csipog párat a táp és visszaáll készenlétbe.
(#) Cs István válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Most jöhet a BU808DFI, és a meghajró C613 22µF-ra csere.
Nagyon sok a hamisítvány, még a nagy hírű kereskedőknél is.

Javaslom :
http://eurobeat.hu/index.php/Product-search.euelektro?keyword=BU808DFI

Itt garantált, lepróbált alkatrészt lehet kapni.
(#) vmikolka hozzászólása Aug 3, 2012 /

Sziasztok, adott egy daewoo dty-28a8s tv.
Hosszú idő óta nem volt bekapcsolva. Tökéletesen működött egy ideig, aztán a kép összeugrott középre kb 20 cm-es csíkra. Mi lehet a hiba oka?
(#) HöTö hozzászólása Aug 3, 2012 /

Helló!
Van egy rossz LG monitorom aminek a tápegysége meghibásodott. Ki kellett cserélni a PWM IC-t, mert a kimeneti része rövidzárlatos lett, és ki kellett cserélnem a kapcsoló FET-et is, mert bármely lábat néztem mind rövidzár volt. Ezután beindítottam a monitort, de továbbra sem volt táp ismét ellenőriztem a kicserélt alkatrészeket a FET ismét elromlott DS-rövidzárlatos lett a PWM IC valószínűleg jó, mert a kimeneti részen nem mértem rövidzárat, habár a tápfeszültsége 13V pedig 30V-nak kellene lennie. A transzformátor primer tekercsével párhuzamosan kapcsolt alkatrészeket ellenőriztem (C909,C910,R910,D905) mind jó volt az egyetlen eltérés, hogy C910 nem 100pF hanem 270pF. A transzformátort kiforrasztottam és a szekunder oldalon elhelyezkedő forszemekre rámértem, de itt sem találtam rövidzárlatot, ezért szerintem biztos hogy a tápegységben van a hiba.

A kérdésem az lenne, hogy a transzformátort hogy lehetne ellenőrizni hogy jó-e, ugyanis nem találtam hozzá adatlapot így nem tudom hogy mely kivezetések között mekkora induktivitást kellene mérnem valamint az érdekelne még, hogy mi okozhat még ilyen hibát ebben a kapcsolásban.

A segítséget előre is köszönöm.

Sikerült megcsinálni, a sortáp pufferét kellett kicserélni, mert magas volt az ESr-je. Nem látszott, hogy puffadt, de kivétel után az alján a gumidugó volt kicsit kinyomódva. Kicseréltem és beindult. Biztonság kedvéért a C613-at is kicseréltem. Érdekes dolog, hogy a sortáp puffere már cserélve volt valamikor, mégis megint rossz volt.
(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Kőbe kellene vésni, hogy először a tápegység puffereit ellenőrizd, és csak utána kezdj javítani
(#) Ricsi89 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Ettől függetlenül a táp nem ment, azt előbb meg kellett csinálni. Erre meg rájöttem viszonylag hamar. Meg mivel ez már cserélve is volt, ezért nem is gyanakodtam rá. De végül csak jó lett.
(#) Cs István válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Gratulúlok, jó kis küzdelem, jó kis agytorna volt.
Többet ér a legtöbb rejtvényfejtésnél, és a sikerélmény is sokkal nagyobb.

A biznisz betört az elektronika iparába is, a maximális profitra és minimális befektetésre törekednek.
Alkatrészekbe csak a legszükségesebb anyagot építenek be, lásd elkók korai halála.

Ennél sokkal nagyobb szemétség amikor ipari mennyiségben hamisítának IC-ket, transztorokat.
Hatalmas szívást okoz ha belefutunk egy hamis szériába.
Az új alkatrész midíg elszáll, a készüléket többszörösen végigmérjük, és csak a 3.-ra, 4.-re gondolunk a hamisításra.
(#) canon1990 hozzászólása Aug 4, 2012 /

Szép estét mindenkinek. Padláson találtam a csatolt képen látható Viking tévét. Bekapcsolom hang van, de kép nincs. Ha kikapcsolom akkor produkálja a foltokat. Átnéztem kipucoltam látszólag minden rendben. Kuka vagy javítható?. Válaszokat előre köszönöm. Szép estét.

viking.jpg

(#) zolika60 válasza canon1990 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Javítani mindent lehet. Kérdés érdemes-e?
(#) Qeeman válasza canon1990 hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Szia.
Először szép estét neked is.
A TV alapvető áramkörei müködnek,ha kikapcsolásnál produkál valamilyen fényt.Először a kép csövet vizsgáld meg,Van-e fütése esetleg nem-e éggett el a fütőszál,a katód és a vezérlőrács nincs-e zárlat.Egy mondatban,ha a képcsövet jónak találod akkor érdemes javitani.Ha pedig nem akkor kuka.
(#) Qeeman hozzászólása Aug 4, 2012 /

Sziasztok.
Van egy Siemens FS 167-es tvm már 25 éve én javítom.Nerég kiderült hogy mégsem ismerem eléggé,a nagyfeszültség jokora jukat égetett a panellba.Egészen addig míg a sorvégerösitő tranzisztor rövid zárlatoslett.Egy hétig vizsgáltam/már szervizbe akartam vinni/mikor rájöttem,két pár mikros kondit kellet cserélni,meg a tranzisztort,és azota tökéletesen müködik.Nem tudna valaki müszakirajzot küldeni róla, nagyon szépen meg köszönném.
(#) canon1990 válasza Qeeman hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

elvileg jó a képcső, mert világít amikor megy a tévé, sehol sem láttam égést rajta. RGB panelon néztem a kondikat, átnéztem a tápot, de mindent jó elvileg. Bár nem vagyok tévészerelő mester csak hobbi szinten szoktam csinálni, mert kölök korom óta érdekel a tévészerelés.
üdv.
(#) kadarist válasza Qeeman hozzászólására (») Aug 4, 2012 /

Szia!
Ha igaz amit írnak, akkor ez egy Grundig alváz.
A letöltéshez kattints a a "processing" helyén megjelenő "Get Manual"-ra
(#) Dozis hozzászólása Aug 5, 2012 /

Sziasztok!

Van egy LG 42 pq 2000-es plazma tv-m
garancia idő alatt volt táphibára javítva.
Most garancia leteltével a TV azt produkálja hogy:
Bekapcsolásnál a táp letilt villog rajta a kék led majd ő ismét töbször probálkozik míg egyszer bekapcsol.
Ha bekapcsol a tv a képen Zajosodás látszik ha tul sok a fehér szin átfordul pirosba.ill mint egy szellemkép memorizálja az elötte lévő képet.
ha viszont van egy fehér szin nélküli kép a kép tökéletes.
Z ill Y bordok cserélve lettek ill a táp és a control bord is .

Valaki tud tanácsot adni?
(#) benny0012 válasza benny0012 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Senki sem találkozott még ezzel a hibával? Esetleg valaki tudja rá a megoldást?#1272239
(#) batukan hozzászólása Aug 5, 2012 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!A problémám a következő. Egy Orion tévé T2835STX Silver típusú, ha jól néztem Beko belsős.Ha indítom akkor csak csipog, próbálna indulni de nem megy neki.A sorvégtranzisztor lábán levő Kondi eléget, a sorvégtranzisztor bent a helyén mindenfele sipol ha mérem, kivéve jónak tűnik. A tranyót, ha kiveszem akkor van készenléti led!Merre kutakodjak még, mit mérjek ki? Lehet sorkimenős? A tévé 8 éves Orega sorkimenő van benne.Segítségeteket megköszönöm!
Üdv Karesz!
(#) kadarist válasza batukan hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Szia!
Cseréld a kondit és a tranzisztort!
(#) willy0408 hozzászólása Aug 5, 2012 /

Sziasztok.
Van egy Lg tv. Szóval az a hibája, hogy távirányítóval be akarom kapcsolni nem reagál, kivéve mikor kikapcsolom vele, akkor rendesen kikapcsol. Mi lehet a baja?
(#) Gránátalma válasza vmikolka hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Talán a kimenő sorvégfok megmelegszik.

Érdemes lenne kiporolni esetleg újrapasztázni is.
(#) Qeeman válasza vmikolka hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Szia.
Azt nem írtad,hogy vízszintes vagy függőleges csíkba.Elözőnél a képeltérítő fokozat hibája/megnövekedett értékü ellenálás,átvezető kondi,lecsökkent a tápfesz aképeltérítő IC-n.Az utobbinál a soroszcilátor IC áramkörében hibás kondi.
(#) Qeeman válasza willy0408 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Szia.
A távirányítod jól müködik.A TV-ben jelfogó körül lehet a hiba.
(#) batukan válasza kadarist hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Szia!
Az eredeti tranyó helyett (KOR 2310FX) BU2508AF-et tettem.Kicsit kisebb teljesítményű, de gondoltam hátha bírja próbára.Annyit értem el vele, hogy készenlétbe már nem vinnyogott,volt stabil készenlét.Viszont amikor bekapcsoltam,akkor indult is, de kicsit sípolt és utána leállt.A helyzet ugyanaz lett mint volt, tehát csak próbálna indulni.Lehet kicsinek találta a BU tranzisztort? Vagy más gond lehet esetleg???
Üdv Karesz!
(#) kislacikahu válasza vmikolka hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

A képeltérítő fokozatban elektrolit kondenzátor kiszáradása!
(#) willy0408 válasza Qeeman hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Oké, köszi én is erre gondoltam am, csak kikérem valaki más véleményét is, köszi a segítséget
Következő: »»   649 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem