Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Nemfügg a laser tipusától?” Nem. Csak állandó áramot szolgáltat a terhelésnek.
Szerintem minél több annál tőbb ábrát tudsz rajzolni, olyan 3-4 elég
![]()
A linkelt rajzot építem baj ha csak 10ohm 2 w os ellenállásom van? És a lasert kell-e hűteni, s hogy?
Lett 2 db HDD-m milyen kapcsolással lehet galvóként használni (csak épp hogy valami krickracc legyen nem várok el tőle pontos ábrákat.)
Valamilyen erősítő kapcsolás, akár TDA is megteszi.
Értem, s mit kössek az erősítő bemenetére?
Audió jelet ,megfelelő vezérlő jel hiányában.
Játszhatsz úgy is vele,hogy mindkét csatorna különböző freki tartományban kap jelet,hasonlóan,mint egy fényorgona.Igy változatosabb lehet.A lézered pedig villogtathatod is egy egyszerű ne555-ös kapcsolással( néháy Hz-től 20-25 Hz),vagy egy audiójelre inditott villogtatóval.
Sziasztok!
Van egy kb 150mW-os DVD íróból kiszedett lézerem és ehhez szeretnék venni egy zöldet csak azt nem tudom hogy az hány mW-os legyen. Én 50-100mW-osra gondoltam, de szeretném kikérni a hozzáértők véleményét is. Meg még azt szeretném kérdezni hogy zöld lézer nyalábja az teljesítménytől függetlenül látszik füst nélkül is v. ez csak nagyobb teljesítménynél igaz? A válaszokat előre is köszönöm! üdv szaky27
30-50 mW zöldnek elégnek kell lenni, nagyobb teljesítmény jobban látszik kisebb kevésbé, ez a zöldre is igaz, bár a zöld szint látod a legerősebbnek, piros főleg DVD dióda sötét vörös 650 nm, de már vannak fényesebb 635 nm eres vörös diódák is.
Üdv!
Van egy lézerem ami nem azt csinálja amit szeretnék. A hiba a következő: mellékeltem képeket a lézer belsejéről és működés közben. Mi lehet a probléma?
Végigolvastam. De akárhogy is mozgatom a lencsét nem nagyon látható változás. Van egy kérdésem dscf8412.jpg-n a lencsén van valami "kenőcs" és azt ha mozgatom rajta akkor látszanak pontok, de mg mindig homályosak.
A lencsét takarítsd meg, álítsd a gépet macro üzemmódba
![]()
Sziasztok. lehetséges hogy rgb led vezérlőbe a ledek helyére a lézert rakom? és akkor ugyanúgy keveri a szineket? persze dielektrikum tükrökkel egy síkba rakom a sugarakat.
Sziasztok !
Íme az én kütyüm. Hamarosan leírást is mellékelek hozzá ha van rá érdeklődés. Az első két képen : a már kész bedobozolt "kompakt" változat Az utolsó előtti képen a még "próbapanelen" összedobott változat A többi képen egy pár kép a rajzolt ábrák közül ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2012
Sziasztok!
EGy házi feladatban kérném a segítségeteket. A project lényege: Lézer showt előállító eszköz tervezése, mely hardveresen képes a csatolt állományokban látható véletlenszerű alakzatok és precíz meghatározott formák kirajzolására. Akkumulátorról és szabványos 230V 50Hz-ről is működtethetőnek kell lennie. Vezérelhetőnek kell lennie Audio (stereo) jelről és közvetlenül számítógépről. Az, hogy mikor mit rajzol ki, az programtechnikai kérdés, hardveresen bármelyikre képesnek kell lennie. Kirajzoláshoz egy darab egyszínű lézer használunk. 1., Blokk vázlat készítése. Tartalmazni kell a főbb funkcionális blokkokat és azokat milyen jelek mivel kötik össze. 2., El kell gondolkozni és listát kell készíteni arról, hogy a rendszer melyik elemének milyen minimum követelmények kell megfelelni. Pl.: ADC felbontása és mintavételezési sebessége; tápegység (akksi + 220V),... stb. Ezt csoportosítva, de szinte felsorolás szinten kell megcsinálni (Az ADC-hez ne keverjük bele mondjuk a PC-MCU kommunikációt, csak logikusan).
Főbb funkcionális blokkok:
Zárt készülékház,mely tartalmazza a következőket: -Stabil optikai alap,rezgés és elmozdulásbiztos rögzitési lehetőségekkel -Tápegység/tápegységek,AC/DC/DC konverter -Lézersugárforrás(akármilyen) -Lézert meghajtó áramkör(Ha gázlézer,akkor ahhoz plusz megfelelő modulációs ketyere(PCAOM és ennek a meghajtója)) -Lézerbiztonsági eszköz,mely megakadályozza a véletlenszerű kilépősugarat(shutter,tervszerűen vezérelve) -Eltéritőrendszer,jellemzően galvanometrikus scanner -Az eltéritőrendszer jelerősitő egysége(mint az audió rendszerek végfok erősitője) -Jelfeldolgozó egység,mely a digitális kommunikációs jeleket átalakitja a leképező scanner egységnek. -Bemeneti interface,a lehetőségektől függően,vagy azoknak megfelelően.A jelek ide csatlakoznak a külső vezérlő egység/ek/ről.Analóg,digitális minden,a tápáramforrás kivételével.Lehet egyedi,de léteznek szabványositott rendszerek is. A többihez nagyon nem tudok hozzászólni. Érdekes "házi feladat" egyébként. Remélem a project egyszer kitűnő osztályzatot kap!Sok sikert. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
köszönöm a segítséget!
![]()
Csak nem komplex tervezés?
de de, csak nem tudom merre induljak el.
![]()
Mindig az elejétől
![]() Legyen minden kéznél.Ne állj neki,amig nincs meg minden összetevő.A méretek miatt ez például alapvető.Ha nincs sugárforrás,nem tudsz lézert épiteni,ha nincs elterelő scanner egység,akkor meg lézerprojektort sem épitesz.Vegyél,szerezz be mindent,mielőtt nekiállsz.Igy könnyebb lesz minden.Tapasztalatból irom. Mivel szeretnéd "vezérelni"? Ez az audió dolog nekem azért kicsit sántit. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
Sziasztok!
A problémám a következő: Egy laserworld scannerben egy 12k sebességű galvo szettben az egyik motor megadta magát. Zárlatos lett. Én sokat tekertem már galvót gyárit is csak ezzel az a helyzet hogy a tekercshez már nem lehet hozzáférni mert a ház préselve ragasztva van Tipikus bizonyítéka annak a ténynek hogy vegyél másikat. Ezügyben keresek hibás szettet vagy ha esetleg valakinek van galvo motorja ami még jó lehet. Előre is köszi a segítségeteket.
Sziasztok!
Én sem unatkoztam az elmúlt időben, kész lett a másik projektem is. 20kpps galvo, 500mw:638, 1w 445, 250mw 532, A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2012
Idézet: „Tipikus bizonyítéka annak a ténynek hogy vegyél másikat.” Tény.Annyira olcsók már a gyári 12kpps-es scannerek,hogy semmi esetre nem éri meg javitani,se nem elkésziteni a galvókat.Sőt a gyorsabbak sem drágák,ami drága annak minősége is van. Nekem is van egy tartalék teljesen jó galvóm és 2 darab mágnes ha bármi rosszul "sülne" el. Plusz 2 pár tükör.Egyiktől sem kivánok megszabadulni! Szerintem vegyél egy ugyanolyan szettet,ha csak az egyik tengely halt ki,akkor a másik igy megmaradhat tartalékba.A szervó az kolonc marad,de a táp felhasználható a jobb áramellátáshoz. Ha gondolod,ennek beszerzésében tudok segiteni. Ultrakompakt,ez nagyon tetszik,de továbbra sem használsz korrektor optikát,ez viszont mindent elront(SZVSZ) Unatkozni nekem sem kell,mert egy 3.8-4W közeli egybeépitett RGB whitelight modulon dolgozok Megvan minden,pontosabban adott minden,csupán a gyenge minőségű dichrókat (telectronic féle) kellene cserélnem minőségi darabokra és folytatni az épitését. |
Bejelentkezés
Hirdetés |