Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
A Hitachi 422-es és társai nagyon jó szkópok, szerintem vedd meg apac.
Próbálok árnyaltan fogalmazni. "Ennél sokkal részletgazdagabb képet kaptam volna".Jóval több nem oda tartozó információval. Ezzel mindent elmondtam a digitális szkópokról.
A jelenlegi szkópom is ilyen szép méréseket produkál mint a képeden látható
Anyagi okok miatt halasztok oszcilop vételt. Karácsonyra hátha meg tudom magam lepni eggyel. Addig is olvasgatok ebben témában.
A segítségeket köszönöm szépen mindenkinek.
Hali erről a scope-ról mit tudnátok mondani? Gondolom olyan sok funkciója nincsen. Érdemes veled foglalkozni? Sávszélessége mennyi? rft
Az attól függ, hogy mire akarod használni. Ha jól emlékszem 10MHz-es, általános célokra megfelel (pl. tápok, erősítők stb. élesztése, javítása). Az időalap és az osztó jaxley-je szokott kontakthibás lenni. Arra érdemes rákérdezni, mert találkoztam már olyannal ami teljesen használhatatlan volt ezek miatt.
Nekem EO213-as volt régebben, az kicsit nagyobb és két csatornás, de úgy kb. 25éve régen a suliban is voltak ilyenek. 10MHz-es, egyszerűbb feladatokra jól használható szkóp. Esetleg az elkók már elöregedhettek benne, mert egyik sem mai darab - de azt nem nagy ügy kicserélni. Annyi pénzt pedig megér (magyarul: ilyen olcsón nem kapnál más használható szkópot, esetleg az orosz CI-94 ami versenyképes lehet még ebben a kategóriában).
És erről mit gondolsz Ge Lee: emg ?
Amúgy erősítőkhöz, és kapcsolóüzemű tápokhoz szeretném használni. Kezdő vagyok még nem akarok venni egy több 10ezres gépet, nehogy elrontsam.
Köszi a választ, csak azért kérdeztem az "emg"-t mert Ge Lee mondta, hogy ezeknek a kis "rft"-nek valami bajuk szokott lenni. De ha te azt mondod, hogy jók akkor lehet megveszem.
Szia!
Ha lehet választani, akkor inkább a Transiscope-ot választanám. Nézd meg, sokkal több gomb van rajta, meg nagyobb is.
Sziasztok!
Vásároltam a Conradban egy Welleman pcsgu250 2 sugaras usb-s szkópot jelgenerátorral. 25Mhz ig írja hogy jó. Erősítők, kapcsolóüzemű tápok hoz használnám, bár már megvettem csak a napokban kezdem majd használni. Van valakinek vele tapasztalata? Mármint van-e olyan gyengesége amiről jó volna tudni. Kösz
Az EMG jobb, de cserébe nagyobb és nehezebb. Az RFT kompaktabb, hordozható, cserébe általában kontakthibás (mondjuk az előfordulhat az EMG-vel is). A te pénzed, te döntesz.
Amiket tud az alapján egész jó. Ami gyengesége van az az hogy nem egy analóg szkóp. Ez azt jelenti, hogy kapcsolóüzemű mérések esetén amit az ernyőn látsz, az nem mindig lesz egyenlő a valósággal (mert azt nem tudja megjeleníteni). Ilyen feladatokra még mindig jobb egy használt csöves szkóp.
Köszi a válaszod, nekem végülis annyiból is jobb lenne az emg, hogy pesten van pont abban a kerületben ahol rokonom lakik és így ő könnyen beszerezheti nekem. Mérőfejet milyen ajánlsz?
Vedd fel meszi-vel a kapcsolatot, amiket ő árul itt az apróban az tökéletes.
Ha anno a suliban bírták a strapát, akkor szerintem nevezhetjük strapabírónak , a diákok akkor sem kímélték sokkal jobban a cuccokat, mint manapság.
Az az EMG pedig szerintem még az RFT-hez képest is öreg, talán még az erősítőrendszere is csöves (de ebben nem vagyok biztos), és ezért nagy... Az EO213-hoz találtam régebben teljes doksit a neten, kapcsolási rajzokkal, szerintem ehez is felllehető. Ezek viszonylag öreg berendezések (ezért is ilyen olcsók), nem árt felkészülni esetleges hibákra. Nekem pl. az EO213-ban (több mint 10 évig volt meg, ezalatt) meghalt a power-t jelző led, és egyszer a tápjában (-12V segédtápfesz) egy tranyó (egy BD242c-t raktam be a helyére). A CI94-ben az egyik végtranyó adta meg magát (a 25év alatt), BF458 került be az orosz tranyó helyett. Mindkét esetben jól jött, hogy van hozzá doksi, kapcsolási rajz... Most Hitachi oszcilloszkópjaim vannak, ezek kicsivel drágábbak, sokkal jobbak, (de ehez is begyüjtöttem már a szervizdoksit...)
Amúgy Ge Lee ez a kontakthiba amit írtál miben nyilvánul meg?
Biztosan nem tudsz egy kicsivel többet rászánni? Ha egy kicsit belelendülsz a bütykölésbe, akkor hamar kevés lesz az egy csatornás szkóp.
Anno az EO213-at 15 körül adtam el, de az pl. sokkal különb állapotban volt, mint amit most látni az apród.hu-n.
Ajánlj akkor egyet, nézegettem én komolyabbakat is mert ha lenne valami normális 20-at rászánnék de úgy, hogy akkor abban már legyen legalább egy mérőfej is. Ezt mondod am igaz?
igen igen itt van előttem csaknem kiböki a szemem csak elütöttem.
Igen, erről a tipusról beszéltem. Egyénként nem az enyém, nem ismerem a tulaját sem - de volt ilyen tipusú szkópom. Az ár/érték aránya szerintem jó volt. De nem érdemes elkapkodni a dolgot, szerintem 20ért makulátlan állapotút is lehet kapni - ebből a tipusból. Kapcs tápokat, erősítőket méregettem vele, arra tökéletes volt. Viszont D osztályú erősítőhoz, az igen gyors (néhánytíz ns-os átmenetű) jelek vizsgálatához már kevés. Kezdő szkópnak viszont jó. Méretileg még elfogadható, félvezetős, nem foglalja el az egész asztalt - mint egy régebbi sok kg-os szörnyeteg. Aki annak idején megvette tőlem hátizsákban vitte el robogóval , na az azért határeset volt, de végülis hazajutott épségben vele.
Nekem pl. a Hitachi szkópoknál a mérete is fontos szempont volt, ugyanis az befér a polcba ahol használom, mivel a képenyő alatti részen nincsenek nagyméretű kezelőszervek. A legtöbb más gyártmány nem férne be, így az utódnak is már eleve Hitachi-t választottam.
Neked gondolom az ár az egyik legfontosabb: szerintem ne siesd el a dolgot - várd ki a kedvező alkalmat.
Most ajánlottak egy Hameg HM 203-7 típusú szkópot, de az meg már kicsit komoly szerintem az én tudásomnak.
Hát, attól függ hogy'ér adják.... és milyen állapotban van.
Ez lenne egy ötössel kevesebbért.: hameg
Nem ismerem a HAMEG szkópokat - de a korábbiaknál tényleg komolyabb cuccnak tűnik. Ha jól működik (és nincs összegányolva) akkor jobb vétel lenne mint az előzőek. Ha megnézed, akkor vigyél magaddal valakit aki jobban ért hozzá, és le tudja tesztelni.
Ha mindene jó és éles a képe, azonnal vidd el.
Nagyon jó ajánlat ennyiért is, amennyiért kint van. Én egy Hameg 205-3 -at vettem pár éve vaterán & suliba is hasonló Hamegeket használtunk. Öröm velük dolgozni, szép, precíz szerkezetek Nem utolsó sorban strapabíróak, ha a suliban is többek közt ezeket használják |
Bejelentkezés
Hirdetés |