Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   329 / 1149
(#) sardi_hunor válasza Hury hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Az oldalon semmi csak letoltesi link, es nemhogy ujrainditva volt, meg rendszervisszaallitas is volt de az sem segitett.
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Hali!

Ha nincs uninstall akkor csak rendszervisszaállítással,vagy egy téma változtató programmal .De jelzem az károkat is okozhat.
(#) kadarist válasza sardi_hunor hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Szia!
Csökkentett módban elindul a win?
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Üdv!

A következőt nem próbáltam így a hatást nem tudom.Ezek a téma változtatók felül írják,módosítják a uxtheme.dll fájlt ami a C:\WINDOWS\Sytem32 mappában van.Ha van egy működő XP ,ezt a fájlt kimásolva, majd a tiédet felülírva ,szerintem működnie kellene.
Lehet hogy le is lehet tölteni a netről, nem tudom.
(#) mizsei.robi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Aug 6, 2012 / 1

Az icon pack a windows gyári logonui.exe-jét cserélte le. Egy másik XP-ről átmásolható az eredeti rá, kinézet módosító programok általában tudják állítani.
(#) hoffmann attila12 válasza Hury hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Hello
Megtaláltam küldöm neked.
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia!

Egy Resource Tuner nevű progival megváltoztattam az említett fájl tartalmát.Az XP azonnal csinált egy másikat,és ugyan úgy jelentkezett be mint eddig.Szerintem ne az lesz a bibi.
(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Én régebben Auslogics Visual Styler-rel csináltam, az XP nem szólt érte, észre sem vette.
(#) tomikapc hozzászólása Aug 7, 2012 /

Üdv. Érdekes gondom van. Amikor bedugom a gépbe az új fülest, akkor idegesítő sistergést lehet hallani. A régi fülesnél is lehetett hallani, de ez eléggé felerősíti valamiért. A gép földelt, alaplapi hangkártyával. Van rá valami megoldás, hogy megszüntessem? Jobban megfigyelve azt lehet észrevenni, hogy jack hosszabbítóval sokkal hangosabb (anélkül szinte elenyésző). Lehetséges, hogy a hosszabbító szed össze valamit?
(#) belfi2 válasza tomikapc hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia!

Nagy valószínűséggel igen.Írtam régebben a gagyi zsinórokról.Vagy veszel egy "minőségi" hosszabbítót vagy csinálhatsz magadnak.A lényeg az hogy kéteres plusz teljes árnyékolt kábelből legyen.(Jó minőségű fémharisnya)
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Hali!

Hát szólni most sem szól csak nem engedi módosítani.
(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Érdekes.. Régebben nekem egy szót nem szólt, és minden gond nélkül tudta módosítani.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 7, 2012 /

Sziasztok.

Egy Acer TravelMate 2700 -as laptopon kéne hozzáférni az adatokhoz.

A probléma a következő: Windoz jelszóra nem emlékszik a delikvens.
Konkrét szoftverem is van amivel kitudom, kapcsolni, de sajnos azt csak CD ről tudnám futtani, CD -meg nincsen.

Létezik, olyasmi szoftver, amivel a lemezképfájlt betudom mountolni egy USB Flash Drive -ra?

Köszönöm a segítséget.
(#) kadarist válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia!
Ha csak a windows belépési jelszó a gond, akkor egy pendrive-linux-al elindítod a gépet, majd kimásolod az adatokat.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Szia!

Nem kell oda semmi! Csökkentett módban indítsd el a gépet és töröld a jelszavakat.
(#) Krisna108 hozzászólása Aug 8, 2012 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet az, hogy a gépem nagyon sokszor "teljesen meghal". Ez azt jelenti, hogy nem tudom mozgatni az egeret, megfagy a képernyő, a hangfal folyamatosan sípol. Eleinte még ritkán fordult csak elő, mostanság azonban egyre gyakrabban és már kezd idegesítő lenni.

Köszi a válaszokat előre is!
(#) belfi2 válasza Krisna108 hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Szia!

Nézd meg hogy a szellőzés / hűtés rendben van e?
(#) tomikapc válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Szia. HIRENS BOOT CD-n van rá megfelelő szoftver, sokszor használtam minden probléma nélkül. Ha képes a gép usbről bootolni, akkor annyi a dolgod, hogy a képfájl tartalmát rámásolod a pendrivera (mondjuk winrarral kicsomagolod). Vagy a már meglévő CD tartalmát átmásolod ahogy van a pendrivera. Majd bedugod, beállítod a biosban hogy arról bootoljon (általában usb-zip) és megy minden
(#) belfi2 válasza tomikapc hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Hali!
Idézet:

és megy minden”

Vagy nem! Nem elég átmásolni hanem boot képes USB kulcsot kell létrehozni.Van rá lehetőség én is csináltam.
PLBővebben: Link
(#) _ampervadasz_ válasza kadarist hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Sziasztok.

Elvileg tudom a jelszót, mert egy bizonyos szónál elég sokat dolgozik aztán visszaad egy hibaüzenetet: A Rendszer nem tudta bejelentkeztetni. Ellenőrizze a felhasználónevét és a tartományt, majd a jelszavát.

Ha viszont szándékosan "rosszat" adok be akkor egyből visszakapom azt a hibaüzenetet.

A probléma még az ráadásul, hogy tartományvezérlőhöz próbál csatlakozni a számítógép amire már lehetőség nem lesz. Ez mennyire jelent gondot?

A Linuxokkal eléggé hadilábon állok, egyszer kipróbáltam régen a juhu linux 1.0-ás verzióját, azóta feledésbe merült.

Tud valaki ajánlani olyan verziót, amivel könnyebben rátudnám rakni egy flashdrive -ra a linuxot.

Ami még fontos: csak 256MB RAM van a laptopban, nem tudom ez mennyire okoz problémát.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Csökkentett módban sehogy nem lehet belépni, a gépre, ilyenről nemigen halottam még. Ha arra gondoltál, hogy a rendszergazda nincsen levédve, akkor sajnos nem így van.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Ez volt a legelső mozzanatom.
(#) _ampervadasz_ válasza tomikapc hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Csak úgy nem másolhatom be, ahhoz a boot szekció is kell.
(#) kokozo válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Szia! próbáld ki ezt a módszert: Bővebben: Link
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Hát akkor marad az erőszak!
Nézz szét Ezen az oldalon hátha találsz egy működő progit.
(#) _ampervadasz_ válasza kokozo hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Köszönöm a linket, de nem ez a problémám.

Nekem az kéne, hogy bármilyen ISO fájlt feltudjak pakolni USB Flash Drive -ra, úgy hogy az boot -oltatható legyen, mintha a CD/DVD lemezről indítanám az állomány.

Jelen esetben az Active bootdisk szoftverről van szó, aminek a boot -oltatható image tartalmat kéne Flash Drive -ra rátenni, azt boot -oltathatóvá tenni majd elindítani.

Eddig is szeretném köszönöm a mindenki segítségét/ötletét.

Mennyivel jobb dolgom lenne, ha lenne IDE/miniIDE átalakítóm. Ha lenne, akkor már azt át tudnám S ATA portra konvertálni, és minden adat letudna csorogni a kicsike HDD -ről.
(#) kadarist válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Az Universal USB Installer-el könnyedén csinálhatsz Linuxos Pendrájv-indítólemezt. Leírás: Bővebben: Link. A Linuxok jól olvassák a FAT és az NTFS fájlrendszereket, csak a kötetet (vincseszter) csatolni kell. Én Linux Mint-et használok ilyen vinyómentéses helyzetben, így még ki sem kell szerelni a merevlemezt a gépből az adatmentés idejére csak két pendrájv kell. Egy, amin a Linux van és egy, amire mentesz.
(#) _ampervadasz_ válasza kadarist hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Köszönöm a segítséget, ez egészen járható útnak látszik.

Még egy kérdésem azért lenne: Van egy Recovery parició, meg egy Acer partició, ami egyéb diagnosztikai szoftvereket is tartalmaz, a tualjdonos kérése az volt, hoyg ezek mindenképp maradjanak meg, és készüljön egy image mentés.

Ezt linux alól aletudom végezni?

Továbbá, ha vannak titkosított/rejtett fájlok azokhoz hozzá tudok férni olvasásra?

Az az ötletem támadt, hogyha ez a linux kezel hálózatot is, akkor összehozom vele, és azon keresztül átvinném az adatokat. Sajnos elég sokról van szó, így eléggé megnehezítené a rendszermentést.

Az alaplapi hálózati kártya egyszerű Realtec 8100LC, ha jól emlékszem, nem nagyon vettem szemügyre, mert takarítás közben nem jutott eszembe felírni.
(#) kadarist válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Természetesen kezeli a hálózatot és van fájlkezelő program is. A képfájl mentés is működhet, de azt inkább windows-al kellene végezni, mert igazából ez a Linuxos megoldás egy tűzoltás jellegű adatmentéshez jó.
(#) Krisna108 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Elég amatőr vagyok, szóval azt hogy kell?
Következő: »»   329 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem